PDA

Zobacz pełną wersję : CANON PowerShot A530

JASIU210
02-01-2007, 01:00
potrzebne sterowniki do tego modelu cyfrowki bo z plytki nie chce odczytac:sad: prosił bym o dokladne linki z gory dzięki

M@riusz
02-01-2007, 01:10
-> Tutaj (http://software.canon-europe.com/) <- masz oprogramowanie do wszystkich aparatów Canon. Sam sobie musisz wybrać, czego Ci brakuje.

M@riusz

JASIU210
03-01-2007, 13:20
po pierwsze strona jest cala po angielsku:( a po to juz to instalowalem i to nie to jak wchodze w moj komputer> wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>i potem w aparat to tam pisze tak:Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)

Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.

na poczatku nie mialem kontrolera hosta USB 2.0 sciagnolem to i juz wykrywalo mi wtedy aparat a teraz wlaansie wysakuje mi takie cos. przeciez moim zdaniem sterowniki powinny sie automatycznie zainstalowac z dolaczonych płyt

M@riusz
03-01-2007, 15:50
po pierwsze strona jest cala po angielsku:(
Po pierwsze - nic nie pisałeś, że nie ma być po angielsku.
Po drugie - strony Canon z oprogramowaniem w j. polskim nie istnieją.
Po trzecie - skoro nie radzisz sobie ze zidentyfikowaniem softu, to będziesz miał również problemy z jego używaniem (lwia część programów narzędzieowych jest w językach innych niż polski).
Po czwarte - weź to:

a po to juz to instalowalem i to nie to
napisz po ludzku, bo nie wiem o co chodzi.

jak wchodze w moj komputer>wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>i potem w aparat to tam pisze tak:Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28 )
Oznacza to tyle, że nie masz zainstalowanych sterowników.

na poczatku nie mialem kontrolera hosta USB 2.0 sciagnolem to i juz wykrywalo mi wtedy aparat a teraz wlaansie wysakuje mi takie cos.
Sprawdź, czy przypadkiem nie brakuje Ci jeszcze czegoś z oprogramowania.
Próbowałeś instalować sterowniki jeszcze raz ?

przeciez moim zdaniem sterowniki powinny sie automatycznie zainstalowac z dolaczonych płyt
Nie koniecznie.

M@riusz

JASIU210
04-01-2007, 00:52
tak probowalem instalowac jeszcze raz instalowalem to chyba ze 100 razy i wogole nie moge skopiowac zdjec z aparatu na kompa nie wykrywa mi cyfrowki:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

mor_feusz
04-01-2007, 13:17
Powiem tak http://www.driveragent.com - przeskanuj komputer - moze masz cos nie tak ze sterownikami USB. Jezeli instalowales TWAIN Driver - nie ma mocnych musi dzialac. W te swieta kupilem dla szwagra i tesciow A530 i A540 - wlozylem plytke - zainstalowalem soft - podlaczylem aparat i dziala. Jest 1 rzecz - chcac kopiowac zdjecia nalezy przelaczyc aparaz na ogladanie zdjec - nie na robienie - wtedy ladnie sie laczy z komputerkiem i sofcik robi co mu uzytkownik nakazal. Pozatym czytnik ot jest to. Skoro wydales OK 500+ pln na aparat napewno znajdzie sie jakies 20LN na czytnik. Postaraj sie podlaczyc aparat i ustawic go w tryb ogladania zdjec

JASIU210
04-01-2007, 14:39
chodzi Ci o czytnik kart??

mor_feusz
04-01-2007, 14:53
tak. Na poczatku sam jak czytalem to forum to mowilem co ludzie bredza - ale na dzien dzisiejszy - czytnik tylko i wylacznie. Bez niego sie nie ruszam - nawet w plecaku z kabelkami go nosze.

Sprawdz czy oprogramowanie dziala na innym kompie. Moze OS rozwalony. Sprawdz u "kolegi, kolezanki".

Zainstalowales Canon Camera TWAIN Driver?

JASIU210
04-01-2007, 15:02
Canon Camera TWAIN Driver? to sie znajuduje gdzies na dolaczonej plytce czy mam sciagnac??

sciagnolem to ale nie chce sie zinstaowac:( wyskakuje jakis bład

Vitez
04-01-2007, 17:15

Jaka nagroda dla tego kto zgadnie jaki to blad? :p
Moja szklana kula w serwisie... moze znajdzie sie ktos z dzialajaca ;)

JASIU210
04-01-2007, 19:43
Vitez nie potrzebne mi tu zbedne wypowiedzi . nie wiem wyskoczyl jakis bład po angielsku

mor_feusz
04-01-2007, 21:14
To sie robi screenshot (zrzut ekranu za pomoca przycisku print screen), potem wrzoca sie na imaheshack (trez po angielsku) i podaje sie tutaj linka z obrazkiem bledu. A tak na marginesie to wiekszosc softu na swiecie jest po angielsku. Jesli nie masz ochoty sie uczyc przynajmniej uzyj slownika i straj sie. No i nie takim tonem, jakos ludzie staraja sie pomoc - pokory troche, cierpliwosci.
Sprawdziles na innym kompie?

JASIU210
04-01-2007, 21:41
nie sprawdzalem jeszcze na innym sprawdze jutro

Vitez
05-01-2007, 21:47
Vitez nie potrzebne mi tu zbedne wypowiedzi . nie wiem wyskoczyl jakis bład po angielsku

Jakosc odpowiedzi wprost proporcjonalna do jakosci opisu problemu jaki dostarczyles. Tak wiec jak cos jest wg ciebie zbedne to najpierw zastanow sie - czy sam wystarczajaco dobrze opisujesz problem by ktos mogl sprobowac ci pomoc na odleglosc?

http://rtfm.killfile.pl/#precyzja
http://rtfm.killfile.pl/#lajza

"Istnieją techniczne środowiska dyskusyjne, w których z powodu źle pojętej superuprzejmości piszącym nie wolno wspominać o błędach znalezionych w cudzych postach - "jeśli nie chcesz pomóc użytkownikowi w tym, o co pyta, to się nie odzywaj". Doświadczeni użytkownicy opuszczą taką grupę, a dyskusje tam zmienią się w bezsensowną paplaninę. Grupa stanie się bezużyteczna jako forum techniczne.

Wyolbrzymiając - albo forum będzie (w ten sposób) milutkie, albo użyteczne.

Pamietaj: kiedy mówimy Ci, że schrzaniłeś (bez względu na to, jak szorstko) i zebyś więcej tego nie robił, mówimy to z troski o 1) Ciebie 2) swoje środowisko. Łatwiej byłoby Cię zignorować lub wyfiltrować. Jeżeli nie potrafisz wykrzesać wdzięczności, miej przynajmniej trochę godności - nie jęcz i nie oczekuj, że będziesz traktowany jak porcelanowa laleczka tylko dlatego, że jesteś tu nowy, delikatny, wrażliwy i pełen złudzeń."

Probowalem ci pomoc, proszac (owszem, humorystycznie) o wiecej detali odnosnie problemu. Skoro w taki sposob traktujesz ludzi, ktorzy chca ci pomoc, znaczy ze ich nie szanujesz a tylko wymagasz. Nie placa nam tu za pomaganie innym, robimy to poswiecajac swoj wolny czas, wiec tez nie masz prawa wymagac, a tego typu uwagami jak powyzej na pewno nie zachecasz do pomagania sobie.

mor_feusz
07-01-2007, 18:40
Canon Camera TWAIN Driver? to sie znajuduje gdzies na dolaczonej plytce czy mam sciagnac??

Po 1wsze. Czy zainstalowales soft na innym kompie?
po 2gie CO TO ZA BLAD? moze windows robi sobie przerwe n kawe ? SPISZ go powiedz co sie dzieje no i jeszcze jakiego maasz windowsa i co taam mozesz jeszcze powiedziec - nie jestesmy jasnowidzmi. Wiecej informacji prosimy.