Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: SanDisk Extreme IV 2 Gb i Canon 400D

Dopiero zaczyna Awatar ghost00

Domyślnie SanDisk Extreme IV 2 Gb i Canon 400D

czesc

to "nowa" karta z SanDisk, ma moze ja ktos i moglby sie podzielic wrazeniami?jak wspolpracuje z aparatem?

pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z tego co pamietam, to 400d obsluguje do 4 Gb, lub nawet wiecej. Takze powinno dzialac bez problemow.
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Tutaj masz czasy zapisu na tej karcie http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page12.asp (patrz tabelka)

Nie ma sensu kupować do 400D tak szybkiej karty bo nic to nie daje, lepiej wziąć 3 razy tańszego Kingstona czy też np Pretec a zaoszczędzone pieniądze dołożyć do szkła czy też innych rzeczy.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Bez przesady, do 400D Extreme III to już za dużo, weź coś mniejszego tzn. wolniejszego Pretec, Kingston albo Emtec i będziesz zadowolony.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Bez przesady, do 400D Extreme III to już za dużo, weź coś mniejszego tzn. wolniejszego Pretec, Kingston albo Emtec i będziesz zadowolony.
    Chyba ze sie chce C1 LE to wtedy Extreme III to nie za duzo 8)

Remaxon
    Guest

Domyślnie

Ja mam "Kingstona Elite Pro 2GB" i jak mam ustawiony zapis na RAW to zapisuje mi jednoczesnie 5 zdjec w serii jesli mam ustwione na RAW+JPEG to 4 zdjecia w serii a jesli ustawie tylko na JPEG L(najlepsza jakosc) to 9 zdjec w serii.

Domyślnie

..wezme pod uwage propozycje innch kart, IV raczej zostawie w takim razie w spokoju ;]

pozdrawiam i dzieki za porade

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Przed chwla zrobilem test szybkosci CF'ow z 400D. I jesli chodzi o karty 50x np. kingston elite pro to calkowitcie zapelniony bufor 400D zgrywa na karte okolo 20 sekund. To samo ale z karta Extreme III Sandiska na pokładzie udaje mu sie w niespełna 13. 7 sekund - niby mala różnica, ale to o cale 7 sekund szybciej do ponownego strzelania seriami. Z Extreme IV powinno byc o jakies 10% szybciej.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Domyślnie

no, takie informacje przydaja sie przy zakupie

;]

Uprawnienia umieszczania postów