Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : o malo nie udlawilam sie ze smiechu....

monisiek
19-01-2007, 20:47
rozmawialam wlasnie ze znajomym z pracy. jego siostrzeniec dostal sie na I rok na jakies studia fotograficzne (bo tam bylo akurat miejsce). w rozmowie z babcia przebywajaca w usa zazyczyl sobie aparat, bo mu do szkoly jest potrzeby( nie podal nic konkretnego- ani modelu ani rodzaju aparatu). no i dzis (po wstepnych rozmowach ze mna) wuj odzwonil do tego chlopaka i zapytal o jaki model mu chodzi. no i jak sie dowiedzialam to malo co " lunchem" sie nie udlawilam.....rozpietosc : 400d, 10d......5d :mrgreen: :mrgreen:

skromne ma potrzeby ten chlopaczyna. ze babcia cen w sklepie nie zobaczyla :lol: :lol: :lol: bo by chyba zawalu dostala......:shock:

eternus
19-01-2007, 21:04
:D Hehe - jak przezyje wybor body, to przy szklach juz ma male szanse :)

Bagnet007
19-01-2007, 21:04
Przewidział to, że w piątce nie będzie miał kukułki :-P ?

monisiek
19-01-2007, 21:08
z tego co wiem bedzie narada rodzinna i"burza mozgow". choc ja bym go zagonila do roboty, zeby sobie sam zapracowal na ten aparat.

Skipper
19-01-2007, 21:29
wiesz... ma chłopak wujka w ameryce to ma i adekwatne do tego zyczenia :D

DoMiNiQuE
19-01-2007, 22:20
Czy ktos moze mi wyjasnic cel tego watku i co on ma niby wnosic?

Skipper
19-01-2007, 22:23
w tym dziale wątek musi cos wnosic??to chyba raczej dla smiechu jest :)

Tomasz1972
19-01-2007, 22:25
Ale co w tym śmiesznego ?

Skipper
19-01-2007, 22:32
a to nie mnie pytaj ja snuje tylko przypuszczenia :) ale smieją sie z człowieka wiec cos w tym smiesznego byc musi :) choc to ze gosc ktory ma studiowac fotografie sam nie wie jaki sprzęt mu potrzebny to racej jest przerazające jak smieszne...

smieszny jest tu polski system szkolnictwa wyższego ktory do takich sytuacji doprowadza :D

thorin
19-01-2007, 22:45
sluchajcie sluchajcie, znajomy mojego znajomego postanowil zdawac na studia fo ... fo... no nie moge nie utrzymam ze smiechu ! na studia fotograficzne ! a on w zyciu aparatu nie widzial W zyciu ! nie widzial na oczy ! och och po prostu zaraz popuszcze !

...no tosmy sie posmiali, mozna juz zamknac watek ?

eternus
19-01-2007, 23:39
eeee tam - smutasy jestescie :)
nie mowie, ze jest to hit miesiaca, ale i tak lepsze niz niektore dowcipy w watkach do tego przeznaczonych.
Choc Was pewnie drazni to, ze zostal na to zalozony oddzielny temat. I tu sie zgadzam :)

monisiek
19-01-2007, 23:47
ale straszne z niektorych z was sztywniaki. po prostu nie potrafie zrozumiec po co pchac sie na takie studia, skoro kolo nie ma sprecyzowanych potrzeb co do sprzetu foto. a chce go kupice tylko dlatego, bo mu w szkole kaza.......
no comments...

muflon
19-01-2007, 23:49
nie potrafie zrozumiec po co pchac sie na takie studia, skoro kolo nie ma sprecyzowanych potrzeb co do sprzetu foto.
No ale przecież ahtyści głoszą że to nie sprzęt robi zdjęcia :)

eternus
19-01-2007, 23:49
ale trzeba im oddac racje w tym, ze nie rozumiec nie musi rownac sie - zwijac ze smiechu z tego powodu.

Ale obawiam sie, ze wchodzimy w piekielnie jalowa dyskusje.

monisiek
19-01-2007, 23:54
ok przyznaje ci racje eternus - to brzydko smiac sie z innych. moja wina...

DoMiNiQuE
19-01-2007, 23:54
po prostu nie potrafie zrozumiec po co pchac sie na takie studia, skoro kolo nie ma sprecyzowanych potrzeb co do sprzetu foto. a chce go kupice tylko dlatego, bo mu w szkole kaza.......
No wlasnie on idzie na te studia po to aby sie czegos nauczyc. Wydaje mi sie takze, ze raczej beda go uczyc robic zdjecia niz czytac specyfikacje techniczne na dpreview.

Skipper
19-01-2007, 23:58
dlatego powinnas mu pokazac to forum...

nauczyłby sie wielu niezbednych dla fotografa umiejętnosci...
jak fotografia linijek czy dekielka na 38 sposobów.:mrgreen:

monisiek
20-01-2007, 00:00
dominique nie chec sie w dawac w dyskusje ale on tam poszedl tylko dlatego, ze nie dostal sie nigdzie indziej .....a poza tez chcialabym aby rodzina z ameryki kupila mi 20D albo 5D. a co tam szalec na calego poprosze o taki sam, jaki kupili prezydentowi.

skipper ja to forum znalazlam SAMA, powodowana potrzeba znalezienia informacji na temat podstaw foto-czyli teorii.

muflon
20-01-2007, 00:04
tez chcialabym aby rodzina z ameryki kupila mi 20D albo 5D.
No i mamy w końcu powód założenia wątku :-P

skipper ja to forum znalazlam SAMA, powodowana potrzeba znalezienia informacji na temat podstaw foto-czyli teorii.
No to właśnie źle trafiłaś, bo to jest forum o sprzęcie :)

A tak serio, to DoMiNiQuE chyba wyjaśnił najlepiej. Nie, student pierwszego roku na studach foto nie musi znać na pamięć specyfikacji top10 z dpreview. Nawet chyba nie powinien ;-)

monisiek
20-01-2007, 00:06
zapomnialam dodac, ze szukalam tez opinii na temat aparatu, ktory zamierzalam kupic. czyli moze nie mam zbyt duzych umiejetnosci ale wiedzialam czego szukam.

muflon :) wolalam sama sobie kupic to co chcialam, liczac na innych dostalabym malpke :)

rysiaczek
20-01-2007, 01:02
cieszymy się wszyscy niezmiernie. zamknie to ktos w koncu, zanim flame w flamie poleci?

Mac
20-01-2007, 11:25
Wątek czysto pasujący do Hydeparku, po co się czepiać.
Na marginesie, widać dość mocno, że ubiegłoroczne święta obrodziły w cyfrówki co znajduje odzwierciedlenie w postach.

SenK
20-01-2007, 14:43
skromne ma potrzeby ten chlopaczyna. ze babcia cen w sklepie nie zobaczyla :lol: :lol: :lol: bo by chyba zawalu dostala......:shock:

Nie rozumiem, ja od babci dostałem 10d 2 lata temu, a teraz dostane pewnie 24-70 L albo 24-105 L IS sam nie wiem co brać :|

Przecież w USA jak coś kosztuje 1000$ to dla nich to jest tak 1000zł, wiec jak ktoś tam mieszka to dla niego to jest tanizna. Jakby w polsce L`ka 1000zł kosztowała to tez bym sobie kupił.

muflon
20-01-2007, 16:44
Zamykam na prośbę autorki (i nie tylko ;-)). Wątków "kto, skąd ma $$$ na L i czemu" chyba było już dość ;-)