PDA

Zobacz pełną wersję : 24-105 a 24-105kit z 5D

Mariusz_C
03-05-2007, 14:08
Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??
Wybrakowane?? Na allegro można się doczytać, że te niekitowe niby są lepsze.
Tylko dlaczego?? Bo cena jest wyższa i trzeba to jakoś sprzedać??

PrzemeS
03-05-2007, 14:16
?

Pierwsze słysze. KIT to nie jest obiektyw. KIT to zestaw: Aparat + obiektyw. 24-105L to 24-105L. Owszem, mogą się trafić jakieś gorsze egzemplarze, ale wątpię, żeby te gorsze były dawane do KITa z 5D.

Viracocha
03-05-2007, 14:41
Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??

Na Allegro różne rzeczy piszą, byle sprzedać swój towar, stąd powstają podobne teorie... Niektórzy piszą, że Canomatica to profesjonalny aparat, albo znajdują zaletę w stałym świetle stałoogniskowego obiektywu...
Oczywiście 24-105L jest takie samo w kicie jak i osobno, bo to ten sam model obiektywu. Oczywiście może się zdarzyć, że jeden egzemplarz będzie lepszy od innego, ale to nie zależy od tego czy jest sprzedawany w zestawie, czy nie.

schabu
03-05-2007, 14:59
to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.

Viracocha
03-05-2007, 15:06
to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.

Najważniejsze, że wszyscy są szczęśliwi - sprzedawca, że sprzedał; nabywca, że nabył, wprawdzie droższy, ale lepszy obiektyw :mrgreen:

Mac
03-05-2007, 15:25
Czego to ludzie nie wymyślą, jestem pod wrażeniem. Prawda jest taka, że 24-105/4L w kicie wychodzi o 1000 PLN taniej i to wszystko.

JaBlam
03-05-2007, 15:44
hmm.. a moze to puszka wychodzi taniej? :)) a tak naprawde ktos Mi tez wciskal ze w Kicie sa gorsze egzemplarze. Z mojego punktu widzenia jednyna niekorzysc z Kita to to ze przy sprzedazy bedzie trudniej. Papier na KIT a nie osobno, Gwarancja na KIT (znaczy jedna ksiazeczka) no i KIT zapakowany jest w biale pudelko a nie tak jak normalnie. CHociaz powiem ze pojawily sie 2 wersje KITA.. Jedno to w mniejszym pudelku -aparat pakowany do glownego pudelka, KIT pakowany w male pudelko biale razem z ladowarkami kablami itd. Druga wersja to ogromne pudelko czerowno czarne gdzie podobno obiektyw jest w normalnym Niekitowym pudelku za to body ma oddzielne pudelko biale. Widzialem i jedno i drugie. Mam te mniejsze bo nie zalezalo mi na oddzielnych pudlach a 24-105 jest na tyle uniwersalny ze nie zamierzam odsprzedawac.

Acha. Zbyscie sie nie dali nabrac na laczone zestawy! Mnie np w Dfoto w Kraku zaproponowano ze poniewaz z jednego zestawu sprzedali body a z drugiego szklo, ze moga mi zmontowac zestaw KIT z dwoch roznych. Naklejka na pudle KITA ktora trzeba wyslac przy cashbacku zawiera numer obiektywu jak i body z zestawu. Jakakolwiek podmiana obiektywow czy body doprowadzi do niezgodnosci i trudnejszej metody uzyskania zwrotu, i dodatkowo trzeba by bylo oszukac. Nie ma sensu!

arturs
03-05-2007, 20:07
Mój egzemplarz 24-105 jest odłączony od zestawu z 5D (ale ponad rok temu) i mam na niego normalne pudełko (canonowskie z obiektywu ze wszystkim co tam jest w zestawie - czyli gustowną "skarpetą" ;) ) i normalną osobną gwarancję Canon Polska i paragon..

Pozdr
Artur

Bagnet007
03-05-2007, 20:29
Wszystko przez nieszczęsne znaczenie słowa "kit" w języku polskim :lol:

Kolekcjoner
04-05-2007, 01:00

Różnica jest zasadnicza :mrgreen:. 24-105 sprzedawany osobno jest droższy :lol:.

Mariusz_C
04-05-2007, 01:10
No to mnie pocieszyliście, bo na kita sie nastawiam :)