Zobacz pełną wersję : Mieszek do Macro do EOS..
Kiedys pamietam ze ktos montowal mieszek do Eosa, rozkrecal montowal zeby podlaczac i dostawac AF i inne takie..
Jak ktos chce makro i nie chce sie bawic w Adama Slodowego to zajrzyjscie tutaj:
http://www.fotohobby.com.pl/?p=productsMore&iProduct=14&sName=Mieszek-makro--mocowanie-CANON-EOS-
Nareszcie podlaczycie swoje obiektywy do mieszka bez kombinowania. Cena 220 ale za zwykly miech 42 placi sie okolo 80-90-100 wiec chyba warto ten!
a jesli narzekacie na maly izjer w Canonach i innych to silwuple
http://www.fotohobby.com.pl/?p=productsMore&iProduct=11&sName=Wizjer-katowy-z-powiekszeniem-1-2X-do-Canona,-Nikona,-Sony-i-innych
nie dosc ze pomaga z innych perspektyw to jeszcze 2 x powieksza!
z tym mieszkiem z linku to lipa ;-)
bo nie ma przeniesienia automatyki, ja sobie zrobilem w/g wzoru Arkadiusza Stopy... obecnie wzor nei jest udostepniany natomiast A.Stopa montuje je na zamowienie
A masz gdzieś ten wzór zapisany jeszcze? Czy tylko ze strony brałeś? :)
A takie wizjerki z regulowanym powiększeniem 1-2x firmy chyba Seagull można na ebayu dostać za połowę tej ceny (wliczając wysyłkę do Polski) :)
oj bylem na stronie i widzialem wiec wklepalem. WIem ze jak poszukac to mozna zrobic:) albo kupic taniej:)
Jestes pewien ze ten nie przenosi elektroniki? Bo skoro na bagnetEOS to jak niby ustawie sobie przyslone na obiektywie skoro nie ma pierscieni?? Na dole widze jakas czesc .. moze jednak ma?
EDIT: Ok juz znalazlem odpowiedz... W takim razie skoro mam i tak stosowac EOS/42 to po co cala szopka. Tyle tylko ze podobno jest o wiele lzejszy niz ruskie
Właśnie w tym lipa że nie ustawisz... A więc porażka, makro przy pełnej dziurze? A gdzie jakakolwiek głębia ostrości? Raczej mało pożyteczne to. Nie widzę tam żadnych styków w tym mocowaniu na bagnet, więc pewnie nie przenosi.
A masz gdzieś ten wzór zapisany jeszcze? Czy tylko ze strony brałeś? :)
mam jeszcze plytki drukowane gotowe do wyciecia i polutowania kabelkow, plus pierscienie (polowki) reszte sie bierze z dawcy czyli rozkreconego np soligora 12mm... moze to niedlugo wystawie gdzies do sprzedania ;-) zobaczymy
Pierścienie - chodzi o adaptery całości do mieszka? Ile by to mnie mogło kosztować? Jak nie tu, to na PW może napisz ;)
spoko porobie foty i to opisze jak bede mial czas wtedy to wrzuce w sprzedam o cenie jeszcze nie myslalem ... w kazdym razie ja mam tylko elementy zestawu (jescze to nie wszystko) no i trzeba to sobie samemu zmontowac ;-)
No akurat jeśli chodzi o zmontowanie, to ja lubię się w takie rzeczy bawić ;)
w dziale technika jest o tym nie jedna dyskusja
podaja tam strone
http://www.stopa.cso.pl/technika/index.html
gdzie czlowiek mowi ze moze cos takiego skonstruowac, napisalem do niego zapytanie o cene cytuje odpowiedz:
Kompletny mieszek - 680 zł
Zestaw adapterów EF - 560 zł (pasują tylko do rosyjskiego mieszka,
takiego jak na zdjęciach na mojej stronie).
Pozdrawiam serdecznie!
Arkadiusz Stopa
mimo ze jest z przeniesieniem automatyki to chyba ciut za drogo ja wiem ze ma sie skale 5:1 ale za ok. 500zł mozna kupic pierscienie z automatyka i bedzie skala 3:1 mysle ze wystarczy , bardziej mobilny zestaw.