Zobacz pełną wersję : [zanussi] fotografia potraw
moje pierwsze duże zlecenie zawodowe na fotografowanie potraw, na razie tylko Arabia, będzie aż osiem kuchni narodowych.... prosze o komentarze jak zwykle
http://www.graphia.pl/43,66,galeria.html
super pomysły, wygląda wszystko bardzo apetycznie -a o to chyba chodzi, bo po sniadaniu jestem, a już głodny...:D. Najbardziej chyba chłodnik z melona..;)
Soul_Man
08-08-2007, 11:38
Naprawdę fajne zdjęcia, podobają mi się kadry. No i chłodnik z melona wymiata :mrgreen:
Sadysto mam jeszcze 3h do obiadu ;)!
Zdjęcia mi się bardzo podobają. Kadry pierwsza klasa ale i reszta aspektów bez zarzutu.
dzięki. będe stopniowo wrzucał inne kraje. mam tego z 400 różnych potraw.....
najlepsze jest to, że wydawca tak pociął i wykadrowal te zdjęcia, ze ledwom je poznał w książce..... ;-)
dzięki. będe stopniowo wrzucał inne kraje. mam tego z 400 różnych potraw.....
A przepisy też podrzucisz :?:
Wirtualne kiepsko smakuje... ;)
M@riusz
nie lizać monitora !! chłodnik z melona był akurat sztuczny - w przepisie był zielony melon a to był styczeń..... ale reszta dań była smakowita.... przepisy chyba sa w tych książkach do których robiłem.....
mor_feusz
08-08-2007, 14:23
zdjecia sie podobaja :)
Co tu dużo pisać... przez te zdjęcia jedynie zgłodniałem... idę jeść kolacje:D
Gratuluje pomysłowych kadrów:)
Co tu dużo pisać... przez te zdjęcia jedynie zgłodniałem... idę jeść kolacje:D
Gratuluje pomysłowych kadrów:)
Odniosłem jednak wrażenie (i to na głodnego), że wszystkie te potrawy są zimne...
bardzo dobre zdjęcia, choć to coś innego
kiedyś na IK wrzuciłem fotki ciastek co je na stronke robiłem i posypało się żarcie, kawki itp...:mrgreen: przez pół godziny co trzecia fota to potrawy...:D niektórzy właśnie rzucili klawiature i do kuchni ruszyli..:D:D
Bardzo ciekawe. Wszystkie składniki autentyczne do jedzenia czy zastosowałeś jakieś obejścia?
KMV10 - 99 procent potraw było jadalnych, wiele z nich spróbowałem, po 3 tygodniach pracy ważyłem z 5 kg węcej..... potrawy na poczatku były gorące prosto z pieca - kamionkowe naczynia trza było przez grubą rękawicę łapać i przestawiać, ale pod koniec takiej sesji stygły i to czasem bardzo... jutro tzn dziś już postaram się wrzucic następny kraj..... moze Francja? Hiszpania? Węgry? Chorwacja? co chcecie? :-)
Zdecydowanie Hrvatskie poprosze :) . Grill i mjesane meso byly? 8)
KMV10 - 99 procent potraw było jadalnych, wiele z nich spróbowałem, po 3 tygodniach pracy ważyłem z 5 kg węcej..... potrawy na poczatku były gorące prosto z pieca - kamionkowe naczynia trza było przez grubą rękawicę łapać i przestawiać, ale pod koniec takiej sesji stygły i to czasem bardzo... jutro tzn dziś już postaram się wrzucic następny kraj..... moze Francja? Hiszpania? Węgry? Chorwacja? co chcecie? :-)
Z tego co się zorientowałem reprezentujesz bardzo dobrą stajnię Strykowskiego. Podobają mi się Wasze foty. Jesteście rozpoznawalni, skoro przez moment posądziłem Cię o plagiat. Może opisz jakieś ciekawostki z takiej sesji? Jeśli to nie tajemnica, jestem bardzo zainteresowany, np. jakiego światła używacie do takiej smakowitej sesji. Pozdrawiam (i przepraszam za brak zaufania ;-)
No proszę. I się wydało..... Prawie cała sesja wyszła niejako z moich rąk ;-), Paweł nadzorował sprawy finansowe i organizacyjne (jest w tym bardzo dobry). Światło to trzy lampy i blenda.... Teraz zrobiłbym to nieco inaczej - lepiej. Ciekawostki? Czy ja wiem? Praca po 8-10 h dziennie przez mieciąc - sesja w styczniu więc czasem trza bylo improwizować ze składnikami. Kucharz większośc potraw robił po raz pierwszy i trzeba mu przyznac że jest świetnym kucharzem bo wszystkie potrawy które były jadalne były baaaardzo smaczne...
Powiem tak - dobrze, że tylko 5 kg ;)
Naprawdę piękne zdjęcia :)
Ja głosuję na Węgry - w końcu Polak, Węgier dwa bratanki....
w końcu pokażę wszystkie kuchnie, ale to trochę potrwa....
w końcu pokażę wszystkie kuchnie, ale to trochę potrwa....
Mnie tez sie podobaja te zdjecia :) gratuluje! zastanawia mnie tylko czy sami Cie poprosili o zrobienie tych zdjec czy poprostu chodziles po knajpach i pytales czy nie chca? :) aha i jakich szkiel użyłeś?
wszystkie potrawy to praca z jednym kucharze w jednej restauracji..... szkło tylko jedno EF 100,2,8 macro
wszystkie potrawy to praca z jednym kucharze w jednej restauracji..... szkło tylko jedno EF 100,2,8 macro
wychodzi na to ze to szklo jest naprawde bardzo fajne i w dodatku mega uniwersalne :) dziekuje za info!
spełniam życzenie Viteza - kuchnia chorwacka, mam nadzieję że chorwackie nazwy sa poprawne - jeśli nie, proszę o podanie poprawnych nazw....
http://www.graphia.pl/43,67,galeria.html
kuchnia węgierska
http://www.graphia.pl/43,68,galeria.html
spełniam życzenie Viteza - kuchnia chorwacka, mam nadzieję że chorwackie nazwy sa poprawne - jeśli nie, proszę o podanie poprawnych nazw....
http://www.graphia.pl/43,67,galeria.html
Az takim znawca nie jestem zeby poprawiac ;) . Jest i moje ulubione mjesane meso ale tu sie nazywa raznjici - tez dobrze. A skoro tak dawno spozywane danie potrafie na jednym zdjeciu rozpoznac to znaczy ze dobra robota :) .
Obejrzałem - idę coś zjeść :)
Stubica przypomina mi polski schab ze śliwkami. Zupa kartoflana z papryką wygląda kusząco ;)
a teraz kuchnia francuska - nie oglądać przed obiadem!!!!
http://www.graphia.pl/43,69,galeria.html
A możesz opowiedzieć coś nt. światła użytego podczas sesji? Jakie rozpraszacze?
iREM - trzy lampy błyskowe plus blenda, na dwóch lampach softboxy, trzecia albo od tła albo snoot, blenda tu i ówdzie ;-)
buka - krupnioków ni ma ;-)
iREM - trzy lampy błyskowe plus blenda, na dwóch lampach softboxy, trzecia albo od tła albo snoot, blenda tu i ówdzie ;-)
thx :-)
kolejna porcja zdjęć w mojej galerii. tym razem fotki z Tygodnia Kultury Beskidzkiej, zdjęcia z występów w Żywcu.....
http://www.graphia.pl/41,71,galeria.html
slowo daje, nie dalo sie, tylko skonczylo sie wycieczka do lodowki i odpaleniem mikrofali :) ekstra fotki!
ale ten watek powinien miec w tytule wyraznie wielkimi, czerwonymi (zbieznosc koloru jest przypadkowa!) literami napisane, ze nie jest przeznaczony dla studentow mieszkajacych w akademikach. slowo daje, chyba wolalbym na ich miejscu wyrywanie paznokci :lol:
dlaczego akurat nie dla studentów? myślę, że gdybym pod zdjęciami dołączył ceny tych potraw to kilku co najmniej studentów jednak z chęcia zostało by przy swoich pizzach z mikrofali :D
dlaczego akurat nie dla studentów? myślę, że gdybym pod zdjęciami dołączył ceny tych potraw to kilku co najmniej studentów jednak z chęcia zostało by przy swoich pizzach z mikrofali :D
no... z ta "radoscia" to akurat moznaby polemizowac :)
a moze to juz ja takie stare wapno jestem... czlowiek dom normalny ma, pensje i dziecko na utrzymaniu, to mu sie wydaje, ze zoladek nie przetrwa mrozonego syfu typu "1kg za 2zl" z Biedronki, chinskich zupek czy siarkowych sikaczy z plastikowym korkiem za 3zl... a przeciez sam niejeden taki epizod mial w mlodosci za soba i dozyl tej 30-tki, nawet przy tym majac wszystkie zeby :)
ba! ja do tej pory czasem wstrzelę, zaaplikuję sobie jakieś mendelejewskie a to z lewej a to z prawej strony tabeli.... :D