Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 24-105 a 24-105kit z 5D

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie 24-105 a 24-105kit z 5D

Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??
    Wybrakowane?? Na allegro można się doczytać, że te niekitowe niby są lepsze.
    Tylko dlaczego?? Bo cena jest wyższa i trzeba to jakoś sprzedać??
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

?

Pierwsze słysze. KIT to nie jest obiektyw. KIT to zestaw: Aparat + obiektyw. 24-105L to 24-105L. Owszem, mogą się trafić jakieś gorsze egzemplarze, ale wątpię, żeby te gorsze były dawane do KITa z 5D.
    Ślubna
    No i niestety N.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??
    Na Allegro różne rzeczy piszą, byle sprzedać swój towar, stąd powstają podobne teorie... Niektórzy piszą, że Canomatica to profesjonalny aparat, albo znajdują zaletę w stałym świetle stałoogniskowego obiektywu...
    Oczywiście 24-105L jest takie samo w kicie jak i osobno, bo to ten sam model obiektywu. Oczywiście może się zdarzyć, że jeden egzemplarz będzie lepszy od innego, ale to nie zależy od tego czy jest sprzedawany w zestawie, czy nie.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.
    Najważniejsze, że wszyscy są szczęśliwi - sprzedawca, że sprzedał; nabywca, że nabył, wprawdzie droższy, ale lepszy obiektyw

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Czego to ludzie nie wymyślą, jestem pod wrażeniem. Prawda jest taka, że 24-105/4L w kicie wychodzi o 1000 PLN taniej i to wszystko.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

hmm.. a moze to puszka wychodzi taniej? ) a tak naprawde ktos Mi tez wciskal ze w Kicie sa gorsze egzemplarze. Z mojego punktu widzenia jednyna niekorzysc z Kita to to ze przy sprzedazy bedzie trudniej. Papier na KIT a nie osobno, Gwarancja na KIT (znaczy jedna ksiazeczka) no i KIT zapakowany jest w biale pudelko a nie tak jak normalnie. CHociaz powiem ze pojawily sie 2 wersje KITA.. Jedno to w mniejszym pudelku -aparat pakowany do glownego pudelka, KIT pakowany w male pudelko biale razem z ladowarkami kablami itd. Druga wersja to ogromne pudelko czerowno czarne gdzie podobno obiektyw jest w normalnym Niekitowym pudelku za to body ma oddzielne pudelko biale. Widzialem i jedno i drugie. Mam te mniejsze bo nie zalezalo mi na oddzielnych pudlach a 24-105 jest na tyle uniwersalny ze nie zamierzam odsprzedawac.

Acha. Zbyscie sie nie dali nabrac na laczone zestawy! Mnie np w Dfoto w Kraku zaproponowano ze poniewaz z jednego zestawu sprzedali body a z drugiego szklo, ze moga mi zmontowac zestaw KIT z dwoch roznych. Naklejka na pudle KITA ktora trzeba wyslac przy cashbacku zawiera numer obiektywu jak i body z zestawu. Jakakolwiek podmiana obiektywow czy body doprowadzi do niezgodnosci i trudnejszej metody uzyskania zwrotu, i dodatkowo trzeba by bylo oszukac. Nie ma sensu!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mój egzemplarz 24-105 jest odłączony od zestawu z 5D (ale ponad rok temu) i mam na niego normalne pudełko (canonowskie z obiektywu ze wszystkim co tam jest w zestawie - czyli gustowną "skarpetą" ) i normalną osobną gwarancję Canon Polska i paragon..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wszystko przez nieszczęsne znaczenie słowa "kit" w języku polskim

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Różnica jest zasadnicza . 24-105 sprzedawany osobno jest droższy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów