Zobacz pełną wersję : data bank DIGIMATE V pomocy!
helmut22
08-08-2007, 20:33
Chce kupić databank digimate V (biały), potrzebuje go na wyjazdy na które nie bardzo moge zabrać kompa. czy ktoś używał tego sprzętu? jakie są wady i zalety? może ktoś ma inną propozycję w podobnej cenie? jak ktoś coś wie niech napisze bo musze się dość szybko na coś zdecydować.
Czy jego bialosc jest cecha kluczowa? Rozumiem, ze chodzi o dobre maskowanie w okolicach bieguna :)
Ja mam od roku Digimate III. Sprzet generalnie dziala dobrze, jestem z niego zadowolony i polecam, glowne zalety:
- wbudowany czytnik kart
- niezla szybkosc zgrywania z kart
- przyzwoity czas trzymania baterii
- bateria standardowa, wymienialna, mozna latwo dokupic zamiennik
i wady:
- urzadzenie ZAWSZE korzysta z baterii, zasilacz sluzy tylko do ladowania baterii, co ogranicza troche funkcjonalnosc DIII jako zewnetrznego dysku
- zalaczony przewod USB jest do niczego, mialem przez niego sporo zwisow kompa, polecam go wyrzucic i uzywac przewodu Canona zalaczonego do aparatu, dziala bez zarzutu
- podobno DIII gryzie sie z niektorymi plytami glownymi i nie chce z nimi wspolpracowac (nie zaobserwowalem tego problemu)
- slabo przylutowane gniazda mini USB i zasilania, mialem problem z gniazdem USB - poluzowalo sie i musialem je przylutowac
Nie wiem jak sie to ma do Digimate V, ale domyslam sie, ze jest podobnie.
Radze takze przeszukac forum, sporo bylo o fotobankach, w tym Digimate.
helmut22
09-08-2007, 10:38
co do białości to jest też wersja czarna która wygląda zupełnie inaczej.
dzięki za opis DMIII mam pytanie czy zdażyło ci sie kiedyś że powiedział że zdjęcia sie zgrały a potem ich nie było??
co do białości to jest też wersja czarna która wygląda zupełnie inaczej.
dzięki za opis DMIII mam pytanie czy zdażyło ci sie kiedyś że powiedział że zdjęcia sie zgrały a potem ich nie było??
Nigdy nie mailem takiej sytuacji. Zawsze zgrywal poprawnie.