potrzebne sterowniki do tego modelu cyfrowki bo z plytki nie chce odczytac:sad: prosił bym o dokladne linki z gory dzięki
potrzebne sterowniki do tego modelu cyfrowki bo z plytki nie chce odczytac:sad: prosił bym o dokladne linki z gory dzięki
-> Tutaj <- masz oprogramowanie do wszystkich aparatów Canon. Sam sobie musisz wybrać, czego Ci brakuje.
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
po pierwsze strona jest cala po angielskua po to juz to instalowalem i to nie to jak wchodze w moj komputer> wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>i potem w aparat to tam pisze tak:Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)
Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.
na poczatku nie mialem kontrolera hosta USB 2.0 sciagnolem to i juz wykrywalo mi wtedy aparat a teraz wlaansie wysakuje mi takie cos. przeciez moim zdaniem sterowniki powinny sie automatycznie zainstalowac z dolaczonych płyt
Po pierwsze - nic nie pisałeś, że nie ma być po angielsku.
Po drugie - strony Canon z oprogramowaniem w j. polskim nie istnieją.
Po trzecie - skoro nie radzisz sobie ze zidentyfikowaniem softu, to będziesz miał również problemy z jego używaniem (lwia część programów narzędzieowych jest w językach innych niż polski).
Po czwarte - weź to:
napisz po ludzku, bo nie wiem o co chodzi.
Oznacza to tyle, że nie masz zainstalowanych sterowników.
Sprawdź, czy przypadkiem nie brakuje Ci jeszcze czegoś z oprogramowania.
Próbowałeś instalować sterowniki jeszcze raz ?
Nie koniecznie.
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
tak probowalem instalowac jeszcze raz instalowalem to chyba ze 100 razy i wogole nie moge skopiowac zdjec z aparatu na kompa nie wykrywa mi cyfrowki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Powiem tak http://www.driveragent.com - przeskanuj komputer - moze masz cos nie tak ze sterownikami USB. Jezeli instalowales TWAIN Driver - nie ma mocnych musi dzialac. W te swieta kupilem dla szwagra i tesciow A530 i A540 - wlozylem plytke - zainstalowalem soft - podlaczylem aparat i dziala. Jest 1 rzecz - chcac kopiowac zdjecia nalezy przelaczyc aparaz na ogladanie zdjec - nie na robienie - wtedy ladnie sie laczy z komputerkiem i sofcik robi co mu uzytkownik nakazal. Pozatym czytnik ot jest to. Skoro wydales OK 500+ pln na aparat napewno znajdzie sie jakies 20LN na czytnik. Postaraj sie podlaczyc aparat i ustawic go w tryb ogladania zdjec
chodzi Ci o czytnik kart??
tak. Na poczatku sam jak czytalem to forum to mowilem co ludzie bredza - ale na dzien dzisiejszy - czytnik tylko i wylacznie. Bez niego sie nie ruszam - nawet w plecaku z kabelkami go nosze.
Sprawdz czy oprogramowanie dziala na innym kompie. Moze OS rozwalony. Sprawdz u "kolegi, kolezanki".
Zainstalowales Canon Camera TWAIN Driver?
Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 04-01-2007 o 14:56
Canon Camera TWAIN Driver? to sie znajuduje gdzies na dolaczonej plytce czy mam sciagnac??
sciagnolem to ale nie chce sie zinstaowacwyskakuje jakis bład