Zobacz pełną wersję : Futerał na statyw.
Szukam jakiegoś godnego polecenia futerału na statyw, czy używacie czegoś takiego ?
czy używacie czegoś takiego ?
używam to co dostałem razem ze statywem :-)
3342
Ja sporadycznie, po zakupie 055 korzystam ze starego futerału Velbona :)
Szukam jakiegoś godnego polecenia futerału na statyw, czy używacie czegoś takiego ?
na lotniskach.
poza tym, szkoda pradu. statyw nie jest od tego, zeby go piescic
na lotniskach.
poza tym, szkoda pradu. statyw nie jest od tego, zeby go piescic
Ja uzywam zawsze jak nosze (ale rzadko nosze). Dlaczego?
"O statyw, pewnie ma i sprzet do tego, kroimy?"
Ja uzywam zawsze jak nosze (ale rzadko nosze). Dlaczego?
tez prawda. w moim wypadku takie teksty to moga puszczac sarenki co najwyzej. ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)
MacGyver
22-08-2007, 13:52
używam to co dostałem razem ze statywem :-)
Ja też, czasami, ale chodzi tu bardziej o ochronę otoczenia przed kolizją z pancernym statywem iż na odwrót ;-D
...ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)
Czasami docierają, przez przypadek, ale że to nie ich dyscyplina, to są tak zdyszani że nie stanowią potencjalnego zagrożenia :-)
tez prawda. w moim wypadku takie teksty to moga puszczac sarenki co najwyzej. ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)
Pierdo...niesz takiego z trajpoda bez łeb i leci te pare metrów wspomagany bezlitosną siłą grawitacji. Drugie podejście raczej odpuści :D
Jak miałem statyw to nosiłem te parę razy w pokrowcu bo był dołączony - tyle, że znowu nie ma co z nim zrobić jak się foci. Nic tylko taki pokrowiec dupe zawraca. Jak wszelkiego rodzaju torby i plecaki :wink: Ogólnie przy następnym statywie 'zanabędę' zwykły pasek. Pokrowiec tak; ale tylko do transportu na dłuższe odległości - gdzieś samolotem czy pociągiem na drugi koniec kraju.
ja dopinam pasek od jakiegoś futerału (regulowany z dwoma karabińczykami) sprawdza się lepiej niż futerał
MacGyver
22-08-2007, 14:13
A uzupełniając:
Statyw najczęściej dopinam do plecaka turystycznego, korzystając z pasków i sznurków które jego producent przewidział do mocowania raków i czekana.... problem powstaje dopiero wtedy gdy czekan też trzeba mieć ;-)
Zawsze w pokrowcu w bagażniku mojego starego samochodu.Zawsze Goły gdy idę.Dresy i takie tam..no cóż chyba nie jestem w ich guście hi hi hi...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chyba przesadzasz, przecież po samym plecaku można poznać, że to nie jest zwykły plecak, tylko fotograficzny / pomijam przypadki w których ktoś w plecaku wybitnie fotograficznym, nosi jakieś tam pierdoły zamiast sprzętu /.
Widok statywu to chyba sygnał tylko dla dresów z bardzo słabym wzrokiem.
Chyba przesadzasz, przecież po samym plecaku można poznać, że to nie jest zwykły plecak, tylko fotograficzny / pomijam przypadki w których ktoś w plecaku wybitnie fotograficznym, nosi jakieś tam pierdoły zamiast sprzętu /.
Widok statywu to chyba sygnał tylko dla dresów z bardzo słabym wzrokiem.
oj chyba nie. ten "stojak" czy "podpierak" (cytaty :D ) sie ludziom z ulice ewidentnie kojarzy ze zdjeciami, sporadycznie takze z bronia lub pomiarami :)
a plecak.. przecietny Kowalski nie zwraca na to uwagi.
oj chyba nie. ten "stojak" czy "podpierak" (cytaty :D ) sie ludziom z ulice ewidentnie kojarzy ze zdjeciami, sporadycznie takze z bronia lub pomiarami :)
a plecak.. przecietny Kowalski nie zwraca na to uwagi.
Z drugiej strony, coś rzeczywiście jest w tym co mówisz, czyli idealne rozwiazanie to statyw w futerale żeby po oczach dresów nie kłuło.
MacGyver
22-08-2007, 15:00
...czy "podpierak" (cytaty :D ) ...
Z określeniem "stojak" też się spotkałem.... ze strony obsługi w jednym z wrocławskich sklepików sieci "Fotopajac" :-D
Moje dzieci mówią "stawiak" ;) i mnie też się jakoś udzieliło..
Na szerpe miałem fabryczny pokrowiec ale sprzedany razem z szerpą..
z MF nie mam problemu bo przywiązuję go paskiem z karabińczykami czy czymś co jest na wyposażeniu plecaka.
Pozdr
Artur
Jeśli ktoś szuka dobrze wykonanego i taniego futerału na statyw to polecam :
http://www.allegro.pl/item229466907_pokrowiec_na_statyw_fotograficzny_dl _75cm_nowy.html
PS.
W rzeczywistości futerał wygląda dużo lepiej niż na tych "plastikowych" zdjęciach.
Z drugiej strony, coś rzeczywiście jest w tym co mówisz, czyli idealne rozwiazanie to statyw w futerale żeby po oczach dresów nie kłuło.
taki mały OT
Ja sie dodatkowo kamufluje:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/4635/img2377ny4.jpg)
:D