PDA

Zobacz pełną wersję : Wiosenne promocje Canona

Strony : 1 [2] 3

Pavlik
07-05-2007, 20:11
. Swoja droga to jest chore ze w bankach nie pracuja kompetentne osoby.

kod SWIFT nie jest wymagany do takiego przelewu! WYstarczy IBAN i nuner konta.

.

Sam IBAN nie da gwarancji że niekompetentny pracownik banku prześle prawidłowo pieniądze. Kod SWIFT zmniejsza ryzyko takiego błędu do maksymalnego minimum :D

Pracuje w banku od 7 lat, przez pierwsze 2 robiłem płatności zagraniczne i różne błędy się zdarzały mimo że każda płatność jest weryfikowana przez 3 osoby w zależności od banku.
Z reguły polskie banki lub zagraniczne w polsce mają jeden KOD SWIFT, większe jak PKO BP czy Pekao SA mogą mieć więcej kodów dla poszczególnych oddziałów, ale generalnie swift centrali starczy!!!

pozdrawiam

forix
07-05-2007, 22:50
Witam. Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 30D :D dla zainteresowanych mogę polecić sklep Fotojoker 4299zł wraz z kitem 18-55, Wszystko bez problemu instrukcja oczywiście PL drukowana, faktura od razu wystawiana, pudełko z naklejkami Cash Back czyli kasa zwrotna chyba zagwarantowana na 100% , nie długo będę wysyłał. Po zwrocie i ewentualnym sprzedaniu kita aparat powinien kosztować ok 3750zł czyli całkiem, całkiem.
Pozdrawiam

JaBlam
07-05-2007, 23:53
Witam. Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 30D :D dla zainteresowanych mogę polecić sklep Fotojoker 4299zł wraz z kitem 18-55, Wszystko bez problemu instrukcja oczywiście PL drukowana, faktura od razu wystawiana, pudełko z naklejkami Cash Back czyli kasa zwrotna chyba zagwarantowana na 100% , nie długo będę wysyłał. Po zwrocie i ewentualnym sprzedaniu kita aparat powinien kosztować ok 3750zł czyli całkiem, całkiem.
Pozdrawiam

Nie lepiej bylo samo body kupic? kosztowalo by cie grubo ponizej 4000 tys i tez mialbys Cashback. Po co kupiwac KIT skoro zamierzasz go sprzedac? Sam kit jest warty okolo 150 zl (drozsza wersja z USM)
Pudelko nie musi miec naklejek zeby kase dostac. Musi byc kupione w kraju objetym promocja i po 1szym kwietnia.

http://www.allegro.pl/item190180605_canon_eos_30d_zwrot_390zl_z_canona_f _vat_22_.html 3999 z faktura i zwrotem Canona

http://www.allegro.pl/item188976316__canon_30d_body_teraz_w_super_cenie_ 30_d_.html - tutaj nie wiem czy akurat dostalbys zwrot Cashback ale cena nawet jesli nie dostalbys zwrotu jest i tak super cena bez wypelniania czekania itd.

Fotojoker nie jest wcale taki tani wbrew pozorom. Owszem zdarzaja sie "okazje" ale sam sklep generalnie nie jest dla tych co chca oszczedzic- tak mi sie wydaje. Kupilem tam moja lampe EX580 za 1699 zl podczas gdy wszedzie u konkurencji byly po 1499-1550. (ale tu byla kwestia placenia karta gdzie nie kazdy sklep ma taka mozliwosc) U mnie w Kraku nie widzialem nowych szkiel w sklepie od ponad 7 miesiecy. Ba- szkiel Canona w ogole nie ma oprocz 17-85 IS. I ceny maja nadal zabojcze. Konkurencja dawno ma nizsze. No ale masz, wiec ciesz sie nim, rob fotki i pokazuj.

Pavlik, mozesz miec racje, aczolwiek tylu moich znajomych wysylalo na promocje Canona, sam wysylalem okolo 4 i nie bylo zadnego problemu z weryfikacja i przelaniem pieniedzy na wlasciwe konta. Ale rozni ludzie sa. Oczywiscie uogolnilem z tymi niekompetentnymi bo sa tez tacy ktorzy robia wszystko co moga i wypelniala bardzo dobrze swoje obowiazki jako pracownicy banku. Niestety mialem zle doswiadczenia z KB i PKO dlatego napisalem ze pracuja tez takie osoby ktore powinny solidne przygotowanie przejsc.

Bonku5
08-05-2007, 00:07
Bonku5 . NIe wiem pod jaki numer dzwonisz ale ja nie mam zadnych problemow z dodzwonieniem sie. Nawet w piatek dzwonilem odnosnie kodow dla zestawow KIT (przy okazji wyszlo ze kombinowane KITY nie przechodza a przynajmniej trzeba ostroznie podawac sn obiektywu z tym co sie znajduje na naklejce na pudle :) Dzonie, zwykle mowie pani ze do promocji Cashbacku i przelacza mnie tam gdzie trzeba.

A mianowicie dzwoniłem na główny numer canona odbierała Pani mówiła, że przełączy i nikt nie odbierał dalej. W końcu dała mi bezpośredni numer do pani Beaty Fyszymberg (przepraszam jeśli przekręciłem nazwisko) tj 22 572 30 37. Ta Pani zajmuje się Cashback ale niestety nie mogłem się do niej dodzwonić - nikt nie odbierał.
A jeśli chodzi o piątek to powiedziała mi że Pani Beata nie pracuje bo ma długi weekend :)

Pozdrawiam i może komuś ten numer się przyda.

JaBlam
08-05-2007, 02:34
A mianowicie dzwoniłem na główny numer canona odbierała Pani mówiła, że przełączy i nikt nie odbierał dalej. W końcu dała mi bezpośredni numer do pani Beaty Fyszymberg (przepraszam jeśli przekręciłem nazwisko) tj 22 572 30 37. Ta Pani zajmuje się Cashback ale niestety nie mogłem się do niej dodzwonić - nikt nie odbierał.
A jeśli chodzi o piątek to powiedziała mi że Pani Beata nie pracuje bo ma długi weekend :)

Pozdrawiam i może komuś ten numer się przyda.

No ja raczej mowilem o dzwonieniu do Canona w Irlandii czyli glownego zrodla. Canon Polska jak pracuje kazdy wie

forix
08-05-2007, 07:28
Nie lepiej bylo samo body kupic? kosztowalo by cie grubo ponizej 4000 tys i tez mialbys Cashback. Po co kupiwac KIT skoro zamierzasz go sprzedac? Sam kit jest warty okolo 150 zl (drozsza wersja z USM)
Pudelko nie musi miec naklejek zeby kase dostac. Musi byc kupione w kraju objetym promocja i po 1szym kwietnia.

Body w Fotojokerze 4700zł :confused: , pewnie jakieś stare zapasy. Brałem z kitem bo było taniej, jak go sprzedam za 150zł to otrzymuję kwotę o której mówię. Wiem że body nie musi mieć naklejek, informowałem w ten sposób że mają pewny Cash Back'owy sprzęt.

http://www.allegro.pl/item190180605_canon_eos_30d_zwrot_390zl_z_canona_f _vat_22_.html 3999 z faktura i zwrotem Canona
http://www.allegro.pl/item188976316__canon_30d_body_teraz_w_super_cenie_ 30_d_.html - tutaj nie wiem czy akurat dostalbys zwrot Cashback ale cena nawet jesli nie dostalbys zwrotu jest i tak super cena bez wypelniania czekania itd..

Kilka razy analizowałem allegro uwzględniając koszt wysyłki, w pierwszej wersji ciężko o kontakt, brak odzewu, w stosunku do mojej wersji straciłem ok 120zł w stosunku do drugiej propozycji straciłem ok 20zł.
Jest jedna podstawowa sprawa, przy tej kasie to chyba wolę osobiście pomacać aparat, nie wszyscy są z mojego miasta i nie wszyscy oferują darmowe macanie sprzętu (oferowane punktu odbioru to zazwyczaj prywatne osoby którym terzeba zapłaciś ok 50zł, nie ważne czy bierzesz sprzęt czy też nie ), uwzględniając te małe niedogodności związane kosztami przejazdu itp. chyba czasami lepiej kupić na miejscu, zawsze mogę podziękować Pani z Fotojokera za testowanie, nic nie płacąc. No i jeszcze wspomniane płatności kartą, też mały plus.
Czeka mnie bawienie się w wysyłanie listów i zaglądanie na konto bankowe, ale jakoś to można przeżyć. Mam psychiczny luz że mam pewny sprzęt, nie gdzieś tam, skąś tam.
Pozdrawiam

JaBlam
08-05-2007, 11:17
Kilka razy analizowałem allegro uwzględniając koszt wysyłki, w pierwszej wersji ciężko o kontakt, brak odzewu, w stosunku do mojej wersji straciłem ok 120zł w stosunku do drugiej propozycji straciłem ok 20zł.
Jest jedna podstawowa sprawa, przy tej kasie to chyba wolę osobiście pomacać aparat, nie wszyscy są z mojego miasta i nie wszyscy oferują darmowe macanie sprzętu (oferowane punktu odbioru to zazwyczaj prywatne osoby którym terzeba zapłaciś ok 50zł, nie ważne czy bierzesz sprzęt czy też nie
Pozdrawiam

eee..?? nie rozumiem co chcesz powiedziec przez ten cytat. Straciles 120 zl? i 20 zl? za to ze bierzesz aparat czy nie placisz 50 zl?

Ja akurat jak kupowalem moja lampe w fotojokerze to pytalem co w momencie kiedy cos z lampa jest nie tak, ze np w ciagu 2 dni cos sie jej przydarzy i odmowi wspolpracy. Pan z fotojokera powiedzial ze nie oddaja kasy i nie wymieniaja na nowy. Tylko seriws. Podbijaja CI gwarancje w minucie placenia za sprzet. W nosie mam taki biznes. Masa sklepow daje ci tydzien na sprawdzeie spokojnie a dopiero potem podbija karte gwarancyjna!

Arek Piekarz
08-05-2007, 12:27
http://fotopolis.pl/index.php?n=5833

Fotopolis jest naprawdę szybkie...

marcingol
08-05-2007, 17:28
Cześć Wszystkim. Mam drobny kłopot..właśnie zamierzam kupić body 5d, ale TIP chce mi go wyciągnąć z zestawu kit 5d +24-105, dając mi rachunek na zestaw + wycięte kody z obiektywu, stąd moje pytanie/obawy. Jakie kody z zestawu KIT należy posiadać, aby otrzymać cashback? Rozumiem, że z zewnętrznego pudełka i z pudełka obiektywu? Obydwa są do wycięcia z kartoników, czy jeden z nich jest np. naklejką i ostatnie pytanie: czy te kody nawiązują jakoś do siebie, czy można się jakoś upewnić, że kod z obiektywu nie jest, np. wycięty z nieKITowego obiektywu.

Bonku5
08-05-2007, 18:16
A paragon też ci da na ten sprzęt?? tzn paragon na 5d + 24-105?

marcingol
08-05-2007, 18:48
Tak. Dowód zakupu kit'a z miejsca w którym go kupił, obiektyw sprzeda komuś pewnie już bez paragonu. Chciałem kupić body nie z zestawu, ale podobno teraz nie ma, albo coś kręci.. no ale cenę ma teraz chyba najlepszą na allegro, no i zdaje się że parę osób już od brało od niego sprzęt, więc wydaje się wiarygodny ,a już dłużej bez puszki nie pociągnę..

JaBlam
08-05-2007, 20:22
Tak. Dowód zakupu kit'a z miejsca w którym go kupił, obiektyw sprzeda komuś pewnie już bez paragonu. Chciałem kupić body nie z zestawu, ale podobno teraz nie ma, albo coś kręci.. no ale cenę ma teraz chyba najlepszą na allegro, no i zdaje się że parę osób już od brało od niego sprzęt, więc wydaje się wiarygodny ,a już dłużej bez puszki nie pociągnę..

Wyglada to tak:

po pierwsze jesli jest to zestaw w takim pudelku:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://arte.superhost.pl/jblaminsky-com/Fotoarts/viki/canon.jpg)

to na pudle bedziesz mial naklejki :

źródło (http://arte.superhost.pl/jblaminsky-com/Fotoarts/viki/codes.jpg)

Do aplikacji o zwrot kasy musisz zalaczyc te ktore zakreslilem czerwonym.
Pierwsza naklejka zawiera informacje ze jest to zestaw KIT, nastepne kody to numer seryjny obiektywu i body.

W takim przypadku facet musi ci oddac pudelko (a to znaczy ze ktos bedzie tam mial obiektyw bez pudla i zwrotu kasy (obiektyw pakowany jest w biale czyste pudelko) i dodatkowo wystawic Ci dowod zakupu na KIT ( a nie na samo body. Musisz tego doplilnowac bo zwrotu nie dostaniesz. DO tego pamietaj ze bedziesz musial tez podac numery seryjne body i obiektywu w aplikacji.

Co do samego body (nie kitowego) to u mnie w sklepie jest do kupienia nowka za okolo 8200 (z dowodem zakupu na cashback i z gwarancja realizowana na Zytniej)

Jest jeszcze druga wersja KITA 5D+105 i wyglada tak:

źródło (http://arte.superhost.pl/jblaminsky-com/Fotoarts/viki/canon1.jpg)

Tam chyba body jest pakowane w biale pudelko a do tego obiektyw ma swoje normalne pudelko z nadrukami (jak normalnie kupiony) w takim wypadku kod na obiektyw jest na pudle, a odnosnie body to ci nie powiem. Napewno nie ma zadnych naklejek na duzym kolorowym pudle. (Patrzylem bo mialem taki kupic ale facet mieszal bo dal mi 5d w pudle od 24-70 a paragon na 24-105 i wogole ostro krecil wiec podziekowalem. Poza tym po co komu takie duze pudla. Dla szpanu? ;D

adalbert
08-05-2007, 20:46
Jest jeszcze druga wersja KITA 5D+105 i wyglada tak:

źródło (http://arte.superhost.pl/jblaminsky-com/Fotoarts/viki/canon1.jpg)

Tam chyba body jest pakowane w biale pudelko a do tego obiektyw ma swoje normalne pudelko z nadrukami (jak normalnie kupiony) w takim wypadku kod na obiektyw jest na pudle, a odnosnie body to ci nie powiem. Napewno nie ma zadnych naklejek na duzym kolorowym pudle. (Patrzylem bo mialem taki kupic ale facet mieszal bo dal mi 5d w pudle od 24-70 a paragon na 24-105 i wogole ostro krecil wiec podziekowalem. Poza tym po co komu takie duze pudla. Dla szpanu? ;D

Jarku - sprostowanie;
Zdjęcie, które zamieściłeś powyżej dotyczy zestawu - owszem - ale 5d +24-70;
Na dużym kolorowym pudle (nie dla szpanu jest ono takie wielkie - mieści dokładnie korpus + obiektyw - zostaje kilka centymetrów obok pudła na szkło, które jest ciut węższe od "korpusowego"
A propos kodów:
1. Są dwa kody kreskowe na dużym kolorowym pudle - jeden jest chyba(?) pomijalny - znajdują się na nim wyłącznie cyferki :-) ; na drugiej naklejce z kodem jest oznaczenie zestawu ("EOS 5D 24-70 AT/DE" poniżej kod kreskowy, na samym dole jakieś cyferki...)
2. Na pudle od korpusu (zwykłym białym - innym, niż w przypadku zakupu samego body) znajduje się naklejka z jakimś numerem (bez kodu)
3. Na standardowym pudle od obiektywu jest najciekawiej (też tak masz?) - 3 kody - Pierwszy "Lens No", Drugi "EAN/JAN code", Trzeci "UPC code" - który wysłałeś? Ja chyba dołączę wszystkie :)

popmart
08-05-2007, 21:12
Czy ktoś dostał , juz forsę z nowej promocji bo coś się nie chwalicie ?

marcingol
08-05-2007, 21:28
Panowie dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze tylko jedno, czyli w zestawie 5d +24-105 obiektyw jest białym kartonie, ale czy na nim też są jakieś kody, czy tylko na zewnętrznym pudełku.

JaBlam
08-05-2007, 22:02
Jarku - sprostowanie;
Zdjęcie, które zamieściłeś powyżej dotyczy zestawu - owszem - ale 5d +24-70;
Na dużym kolorowym pudle (nie dla szpanu jest ono takie wielkie - mieści dokładnie korpus + obiektyw - zostaje kilka centymetrów obok pudła na szkło, które jest ciut węższe od "korpusowego"
A propos kodów:
1. Są dwa kody kreskowe na dużym kolorowym pudle - jeden jest chyba(?) pomijalny - znajdują się na nim wyłącznie cyferki :-) ; na drugiej naklejce z kodem jest oznaczenie zestawu ("EOS 5D 24-70 AT/DE" poniżej kod kreskowy, na samym dole jakieś cyferki...)
2. Na pudle od korpusu (zwykłym białym - innym, niż w przypadku zakupu samego body) znajduje się naklejka z jakimś numerem (bez kodu)
3. Na standardowym pudle od obiektywu jest najciekawiej (też tak masz?) - 3 kody - Pierwszy "Lens No", Drugi "EAN/JAN code", Trzeci "UPC code" - który wysłałeś? Ja chyba dołączę wszystkie :)

No to ja napisze tylko ze nie chcialo mi sie szukac ale uwierz mi jest tez ten sam zestaw 24-105 w kolorowym pudle. A wiem dlatego ze mialem okazje macac i jedno i drugie. Obecnie wszedzie widze tylko te duze kolorowe pudla a tych mniejszych juz nie.
Ok znalazlem tylko sorry za jakosc. ale to jest wlasnie pudlo z 24-105. ma z boku panienke, jeszcze chyba jest kit MACRO i ma jakies kwiatki w miejscu panienki

źródło (http://www.arte.superhost.pl/jblaminsky-com/Fotoarts/viki/canon2.jpg)

to foto z kodami co zamiescilem to moje pudelko, foto wyslalem do Marie Quinn czyli tej co sie zajmuje promocja a ona odeslala mi informacje :

Hi Jarek
Thank you for you inquiry. The barcodes you need to submit are the first three barcodes on the photograph.
If you have any further questions please do not hesitate to contact me.
Regards
Marie Quinn
Customer Service
Continental Promotions International

wiec jesli ktos ma te wersje z mniejszym pudlem to juz wiecie na 100% co macie wysylac.
W wersji z mniejszym pudlem body nie ma swojego pudelka tylko jest wlozone w taka przegrode. Tylko obiektyw ma swoje biale pudlo. Jak ktos wam wyjmie obiektyw to cale body bedzie wam w srodku pudla latalo, nie mowiac tez ze to wlasnie w pudle obiektywu wlozone sa wszystkie sterowniki, ksiazeczki papiery, dyski.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Panowie dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze tylko jedno, czyli w zestawie 5d +24-105 obiektyw jest białym kartonie, ale czy na nim też są jakieś kody, czy tylko na zewnętrznym pudełku.

w tym z mniejszym pudelkiem czyli to pierwsze co pokaalem, na pudelku obiektywu jest tylko jeden kod ale w ogole nie bierzesz pod uwage. Dowiedz sie jakie pudlo dostaniesz i wtedy bedziesz wiedzial co wysylac. W przypadku mniejszego to tylko to co obramowalem czerwonym kwadratem. a w przypadku drugiego to niech pisza Ci co takie pudla maja.

adalbert
09-05-2007, 23:08
Jarku - ależ ja nigdy nie twierdziłem, że 5d w kicie z 24-105 nie występuje w wersji z kolorowym pudłem :-D ... zwróciłem tylko uwagę, że zamieszczona fotka odnosiła się do innego zestawu. Ale pal licho - zdjęcie - które zamieściłeś w ostatnim poście - pokazuje, że na stronie:
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/kits.aspx nie są zamieszczone wszystkie możliwe wersje kitów (mam na myśli pudełka oczywiście - żeby była jasność :)

energia_ki
09-05-2007, 23:54
Uwaga - podaję o co chodzi - może komuś się przyda :)

Kod IBAN/SWIFT
Podanie kodu SWIFT konieczne jest przy przelewach międzynarodowych. Dzięki niemu można w prosty sposób zidentyfikować instytucje bankową, w której mamy rachunek. Są one bardzo często wymagane przy przelewach bankowych w firmach bukmacherskich. Najczęściej wypłacając pieniądze z konta u bukmachera żadąne jest właśnie podanie kodu SWIFT. Każdy bank ma jeden kod SWIFT.

Kody SWIFT
Bank Śląski: INGBPLPW
BPH: BPHKPLPK
Inteligo: BPKOPLPW
Kredyt Bank: KRDBPLPW
...

Kod IBAN
Jest to międzynarodowy standard numeracji rachunku bankowego (International Bank Account Number). Kod ten powstaje poprzez dodanie kody kraju na początku numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 znaków). W przypadku Polski dodawany symbol to "PL".

Zbig, dobra robota :grin:
nareszcie wiem, co to za, excuse le mot, cholerstwa! :mrgreen:

kol
10-05-2007, 16:01
:mrgreen:
A jednak Canon ożył i przysłał mi takie cóś

Drogi/a Krzysztof Olszewski,

Dziękujemy za udział w Promocja „Zwrot czesci zaplaty” w 20 rocznice EOS.
Otrzymaliśmy twoje zgłoszenie ... i obecnie jesteśmy w trakcie jego
realizacji.

Jeśli nie otrzymasz zwrotu gotówki w przeciągu 20 dni zaloguj się i sprawdź
stan swojego zgłoszenia na stronie www.submissionstatus.com używając
następujących danych:

Adres Email:
ID zgłoszenia:

Pamiętaj że dla każdego zamówienia jest tylko jedno ID zgłoszenia.

Z poważaniem,

Canon Europa N.V.

Elmarqo
10-05-2007, 16:16
Ha! dostałem to samo:mrgreen:

Bonku5
10-05-2007, 16:30
:mrgreen:
A jednak Canon ożył i przysłał mi takie cóś

Kiedy do nich wysyłałeś przesyłkę??

daniello
10-05-2007, 16:41
Ja wysyłałem 20.04.2007 i dziś też dostałem takiego maila.
Zobaczymy kiedy kasa wpłynie...

kol
10-05-2007, 17:01
Kiedy do nich wysyłałeś przesyłkę??

Na samym poczatku promocji czyli jakis 10 kwietnia - cos kolo tego.

popmart
10-05-2007, 18:31
i ja dostałem dzisiaj maila :)))))))))) urrra przestałem sie nieco martwić

Bonku5
10-05-2007, 20:15
Ja wysyłałem 20.04.2007 i dziś też dostałem takiego maila.
Zobaczymy kiedy kasa wpłynie...

O to widzę że w niecały miesiąc się odezwali ... więc nie jest aż tak źle.. ja wysłałem do niech wczoraj to pewnie do czerwca muszę czekać na jakiekolwiek
info a na kasę pewnie jeszcze z miesiąc

Chociaż, gdzieś chyba czytałem że do 14 dni roboczych od ich powiadomienia się czeka...

daniello
10-05-2007, 20:31
W mailu piszą tak:

Jeśli nie otrzymasz zwrotu gotówki w przeciągu 20 dni zaloguj się i sprawdź
stan swojego zgłoszenia na stronie www.submissionstatus.com...

czyli coś około 14 dni roboczych :(

krzysp
10-05-2007, 21:10
Witam.
Ja także otrzymałem maila z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia do realizacji.
List wysłałem 05.04.07, a otrzymali go 17.04.07 r. Nieźle .... 12 dni idzie list do Irlandii. Myslę, że listonosz z poczty wiózł go na rowerze ;)
Teraz tylko czekać na pieniądze.

madz
10-05-2007, 21:31
a jest ktos, kto nie dostal jeszcze informacji mailem, a wyslal w miare wczesnie list? Ja wysylalem 10 kwietnia poleconym priorytetem i nic nie dostalem do dzisiaj jeszcze:/

c42
10-05-2007, 22:06
a jest ktos, kto nie dostal jeszcze informacji mailem, a wyslal w miare wczesnie list? Ja wysylalem 10 kwietnia poleconym priorytetem i nic nie dostalem do dzisiaj jeszcze:/

jezeli moge Cie pocieszyc to takze wyslalem 10 kwietnia listem priorytetowym i nic :/ ale co tam nie zalamuj sie moze nasze listy przyszly za szybko i zostaly przykryte sterta innych :-) teraz tak sobie mysle ze moze zle zrobilem podajac adres email jako gmail :/ moze informacja od canona zostala potraktowana jako spam... nos do gory promocja dopiero ruszyla!

Bonku5
10-05-2007, 22:11
teraz tak sobie mysle ze moze zle zrobilem podajac adres email jako gmail :/ moze informacja od canona zostala potraktowana jako spam

Nie możliwe... nie ma takiej opcji

madz
10-05-2007, 22:24
a miales wszystko w porzadku? ja kupowalem w agito.. faktura, wszystko wrecz idealnie.. ale zaczalem sie martwic teraz:) Na gazecie mam konto... Chyba, ze maile do nas jeszcze gdzies bladza;)

Elmarqo
10-05-2007, 22:41

Wysłałem 11.04 również poleconym priorytetem i dzisiaj dostałem maila.

Nie możliwe... nie ma takiej opcji

Taka opcja istnieje. Zależy od ustawienia filtrów antyspamowych. Ja kiedyś wysyłałem 4 razy rejestrację do Imageshack i nie "otrzymywałem" żadnej odpowiedzi. Wydawało mi się to trochę dziwne i przyjrzałem się mojemu Kaspesrskiemu i okazało się, że jak mail z potwierdzeniem rejestracji przychodził to on uprzejmie go kasował. Skończyło się tym, że odbierałem pocztę bezpośrednio ze strony internetowej 8-)
a.... ja kupowałem w Europassat, nie dostałem faktury tylko rachunek wydrukowany z komputera po niemiecku a cena była w Euro. Aparat pochodził z niemieckiej dystrybucji Canona. Nie macie o co się martwić. Pozdrawiam

madz
11-05-2007, 02:37
dostalem maila:) widac sa duze opoznienia w rozsylaniu...

popmart
11-05-2007, 07:23
imo realizuja miesięczne transze ....

omarcin
11-05-2007, 09:05
Witam wszystkich,
Mam takie pytanie. Zakupilem sobie zestaw canona 30d + kit 18-55 i podczas wypełniania na stronie wniosku trzeba wpisać numer fabryczny i nie bardzo wiem który to jest numer. Czy to numer który jest na spodzie body (występuje on też na na jednej naklejce na pudełku z kodami kreskowymi) , czy może ten numer co jest na tym kodzie paskowym co trzeba wyciąć z pudełka i wysłać. Bardzo bym prosił o podpowiedź, żebym czegoś nie namieszał.
Z góry dziękuję.

popmart
11-05-2007, 09:12
tak to numer ze spodu body ...mozan go odnaleźć na opakowaniu takze ;)

omarcin
11-05-2007, 13:26
Mam takie jeszcze pytanie dotyczace samego wydruku. Czy u Was na wydruku sa tylko czyste dane wypelnione w formulrzu czy sa tez cala strona www.
Bo ja niestety mialem mala przygode z przegladarką i teraz nie wiem czy poprwanie to wydrukowalem.
Caly wydruk zajął mi az 5 stron i są tam dołączone takze dane dotyczace Warunków promocji. I teraz nie wiem czy to jest ok, a nie wiem czy mozna drugi raz wypelnic ten formularz.
Chcialem nie namieszac i zamieszalem.

popmart
11-05-2007, 13:48
tak jest wydruk to całe 5 stron ... ja wysłałem wszycho.

omarcin
11-05-2007, 14:03
Wielkie dzieki Popmart za pomoc i szybka odpowiedz.

JaBlam
11-05-2007, 14:09
tak jest wydruk to całe 5 stron ... ja wysłałem wszycho.

Po co wysylac 3 strony warunkow promocji do organizatora ktory sam je ustanowil?

Sprawdz czy w przypadku chodzi o numer na spodzie body. W koncu wysylasz aplikacje odnosnie zestawu KIT a nie BODY. To jest sprawdzona informacja?

Sardon
11-05-2007, 14:41
Witam!

Ostatnio stałem sie szczesliwym posiadaczem 400D. Jako ze moj pierwsz zakup nie byl udany (otrzymalem wadliwy egzemplarz 400D, tzn aparat po prostu wisial..), otrzymalem od sprzedawcy nowy model i postanowilem wstrzymac sie z ta promocja i potestowac, czy aby aparat na pewna jest sprawny.. Na szczecie wszystko chodzi jak nalezy, wiec chcem odzyskac pieniazki, jakie producent sam mi oferuje. Aparat kupilem dnia 18.04.2007 i na ten dzien mam rowniez wystawiony paragon. Jedynie co nie za bardzo mi tu gra, to kod na pudelku..Najpierw nie moglem go znalezc, po czy zorietowalem sie, ze naklejona jest na nim nakleja (podluzna, biala) z innym kodem.. Sprzedawca po krotkiej rozmowie, kazal mi ja zerwac, co przebieglo bardzo opornie i zostawilo mase kleju na pudelku.. Obawiam sie, ze cos jest nie tak. Czy ktos moze wie, co tam mogla robic ta naklejka i czy to normalne?? Czy taki kod bedzie uwzgledniony w promocji?? Prosze o pomoc znawcow tematu.

POZDRAWIAM !

popmart
11-05-2007, 14:41
1: Jablam rozumiem że ... szkoda ci tuszu/tonera i papieru, drukarka wyplula 5 stron i nie widze zadnego powodu dla którego maiłbym nie wysłać wszystkich skoro były częścią wydruku z okna potwierdzenia ... lepiej imo wysłać niż nie wysłać bo nigdy nic niewiadomo.

2. Ja wysłałem nr body (w tej chwili kiedy jeszcze nie było uzupełnionych zestawów do wyboru) i promo zostało przyjete bez problemu, choć zakupiony zestaw był kitem 18-55, nie ma czegoś takiego jak serial całego kita jest oddzielnie serial body i szkła , przy czym na pudełku widnieje serial jedynie body (w przypadku kita 18-55) ... który wybierasz do wysyłki ? imo sprawa była prosta i domniemanie okazało się skuteczne.

Elmarqo
11-05-2007, 15:23
Po co wysylac 3 strony warunkow promocji do organizatora ktory sam je ustanowil?

Zadawałem sobie to samo pytanie, bo nie bardzo widziałem sens w dołączaniu tego...

lepiej imo wysłać niż nie wysłać bo nigdy nic niewiadomo.

... ale zrobiłem tak jak pisze popmart, bo... nigdy nic nie wiadomo :D

Sardon
11-05-2007, 15:26
nic nie znalazlem na temat mojego problemu.. :( Wiec co mam zrobic?

popmart
11-05-2007, 15:36
kurde przeczytałeś cały wątek ?

jest jeszcze kilka podobnych wysil się ... ale poewiem tak ja wysłałem kod NADRUKOWANY na pudełko . tak jak mówi ci sprzedawca

wiktoch
11-05-2007, 15:45
zadzwoń do canon polska

JaBlam
11-05-2007, 16:03
1: Jablam rozumiem że ... szkoda ci tuszu/tonera i papieru, drukarka wyplula 5 stron i nie widze zadnego powodu dla którego maiłbym nie wysłać wszystkich skoro były częścią wydruku z okna potwierdzenia ... lepiej imo wysłać niż nie wysłać bo nigdy nic niewiadomo.

2. Ja wysłałem nr body (w tej chwili kiedy jeszcze nie było uzupełnionych zestawów do wyboru) i promo zostało przyjete bez problemu, choć zakupiony zestaw był kitem 18-55, nie ma czegoś takiego jak serial całego kita jest oddzielnie serial body i szkła , przy czym na pudełku widnieje serial jedynie body (w przypadku kita 18-55) ... który wybierasz do wysyłki ? imo sprawa była prosta i domniemanie okazało się skuteczne.

1. Nie szkoda mi tuszu. Warunki promocji sa dla Ciebie, Canon po prostu ustawil tak ze
sie drukuje wszystko

2. SKoro wypelniasz aplikacje (akurat za 18-55 chyba zwrotu nie ma ale np za 5D+24-70 jest) to wypelniasz aplikacje zwrotu kasy za KIT. Z aplikacji wynika wtedy ze zwrot kasy chcesz za body. Niby to jest wszystko oczywiste ale popatrz sobie na kilka postow wczesniej gdzie dalem foto pudelka z kodami.. istnieje cos takiego jak nuer seryjny KITa albo mi sie zle widzi.. na duzej naklejce z koncowka AA)

JaBlam
11-05-2007, 17:07
zadzwoń do canon polska

Wez sie nie smiej! Zadzwonilem do nich w sprawie promocji a jedyne co mogli wykrztusic to ze wszystko podane na stronie.Mowie ze aplikacji nie ma na konkretny zestaw, no i ze te informacje troche nieaktualne. Mowie ze kody jakie podaja na fotkach roznia sie zupelnie od tych jakie sa na pudlach a oni "ojej naprawde? no to nie wiem, przelacze pana... " po czym telefon milknie.
Spece!

popmart
11-05-2007, 18:56
2. SKoro wypelniasz aplikacje (akurat za 18-55 chyba zwrotu nie ma ale np za 5D+24-70 jest) to wypelniasz aplikacje zwrotu kasy za KIT. Z aplikacji wynika wtedy ze zwrot kasy chcesz za body. Niby to jest wszystko oczywiste ale popatrz sobie na kilka postow wczesniej gdzie dalem foto pudelka z kodami.. istnieje cos takiego jak nuer seryjny KITa albo mi sie zle widzi.. na duzej naklejce z koncowka AA)

No a pytajacy wyraźnie pytał sie o kita z 18-55 ... i tylko o takim mówiłem, wiec po raz kolejny proszę o czytanie ze zrozumieniem ;)

JaBlam
11-05-2007, 22:24
Ok Pop.. W tym przypadku masz racje:)

daniello
14-05-2007, 14:16
Właśnie dostałem kasę od Canona za 400D, potrącili mi 20zł kosztów czyli mam 290zł na koncie :)

Pozdrawiam

popmart
14-05-2007, 14:32
oooo a kiedy dostales potwierdzenie ?
maila ?

daniello
14-05-2007, 14:42
10 maja o 15:47 :)

popmart
14-05-2007, 14:46
ja o 15.17 ;)

kol
14-05-2007, 15:46
Dzisiaj kasa przyszła:)

Cluer
14-05-2007, 18:08
Witajcie !
To mój pierwszy post na Canon-Board :)

Zanim znalazłem ten wątek też długo się zastanawiałem. Ponieważ niektórzy maja ciagle watpliwości co i jak wysłac - zrobiłem fotkę mojego pudełka

źródło (http://img513.imageshack.us/img513/1362/4barcodesuh0.jpg)

i wyłałem maila do Marry Quin:

> Hello Marry !
>
> From several days I have Canon 400D kit. I would like to use promotion
> "caschback"...
>
> I've two questions:
> What barcodes do I need to supply to Canon ?
> I find four barcods on my box. Look in the attachment.... Under
> barcode 3 (shop's code ??) there is another code on the box ... There
> is string ending "......237B004 [AA]"
> What canon need ?
>
> What is serial number ?
> there is "1030583745"on bottom of the body.
> there are two serials "(21) 1030583745"and "(21) 2640592334" on my
> box. Which code is correct ?
>
>
> Best regards

Oto co mi odpisała:

> Hi Cluer
> The correct bar code to send is 8714574980072
> And the serial number is 211030583745
>
> Regards

przyznaję, ze troche mnie to tez zaskoczyło :)

Pytanie do kolegów, ktorzy już otrzymali przelew.
W jakim banku macie rachunek ?
ja mam w mBanku i kiedys czytalem wlasnie o przelewach z zzagranicy, ze mój bank nie pobiera opłat za przelewy przychodzące (WBK kiedyś brał brał około 24zł za przelew)
chciałbym zrozumieć kto zabiera 20 zł :)

perqsista
14-05-2007, 19:54
Zgłoszenie z zestawu 5d+24-105 wysłałem 06.04.2007. Czekałem ponad miesiąc na maila z potwierdzeniem (przyszedł 10.05). Później to już z górki poszło. Dzisiaj wpłynęły pieniądze 735 zł (zamiast 755 > potracili te 2 dychy). Generalnie potwierdzam że to działa;) Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość.

Cluer pieniądze przyszły na rachunek w mBanku.

krzysp
15-05-2007, 12:23
Witam,
Też dostałem kasę !!!!
Poszło to całkiem szybko.

Teraz mogę dodać, że 30D kupiłem za 3770 zł w okresie gdy na forum licytowano się gdzie jest taniej - najtaniej było za około 4000 zł. Ja z korpusem dostałem paragon z niemieckiego sklepu oraz podbitą eurogwarancję - czyli oszczędności mam 230 zł w stosunku do cen ze sklepów internetowych + 370 zł cashback = 600 zł. Nieźle.
Korpus brałem u Gandiniego, którego gorąco polecam.

bartek014
15-05-2007, 13:54
Witam jak kupie canona w Polsce na allegro który został sprowadzony z Niemiec i sprzedawca wystawi mi dowód zakupu paragon czy fakturę (polską )to dostane zwrot z canona?

Elmarqo
15-05-2007, 14:00
Witam jak kupie canona w Polsce na allegro który został sprowadzony z Niemiec i sprzedawca wystawi mi dowód zakupu paragon czy fakturę (polską )to dostane zwrot z canona?

Czytaj dokładnie wątek. To już było raptem 2 strony do tyłu :)

http://canon-board.info/showthread.php?t=20859&page=29

perqsista
15-05-2007, 21:37

Wystarczy ksero z niemieckiego dowodu zakupu.

forix
15-05-2007, 22:40
Witam. Źle wydrukowało mi formularz, nie mam już jak go poprawić. Czy nie wiecie czy mogę jeszcze raz go wypełnić. Ktoś może miał coś podobnego i pisał jeszcze raz formularz, zaznaczam że jeszcze niczego nie wysyłałem i właśnie miałem wkładać do koperty i dopatrzyłem się błędnego wydruku. W końcu jest tam jakiś numer ID, z drugiej strony mogło prądu zabraknąć i w związku z tym miałbym nie dostać zwrotu :?:
Tak sobie myślę że pewnie oni i tak czekają na kody i później weryfikują zgłoszenia online.

Bonku5
15-05-2007, 22:44
Witam. Źle wydrukowało mi formularz, nie mam już jak go poprawić. Czy nie wiecie czy mogę jeszcze raz go wypełnić. Ktoś może miał coś podobnego i pisał jeszcze raz formularz, zaznaczam że jeszcze niczego nie wysyłałem i właśnie miałem wkładać do koperty i dopatrzyłem się błędnego wydruku. W końcu jest tam jakiś numer ID, z drugiej strony mogło prądu zabraknąć i w związku z tym miałbym nie dostać zwrotu :?:
Tak sobie myślę że pewnie oni i tak czekają na kody i później weryfikują zgłoszenia online.

Pewnie że można.. Ja drukowałem kilka razy :P np po to żeby wziąć do banku i żeby kobitka mi powiedziała jakie numery mam wpisać bo nie wiedziałem nic na temat swift.

kaja
19-05-2007, 22:05
to mój pierwszy post na tym forum
więc WITAM WSZYSTKICH CANONOWCÓW
z przykrością muszę stwierdzi że nie dostałem żadnego meila od canona
lecz z radością dodaje że moje konto zostało zasilone kwotą 870 zł (400D + 17-85 ) kupione za 4370 czyli koszt zakupu 3500zł (chyba nieźle?)

Sardon
20-05-2007, 14:20
Witajcie !
To mój pierwszy post na Canon-Board :)

Zanim znalazłem ten wątek też długo się zastanawiałem. Ponieważ niektórzy maja ciagle watpliwości co i jak wysłac - zrobiłem fotkę mojego pudełka

http://img513.imageshack.us/img513/1362/4barcodesuh0.jpg

i wyłałem maila do Marry Quin:

> Hello Marry !
>
> From several days I have Canon 400D kit. I would like to use promotion
> "caschback"...
>
> I've two questions:
> What barcodes do I need to supply to Canon ?
> I find four barcods on my box. Look in the attachment.... Under
> barcode 3 (shop's code ??) there is another code on the box ... There
> is string ending "......237B004 [AA]"
> What canon need ?
>
> What is serial number ?
> there is "1030583745"on bottom of the body.
> there are two serials "(21) 1030583745"and "(21) 2640592334" on my
> box. Which code is correct ?
>
>
> Best regards

Oto co mi odpisała:

> Hi Cluer
> The correct bar code to send is 8714574980072
> And the serial number is 211030583745
>
> Regards

przyznaję, ze troche mnie to tez zaskoczyło :)

Pomocy!!

Mam identyczne pudelko.. a raczej mialem :( Zerwalem ten kod (podluzny naklejony na pudelku w miejsce oznaczone "2") Poniewaz zalozylem taki watek juz na forum i nie otrzymalem odpowiedzi, tylko dowiedzialem sie, ze trzeba wyslac min kartonowy kod kreskowy, wiec skontaktowalem sie ze sprzedawca, ktory poinformowal mnie, zeby zerwac bez obawy kod z pudelka naklejony na miejsce wlasciwego kadu.. Tzn, ze moge pozegnac sie juz z cashbackiem?? :(

decha
21-05-2007, 10:25
Pytanie do osób, które pisały do Marie Quinn: jak długo czekaliście na odpowiedź? Minął już tydzień a na skrzynce pusto.

I pytanie do ogółu: pisałem właśnie w tej sprawie do Marie - chodzi o to, że zamówiłem 30D w Fotoset i wszystko jest ok poza pudłem. Przysłali mi aparat w pudle od zestawu z EFS 10-22. No i pytanie co z tym fantem zrobić... czy w ogóle jest sens wysyłać kody i formularz i liczyć na cashback czy można sobie sprawe darować?

JaBlam
21-05-2007, 12:20
no wlasie to jest to co mowilem.. Ze czesto sie zdarza ze rozkitowywali i rozne body w roznych pudelkach a potem nic do siebie nie pasuje . Zobacz czy numer fabryczny aparatu i czy masz naklejke n pudelku z takim samym numerem. Wyslac zawsze mozesz najwyzej bedziesz mial podziurawione pudlo.

Czy Body 30D masz w bialym pudleczy ma swoje inne?

decha
21-05-2007, 14:01
body jest białym pudle.. po prostu sprzedwacy wyjęli obiektyw, wrzucili na jego miejsce gripa i wysłali

kaja
21-05-2007, 16:33
ja miałem pudelko z kita mimo iż kupowałem body i nic nie przeszkodziło bym dostał zwrot (zwrot płacą i tak za sam korpus)

Cluer
22-05-2007, 20:40
Pytanie do osób, które pisały do Marie Quinn: jak długo czekaliście na odpowiedź?

moment !
mail wysłany po wieczorem - odpowiedź następnego dnia około południa.

Spróbuj jeszcze raz, tym razem z innego konta. Polskie darmowe serwery pocztowe czesto są na spam-listach i odbiorcy korporacyni zwyczajnie ich nie odbierają :?

decha
23-05-2007, 07:25
No właśnie problem w tym, że nie mam poczty na darmowym koncie. No nic... może się gdzieś zakłopotał po drodze :) zresztą dzisiaj już wysyłam cały ten bałagan do Irlandii więc nie ma potrzeby ponownie pisać.

MaJak
24-05-2007, 16:07
to mój pierwszy post na tym forum
więc WITAM WSZYSTKICH CANONOWCÓW
z przykrością muszę stwierdzi że nie dostałem żadnego meila od canona
lecz z radością dodaje że moje konto zostało zasilone kwotą 870 zł (400D + 17-85 ) kupione za 4370 czyli koszt zakupu 3500zł (chyba nieźle?)

gdzie mozna kupic za tyle zestaw 400d+ 17-85is ? jestem zainteresowany, z gory dzieki za info
Pozdrawiam!

JaBlam
24-05-2007, 16:23
Jesli chcesz to 4350 zl u mnie w Kraku taki zestaw dostaniesz.. mozliwosc wysylki - Towar nowy, ze sklepu foto, dowod zakupu, Cashback itd. Jesli jestes zainteresowany to na priv.

MaJak
25-05-2007, 09:04
Jesli chcesz to 4350 zl u mnie w Kraku taki zestaw dostaniesz.. mozliwosc wysylki - Towar nowy, ze sklepu foto, dowod zakupu, Cashback itd. Jesli jestes zainteresowany to na priv.

dzieki, ale poszukam w W-wie lub 3miescie (czasami tam bywam), aby odebrac sprzet osobiscie

JaBlam
26-05-2007, 13:17
Jakbys sie pojawil w Krakowie to tez mozesz osobiscie odebrac co wskazane. Zreszta to i tak nie ja sprzedaje a sklep w ktorym duzo kupuje wiec udaje sie cene troche w dol...

Bonku5
31-05-2007, 23:54
Dostałem dzisiaj maila o tym że kasa będzie do 20 dni :D czyżby znów fala zwrotów się szykowała? :D

MARANTZ
01-06-2007, 03:23
Ja też dostałem dzisiaj .... pięć takich e-maili :mrgreen:
Troszkę im tego nawysyłałem 8)
Ciekawe kiedy dojdzie coś na konto.

michaelx
01-06-2007, 13:31
Witam wszystkich, piszę bo jestem ciekawy czy ktoś się z czyms podobnym spotkał otóż:
18 kwietnia zakupiłem zestaw Canon EOS 400D kit, dwa dni później wysłałem formularz zgłoszeniowy (nie zapisałem niestety numeru ID) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi i co gorsza zwrotu pieniędzy.
Wysyłałem pytanie ze strony submissionstatus podając wszelkie dane które wpisałem w formularz oprócz tego nieszczeęsnego ID i dalej nic, na stronie canona nie ma numeru telefonu pod który moge zadzwonić i generalnie dalej nic się nie dzieje.
Czy ktoś z forumowiczów korzystał z tej promocji? Ile czasu czekaliście na kase?
Pozdrawiam..

BelYaal
01-06-2007, 13:37
No ja jakies 2 tyg wyslalem temu i tez nic. Sluch zaginal.
A pechwowo tez nie spisalem numeru.

michaelx
01-06-2007, 13:39
No ja jakies 2 tyg wyslalem temu i tez nic. Sluch zaginal.
A pechwowo tez nie spisalem numeru.
Dzwoniłem do Canona przed chwilą i pani westchnęła i powiedziała "trzeba czekać" w moim przypadku to juz się zaczął szósty tydzień:cry:

BelYaal
01-06-2007, 13:42
Czyli jak mowi Pismo Swiete... Blogoslawieni cierpliwi i pokorni, bowiem to oni dostapia Krolestwa Niebieskiego :)

michaelx
01-06-2007, 14:22
No niby tak, tylko człowiek się zastanawia, czytając posty innych którzy juz dostali i wszystko zajęło mniej niż 30dni

JaBlam
01-06-2007, 14:59
michalex. Niektorzy czekali nawet 2 miesiace na kase! Cierpliwosci! Przeciez list idzie kolo tygodnia a oni nie maja tylko Twojego zgloszenia! DOjdzie napewno. Nie panikuj!

ja wyslalem moje zgloszenie chyba dnia 8 maja. Dopiero dzisiaj dosstalem maila:

Drogi Jaroslaw

Dziękujemy za udział w promocja „Zwrot części zapłaty”, zorganizowanej w 20
rocznicę EOS. Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 5/30/2007 i realizujemy
je.

Jeżeli nie otrzymasz należnego Ci zwrotu części zapłaty w terminie 20 od
podanej wyżej daty, to sprawdź status swojego zgłoszenia na stronie
www.submissionstatus.com, używając następujących danych:

Adres Email:
ID zgłoszenia: XXXXXXXXXX

Pamiętaj że dla każdego zgłoszenia jest tylko jeden identyfikator ID.

Z poważaniem,

Canon Europa N.V.

Proszę nie odpowiadać na tą wiadomość. Została ona wygenerowana
automatycznie wiec twój Email pozostanie bez odpowiedzi.

Wiec jak widzisz maja jeszcze 3 tygodnie od dzisiaj na dokonanie wplaty kasy!

popmart
01-06-2007, 17:30
Dzwoniłem do Canona przed chwilą i pani westchnęła i powiedziała "trzeba czekać" w moim przypadku to juz się zaczął szósty tydzień:cry:

nie martw sie ja tez czekam i czekam ... niestety ... nie doszło jeszcze choc maila dostałem ok 10.05.2007

mathom
01-06-2007, 18:06
Ja też wysłałem papiery w połowie kwietnia i do dzisiaj cisza :E

JaBlam
02-06-2007, 00:18

Canon Polska i ich rzetelne informacje to jedno wielkie g... nie wiem po co ludzie traca czas na dzwonienie do nich. Mnie wystarczyly 2 telefony zeby sprawdzic jak sie ludzie w CP orientuja w tym co robia. Szkoda nerwow. Napewno Paniusia zaoferowala ze cie do kogos przelaczy. A skoro taka niekumata to co ma ci powiedziec? Najprosciej - Trzeba czekac

michaelx
02-06-2007, 10:13
Słuchajcie, marzenia się spełniaja ;)
właśnie zerknąłem na konto a tu 290 zł więcej, najlepsze jest to że maila żadnego nie dostałem...
Canon rulez..;)
Pozdrawiam. wszystkich

mathom
02-06-2007, 10:48
Słuchajcie, marzenia się spełniaja ;)

oooo.... czyli jest światełko w tunelu ;)

GTharnas
02-06-2007, 21:18
Witam .... to mój brat jest dzisiaj szcześciarzem, ponieważ przyszedł przelew ....

Cash Back z Canona 5D - 560 zł na konto w Mbanku !
Troszkę to trwało bo wysłaliśmy w kwietniu .. i co i jest :)

Tym samym chciałbym zdementować wszystkie posty gdzie było napisane ze nie uznają Cashback'a jak sie kupiło Body z zestawu kitowego.

Właśnie kod kreskowy wysłaliśmy z pudełka 5D + 24-105 ... + Rachunek na którym było wypisane wyraźnie Canon 5D Body + serial puszki. Nie było wzmianki o obiektywie .. i uznali .. :)

Mam nadzieje ze nie tylko my jesteśmy tego typu przypadkiem i więcej osób dostało zwrot z zestawów kitowych.

najlepsze jest to że maila żadnego nie dostałem...
Ja również żadnego nie dostałem.

JaBlam
06-06-2007, 02:07
Ja tylkoo moge w tej kwestii powiedziec ze Canon ma straszny bajzel. Nie powiem juz nic na temat tego ze moj kolega skorzystal z promocji tej wczesniejszej gdzie dostal 570 zl za 30D.. nie bylo w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wyslal formularz poltora miesiaca po tym jak uplynal termin. I co? I przyszla kasa. Wiec... nic juz mnie nie zdziwie. Marie tez za kazdym razem pisze co innego! Zwlaszcza jesli chodzi o kody.

roa
06-06-2007, 06:14
a ja nie dostane

ghost7
06-06-2007, 10:54
Wiatm,
powiedzcie mi Panie/Panowie czy ktoś z Was podglądał status swojego zgłoszenia? Ja wysłalem do nich zgłoszenie około 20 kwietnia po 10 dniach ostalem maila z kodem i informacja o mozliwosci zapoznania sie ze statusem realizacji mojego zgloszenia ale gdy to robie cos mi tam pisza ze wpisuje nie tego maila co powinienem:( czy ten podglad statusu bedzie dopiero mozliwy po 20 dniach o otrzymania od nich maila? wiecie cos o tym?

Bonku5
06-06-2007, 10:59
a ja nie dostane

a to czemu??

ghost7
06-06-2007, 13:24
Udzielcie mi odpowiedzi na pytanie - kieruje je do osób które juz dostały kase od Canona:
ile minęło dni od otrzymania maila (z informacja o zgłoszeniu) do otrzmania kasy na konto?

JaBlam
06-06-2007, 14:06
Od dnia w ktorym otrzymasz maila powinienes miec kase na koncie w ciagu 20 dni. Jesli w tym czasie nie otrzymasz powinienes sie skontaktowac z nimi.

ghost7
06-06-2007, 14:30
Od dnia w ktorym otrzymasz maila powinienes miec kase na koncie w ciagu 20 dni. Jesli w tym czasie nie otrzymasz powinienes sie skontaktowac z nimi.

Tyle to sam wyczytałem w mailu :) Ale wypowiadali się tu juz ludzie którzy dostali kase wiec bylem ciekaw ILE CZASU MINEŁO OD OTRZYMANIA MAILA DO OTRZYMANIA KASY? :)

Ciosna
06-06-2007, 14:34
Wiatm,
powiedzcie mi Panie/Panowie czy ktoś z Was podglądał status swojego zgłoszenia? Ja wysłalem do nich zgłoszenie około 20 kwietnia po 10 dniach ostalem maila z kodem i informacja o mozliwosci zapoznania sie ze statusem realizacji mojego zgloszenia ale gdy to robie cos mi tam pisza ze wpisuje nie tego maila co powinienem:( czy ten podglad statusu bedzie dopiero mozliwy po 20 dniach o otrzymania od nich maila? wiecie cos o tym? W moim przypadku upłynęło juz 20 dni od otrzymania mail'a. Nie dostałem kasy, a jak się loguje wpisująć ID zgłoszenia to wyskakuje to samo co Tobie...że mail nie taki. Wydaje mi się, że trzeba poprostu uzbroić się w cierpliwość, te pieniążki dopłynął :smile:

ghost7
06-06-2007, 14:45
W moim przypadku upłynęło juz 20 dni od otrzymania mail'a. Nie dostałem kasy, a jak się loguje wpisująć ID zgłoszenia to wyskakuje to samo co Tobie...że mail nie taki. Wydaje mi się, że trzeba poprostu uzbroić się w cierpliwość, te pieniążki dopłynął :smile:

Wiesz co, w Twoim przypadku napisałbym juz do nich. Mi jeszcze do upłynięcia 20 dni zostalo 14 dni.

GTharnas
06-06-2007, 21:58
Mój brat dostał zwrot po upływie 2 m-ce , a na skrzynkę żadnego maila nie dostał. Ale wsio sie zakończyło pomyślnie :)

Ciosna
06-06-2007, 23:32
Wiesz co, w Twoim przypadku napisałbym juz do nich.Podejrzewam, że maja tam chyba niezły "młyn" :roll: z tym zgłoszeniami. Wstrzymam się z napisaniem do Nich

zjawa
06-06-2007, 23:55
to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co? ;) mysle ze to pocieszenie dla oczekujących :)

michal.s
07-06-2007, 01:21
Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?

Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania :)

arturs
07-06-2007, 01:22
Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?

Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania :)

To opłata za przelew z Irlandii do Polski więc nie sądze żeby opłata akurat do ING się różniła..

michal.s
07-06-2007, 02:02
Będąc na wycieczce w Irlandii widziałem tam bank ING, sądzę ze jest międzynarodowy, więc może i opłaty inne :)

JaBlam
07-06-2007, 02:58
Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90

michalab
07-06-2007, 07:32
Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90
Poniewaz widze, ze oplata jest zawsze 20zl, to mysle, ze jest to oplata ktora pobiera bank, z ktorego sa robione przelewy (w Irlandii).

Tak jest przeciez w przypadku przelewow krajowych, i jak robilem kiedys ze dwa miedzyarodowe tez tak bylo.

michal.s
07-06-2007, 12:35
Pytając o to samo miłej Pani przez telefon, mówiła że ING nie pobiera za to pieniędzy, jedynie może wystąpić opłata ze strony baku z Irlandii, ile to już nie umiała powiedzieć, ale już wiadomo że to kosztuje 20 zł.

sztygar
07-06-2007, 12:46
a w jaki sposób wysyłaliście zgłoszenie?
- listem zwykłym
- listem zwykłym + priorytet
- listem poleconym
- listem poleconym + priorytet

GTharnas
07-06-2007, 14:19
Listem zwykłym + priorytet

JaBlam
08-06-2007, 00:54
Nie ufam poczcie polskiej. Niestety praktyka potwierdzila tylko ze to instytucja ktorej ktos sie powinien solidnie do skory dostac. Tylko polecony jest gwarancja ze dojdzie tam gdzie powinno (Przynajmniej w 90%). Jak wysylalem listy, przesylki, drobne paczki za granice to malo ktore docieraly. Zlodzieje i tyle. Jak to sie dzieje ze bedac w Stanach czy UK wysylalem nawet 3 plyty Dvd z filmami normalnym listem miedzy miastami i dochodzily?

Nawet zakupujac ksiazki na Amazonie czy Play.com przychodzilu w normalnych kopertach czy paczuszkach ktore listonosz po prostu wsuwal przez otwor w drzwiach albo dzwonil jak byly wieksze gabarytowo. (nie byly ani polecone ani priorytetowe a mimo to w ciagu 2 dni dochodzily i to w dodatku z Belgii (a ja mieszkalem w Walii). Moj kuzyn kupil tez Gamecube ktory rowniez przyszedl podobna droga..

U nas zaraz beda lapki swedziec. Jesli bardzo Ci zalezy na zwrocie to dla swietego spokoju doplac te 5 zl i wyslij priorytetem poleconym. (jesli ktos ma dostac 1000zl zwrotu to chyba nie ma co oszczedzac 5 zl!)

A wysylajac paczke zagranice raczej nie ubezpieczajcie jej bo to nie ma zadnego sensu!. Jak wysylasz z UK i paczka ubezpieczona nie dojdzie to ofkors otrzymasz kase (zakladajac ze mieszkasz w UK) . W Polsce to jest tak ze po opuszczeniu granic, Poczta Polska umywa rece tlumaczac sie jakimis tam postulatami na konferencji w Pekinie w ktoryms tam roku i g... dostaniesz. Kiedys wysylalem 2 paczki ubezpieczone do Stanow. Zaplacilem 180 za kazda z nich (150 za ubezpieczenie). Paczki zniknely, a ja wlasnie takie wyjasnienie od PP po 2 miesiacach otrzymalem ze nie ma podstaw do wyplaty odszkodowania.

Sorry za OT ale moze i te informacje sie komus przydadza.

wushu
08-06-2007, 16:42
Opłaty zależą od banku i konta. Jeśli ma się np. w PKOBP i konto walutowe, prowzja za przelew z Irlandii wynosi 2E. Osobiście sam czekam teraz na jakąkolwiek odpowiedź od Canona. Też wysłałem jakiś tydzień temu list z kodem, itp. w sprawie promocji. Mam nadzieję, że doszedł i wkrótce dostanę kaske.
I jeszcze jedna rzecz :) Te wszystkie listy idą do Irlandii, czyli prawdopodobnie w wiekszości pilnują tego wszystkiego Irish'e. A co by tu wiele nie mówić "take your time" to ich motto życiowe. Czyli generalnie są totalnie leniwi, powolni itp. Więc nie dziwi mnie fakt, że jest niezły bajzel, że ludzie nie dostają e-maili, kasy, a jeśli dostają to często z opóźnieniem. Żyjąc na zielonej wyspie już się do tego przyzwyczaiłem :) także jedyne co możemu to być cierpliwi i dobrej myśli :) pozdro

mathom
08-06-2007, 16:54
Ja właśnie dostałem maila. Po półtora miesiąca ... :shock:

sztygar
08-06-2007, 22:01
Nie ufam poczcie polskiej.

też im nie ufam, dlatego pytam jak Wy wysłaliście swoje zgłoszenia. ciekawi mnie to tym bardziej, że adres jest zdaje się na skrzynkę pocztową więc jeśli wysłałbym poleconym - to kto pokwituje odbiór?

Bonku5
09-06-2007, 00:08
Ja wysłałem Poleconym i ktoś musiał pokwitować :P bo maila dostałem hehe

michalab
09-06-2007, 07:13
też im nie ufam, dlatego pytam jak Wy wysłaliście swoje zgłoszenia. ciekawi mnie to tym bardziej, że adres jest zdaje się na skrzynkę pocztową więc jeśli wysłałbym poleconym - to kto pokwituje odbiór?
Dostarczenie do skrzynki jest równoważne pokwitowaniu, tak przynajmniej jest w Polsce.

sztygar
09-06-2007, 09:35
Dostarczenie do skrzynki jest równoważne pokwitowaniu, tak przynajmniej jest w Polsce.

zatem kody od elki polecą w przyszłym tygodniu poleconym priorytetem :)
dzięki!

decha
09-06-2007, 09:45
a ja właśnie dostałem mejla, że najpóźniej za 20 dni przyjdą pieniądze. czyli mimo zamoty z kodami i złym pudłem nie ma problemu żeby otrzymać cashback

David
10-06-2007, 23:44
Ja też dostałem e-maila, że w ciągu 20 dni przyślą kasę. Jutro mija termin i wszedłem na wskazaną w e-mailu stronę i wpisałem swój e-mail i nr id i nie ma mnie na liście. Martwi mnie tylko to, że wpisałem tam numeru SWIFT. Poczekam do jutra:roll:

Sardon
11-06-2007, 10:29
Ja wysłałem zwykły + priorytet 25 maja.. Do dzisiaj nie dostalem zadnej odpowiedzi.. No ale to dopiero 2 tygodnie :D Jesli możecie, piszcie w jakim czasie dostaliście od nich odpowiedz i jak dlugo czekaliście na kaske. Pozdrawiam

Premislaus
11-06-2007, 12:15
Ja tez dostałem kaskę, tyle że mniej o 20 PLN. Po prostu bank zabrał za przelew :(

Ciosna
11-06-2007, 13:45
Ja wysłałem zwykły + priorytet 25 maja.. Do dzisiaj nie dostalem zadnej odpowiedzi.. No ale to dopiero 2 tygodnie :D Jesli możecie, piszcie w jakim czasie dostaliście od nich odpowiedz i jak dlugo czekaliście na kaske. Pozdrawiam

2 maja wysłałem list priorytetowy (bez poleconego). Mail'a od Canona dostałem 16 maja, pisało w nim że jeśli upłynie 20 dni i nie dostane kasy to mam się zalogować na podanej stronie wpisując ID i mail'a. Upłynęło 20 dni, pieniędzy nie ma, no to próbuje sie zalogować, ale wyskakuje komunikat, że nie ma takiego mail'a. Pojawiła się mała konsternacja, ale nie potrzebnie bo 8 czerwca pieniążki wpłyneły na konto :D - całe 290 zł za 400D

Wiewior
11-06-2007, 20:11
Cześć, pisze po raz pierwszy, WITAM WSZYSTKICH 

chciałem się zapytać, już prawie wszystkie 37 stron wątku przeczytałem i wyszło ze wysyłam to na niebiesko,
a to na czerwono musze odmoczyć szmatka na mokro i wysłać to co pod spodem…???

( Pierwszy raz mam doczynienia z oznakowaniami i ta promocja canona…)

PS : z tego co wyczytałem nie robią problemów ze ma pudle jest kit z Niemiec, a ja chce zwrot za body w PL..

Bonku5
12-06-2007, 11:11
Wytnij obydwa i wyslij a nie baw sie odmaczanie szmatką :p
Ja tak zrobiłem, jak naklejają jakieś naklejki to niech sobie sami teraz ściągają.

JaBlam
12-06-2007, 15:30
Wytnij wszystkie kody.. przez ten bajzel w Canonie dla swietego spokoju . WIem ze se pudelko zniszczyc ale, ja wkleilem sobie tekture i jest ok. Swoja droga mogli przy dokumentach do aparatow dawac naklejki a nie jakies tam pudla ciac. W gwarancji Canona jest takie miejsce na gorze gdzie powinno sie wlasnie nakleic naklejke z numerami seryjnymi a nie wpisywac recznie. No ale widac trudno bylo to technicznie rozwiazac. Jak kupowalem w US to nie dosc ze wlasnie tak bylo jak opisuje to jeszcze imienna gwarancja ktorej czesc potwierdzajaca zostaje w sklepie (zawsze mozna udowodnic ze TAKA osoba zakupila sprzet.) Ja tam w koncu wszystko wycialem.

grzbiet
12-06-2007, 16:28
Michał.S. Ja też dzisiaj wysłałem priorytetem o zwrot za lampe EX 430. I też podałem ING. A jeśli zabiorą 2 dychy i to i tak 4 dychy zostają. Minus 3 złote za priorytet. Pozdrawiam. No i zawsze mogłem kupić jakąs puszke i szkło, byłoby więcej. Ha ha ha.

Wiewior
12-06-2007, 16:36
Pudełko nie jest problemem:p
faktycznie wytnie wszystko a nie będę się bał ze zwrotu nie dostane….
Dzięki za podpowiedz, przez cały ten bałagan najprostszego wyjścia nie znalazłem:-D

sztygar
13-06-2007, 08:53

wczoraj miła pani na poczcie uświadomiła mi, że to tak nie jest (przytaczam tylko jej słowa). otórz jeśli wysyłamy poleconym na skrzynkę pocztową, to takie listy również są kwitowane ale hurtem przez osobę opróżniającą skrzynkę, a nie za każdym razem, gdy list przyjdzie.

sergi
14-06-2007, 12:03
ja zakupiłem najnormalniej w swiecie poprzez sklep internetowy FOTORIMEX.pl Canona 30D. Dopiero dzisiaj zabrałem się za wypełnianie formularzy i zauważyłem, że jeden kod kreskowy (zaznaczony na niebiesko kilka postow wyzej) mam zamalowany mazakiem. Dzwonie do fotorimex i pytam co sie dzieje. Pani mi odpowiada ze najwyrazniej kupilem body na ktore promocja nie obejmuje. A zaznaczam ze nawet na pudełku jest ogromna informacja nt tej promocji a wennatrz plyty CD i kilka papierkow traktujacych o tejze wlasnie promocji...

Zaraz dzwonie do Canon Polska....

Bonku5
14-06-2007, 12:15
ja zakupiłem najnormalniej w swiecie poprzez sklep internetowy FOTORIMEX.pl Canona 30D. Dopiero dzisiaj zabrałem się za wypełnianie formularzy i zauważyłem, że jeden kod kreskowy (zaznaczony na niebiesko kilka postow wyzej) mam zamalowany mazakiem. Dzwonie do fotorimex i pytam co sie dzieje. Pani mi odpowiada ze najwyrazniej kupilem body na ktore promocja nie obejmuje. A zaznaczam ze nawet na pudełku jest ogromna informacja nt tej promocji a wennatrz plyty CD i kilka papierkow traktujacych o tejze wlasnie promocji...

Zaraz dzwonie do Canon Polska....

No to mały skandal! Kurna kolejny sprzedawca robi sobie jaja..

sergi
14-06-2007, 14:13
Dodzwoniłem się w końcu do właściciela sklepu. Twierdzi ze wszystko powinno być ok.

Zakupilem jedynie korpus Canona 30D a otrzymalem pudelko z 30D + KIT. Twierdzą ze zamazali kody kreskowe i numery dotyczace obiektywu kitowego.

No nic wysyłam, te popaćkane kody i zobacze czy dostane zwrot...

Sardon
14-06-2007, 17:33
No i otrzymalem dnia 14.06.07 maila od Canona :) A kod wyslalem 25.05, czyli nie jest tak zle :) Teraz czekam na pieniazki:) Pozdrawiam

SKRYTOBOJCA
15-06-2007, 17:22
Za bardzo sie stresujecie tymi zwrotami, spokojnie poczekajcie a kase dostaniecie.

Email od Canona dostalem 28 Maja, a dzis wracam z pracy i widze kase na koncie :]

370zl Inteligo, wiec 20zl poszlo na przelew.

Lekka wkurzajace to jest, jak napisali o zwrocie 390zl to na moje konto powinno tyle trafic, a oni powinni oplacic przelew itd..

forix
15-06-2007, 17:40
Witam. Dziś otrzymałem zwrot. Wysłałem list 21 maja po tygodniu otrzymałem wiadomość że zaczynają procedurę zwrotu, jeżeli ewentualnie kasy by nie było (do 20 dni) to miałem dać im znać. Wszystko sprawnie i przed terminem :) Oczywiście 370zł Chyba te 20zł wzięli sobie na piwo ;P
Pozdrawiam

Lech
15-06-2007, 18:05
źródło (http://www.lech.marsoft.com.pl/400DKit.jpg)

Przeczytałem cały wątek, wycinać któryś kod konkretnie? Czy jak niektórzy piszą cały bok pudełka...?

sergi
15-06-2007, 18:07
ten górny jest ważniejszy ale dla swietego spokoju wytnij oba i wysyłaj.

MARANTZ
16-06-2007, 23:48
Ja dostałem info na pocztę 31 maja a dzisiaj (16 czerwiec) sprawdzam konto i... jest już kasa :mrgreen:
Tylko jedno mnie w tym wszystkim wkurza. Wysłałem kody na pięć różnych elementów, przelew był na to samo konto a te cwaniaczki pobrały sobie od każdego prowizję 20 zł :twisted: Trochę mnie to wkurza, zarobili za nic równe 100 zł :!:

Vitez
17-06-2007, 02:50
Tylko jedno mnie w tym wszystkim wkurza. Wysłałem kody na pięć różnych elementów, przelew był na to samo konto a te cwaniaczki pobrały sobie od każdego prowizję 20 zł :twisted: Trochę mnie to wkurza, zarobili za nic równe 100 zł :!:

Jesli przelew byl jeden a piec prowizji to do reklamacji sie nadaje (choc jakim cudem by wiedzieli ze jeden przelew pokrywa piec elementow?) . Ale jesli przelewow bylo piec to sorry - wina SYSTEMU. Tak to dziala ze od kazdej transakcji jest pobierana prowizja, niezaleznie ze nadawca i odbiorca dla kazdej z 5 transakcji ten sam. Jakbym ci wyslal 5 paczek na koszt odbiorcy tez bys psioczyl na Poczte ze pobrala piec oplat?

Lech
18-06-2007, 05:18
Właśnie wypisuje do wysyłki. I zobaczyłem nową informację na stronie Canona:

*Okres promocji na aparat EOS 400D został przedłużony do 31 Sierpnia 2007.

Sproqet
18-06-2007, 08:08
Chciałem sie dowiedzieć czy można skorzystać z promocji Canon, jeżeli obiektyw odłączony jest od zestawu i wycinany jest tylko kod kreskowy ze wspólnego opakowania? Czy Canon nie ma zaznaczone "u siebie", że jest to obiektyw z zestawu i można skorzystać z promocji tylko całym zestawem, a nie poszczególnymi jego składnikami?

Bonku5
18-06-2007, 09:15
Chciałem sie dowiedzieć czy można skorzystać z promocji Canon, jeżeli obiektyw odłączony jest od zestawu i wycinany jest tylko kod kreskowy ze wspólnego opakowania? Czy Canon nie ma zaznaczone "u siebie", że jest to obiektyw z zestawu i można skorzystać z promocji tylko całym zestawem, a nie poszczególnymi jego składnikami?

Możesz korzystać spokojnie..

Sproqet
18-06-2007, 09:27
A ktoś już tak kupował? Bo ten kod kreskowy będzie wycinany z jednego pudełka. I wydaje mi sie ze Canon nie pozwala za rozłączanie zestawów. Jak szukałem na allegro, to jedni piszą "obiektyw odłączony od zestawu i Cash Back nie obowiązuje", a inni "jak najbardziej dołączają kod i można skorzystać". Ciężko jest otrzymać jednoznaczną odpowiedź. Nie chciałbym zostać na lodzie :) Może ktoś zna numer telefonu, ale taki z którym można sie połączyć :), gdzie uzyskam informacje.

Bonku5
18-06-2007, 11:59
Kolego chyba nawet w tym poście było to poruszane.. ludzie kupowali w ten sposób i dostawali zwrot. Przeczytaj dokładnie, (wiem że jest tego dużo) ale tu znajdziesz wszystko.

recha
18-06-2007, 14:10
Mam do Was pytanie bo w watku tego nie znalazlem, moze kotos mi odpowie.

Wysylajac papiery o zwrot do canona podalem email do ktorego teraz nie mam dostepu :-( Czy zey dostac zwrot trzeba najpierw otrzymac od canona email o zwrocie i go potwierdzic? Czy przelewaja od razu? Jesli potrzebny jest aktualny email to moze wiecie na jaki adres go wyslac bo od canon polska takiej informacji nie udalo mi sie uzyskac. Z GORY DZIEKUJE ZA ODP

Novaro
18-06-2007, 19:46
Nic nie trzeba potwierdzać bez obaw. Dwa razy dostałem zwrot za pierwszym był jakiś email że rozpatrują , ale nie było potrzeby zatwierdzać za drugim pieniądze trafiły na konto bez żadnej informacji
Ja wycinałem całe boki z kodami i bez kłopotu

JaBlam
19-06-2007, 01:06
A ktoś już tak kupował? Bo ten kod kreskowy będzie wycinany z jednego pudełka. I wydaje mi sie ze Canon nie pozwala za rozłączanie zestawów. Jak szukałem na allegro, to jedni piszą "obiektyw odłączony od zestawu i Cash Back nie obowiązuje", a inni "jak najbardziej dołączają kod i można skorzystać". Ciężko jest otrzymać jednoznaczną odpowiedź. Nie chciałbym zostać na lodzie :) Może ktoś zna numer telefonu, ale taki z którym można sie połączyć :), gdzie uzyskam informacje.

www.canon.pl - nie polecam bo oni chyba nawet nie wiedza co to promocja i Cashback. Jak kiedys sie pytalem o kody to mi pani potrafila wydukac tyle ze na stronie wszystko opisane i pokazane (szkoda tylko ze w ogole sie te kody ze strony z kodami na pudelkach inie pokrywaly, ba nawet ani troche nie wygladaly jak te na pudlach)

www.canon.com a potem numer na Irlandie i tam Ci wszystko powiedza...

Hubert01
19-06-2007, 16:44
Mam problem, nie chce mi sie wyswietlic strona: http://www.canon-europe.com/2007promotions
Juz nieduzo czasu zostalo na wyslanie zgloszenia i zaczynam sie powoli niecierpliwic. Od paru dni probuje i nic:/
U Was jest tak samo?

sztygar
19-06-2007, 17:26
U Was jest tak samo?

spokojnie, najprawdopodobniej mają tylko chwilowe problemy. zdarza się najlepszym.

Ciosna
19-06-2007, 18:48
Mam problem, nie chce mi sie wyswietlic strona: http://www.canon-europe.com/2007promotions

U Mnie to samo, ale jak w kwietniu probowałem wejsc to przez jakis czas podobnie bylo, pozniej normalnie ruszyło :smile:

ghost7
20-06-2007, 15:45
No Panowie jestem w cieżkim szoku ale dostałem dziś kase:) jeden dzień sie mają poślizgu na ale im wybaczam:) podałem na zgłoszeniu IBAN, a Body 400D z kitem kupowałem w niemczech:)

mathom
20-06-2007, 15:48
No Panowie jestem w cieżkim szoku ale dostałem dziś kase:) jeden dzień sie mają poślizgu na ale im wybaczam:) podałem na zgłoszeniu IBAN, a Body 400D z kitem kupowałem w niemczech:)

Ja też dzisiaj :)

tpop
20-06-2007, 15:55
a czy wczesniej dostaliscie jakies info na maila?

aptur
20-06-2007, 15:56

No to ja się jeszcze dopiszę. Maila dostałem jakieś 10 dni temu.

mathom
20-06-2007, 16:03
a czy wczesniej dostaliscie jakies info na maila?

Dostałem maila prawie 2 miesiące od wysłania kodów (priorytet polecony) i to w sumie parę dni po napisaniu maila do tej kobitki od marketingu canona w Irlandii...

Malin
20-06-2007, 17:55
Małe jest prawdopodobieństwo, gdyby się wysłało kody w tym tygodniu, żeby doszło do końca czerwca? Ktoś wcześniej pisał że promocja CashBack jest przedłużona na 400d, prawda to?

Salad
20-06-2007, 18:06
Juz nieduzo czasu zostalo na wyslanie zgloszenia i zaczynam sie powoli niecierpliwic. Od paru dni probuje i nic:/
U Was jest tak samo?

The promotion period is 01/04/2007 to 30/06/2007. To qualify for the cashback, the product must be purchased during this period and the claim form sent off on or before 15/08/2007

Troche jeszcze czasu zostalo ;)

Bonku5
20-06-2007, 18:13
Małe jest prawdopodobieństwo, gdyby się wysłało kody w tym tygodniu, żeby doszło do końca czerwca? Ktoś wcześniej pisał że promocja CashBack jest przedłużona na 400d, prawda to?

Wyślij poleconym i po sprawie.. (to pewnie dojdzie)
A poza tym moim zdaniem powinno być tak że liczy się pieczątka z datą wysłania

adalbert
20-06-2007, 18:21
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/main.aspx
już działa :D
[ale u mnie strona "wskoczyła" dopiero za trzecim podejściem - trzeba próbować do skutku]

mathom
20-06-2007, 18:28

Tam jest totalny random. Niektórzy dostali kasę po 2 tygodniach, a inni (np. ja) po 2,5 miesiącu :evil:

Malin
20-06-2007, 18:31
Czyli do 30.06 ważny jest paragon(faktura) oraz wypełnienie formularza? (ważne czy też trzeba wypełnić formularz do 30.06 :)

adalbert
20-06-2007, 19:52
Znalazłem przed chwilą błędną informację na temat kodu SWIFT mBanku - podawano go w jednym z pierwszych postów; w związku z tym, iż wielu forumowiczów korzysta z usług tego banku - podaję właściwy:
BREXPLPWMBK - źródło:
http://www.mbank.com.pl/eng/faq.html
Dzwoniłem na mLinię - nie zaszkodzi przy wypełnianiu formularza podać oprócz siedziby (co jest wyszczególnione w formularzu) także dokładny adres banku:
Poniżej najważniejsze dane:

When transferring funds from abroad to an mBank account you will need the following information:
Bank name - mBank (można dodać: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING)
Bank address - Mickiewicza 10
Bank City/Town - Lodz
Bank Postal Code - 90-050
Bank Code (e.g. Sort Code / BLZ / ABA) - 11402004
IBAN - complete account number
SWIFT - BREXPLPWMBK

HIFI
20-06-2007, 19:56
Wysłałem kody 28-05 (priorytet polecony) dopisałem recznie SWIFT,
e-mail dostalem 07-06 ("Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 6/6/2007 i realizujemy je."),
kasa na koncie dzisiaj się pojawiła.
:D :D :D

krzypol
20-06-2007, 20:50
Otrzymałem właśnie 40 zł za 430 EX. Niewiele, ale zawsze coś:)

JaBlam
20-06-2007, 21:31
U mnie tez dzisiaj sie pojawily pieniazki za Canona. Ktos sie zalil ze mu bank straszne pieniadze naliczyl. Ja wysylalem za 5D + 24-105 + lampka + i 100 2.8 Macro. Tyle ze ja wszystkie produkty dalem na jednej aplikacji a nie na oddzielnej do kazdego. ING potracilo mi za calosc 20 zl a nie od kazdeego produktu. Moze trzeba wszystko dwac na jednej aplikacji.

Tam jest totalny random. Niektórzy dostali kasę po 2 tygodniach, a inni (np. ja) po 2,5 miesiącu :evil:

Niektorych namowilem do wyslania o zwrot nawet po 3 tygodniach po terminie do jakiego tzeba bylo wyslac (to wtedy na te 30D co byla) i co? I kasa sie na koncie pojawila. Bajzel maja ze w ogole szkoda pisac.

adalbert
20-06-2007, 21:42
J...

...Tyle ze ja wszystkie produkty dalem na jednej aplikacji a nie na oddzielnej do kazdego. ING potracilo mi za calosc 20 zl a nie od kazdeego produktu. Moze trzeba wszystko dwac na jednej aplikacji.

Ufff... szczerze mówiąc zaniepokoił mnie post MARANTZA - celowo zwlekałem z wysyłką aplikacji, by na jednym formularzu umieścić maksymalną ilość gadżetów (wg reg. 4 szt.) i MARANTZ zbił mnie trochę z pantałyku (jeśliby tak miało być - to okazałoby się, że niepotrzebnie zwlekałem z wysyłką)

Post JaBlama daje pod rozwagę wszystkim korzystającym z promocji :)
WNIOSEK:
RAZ A DOBRZE :mrgreen: - tracimy wówczas 20zł zamiast np. 80.

Hubert01
21-06-2007, 18:55
Własnie, gdzie ma wpisać SWIFT? Na formularzu jest miejszce tylko na IBAN. Gdzie go wpisywaliście?

aptur
21-06-2007, 19:05
Własnie, gdzie ma wpisać SWIFT? Na formularzu jest miejszce tylko na IBAN. Gdzie go wpisywaliście?

Nigdzie. Wpisałem tylko IBAN jak chcieli i pieniądze doszły.

adalbert
21-06-2007, 20:35

Prawidłowy formularz zawiera kolejno następujące pola:
IBAN *
Confirm IBAN Number *
Swift *
Bank Name *
Bank City *

aptur
21-06-2007, 21:11
Prawidłowy formularz zawiera kolejno następujące pola:
IBAN *
Confirm IBAN Number *
Swift *
Bank Name *
Bank City *

To ja wypełniałem chyba jakiś inny formularz bo pola "SWIFT" na 100% tam nie było.

adalbert
21-06-2007, 21:17
To ja wypełniałem chyba jakiś inny formularz bo pola "SWIFT" na 100% tam nie było.
aptur to całkiem możliwe (prawdopodobnie korzystałeś z niego jakiś czas temu - wiele osób ręcznie dopisywało ten drugi kod) - formularz i strona promocji była kilkakrotnie aktualizowana - wypełniałem go 2 dni temu - pozycja SWIFT figurowała na 100% ;)

MARANTZ
21-06-2007, 23:06
Mnie się nie udało wszystkiego umieścić w jednej aplikacji, na każdy przedmiot musiałem wypisywać oddzielnie (choć fakturę VAT miałem jedną). Nie widziałem nigdzie opcji, gdzie by można było dopisać kolejny przedmiot. Wkurzyło mnie to od razu, ale uznałem, że tak widocznie musi być.

Obiektyw
21-06-2007, 23:12
A ja wyslalem poleconym formularz, kody i kopie fakktur... i po dwoch tygodniach cisza. Po jakim czasie dostaliscie potwierdzenie mailem?

Hubert01
21-06-2007, 23:13
2 dni temu formularz nie chciał mi sie wyświetlić, jakieś problemy były na stronie.
I coś chyba nadadl jest nie tak, bo nie ma miejsca nawet teraz na nazwę banku, a tym bardziej SWIFT! Kurde... :/

EDIT: Możlliwe, że to wina przeglądarki bo juz wszystko jest:) Opera nie wyswietlala mi widocznie poprawnie:)

sztygar
21-06-2007, 23:27
Mnie się nie udało wszystkiego umieścić w jednej aplikacji, na każdy przedmiot musiałem wypisywać oddzielnie (choć fakturę VAT miałem jedną). Nie widziałem nigdzie opcji, gdzie by można było dopisać kolejny przedmiot. Wkurzyło mnie to od razu, ale uznałem, że tak widocznie musi być.

jak tylko wybierzesz jeden przedmiot i pojawi się on poniżej - możesz zaraz wybrać kolejne, pojawią się przed poprzednio wybranym. możesz je również później usuwać z formularza.
chyba, że wyłączyłeś sobie obsługę js ale bez tego nie doszedłbyś do tej części formularza.

Sardon
22-06-2007, 16:06
Ja na 100% prz wypelnianu formularza, nie mialem pozycji z kodem swift.. ;/ Co mnie zdziwilo, czytajac objasnienie pod numerem IBAN.. Wyslalem kody 25 maja, emaila dostalem 14 czerwca, pieniazkow jeszcze nie ma :)

jacech1
22-06-2007, 16:13
Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno promocja przedłużona do końca sierpnia, czy coś o tym wiecie??

adalbert
22-06-2007, 16:30
To w jakim celu rozsiewasz niesprawdzone plotki? Jeśli "słyszałeś" podobno... podaj źródło.... w przeciwnym wypadku - jest to IMHO zaśmiecanie forum ...

SKRYTOBOJCA
22-06-2007, 16:37
Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno promocja przedłużona do końca sierpnia, czy coś o tym wiecie??

*Okres promocji na aparat EOS 400D został przedłużony do 31 Sierpnia 2007.

Tak ciezko wejsc na www.canon.com.pl ?
Litosci!

adalbert
22-06-2007, 17:02
No i to jest konkret... :D
dokładnie tu: LINK (http://canon2007promotions.onlinerebates.com/intro.aspx?country=po&view=promos)
IMO - w przypadku 400d to prosta odpowiedź canona na cashback nikona (d40x - link (http://nikon.pl/home/pl_PL/local_content/broad/329/1.html)) - również trwa do końca sierpnia :)
Dla fotografujących to najbardziej komfortowa sytuacja - gdy giganci są zmuszeni konkurować ze sobą [szkoda, że w przypadku 5d nikon nie ma alternatywy - byłoby taniej]

gargamelos
25-06-2007, 23:20
Pewno to głupie pytanie, ale nie znam sie na tym w ogóle...:oops:
Kupiłem w Fotojockerze Lampe 430 EX i na pudełku, na oryginalnym kodzie mam naklejke z innym kodem paskowym...mam wysłac z tą naklejką? Miał ktoś podobnie?
Sorry jeśli było ale przejrzałem cały wątek i nie znalazłem...może źle szukałem..
Z góry dzięki..

michal.s
26-06-2007, 00:16
Ja też miałem naklejona inna naklejkę na tą odpowiednią na pudełku 430ex.

Dokleiłem ją i przykleiłem wyżej, wyciąłem dwa kody i wysłałem do Irlandii.

gargamelos
26-06-2007, 00:27
Dzięki, zrobię tak samo:smile:

BelYaal
26-06-2007, 08:32
A ja dostalem pisemnie liscik jedynie, ze nie otrzymali odemnie nr konta, nazwy banku, nr IBAN i nazwy miejscowosci, wiec chca abym uzupelnil dane i odeslal im w ciagu 15 dni, oczywiscie ich list bez zadnej daty.
Tak czy inaczej wtedy poslalem im rachunek bankowy z nazwa banku i miejscowoscia, co oczywiscie teraz im wytknalem, a dodatkowo zamiescilem nr IBAN rachunku, ktory rozni sie od zwyklego jedynie dopiskiem na poczatku PL.

mellos
27-06-2007, 00:34
No to i ja zrobiłem jeszcze zakup przed 30.06. odjąłem jedno zero od mojego 300D. Kłopotu jednak co niemiara z tym zakupem było, chciałem body a mam z kitem. Już nie wytrzymałem zwodzenia w Saturnie i zakupiłem z gabloty. Teraz tylko wysłać o zwrot ale po tylu postach mam nadzieję że nie będę miał problemu - heheh :-)

recha
27-06-2007, 11:18
znacie moze jakis adres email zeby doslac canonowi brakujacy IBAN?

Obiektyw
27-06-2007, 13:38
Czy kiedy drukowaliscie formularz (ja druknalem do pdf) to tez wyszlo wam kilka stron pustych (tzn. formularz a potem puste strony)?

mathom
27-06-2007, 13:39
Czy kiedy drukowaliscie formularz (ja druknalem do pdf) to tez wyszlo wam kilka stron pustych (tzn. formularz a potem puste strony)?

Nie. Ja np. nie wysyłałem stron z regulaminem, same dane formularzowe.

znacie moze jakis adres email zeby doslac canonowi brakujacy IBAN?

Gdzieś na forum pojawił się adres: Marie.Quinn[@at@]ir.cpginc.com -- może spróbuj tam ? Jak ja napisałem pytanie co z moim zwrotem to mail przyszedł po kilku dniach (wcześniej czekałem 1,5 miesiąca) ;)

Sardon
27-06-2007, 23:58
A ja właśnie otrzymałem pieniążki za eosa 400D :) Przypominam, że wysłałem 25.05, czyli ok miesiąca czekałem, wszelkie obawy były nieuzasadnione :) Pozdrawiam

scooter
28-06-2007, 14:01
A jak wygląda sprawa z 5d + 24-105 ??? Ja nie mam na pudełku tym dużym żadnego kodu kreskowego .... Czy powinienem wyciąć i wysłać z pudełka z 5d czy coś jeszcze ??

recha
29-06-2007, 10:50
Napisalem na ten adres Marie.Quinn[@at@]ir.cpginc.com i wciagu jednego dnia odpisala. Wrazie problemow piszcie tam :)

pazurek
29-06-2007, 14:23
Ja mam cos takiego:

źródło (http://img136.imageshack.us/my.php?image=30dkit1te3.jpg)

Lepiej zglosic to jako EOS 30D EF-S 17-85 IS USM Kit i podac numer z najwiekszego pudelka (naklejka jest pod spodem) czy osobno aparat i obiektyw?

sal
01-07-2007, 15:28
Lepiej zglosic to jako EOS 30D EF-S 17-85 IS USM Kit i podac numer z najwiekszego pudelka (naklejka jest pod spodem) czy osobno aparat i obiektyw?Na stronie promocji (anglojęzycznej/niemieckojęzycznej) był opis co i jak należy wysłać w przypadku "zestawów".

bazancior
11-07-2007, 18:36
Witajcie. 30 maja wysłałem wymagane formularze, kody kreskowe i kopie paragonu na podany w promocji Canona adres w Irlandii w celu uzyskania zwrotu części zapłaty (310 zł) za 400D + Kit. Jak dotąd żadnych informacji o kasie nie wspomnę. Czy ktoś ma podobne doświadczenie albo potrafi mi jakoś pomóc...zo zrobić teraz...bardzo prosze o wszelkie sugestie i z góry dziekuję.
Pozdrawiam
sebastian

solti
11-07-2007, 18:45
Jest już jeden wątek na ten temat:
cashback (http://canon-board.info/showthread.php?t=20859&highlight=cashback)

bazancior
11-07-2007, 20:12
Witam,
Czy ktos juz dostał zwrot tego Cashbacka na konto, jak długo czekał ?, czy monitował...ja czekam ponad miesiac i nic narazie...podzielcie sie spostrzeżeniami !!
dzieki

solti
11-07-2007, 20:30
Witam,
Czy ktos juz dostał zwrot tego Cashbacka na konto, jak długo czekał ?, czy monitował...ja czekam ponad miesiac i nic narazie...podzielcie sie spostrzeżeniami !!
dzieki

Zadałeś sobie chociaż odrobinę trudu, żeby przeczytać choćby ostatnie 5 stron tego wątku?:?

jacech1
12-07-2007, 15:34
To w jakim celu rozsiewasz niesprawdzone plotki? Jeśli "słyszałeś" podobno... podaj źródło.... w przeciwnym wypadku - jest to IMHO zaśmiecanie forum ...

Słyszałem to od sprzedawcy w sklepie ze sprzętem foto we Wrocławiu w Galerii Arkady chyba No1 inny pkt mają na Odrzańskiej.

"To w jakim celu rozsiewasz niesprawdzone plotki?"
Z mojej strony to było zapytanie więc nie podpinałbym pod plotki :)

pozdr..

Micchhal
12-07-2007, 23:24
Witam,
mam problem, dostalem maila na temat zwrotu o tresci: "We have wire transferred the cashback of 0 to the bank details you submitted on your claim form. The cashback was returned to us due to insufficient bank account information.

Please provide [IBAN number, bank name and bank city] to the following:

EOS 20th Anniversary Cash Back Promotion
PO Box TP34 Dept 84338
Tipperary
Ireland"
wiec wyslalem zapytanie do mbanku co mam dokladnie podac, co to ten iban itd (czekam na odpowiedz), gdy juz ja dosatne w jakiej formie mam to wyslac do canona?? po ra zkolejny caly formularz, czy tylko te dane. czy jak? pomocy

adalbert
12-07-2007, 23:28
Miałeś podane info na tacy - wystarczyło dokładnie przejrzeć ten wątek:

Znalazłem przed chwilą błędną informację na temat kodu SWIFT mBanku - podawano go w jednym z pierwszych postów; w związku z tym, iż wielu forumowiczów korzysta z usług tego banku - podaję właściwy:
BREXPLPWMBK - źródło:
http://www.mbank.com.pl/eng/faq.html
Dzwoniłem na mLinię - nie zaszkodzi przy wypełnianiu formularza podać oprócz siedziby (co jest wyszczególnione w formularzu) także dokładny adres banku:
Poniżej najważniejsze dane:

When transferring funds from abroad to an mBank account you will need the following information:
Bank name - mBank (można dodać: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING)
Bank address - Mickiewicza 10
Bank City/Town - Lodz
Bank Postal Code - 90-050
Bank Code (e.g. Sort Code / BLZ / ABA) - 11402004
IBAN - complete account number
SWIFT - BREXPLPWMBK

Micchhal
12-07-2007, 23:54
Miałeś podane info na tacy - wystarczyło dokładnie przejrzeć ten wątek:

dzieki:) ale jeszcze pozostala kwestia jak to wyslac. Mam od nowa wypelnic ten formularz, wsadzic w koperte i wyslac czy jak? same swoje dane i dane do przelewu?

adalbert
13-07-2007, 00:06
...

Please provide [IBAN number, bank name and bank city] to the following: ...

Przecież o nic innego nie proszą :roll:

Wiewior
14-07-2007, 14:44
Witam... ja dostałem od banku millenium wszystkie informacje, a z canona mi przysłali ze są błędne...
podają adres czyli > list
ale chciałem się zapytać czy ktoś próbował jakoś mailem albo telefonicznie im to przekazac... (chodzi o oszczędność czasu..)

pozdrawiam

sztygar
18-07-2007, 16:44
A ja wyslalem poleconym formularz, kody i kopie fakktur... i po dwoch tygodniach cisza. Po jakim czasie dostaliscie potwierdzenie mailem?

witam,

potwierdzenie dostałem po dwóch tygodniach, a pieniążki równych dwóch następnych (dzisiaj). wysyłałem poleconym priorytetem formularz (bez regulaminu), kod (naklejkę z pudełka) i fakturę.

sergi
18-07-2007, 18:11
wyslalem 16 czerwca, 2 lipca przyszedł email, kasa jeszcze nie dotarła na konto...

adalbert
18-07-2007, 18:47
Czy ktoś z Was otrzymał maila podobnej treści?
"Thank you for participating in the EOS 20th Anniversary Cash Back
Promotion.

Unfortunately due to the unprecedented success of the 20th Anniversary
campaign we are experiencing some delays in validating your request which
may cause a future delay in the payment of your cash back incentive.
We are working extremely hard to try and turn around the amount of
applications.

If you have any questions in regards to this issue, please feel free to
call us on 08705 143723

Canon apologise for any inconvenience that this may cause and look forward
to processing your cash back payment as soon as possible.

Canon Europa NV "

Niestety coś takiego mi przysłali :( wcześniej - tj. 4 lipca standardowy mail:
"Dziękujemy za udział w promocja „Zwrot części zapłaty”, zorganizowanej w 20
rocznicę EOS. Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 7/3/2007 i realizujemy je.

Jeżeli nie otrzymasz należnego Ci zwrotu części zapłaty w terminie 20 od
podanej wyżej daty, to sprawdź status swojego zgłoszenia na stronie
www.submissionstatus.com, używając następujących danych:..."

micles
18-07-2007, 19:00
Napisz im, że jak dorzucą do cashbacka 70-200 2.8 to zapomnisz o sprawie :D

sztygar
18-07-2007, 19:01
wyslalem 16 czerwca, 2 lipca przyszedł email, kasa jeszcze nie dotarła na konto...

a sprawdzałeś stan Twojego zgłoszenia na www.submissionstatus.com? po 20tu dniach od otrzymania przez nich mojego zgłoszenia nadal nie mogłem przejrzeć mojego statusu na ww stronie. pomogła interwencja przez: http://www.submissionstatus.com/contactus.aspx - kilka dni później pojawił się mój status i pieniążki przelano.

solti
18-07-2007, 20:20
Czy ktoś z Was otrzymał maila podobnej treści?
Dostałem identycznego maila i tylko tego jednego. Wcześniej nic nie było.

adalbert
18-07-2007, 20:23
W moim przypadku dopiero 24 lipca kończy się 20 dniowy okres podany w pierwszym mailu - nie słyszałem, by którykolwiek z forumowiczów czekał dłużej na cashback - pożyjemy - zobaczymy :)

Relison
18-07-2007, 21:21
[QUOTE=adalbert;340365]Czy ktoś z Was otrzymał maila podobnej treści?

Tego pierwszego to chyba wszystkim wysłali bo ja też dostałem go chyba w sobotę rano a we wtorek tego drugiego że dostali mój list i mam czekać 20 dni itp. Więc wydaje mi się, ze to taka asekuracja na wypadek gdyby się nie zmieścili w tych 20 dniach żeby mogli powiedzieć, ze ostrzegali:)

sergi
18-07-2007, 22:13
a sprawdzałeś stan Twojego zgłoszenia na www.submissionstatus.com? po 20tu dniach od otrzymania przez nich mojego zgłoszenia nadal nie mogłem przejrzeć mojego statusu na ww stronie. pomogła interwencja przez: http://www.submissionstatus.com/contactus.aspx - kilka dni później pojawił się mój status i pieniążki przelano.

U mnie status wyswietla sie prawidlowo ale pieiedzy jeszcze nie mam na koncie.

Status mojego zgłoszenia: "We have received your submission and it is being processed." Rozumiem ze kasa juz wyslana...

sztygar
18-07-2007, 23:06
Status mojego zgłoszenia: "We have received your submission and it is being processed." Rozumiem ze kasa juz wyslana...

nie, to znaczy, że dostali Twoje zgłoszenie i 'analizują' czy Ci sie należy zwrot ;-)
status po wysłaniu pieniędzy to: 'Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account.'

rafla
20-07-2007, 11:17
List polecony wysłałem 2 czerwca, do tej pory cisza, zadnego majla. Kilka dni temu napisałem do Marie.Quinn ale poki co bez odzewu. :(

sergi
23-07-2007, 15:40
nie, to znaczy, że dostali Twoje zgłoszenie i 'analizują' czy Ci sie należy zwrot ;-)
status po wysłaniu pieniędzy to: 'Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account.'

Hmmmm ja mam status "We have received your submission and it is being processed" ale kasa na koncie własnie wylądowała ;)

adalbert
23-07-2007, 15:58
Łączę się z Tobą w radości po otrzymaniu cashbacku :-D (też wpłynął przed chwilą)... status mam ten sam

Rafał32
23-07-2007, 19:29
Ja wysłałem formularz pod koniec czerwca priorytetem poleconym i właśnie dostrzegłem pieniązki na moim koncie:-D

rafla
24-07-2007, 13:06
A u mnie pusto :( narazie zadnego odzewu ani kasy. :(

grzbiet
24-07-2007, 22:52
Dzisiaj otrzymałem zwrot za lampę EX 430. Na moje konto w ING Bank Śląski wpłynęło 40 zł - czyli bank "łyknął" 20 zł za operację. Ale dobre i to... aha, priorytet poszedł 2 czerwca 2007 r., więc prawie 2 miechy czekania...

trampek
24-07-2007, 23:14
ja zalatwilem sprawe w 4 tyg

marekb
25-07-2007, 16:13
postów tu wiele i troche poczytałem ale czas mnie dzis goni i w związku z tym mam pytanie: w formularzu wybrałem kit (5D + 24-70) i mam podać nr fabryczny i nie wiem jaki czy puszki czy moze jest gdzies nr fabryczny zestawu - jesli tak to gdzie...?? moze ktos pomoże..;)

solti
25-07-2007, 17:29
Co prawda inna puszka i inny obiektyw, ale ja podałem numer body:) Na razie dostałem standardowego maila, że zwrot może być trochę później, ale robią co mogą;)

adalbert
25-07-2007, 17:58
marekb na dużym pudle - jeśli masz zestaw z czerwonym kartonem - znajdują się dwa kody - ważniejszy jest ten określający zawartość (5d 24-70 AT/DE - w moim przypadku) ...
Korpus masz zapakowany w biały karton - jest na nim naklejka - warto ją też dołączyć; Obiektyw zaś - teoretycznie wystarczy kod z numerem seryjnym... ale ja na wszelki wypadek wyciąłem wszystkie :razz:

solti
25-07-2007, 18:04
Kody też na wszelki wypadek wyciąłem i wysłałem wszystkie:grin:

Lech
26-07-2007, 09:12
Spojrzałem przed chwilą na konto i 23 lipca przyszedł zwrot 290zł z Canona :)

Miałem pewne obawy, po kupiłem samo body + obiektyw Tamrona. Ale wpisałem jak na pudełku zestaw 400D KIT

Czyli body wyszło około 2000zł.

tom517
26-07-2007, 09:36
Spojrzałem przed chwilą na konto i 23 lipca przyszedł zwrot 290zł z Canona :).

Patrzę chyba wysyłają pieniadze grupowo, tez dostalem 23 lipca zwrot :), ale miesiac minal od wysylki listu.

marekb
26-07-2007, 09:47
adalbert, nie chodizło mi o kody tylko o podanie we formularzu numeru seryjnego,

solti, tez podałem nr body,
dzieki

adalbert
26-07-2007, 09:53
marekb na dużym pudle - jeśli masz zestaw z czerwonym kartonem - znajdują się dwa kody - ważniejszy jest ten określający zawartość (5d 24-70 AT/DE - w moim przypadku) ...

....powinienem dopisać - pod tym kodem znajduje się nr seryjny zestawu (musi być zgodny z nr na drugiej naklejce)

adalbert, nie chodizło mi o kody tylko o podanie we formularzu numeru seryjnego,

może bylem mało precyzyjny :)

Gizzmo
27-07-2007, 18:25
Juz miesiac temu wyslalem kody kreskowe z pudelka po aparacie, a zwrotu jeszcze nie dostalem. Czy tez tak dlugo czekaliscie na pieniadze? Moze powinienem gdzies napisac i zapytac czy dostali moja przesylke? Nie wiem niestety gdzie.

marekb
27-07-2007, 23:15
....powinienem dopisać - pod tym kodem znajduje się nr seryjny zestawu (musi być zgodny z nr na drugiej naklejce)

wysłałem podając numer ze spodu puszki i ręcznie dopisałem nr szkła z bagnetu, zobaczym co bedzie...

dzięki:)

Gizzmo
31-07-2007, 15:33
Po miesiacu od wyslania kodow z pudelka dostalem maila ze Canon otrzymal przesylke. Napisali ze jeszcze 20 dni i pieniadze powinny byc na moim koncie.
Strasznie dlugo trzeba czekac na ten zwrot.

sztygar
31-07-2007, 15:39
Po miesiacu od wyslania kodow z pudelka dostalem maila ze Canon otrzymal przesylke. Napisali ze jeszcze 20 dni i pieniadze powinny byc na moim koncie.
Strasznie dlugo trzeba czekac na ten zwrot.

ja za swoją eLkę zwrot dostałem po miesiącu z groszami od wysłania zgłoszenia także raczej nie ma wyraźnej reguły odnośnie czasu trwania całej procedury. ważne, że potwierdzili otrzymanie zgłoszenia - teraz to już tylko uzbroić się w cierpliwość i wkrótce iść na piwko/a za pieniążki ze zwrotu :)

rafla
01-08-2007, 21:14
A ja nadal nic, wyslalem juz ze 3 majle, przez formularz tez do nich pisalem i zero odzewu. :( List wyslany na poczatku czerwca, do tej pory cisza. Jest ktos jeszcze w takim polozeniu?

JARO60
01-08-2007, 21:18
I u mnie dziś na konto dotarł miły przelewik. Dokumenty wysyłałem bodajże 28.06 a maila od nich dostałem 11.07 .Całosć zamknęła się jak widać w czasie nieco ponad miesiąc, a więc cierpliwości.

phonak
01-08-2007, 21:48
Dostalem na poczatku tygodnia zwrot z canona 290zl.Natomiast moj znajomy zamiast zwrotu dostal list z pieczatka z irlandii ze musi w ciągu 15dni im dosłać nr IBAN banku bo nie mogą przesłać pieniędzy.Czy Ktoś z Was tez dostał takie zawiadomienie?Czy trzeba wypełniać jeszcze raz cały wniosek, ten wydruk ze strony canona.Czy można to wydrukować z worda na zwykłej A4 i wysłać?
Pozdrawiam

bs300f
01-08-2007, 21:53
A ja nadal nic, wyslalem juz ze 3 majle, przez formularz tez do nich pisalem i zero odzewu. :( List wyslany na poczatku czerwca, do tej pory cisza. Jest ktos jeszcze w takim polozeniu?

A ja wysłałem w połowie czerwca i nadal czekam ( jeszcze ) cierpliwie.
Pozdrowionka

grzbiet
01-08-2007, 22:04
Phonak:

Natomiast moj znajomy zamiast zwrotu dostal list z pieczatka z irlandii ze musi w ciągu 15dni im dosłać nr IBAN banku bo nie mogą przesłać pieniędzy.
Dziwne, ponieważ ja podczas rejestracji nie mogłem wpisać tego IBANA, dzwoniłem nawet do swojego banku, ale tam oczy zrobili (serio!), wpisałem do formularza zwykły numer konta (taki jak w RP podaję na przekazie)... i kaskę już mam na koncie, a nawet ja już skonsumowałem.
P.S. Dot. ING Bank Śląski.

ftom
01-08-2007, 23:48
Witam na forum w roli piszącego :)

Moja historia z cash back-iem:

06.2007 zakup sprzętu :)

26.06 wysłałem wszystko co trzeba listem poleconym - wszystkie kody kreskowe z pudełka + formularz wydrukowany + kopia faktury;

11.07 dostałem maila że w dniu 06.07 otrzymali mój list i przystępują do realizacji;

aż do 30.07 sprawdzałem status na www.submissionstatus.com i nic się nie działo poza tym że cały czas realizują / sprawdzają / prace w toku :)

30.07 pod w/w adresem pojawiło się "Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account."

01.08 przelew jest na koncie :)

Ważne dla niektórych:
Podałem teoretycznie ZŁY kod SWIFT mbanku bo BREXPLPWMUL a powinien być BREXPLPWMBK. Ale przelew jak się okazuje i tak dotarł bez problemu.

W tytule przelewu m.in.: DEDUCTED CHARGES PLN20, czyli ktoś sobie pobrał 20 zł "opłaty przesyłowej" :)

Wniosek końcowy: ten zwrot pieniędzy jednak działa :)

Slavko
02-08-2007, 05:41
Phonak:

Dziwne, ponieważ ja podczas rejestracji nie mogłem wpisać tego IBANA, dzwoniłem nawet do swojego banku, ale tam oczy zrobili (serio!), wpisałem do formularza zwykły numer konta (taki jak w RP podaję na przekazie)... i kaskę już mam na koncie, a nawet ja już skonsumowałem.
P.S. Dot. ING Bank Śląski.

Bo w RP wszsytkie numeru banków są w systemie IBAN...od kilku lat.

BelYaal
02-08-2007, 08:30
A ja wreszcie dostalem i uwaga co mnie baaardzo pozytywnie zaskoczylo ...
zakupilem 30D w pudelku body i 17-85 osobno bez pudelka, bo byl jedynie wtedy taki egzemplarz.
Wypelnilem jeden papier, gdzie zamiescilem dane o body i o obiektywie, pomyslalem, ze dostane zwrot najwyzej tylko za body, bo tylko na to mialem kod, no i fakturke dalem, gdzie byly oba elementy mojego zakupu czyli body i obiektyw.
Potem byl list o tym, ze NIBY nie zamiescilem nr konta (zamiescilem nr normalny konta, nie IBAN, ale z danymi banku) na co odpisalem podajac im juz oba nr rachunku, gdzie nr IBAN roznil sie jedynie dopiskiem z przodu PL.
I czekalem, czekalem, wlasciwie to stracilem juz nadzieje ze wogole cos dostane, a dzis patrze... zwrocik za obiektyw i za body, morde mam niesamowicie usmiechnieta, bo jak kupowalem ten zestawik to plulem sobie w brode, ze tak mi sie spieszylo

phonak
02-08-2007, 08:37
BelYaal a w jakiej formie im odpisałes? Możesz podać przyklad takiego listu? Czy może wypełniłes formularz jeszcze raz i wszystkie kartki im wyslales.

BelYaal
02-08-2007, 09:24
A w jezyku polskim w wordzie i na adres zwrotny jaki podali, czyli ten sam co i tak wysylasz formularze, czyli na ich skrytke. Poleconym i priorytetem, a obawy mialem co do sprawy takie, ze w liscie o wyslanie im nr konta bylo napisane, ze mam na to 15 dni, ale nie bylo napisane czy 15 dni od daty kiedy przyjdzie list do mnie, czy od daty ich wylania listu, co fajniejsze nie bylo tez daty wyslania listu, ani w srodku, ani na stempelku.
Wiec zrobilem tak, ze dolaczylem kopie ich listu, a sam nabazgralem....

"Dnia 21.06.2007, otrzymałem od Państwa pismo, które dołączam wraz z tym listem, a w którym zwracają Państwo uwagę o brak danych dotyczących mojego konta bankowego.
Jestem pewien, że takie dane były, a dokładnie nr rachunku:
.........................................
oraz nazwa banku Bank ........................, wraz z moimi danymi adresowymi, które to w zupełności wystarczą do zrobienia przelewu na mój rachunek.
Niemniej załączam również nr IBAN rachunku bankowego:
PL ...........................................
W razi jeszcze problemów proszę o kontakt telefoniczny:
+48 .................
lub podanie kontaktu do Państwa i ewentualnie nr faksu na który mogę wysłać ewentualne uzupełnienie jakichś danych"

Czyli jak widac na kase czekalem dodatkowy miesiac

micles
02-08-2007, 12:13
Podoba mi się forma takiego listu :D

sal
02-08-2007, 13:45
Do mnie w koncu przyszlo potwierdzenie rejestracji zgloszenia :-)
Niestety ze wzgledu na ulomnosc formularza (mozliwosc podania tylko jednego miejsca zakupy i tylko jednej daty), musialem wyslac 4 osobne zgloszenia.
Jak znam zycie, przelew przyjdzie tez w kawalkach (tak przynajmniej bylo poprzednim razem).

micles
03-08-2007, 09:46
Wczoraj stałem się nabywcą 350D kit + 300v za 2k zł z fotojokera. Wiecie co starsza powiedziała?
"Miichał, może jednak wypełnisz ten formularz na zwrot. Może się pomylą i przyślą kasę..." XD

OT : Chce ktoś kupić 300v albo sprzedać 50 1.8 lub gripa lub polara 58mm? Potrzebuję do jutra do 9:00 bo wyjeżdżam w góry i nie chcę zmarnować okazji na dobre zdjęcia.

OT2 : Po pierwszych testach kita nie zauważyłem jego kitowności. Jak będę was prosił o pożyczenie mi jakiegoś lepszego szkła to nie dawajcie :D

BelYaal
03-08-2007, 10:40
OT2 : Po pierwszych testach kita nie zauważyłem jego kitowności. Jak będę was prosił o pożyczenie mi jakiegoś lepszego szkła to nie dawajcie :D

Na lepsze szklo tez nie dawac? :D

micles
03-08-2007, 12:40
Tego nie powiedziałem :D Mam w planie 50 1.8 i grip a w dalekim planie 70-200 4.0 L

markfoto
09-08-2007, 14:38
List do Canona wysłałem pod koniec czerwca. Przelew otrzymałem na początku sierpnia. Przy długiej liście czekających to i tak dobry wynik. Najśmieszniejsze jest to że nie dostałem żadnego potwierdzenia na maila że pieniądze wpłynęły. Swoją drogą to współczuje tym osobą które pracują przy obsłudze tej promocji. Ja sam dzwoniłem dwa razy w celu uzyskania informacji, a jeśli to przemnożyć przez liczbę osób które biorą udział w promocji robi się z tego niezły kocią na linii telefonicznej.

rysiaczek
09-08-2007, 15:10
ehhh. list wysłałem przed 10 lipca, zwrot kasy dostałem w ostatnim tygodniu lipca.
wiem, ze cisnie, ale luz Panowie i Panie!

Gizzmo
09-08-2007, 16:50
Wlasnie sprawdzilem status mojego zwrotu. I zobaczylem ze chca mi wyslac tylko 310zl, jak za 400D, a kupilem 30D. Co mam zrobic? Do kogo pisac zeby zwrocili na to uwage?

rafla
10-08-2007, 12:11
Ja sam dzwoniłem dwa razy w celu uzyskania informacji, a jeśli to przemnożyć przez liczbę osób które biorą udział w promocji robi się z tego niezły kocią na linii telefonicznej.

Gdzie dzwoniles? na jaki numer? ja juz nie zlicze majli ktore wyslalem, cisza.

Grzery
10-08-2007, 13:00
Też potwierdzam, że promocja Canona to nie lipa (tak twierdził mój kumpel - ze stajni Nikona) czekałem nieco ponad miesiąc i na koncie pojawiło się 870 zł) :)