Zobacz pełną wersję : Hahnel - kolejny zamiennik gripa do 20D i 30D
Cześć
http://allegro.pl/item157186123_hahnel_battery_pack_do_canon_20d_30d _jak_bg_e2.html
Miał ktoś styczność z tym produktem? Cena taka sama jak w przypadku Delty, która nie przypadła kilku osobom do gustu ze względu na jakość wykonania.
Czy ktoś z Krakowa mógłby się pofatygować i obejrzeć ten grip z bliska
i powiedzieć jak to jest wykonane?
Pozdrawiam
Shutter_Way
15-01-2007, 17:09
ja mam nie narzekam:)
tyle ze baterie sama:) a battery-pack hmm powiem szczerze widzialem jeden i byl slaby strasznie...widocznie nowy model wyszedl
mogę tam wpaść jakoś w tym tygodniu, przejeżdżam tamtędy co kilka dni. obawiam się o sztywność tego gripa. konstrukcja bowiem identyczna jak u delty
mogę tam wpaść jakoś w tym tygodniu, przejeżdżam tamtędy co kilka dni. obawiam się o sztywność tego gripa. konstrukcja bowiem identyczna jak u delty
Jak znam życie to jest to ten sam grip, robiony w tej samej fabryce tylko na zamówienie innego importera i ma inny nadruk.
Współpracowałem kiedyś z firmą która importowała wiele różnych śmieci z Chin. Na życzenie chińczycy nadrukują to co tylko chcesz i te same towary sprzedawało w Polsce klikanaście firm, tyle że z innymi napisami.
Jak znam życie to jest to ten sam grip, robiony w tej samej fabryce tylko na zamówienie innego importera i ma inny nadruk.
Współpracowałem kiedyś z firmą która importowała wiele różnych śmieci z Chin. Na życzenie chińczycy nadrukują to co tylko chcesz i te same towary sprzedawało w Polsce klikanaście firm, tyle że z innymi napisami.
szczerze to odniosłem identyczne wrażenie.
Udało Ci się coś podpatrzeć czy nie miałeś czasu?
Udało Ci się coś podpatrzeć czy nie miałeś czasu?
niestety nie miałem :( sesja Panie, sesja :( ale będę tam w tym tygodniu bo to okolice cmentarza rakowickiego gdzie się wybieram a tego przełożyć już nie mogę. także siłą rzeczy tam podejdę. wykaż jeszcze chwilę cierpliwości
niestety nie miałem :( sesja Panie, sesja :(
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.
ale będę tam w tym tygodniu bo to okolice cmentarza rakowickiego gdzie się wybieram a tego przełożyć już nie mogę. także siłą rzeczy tam podejdę. wykaż jeszcze chwilę cierpliwości
Czekam cierpliwie i jestem Ci wdzięczny za chęć okazania pomocy.
Trzymaj się.
byłem wczoraj, konstrukcja IDENTYCZNA jak w Delcie, tylko jakość wykonania sprawia ciut lepsze wrażenie. Plastik trochę inny, i na łączeniu gumy z plastikiem nie wystawał klej. Sprzedawca twierdził, że produkowany jest w irlandii, nie w chinach. jednak mnie to nie przekonało, cena jest w sumie podobna, 369 za grip (ale można liczyc na zniżkę) a 469 za grip z dwoma BP-511, które osobno kosztują po 90 za sztukę. o ile aku bym zakupił, to jednak się skłaniam do oryginalnego gripa.
byłem wczoraj, konstrukcja IDENTYCZNA jak w Delcie
Konstrukcja musi być - jeśli nie identyczna - to przynajmniej bardzo podobna, do tego co oferuje firma Canon.
tylko jakość wykonania sprawia ciut lepsze wrażenie. Plastik trochę inny, i na łączeniu gumy z plastikiem nie wystawał klej.
Cenna uwaga, bo jakość wykonania może wpływać na żywotność.
Sprzedawca twierdził, że produkowany jest w irlandii, nie w chinach.
Gdzie wyprodukowany nie ma w dzisiejszych czasach wielkiego znaczenia. W Chinach można zrobić dobry produkt, a w Irlandii kiepski - tak samo jak i na odwrót.
jednak się skłaniam do oryginalnego gripa.
Dziękuje, że przyjrzałeś się temu z bliska. Ja się skłaniam do któregoś z zamienników. Jak na razie nie widzę podstaw, aby dyskwalifikować któryś z gripów Delty lub Hahnela.
Konstrukcja musi być - jeśli nie identyczna - to przynajmniej bardzo podobna, do trererere oferuje firma Canon.
zwróc uwagę, że konstrukcja Delty jak i Hahnela jest zdecydowanie INNA niż canona, chodzi o sposób wkładania akumulatorów, co za tym idzie konstrukcję wnętrza gripa a więc także jego sztywność.
Jak na razie nie widzę podstaw, aby dyskwalifikować któryś z gripów Delty lub Hahnela.
znajdź na forum opinii jednego forumowicza, który zakupił Deltę do 20D i gdy chwycił za owy grip ciężar puszki spowodował wygięcie gripa i przerwę w stykach przez co aparat się wyłączył.
Kolekcjoner
26-01-2007, 11:59
Ja to bym raczej zrezygnował z gripa niż kupował zamiennik. Oglądałem go ostatnio i wygląda bardzo niepokojąco. Po prostu trzeszczy w rękach jakby się miał rozlecieć. Przy tym tak jak pisał kolega wyżej jest mało sztywny. Oryginał wydaje się też dość słaby ale to tylko pozór. Sprawdzony w boju, można za niego bez obawy chwycić body nawet z dużą "lufą". W tej chwili używkę można kupić za 500 zł.
A używaną Deltę zdaje się że za 320 PLN. Sam się zastanawiam w związku ze zmianą body. Grip oryginalny w 300D był bardzo dobry, i aparat znakomicie leżał w ręku, ale nie kosztował 500 PLN.
hej, pozwolicie, że odświeżę temat, bo z tego wątku nie wynikają jakieś jasne przesłanki co do gripa Hahnel. Ktoś z Was go użytkował i ma wyrobione o nim zdanie? Mnie potrzebne raczej dociążenie aparatu i łasy jestem na te dwa akumulatory w zestawie. Kadry pionowe robię b. rzadko. Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?
Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?
Nie :) zdecydowanie NIE.
guineagod
14-03-2008, 22:34
Temat troche stary więc może producęci zmienili strategię i się lepiej przykładają, dojechał dzisiaj do mnie nowiutki grip delty do 30d, pierwsze wrażenie bardzo dobre, materiały jak w orginale okleina uchwytu niewiele różni się od tej z aparatu, zamątowałem go na swoje miejsce pasuje jak ulał szczelina między aparatem a gripem minimalna , jak montowałem orginał to szczelina identyko dosłownie pół milimetra w obydwu gripach. Aparat wygląda jak nowy polecam każdemu maszyna stoi na ławie i się wpatruje super poprostu. Po zamątowaniu baterii stwierdziłem ze brak blokady w gripie dopiero po zamknięciu klapki baterje siedzą w środku, nie wiem jak jest w orginale, ale przydała by się blokada baterii jak w aparacie, spust migawki ma mniej wyczuwalny skok jak w aparacie (mogło by być lepiej) ale nie jest jak ktoś tu pisał tak ze nie można zatrzymać się na pomiar , bzdura , trzeba się przyzwyczaić. Mankamenty są drobne , ale grip kosztował mnie 308zł z kurierem. Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
Temat troche stary więc może producęci zmienili strategię i się lepiej przykładają, dojechał dzisiaj do mnie nowiutki grip delty do 30d, pierwsze wrażenie bardzo dobre, materiały jak w orginale okleina uchwytu niewiele różni się od tej z aparatu, zamątowałem go na swoje miejsce pasuje jak ulał szczelina między aparatem a gripem minimalna , jak montowałem orginał to szczelina identyko dosłownie pół milimetra w obydwu gripach. Aparat wygląda jak nowy polecam każdemu maszyna stoi na ławie i się wpatruje super poprostu. Po zamątowaniu baterii stwierdziłem ze brak blokady w gripie dopiero po zamknięciu klapki baterje siedzą w środku, nie wiem jak jest w orginale, ale przydała by się blokada baterii jak w aparacie, spust migawki ma mniej wyczuwalny skok jak w aparacie (mogło by być lepiej) ale nie jest jak ktoś tu pisał tak ze nie można zatrzymać się na pomiar , bzdura , trzeba się przyzwyczaić. Mankamenty są drobne , ale grip kosztował mnie 308zł z kurierem. Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
oj, jedzie mi tu reklamą :)
guineagod
15-03-2008, 22:20
oj, jedzie mi tu reklamą :)
jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, ten grip który u mnie wylądował wczoraj pasuje mi jak ulał , jest dość dobrze wykonany i się nie wygina jak wcześniej słyszałem, obklejanie taśmą styków czy klejenie elemętów nie dotyczy mojego egzęplaża, być może nowe delty zostały dopracowane bo posty powyżej są dość stare.
Kupiłem teą podróbkę , bo na początku tygodnia mój kolega dostał paczkę z zakupionym gripem tej firmy do D200, również jest zadowolony w 95%, a on ze sprzętem ma dużo do czynienia.
Kolekcjoner
15-03-2008, 22:39
(....) Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
To nie chodzi o jakość tylko o spokój. Oryginalny daje ten spokój. Ja uważam, że mój spokój jest więcej wart niż "dwa razy więcej kasy" ale oczywiście każdy ma swoje priorytety 8).
jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, (.....)
Proponowałbym jednak nie zaglądać nikomu do kieszeni 8-).
guineagod
15-03-2008, 22:49
To nie chodzi o jakość tylko o spokój. Oryginalny daje ten spokój. Ja uważam, że mój spokój jest więcej wart niż "dwa razy więcej kasy" ale oczywiście każdy ma swoje priorytety 8).
Przed zakupem tego gripa wiele czytałem i to co nazywasz spokojem po zakupie orginału jest tylko zagłuszaniem własnego sumienia, bo gripy canona sprawiają wiele figli swoim właścicelom , ale nie chciał bym toczyć boju (bo nie zależy mi na reklamie) na poziomie metz 58& canon580
Proponowałbym jednak nie zaglądać nikomu do kieszeni 8-).
pewnie masz rację ale wku.. mnie tacy aroganci co mi doklejają swoje widzimisię
w karzdym poście tego tematu moge mu przypiąć reklame canona ale on tego nie widzi za to ja nie mogę mieć innego zdania bo reklamuje:evil:
jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, ten grip który u mnie wylądował wczoraj pasuje mi jak ulał , jest dość dobrze wykonany i się nie wygina jak wcześniej słyszałem, obklejanie taśmą styków czy klejenie elementów nie dotyczy mojego egzemplarza, być może nowe delty zostały dopracowane bo posty powyżej są dość stare.
Kupiłem teą podróbkę , bo na początku tygodnia mój kolega dostał paczkę z zakupionym gripem tej firmy do D200, również jest zadowolony w 95%, a on ze sprzętem ma dużo do czynienia.
Zlituj się i zapłać jeszcze trochę za naukę bo oczy bolą, jak się Ciebie czyta. Za dwa byki w jednym, prostym wyrazie, to chyba by nawet z podstawówki nie wypuścili.
guineagod
15-03-2008, 23:21
Zlituj się i zapłać jeszcze trochę za naukę bo oczy bolą, jak się Ciebie czyta. Za dwa byki w jednym, prostym wyrazie, to chyba by nawet z podstawówki nie wypuścili.
heheheh widze że na tym forum wszyscy muszą mieć jednakowe "właściwe" zdanie , bo inaczej to hohoho, kolego jak nie podoba się pisownia można nie czytać, jakoś tak mam że słabo mi idzie zwłaszcza na klawiszach , ręka sama sporo pamięta jak prowadzić pisadło, a na klawiszach w pośpiechu :oops: ale w nosie to mam
heheheh widze że na tym forum wszyscy muszą mieć jednakowe "właściwe" zdanie , bo inaczej to hohoho, kolego jak nie podoba się pisownia można nie czytać, jakoś tak mam że słabo mi idzie zwłaszcza na klawiszach , ręka sama sporo pamięta jak prowadzić pisadło, a na klawiszach w pośpiechu :oops: ale w nosie to mamAleż ja nie mam żadnego zdania na temat podróby gripa, bo takowej nie posiadam, natomiast miej szacunek dla osób, do których kierujesz swoje teksty i pisz tak, żeby nie powodować u nich wytrzeszczu oczu. I pisz zrozumiale, bo naprawdę trudno jest zrozumieć, o co właściwie chodzi w zdaniu:
"Aparat wygląda jak nowy polecam każdemu maszyna stoi na ławie i się wpatruje super poprostu."
Tekst napisany tak niechlujnie jest nie tylko niezrozumiały, ale także mało wiarygodny. Bo czytelnik ma wrażenie, że jego autor cierpi na jakąś odmianę niedorozwoju umysłowego, a trudno jednak w pełni ufać osobom z takimi dolegliwościami.
Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko,
Dobre, dobre :D Ale się ubawiłem czytając twoje wypociny. Jeżeli chodzi o kupowanie zabawek to mam w tym duże doświadczenie - ale jako rodzic. Po za tym sam przymierzałem gripa o którym mówisz i niestety daleko mu do Twojego opisu :) Wchodzi na forum i pierwszy twój post jest typu "kupujcie bo jest super" :) Rewelacja :)
guineagod
15-03-2008, 23:55
Dobre, dobre :D Ale się ubawiłem czytając twoje wypociny. Jeżeli chodzi o kupowanie zabawek to mam w tym duże doświadczenie - ale jako rodzic. Po za tym sam przymierzałem gripa o którym mówisz i niestety daleko mu do Twojego opisu :) Wchodzi na forum i pierwszy twój post jest typu "kupujcie bo jest super" :) Rewelacja :)
Nikogo nie namawiam do kupowania, wiele złego czytałem w tym temacie o zamiennikach, kupiłem i widzę to inaczej. Napisałeś ze to reklama, a Kolaj widzi wiele bałaganu w tym tekście to się raczej kłuci ze sobą. Przypomina mi to sytuację z moim Fuji s9500, jakiś czas temu doczytałem, że muszą być dwie wersje tych aparatów, bo jak inaczej traktować opinie o wspólnym wektorze, lecz przeciwnym kierunku.
Słusznie napisałeś że to moje początki na tym forum, a tu ktoś pisze że reklamuje jak jakiś sprzedawca, przyznaj że to może irytować.
Pobawie się tym gripem to jeszcze napisze jak się sprawuje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam tylko, że zaskoczyłeś mnie postawą, po tym jak skrytykowało mnie kilku ADWOKATÓW, zwyczajnie potraktowałeś temat z humorem, gratuluje.
[...] opinie o wspólnym wektorze, lecz przeciwnym kierunku[...]Chyba o wspólnym kierunku lecz przeciwnym zwrocie? ;)
A poważnie, to cieszę się, że od czasu do czasu trafia się ktoś, komu ten grip działa prawidłowo i jest z niego zadowolony. Napisz za jakiś czas, jakie masz wrażenia. I jeszcze jedno, naprawdę bez kąśliwości. Napisałeś wcześniej, że "gripy canona sprawiają wiele figli swoim właścicelom". Czy możesz podać jakieś źródło tej informacji? Bo czytam to forum od dosyć dawna, sam jestem posiadaczem takiego gripa i przyznam, że, jak dotąd, nie spotkałem się z taką opinią.
guineagod
16-03-2008, 00:11
Chyba o wspólnym kierunku lecz przeciwnym zwrocie? ;)
A poważnie, to cieszę się, że od czasu do czasu trafia się ktoś, komu ten grip działa prawidłowo i jest z niego zadowolony. Napisz za jakiś czas, jakie masz wrażenia. I jeszcze jedno, naprawdę bez kąśliwości. Napisałeś wcześniej, że "gripy canona sprawiają wiele figli swoim właścicelom". Czy możesz podać jakieś źródło tej informacji? Bo czytam to forum od dosyć dawna, sam jestem posiadaczem takiego gripa i przyznam, że, jak dotąd, nie spotkałem się z taką opinią.
http://canon-board.info/showthread.php?t=17925&page=9
Wstawiłem linka do podobnego tematu są w nim opinie dobre i złe na temat zarówno kundli jak i oryginałów. (post 88 )
Nie obrazisz mnie, jeśli masz rację popełniam byki różnego typu i podpisuje się pod swoimi błędami, nie lubię odpowiadać za rzeczy, których nie popełniłem.
Kolekcjoner
16-03-2008, 02:27
Przed zakupem tego gripa wiele czytałem i to co nazywasz spokojem po zakupie orginału jest tylko zagłuszaniem własnego sumienia, bo gripy canona sprawiają wiele figli swoim właścicelom , ale nie chciał bym toczyć boju (bo nie zależy mi na reklamie) na poziomie metz 58& canon580
(....)
Wiesz dla Ciebie zagłuszaniem, dla mnie spokojem - każdy wie za co płaci :D.
heheheh widze że na tym forum wszyscy muszą mieć jednakowe "właściwe" zdanie , bo inaczej to hohoho, kolego jak nie podoba się pisownia można nie czytać, jakoś tak mam że słabo mi idzie zwłaszcza na klawiszach , ręka sama sporo pamięta jak prowadzić pisadło, a na klawiszach w pośpiechu :oops: ale w nosie to mam
A.. nie do końca.
Pkt. 6 regulaminu forum stanowi:
"Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. JEDNAK nie tolerowane będzie zwracanie uwagi na ortografie innych forumowiczow (od tego są prywatne wiadomości). Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter."
;-)
I nie bierz tego znów do siebie. Regulamin to takie coś co wszystkim wychodzi na dobre :).
guineagod
16-03-2008, 07:55
Wiesz dla Ciebie zagłuszaniem, dla mnie spokojem - każdy wie za co płaci :D.
oczywiście zgadzam się w 100%
A.. nie do końca.
Pkt. 6 regulaminu forum stanowi:
"Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. JEDNAK nie tolerowane będzie zwracanie uwagi na ortografie innych forumowiczow (od tego są prywatne wiadomości). Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter."
;-)
I nie bierz tego znów do siebie. Regulamin to takie coś co wszystkim wychodzi na dobre :).
Jestem w szoku, od x czasu czytam różne fora, ludzie dyskutują, sprzeczają się, uczą nawzajem, doradzają, admin upomina, nakazuje, wykreśla, blokuje, ale nigdy nie spotkałem się, że użytkownicy cytują sobie punkty regulaminu. Większość ludzi nigdy nie czytało regulaminu, reszta raz jeden przy rejestracji. I nie chodzi mi o to, że regulamin jest zły czy niepotrzebny zupełnie przeciwnie, ale wystarczy być normalnym człowiekiem przestrzegać norm i zasad współżycia w grupie by go drastycznie nie naruszyć. Wszelkie „odchyły” reguluje admin i zazwyczaj to wystarczy. Znajomość regulaminu na pamięć, cytowanie jego punktów to jakoś kiepsko mi się kojarzy. Ale przypominam sobie takie powiedzenie: „dajcie mi delikwenta, a kij się znajdzie”, kiepska taktyka. A przewidując twoją reakcję, powiem Ci, że jeśli nie widzisz nic złego w takim zachowaniu to myślę, że czas zacząć się martwić.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, ten grip który u mnie wylądował wczoraj pasuje mi jak ulał , jest dość dobrze wykonany i się nie wygina jak wcześniej słyszałem, obklejanie taśmą styków czy klejenie elemętów nie dotyczy mojego egzęplaża, być może nowe delty zostały dopracowane bo posty powyżej są dość stare.
Czytam sobie tego posta i widzę w nim sporo racji, nie jestem jakimś strasznym burakiem, no może trochę.:D Chciałem kolegę (mkwiek) przeprosić i choć potraktował to śmiechem, to przeprosiny się należą, nie miałem zamiaru obrazić, lecz zbyt mocno forsowałem swoje racje.:oops:
Olszewski
16-03-2008, 11:40
guineagod - może te 15% co zaoszczędziłeś przeznacz na słownik ortograficzny, bo aż się coś robi jak się czyta Twoją ortografie. Jak kupisz jeszcze jakiś zamiennik i zaoszczędzisz drugie 15% to weź słownik poprawnej polszczyzny.
Kolekcjoner
16-03-2008, 15:00
(...)
Jestem w szoku, od x czasu czytam różne fora, ludzie dyskutują, sprzeczają się, uczą nawzajem, doradzają, admin upomina, nakazuje, wykreśla, blokuje, ale nigdy nie spotkałem się, że użytkownicy cytują sobie punkty regulaminu.
Widać czytujemy różne fora ;).
(...)
Większość ludzi nigdy nie czytało regulaminu, reszta raz jeden przy rejestracji.
No i bardzo źle - sam widzisz efekty 8). Poza tym skąd takie wnioski czyżby fora, które czytujesz były przykładem na to, że jednak warto czytać regulamin;)?
(...) Znajomość regulaminu na pamięć, cytowanie jego punktów to jakoś kiepsko mi się kojarzy. Ale przypominam sobie takie powiedzenie: „dajcie mi delikwenta, a kij się znajdzie”, kiepska taktyka. A przewidując twoją reakcję, powiem Ci, że jeśli nie widzisz nic złego w takim zachowaniu to myślę, że czas zacząć się martwić.
(....)
Wiesz jeszcze nie mam takiej sklerozy żeby nie wiedzieć gdzie znaleźć regulamin - szczególnie, że jest podpięty do każdego podforum :lol:.
guineagod
16-03-2008, 15:12
guineagod - może te 15% co zaoszczędziłeś przeznacz na słownik ortograficzny, bo aż się coś robi jak się czyta Twoją ortografie. Jak kupisz jeszcze jakiś zamiennik i zaoszczędzisz drugie 15% to weź słownik poprawnej polszczyzny.
Sam zainwestuj w kurs samodzielnego myślenia, nie powielaj uwag innych forumowiczów, jak chcesz to ci sprawdzę ortografie twoich postów, są łatwo dostępne, i podszkol się w liczeniu, bo matematyka cieniutka. Delta=300pln,
Canon=600. Ponadto wiele postów nie na temat, zwykła złośliwość, wyjaśniam sobie waśni z mkwiek, a ADWOKACI są zbędni.
wyjaśniam sobie waśni z mkwiek :shock:
na razie to prowadzisz monolog w moją stronę :)
Olszewski
16-03-2008, 15:55
Sam zainwestuj w kurs samodzielnego myślenia, nie powielaj uwag innych forumowiczów, jak chcesz to ci sprawdzę ortografie twoich postów, są łatwo dostępne, i podszkol się w liczeniu, bo matematyka cieniutka. Delta=300pln,
Canon=600. Ponadto wiele postów nie na temat, zwykła złośliwość, wyjaśniam sobie waśni z mkwiek, a ADWOKACI są zbędni.
Jestem humanistą nie matematykiem, aczkolwiek skoro takie ceny są (nie śledzę cen gripów bo zamiennik kupiłem 3 lata temu do 350D, a teraz oryginał - po doświadczeniach z zamiennikiem - do 40D), to za 50% zaoszczędzone kupisz oba słowniki :) A sprawdzaj moją ortografię, ile tylko Twoja dusza pragnie. Nie powielam uwag innych, bo czytałem Twoje posty, które chamstwem się wyróżniły na tle innych.
Jeszcze raz z całego serca polecam Ci:
http://ksiegarnia.pwn.pl/5275_pozycja.html?zk=5274 - bardzo dobry.
Pozdrawiam,
guineagod
16-03-2008, 16:11
Jestem humanistą nie matematykiem, aczkolwiek skoro takie ceny są (nie śledzę cen gripów bo zamiennik kupiłem 3 lata temu do 350D, a teraz oryginał - po doświadczeniach z zamiennikiem - do 40D), to za 50% zaoszczędzone kupisz oba słowniki :) A sprawdzaj moją ortografię, ile tylko Twoja dusza pragnie. Nie powielam uwag innych, bo czytałem Twoje posty, które chamstwem się wyróżniły na tle innych.
Jeszcze raz z całego serca polecam Ci:
http://ksiegarnia.pwn.pl/5275_pozycja.html?zk=5274 - bardzo dobry.
Pozdrawiam,
Wybacz, ale strasznie przykro słucha się uwag od humanisty, który swoje wypowiedzi zaczyna od zwrotów: „No cóż.. No właśnie... No ja...”, przecinki stosuje wybiórczo, a zdania często zaczyna małą literą, a to tylko kilka pierwszych postów.
Olszewski
16-03-2008, 16:17
Wybacz, ale strasznie przykro słucha się uwag od humanisty, który swoje wypowiedzi zaczyna od zwrotów: „No cóż.. No właśnie... No ja...”, przecinki stosuje wybiórczo, a zdania często zaczyna małą literą, a to tylko kilka pierwszych postów.
A takie zwroty czemuś służą, warto też wiedzieć czemu one służą....
Z przykrością się Ciebie słucha..... Pożal się Boże.
Pozdrawiam, z mojej strony koniec dyskusji z Tobą - jeśli masz jakieś przysłowiowe "ale" proszę wysłać to prywatną wiadomością.
Dość... a z kolegą guineagod już się pożegnaliśmy. Olał ostrzeżenie za obrażanie użytkowników i dalej po swojemu konwersację prowadził poniżej akceptowalnego poziomu :? .
Teraz tylko czekam aż klon się pojawi...
czytelnik ma wrażenie, że jego autor cierpi na jakąś odmianę niedorozwoju umysłowego, a trudno jednak w pełni ufać osobom z takimi dolegliwościami.
A tak sobie czytam, przeglądam, szukam informacji na temat i dotarłem tutaj.
Przejrzałem cały temat do końca - bo dyskusja się rozkręciła. Rzadko zabieram głos, ale tak jakoś tym razem stwierdziłem, że to zrobię.
Szanowny Kolaju - pomijam już sugerowanie użytkownikowi (który jak widzę w efekcie przez admina został usunięty z forum), że cierpi na jakąś "odmianę niedorozwoju umysłowego".
Mocno niesmaczne.
Ale tekst - "trudno jednak w pełni ufać osobom z takimi dolegliwościami" uważam za skrajnie niewłaściwy, żeby nie użyć innych sformułowań. Tak się składa kolego - że w życiu miałem do czynienia wiele z osobami o schorzeniach psychicznych i Twoje sformułowanie, że takie osoby są niegodne zaufania jest obrazą i brakiem szacunku dla osób chorych.
Powiem więcej - znam wiele osób niby zdrowych, którym zaufać nie chciałbym.
Więc w tych Waszych dyskusjach, zanim emocje wezmą górą - stonuj kolego czasem.
Tego typu uwagi kierujemy na priv, bo nia nie wnoszą nic nowego do odkopanego wątku z archiwum, ani w ogóle nie mają związku z tematem.