Zobacz pełną wersję : Reklama Sigmy na górze :D 50-150/2.8 HSM
Co sądzicie o tym obiektywie? Co prawda nie mogę mu nic zarzucić jeśli chodzi o zdjęcia, ale skąd ta cena? :o Przecież 99% użytkowników Canon'a będzie wolało Canonowskie 70-200/f4. Myślę, że w Sigmie to pracuja nieźli "wariaci" w marketingu - ich lustrzanki z własnym gwintem, róźne wynalazki i teraz ten obiektyw z TĄ ceną :lol:
Jakby reklama zniknęła to mówię o 50-150hsm :)
emisiaczek
07-03-2007, 16:33
Ludzie na calym globie dziela sie na *.... i madrych. Wbrew pozorom tych pierwszych jest masa i nie kazdy zdaje sobie sprawe co i jak jest ok, wchodzi do takiego MM i kupuje. My tu mam onanizm codziennie i skrzywione choc dobre podejscie do wielu spraw, wiemy co kupic, gdzie i za ile.
Swoja droga sigma jakos nie ma szczescia do nas ... na forum wylania sie obraz niejako bardziej tamronowy nawet popularne 70-300 wydaje mi sie byc gorsze od tamronowego 55-200
*nie pisze bo ostatnio dostalem upomniania ze pupularna czynnosc wykonywana na zupie przy pomocy przyprawy znanej pieprzem, odnoszaca sie tez do oglednego mowienia, nawet napisana zartem, zlosci moderatorow ;)
.. i to jest jeszcze promocja :D To tak jak w hipermarketach podwżają ceny przed promocjami, żeby było co skreślać :p
slawi_3000
08-03-2007, 10:38
Wbrew pozorom idea tego szkła jest super. Dla mnie (30D i bez foto sport i przyroda) - tele doskonałe (waga, zakres, światło). No ale co innego zamiar, co innego wykonanie. Jakość obrazu dla f/2,8 (a na tym mi zależy) jest poniżej przeciętnej, dla 100-150 nawet w centrum obrazu. Niestety, ciągle pozostaje 1,5 kilo :( EF 70-200 za 4x więcej . A jako lekki tele turystyczny/streetphoto ciągle niepobity pozostaje EF 70-200/4.
Wbrew pozorom idea tego szkła jest super. Dla mnie (30D i bez foto sport i przyroda) - tele doskonałe (waga, zakres, światło). No ale co innego zamiar, co innego wykonanie. Jakość obrazu dla f/2,8 (a na tym mi zależy) jest poniżej przeciętnej, dla 100-150 nawet w centrum obrazu. Niestety, ciągle pozostaje 1,5 kilo :( EF 70-200 za 4x więcej . A jako lekki tele turystyczny/streetphoto ciągle niepobity pozostaje EF 70-200/4.
może nowy Tamron tutaj namiesza :) Ma być lekki i ma mieć 2,8 - zobaczymy na ile użyteczne :)
slawi_3000
08-03-2007, 10:53
może nowy Tamron tutaj namiesza :) Ma być lekki i ma mieć 2,8 - zobaczymy na ile użyteczne :)
Niecierpliwie czekam na testy tego szkła :smile: .