Zobacz pełną wersję : SanDisk Extreme IV 2 Gb i Canon 400D
czesc
to "nowa" karta z SanDisk, ma moze ja ktos i moglby sie podzielic wrazeniami?jak wspolpracuje z aparatem?
pozdrawiam
Z tego co pamietam, to 400d obsluguje do 4 Gb, lub nawet wiecej. Takze powinno dzialac bez problemow.
michal.s
25-02-2007, 22:24
Tutaj masz czasy zapisu na tej karcie http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page12.asp (patrz tabelka)
Nie ma sensu kupować do 400D tak szybkiej karty bo nic to nie daje, lepiej wziąć 3 razy tańszego Kingstona czy też np Pretec a zaoszczędzone pieniądze dołożyć do szkła czy też innych rzeczy.
Bez przesady, do 400D Extreme III to już za dużo, weź coś mniejszego tzn. wolniejszego Pretec, Kingston albo Emtec i będziesz zadowolony.
Bez przesady, do 400D Extreme III to już za dużo, weź coś mniejszego tzn. wolniejszego Pretec, Kingston albo Emtec i będziesz zadowolony.
Chyba ze sie chce C1 LE to wtedy Extreme III to nie za duzo 8)
Ja mam "Kingstona Elite Pro 2GB" i jak mam ustawiony zapis na RAW to zapisuje mi jednoczesnie 5 zdjec w serii jesli mam ustwione na RAW+JPEG to 4 zdjecia w serii a jesli ustawie tylko na JPEG L(najlepsza jakosc) to 9 zdjec w serii.
..wezme pod uwage propozycje innch kart, IV raczej zostawie w takim razie w spokoju ;]
pozdrawiam i dzieki za porade
Przed chwla zrobilem test szybkosci CF'ow z 400D. I jesli chodzi o karty 50x np. kingston elite pro to calkowitcie zapelniony bufor 400D zgrywa na karte okolo 20 sekund. To samo ale z karta Extreme III Sandiska na pokładzie udaje mu sie w niespełna 13. 7 sekund - niby mala różnica, ale to o cale 7 sekund szybciej do ponownego strzelania seriami. Z Extreme IV powinno byc o jakies 10% szybciej.
no, takie informacje przydaja sie przy zakupie
;]