PDA

Zobacz pełną wersję : data bank DIGIMATE V pomocy!

helmut22
08-08-2007, 20:33
Chce kupić databank digimate V (biały), potrzebuje go na wyjazdy na które nie bardzo moge zabrać kompa. czy ktoś używał tego sprzętu? jakie są wady i zalety? może ktoś ma inną propozycję w podobnej cenie? jak ktoś coś wie niech napisze bo musze się dość szybko na coś zdecydować.

jatzzek
09-08-2007, 09:14
Czy jego bialosc jest cecha kluczowa? Rozumiem, ze chodzi o dobre maskowanie w okolicach bieguna :)

Bilu
09-08-2007, 09:45
Ja mam od roku Digimate III. Sprzet generalnie dziala dobrze, jestem z niego zadowolony i polecam, glowne zalety:

- wbudowany czytnik kart
- niezla szybkosc zgrywania z kart
- przyzwoity czas trzymania baterii
- bateria standardowa, wymienialna, mozna latwo dokupic zamiennik

i wady:

- urzadzenie ZAWSZE korzysta z baterii, zasilacz sluzy tylko do ladowania baterii, co ogranicza troche funkcjonalnosc DIII jako zewnetrznego dysku
- zalaczony przewod USB jest do niczego, mialem przez niego sporo zwisow kompa, polecam go wyrzucic i uzywac przewodu Canona zalaczonego do aparatu, dziala bez zarzutu
- podobno DIII gryzie sie z niektorymi plytami glownymi i nie chce z nimi wspolpracowac (nie zaobserwowalem tego problemu)
- slabo przylutowane gniazda mini USB i zasilania, mialem problem z gniazdem USB - poluzowalo sie i musialem je przylutowac

Nie wiem jak sie to ma do Digimate V, ale domyslam sie, ze jest podobnie.

Radze takze przeszukac forum, sporo bylo o fotobankach, w tym Digimate.

helmut22
09-08-2007, 10:38
co do białości to jest też wersja czarna która wygląda zupełnie inaczej.
dzięki za opis DMIII mam pytanie czy zdażyło ci sie kiedyś że powiedział że zdjęcia sie zgrały a potem ich nie było??

Bilu
09-08-2007, 10:45
co do białości to jest też wersja czarna która wygląda zupełnie inaczej.
dzięki za opis DMIII mam pytanie czy zdażyło ci sie kiedyś że powiedział że zdjęcia sie zgrały a potem ich nie było??

Nigdy nie mailem takiej sytuacji. Zawsze zgrywal poprawnie.