Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Reklama Sigmy na górze :D 50-150/2.8 HSM

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Reklama Sigmy na górze :D 50-150/2.8 HSM

Co sądzicie o tym obiektywie? Co prawda nie mogę mu nic zarzucić jeśli chodzi o zdjęcia, ale skąd ta cena? Przecież 99% użytkowników Canon'a będzie wolało Canonowskie 70-200/f4. Myślę, że w Sigmie to pracuja nieźli "wariaci" w marketingu - ich lustrzanki z własnym gwintem, róźne wynalazki i teraz ten obiektyw z TĄ ceną

Jakby reklama zniknęła to mówię o 50-150hsm
    Ostatnio edytowane przez suchyHc ; 07-03-2007 o 15:23
    Skasowali mi ;(

Uzależniony

Domyślnie

Ludzie na calym globie dziela sie na *.... i madrych. Wbrew pozorom tych pierwszych jest masa i nie kazdy zdaje sobie sprawe co i jak jest ok, wchodzi do takiego MM i kupuje. My tu mam onanizm codziennie i skrzywione choc dobre podejscie do wielu spraw, wiemy co kupic, gdzie i za ile.

Swoja droga sigma jakos nie ma szczescia do nas ... na forum wylania sie obraz niejako bardziej tamronowy nawet popularne 70-300 wydaje mi sie byc gorsze od tamronowego 55-200

*nie pisze bo ostatnio dostalem upomniania ze pupularna czynnosc wykonywana na zupie przy pomocy przyprawy znanej pieprzem, odnoszaca sie tez do oglednego mowienia, nawet napisana zartem, zlosci moderatorow

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

.. i to jest jeszcze promocja To tak jak w hipermarketach podwżają ceny przed promocjami, żeby było co skreślać
    Skasowali mi ;(

Domyślnie

Wbrew pozorom idea tego szkła jest super. Dla mnie (30D i bez foto sport i przyroda) - tele doskonałe (waga, zakres, światło). No ale co innego zamiar, co innego wykonanie. Jakość obrazu dla f/2,8 (a na tym mi zależy) jest poniżej przeciętnej, dla 100-150 nawet w centrum obrazu. Niestety, ciągle pozostaje 1,5 kilo EF 70-200 za 4x więcej . A jako lekki tele turystyczny/streetphoto ciągle niepobity pozostaje EF 70-200/4.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Wbrew pozorom idea tego szkła jest super. Dla mnie (30D i bez foto sport i przyroda) - tele doskonałe (waga, zakres, światło). No ale co innego zamiar, co innego wykonanie. Jakość obrazu dla f/2,8 (a na tym mi zależy) jest poniżej przeciętnej, dla 100-150 nawet w centrum obrazu. Niestety, ciągle pozostaje 1,5 kilo EF 70-200 za 4x więcej . A jako lekki tele turystyczny/streetphoto ciągle niepobity pozostaje EF 70-200/4.
    może nowy Tamron tutaj namiesza Ma być lekki i ma mieć 2,8 - zobaczymy na ile użyteczne
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    może nowy Tamron tutaj namiesza Ma być lekki i ma mieć 2,8 - zobaczymy na ile użyteczne
    Niecierpliwie czekam na testy tego szkła :smile: .

Uprawnienia umieszczania postów