Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Mieszek do Macro do EOS..

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie Mieszek do Macro do EOS..

Kiedys pamietam ze ktos montowal mieszek do Eosa, rozkrecal montowal zeby podlaczac i dostawac AF i inne takie..

Jak ktos chce makro i nie chce sie bawic w Adama Slodowego to zajrzyjscie tutaj:

http://www.fotohobby.com.pl/?p=produ...nie-CANON-EOS-

Nareszcie podlaczycie swoje obiektywy do mieszka bez kombinowania. Cena 220 ale za zwykly miech 42 placi sie okolo 80-90-100 wiec chyba warto ten!

a jesli narzekacie na maly izjer w Canonach i innych to silwuple

http://www.fotohobby.com.pl/?p=produ...-Sony-i-innych

nie dosc ze pomaga z innych perspektyw to jeszcze 2 x powieksza!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

z tym mieszkiem z linku to lipa ;-)
    bo nie ma przeniesienia automatyki, ja sobie zrobilem w/g wzoru Arkadiusza Stopy... obecnie wzor nei jest udostepniany natomiast A.Stopa montuje je na zamowienie

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

A masz gdzieś ten wzór zapisany jeszcze? Czy tylko ze strony brałeś?
    A takie wizjerki z regulowanym powiększeniem 1-2x firmy chyba Seagull można na ebayu dostać za połowę tej ceny (wliczając wysyłkę do Polski)
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

oj bylem na stronie i widzialem wiec wklepalem. WIem ze jak poszukac to mozna zrobic albo kupic taniej

Jestes pewien ze ten nie przenosi elektroniki? Bo skoro na bagnetEOS to jak niby ustawie sobie przyslone na obiektywie skoro nie ma pierscieni?? Na dole widze jakas czesc .. moze jednak ma?

EDIT: Ok juz znalazlem odpowiedz... W takim razie skoro mam i tak stosowac EOS/42 to po co cala szopka. Tyle tylko ze podobno jest o wiele lzejszy niz ruskie
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 03-03-2007 o 22:37
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Właśnie w tym lipa że nie ustawisz... A więc porażka, makro przy pełnej dziurze? A gdzie jakakolwiek głębia ostrości? Raczej mało pożyteczne to. Nie widzę tam żadnych styków w tym mocowaniu na bagnet, więc pewnie nie przenosi.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"

Galeria WWW

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saurus Zobacz posta
    A masz gdzieś ten wzór zapisany jeszcze? Czy tylko ze strony brałeś?
    mam jeszcze plytki drukowane gotowe do wyciecia i polutowania kabelkow, plus pierscienie (polowki) reszte sie bierze z dawcy czyli rozkreconego np soligora 12mm... moze to niedlugo wystawie gdzies do sprzedania ;-) zobaczymy

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Pierścienie - chodzi o adaptery całości do mieszka? Ile by to mnie mogło kosztować? Jak nie tu, to na PW może napisz
    Saurus

Galeria WWW

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

spoko porobie foty i to opisze jak bede mial czas wtedy to wrzuce w sprzedam o cenie jeszcze nie myslalem ... w kazdym razie ja mam tylko elementy zestawu (jescze to nie wszystko) no i trzeba to sobie samemu zmontowac ;-)

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

No akurat jeśli chodzi o zmontowanie, to ja lubię się w takie rzeczy bawić
    Saurus

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

w dziale technika jest o tym nie jedna dyskusja
    podaja tam strone
    http://www.stopa.cso.pl/technika/index.html
    gdzie czlowiek mowi ze moze cos takiego skonstruowac, napisalem do niego zapytanie o cene cytuje odpowiedz:

Kompletny mieszek - 680 zł
    Zestaw adapterów EF - 560 zł (pasują tylko do rosyjskiego mieszka,
    takiego jak na zdjęciach na mojej stronie).

Pozdrawiam serdecznie!

Arkadiusz Stopa
    mimo ze jest z przeniesieniem automatyki to chyba ciut za drogo ja wiem ze ma sie skale 5:1 ale za ok. 500zł mozna kupic pierscienie z automatyka i bedzie skala 3:1 mysle ze wystarczy , bardziej mobilny zestaw.

Uprawnienia umieszczania postów