Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: CANON PowerShot A530

JASIU210
    Guest

Exclamation CANON PowerShot A530

potrzebne sterowniki do tego modelu cyfrowki bo z plytki nie chce odczytac:sad: prosił bym o dokladne linki z gory dzięki

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

-> Tutaj <- masz oprogramowanie do wszystkich aparatów Canon. Sam sobie musisz wybrać, czego Ci brakuje.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

JASIU210
    Guest

Domyślnie

po pierwsze strona jest cala po angielsku a po to juz to instalowalem i to nie to jak wchodze w moj komputer> wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>i potem w aparat to tam pisze tak:Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)

Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.

na poczatku nie mialem kontrolera hosta USB 2.0 sciagnolem to i juz wykrywalo mi wtedy aparat a teraz wlaansie wysakuje mi takie cos. przeciez moim zdaniem sterowniki powinny sie automatycznie zainstalowac z dolaczonych płyt

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JASIU210 Zobacz posta
    po pierwsze strona jest cala po angielsku
    Po pierwsze - nic nie pisałeś, że nie ma być po angielsku.
    Po drugie - strony Canon z oprogramowaniem w j. polskim nie istnieją.
    Po trzecie - skoro nie radzisz sobie ze zidentyfikowaniem softu, to będziesz miał również problemy z jego używaniem (lwia część programów narzędzieowych jest w językach innych niż polski).
    Po czwarte - weź to:
    a po to juz to instalowalem i to nie to
    napisz po ludzku, bo nie wiem o co chodzi.
    jak wchodze w moj komputer>wlasciwosci>sprzet>menadzer urzadzen>i potem w aparat to tam pisze tak:Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28 )
    Oznacza to tyle, że nie masz zainstalowanych sterowników.
    na poczatku nie mialem kontrolera hosta USB 2.0 sciagnolem to i juz wykrywalo mi wtedy aparat a teraz wlaansie wysakuje mi takie cos.
    Sprawdź, czy przypadkiem nie brakuje Ci jeszcze czegoś z oprogramowania.
    Próbowałeś instalować sterowniki jeszcze raz ?
    przeciez moim zdaniem sterowniki powinny sie automatycznie zainstalowac z dolaczonych płyt
    Nie koniecznie.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

JASIU210
    Guest

Exclamation

tak probowalem instalowac jeszcze raz instalowalem to chyba ze 100 razy i wogole nie moge skopiowac zdjec z aparatu na kompa nie wykrywa mi cyfrowki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powiem tak http://www.driveragent.com - przeskanuj komputer - moze masz cos nie tak ze sterownikami USB. Jezeli instalowales TWAIN Driver - nie ma mocnych musi dzialac. W te swieta kupilem dla szwagra i tesciow A530 i A540 - wlozylem plytke - zainstalowalem soft - podlaczylem aparat i dziala. Jest 1 rzecz - chcac kopiowac zdjecia nalezy przelaczyc aparaz na ogladanie zdjec - nie na robienie - wtedy ladnie sie laczy z komputerkiem i sofcik robi co mu uzytkownik nakazal. Pozatym czytnik ot jest to. Skoro wydales OK 500+ pln na aparat napewno znajdzie sie jakies 20LN na czytnik. Postaraj sie podlaczyc aparat i ustawic go w tryb ogladania zdjec

JASIU210
    Guest

Domyślnie

chodzi Ci o czytnik kart??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak. Na poczatku sam jak czytalem to forum to mowilem co ludzie bredza - ale na dzien dzisiejszy - czytnik tylko i wylacznie. Bez niego sie nie ruszam - nawet w plecaku z kabelkami go nosze.

Sprawdz czy oprogramowanie dziala na innym kompie. Moze OS rozwalony. Sprawdz u "kolegi, kolezanki".

Zainstalowales Canon Camera TWAIN Driver?
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 04-01-2007 o 14:56

JASIU210
    Guest

Domyślnie

Canon Camera TWAIN Driver? to sie znajuduje gdzies na dolaczonej plytce czy mam sciagnac??

sciagnolem to ale nie chce sie zinstaowac wyskakuje jakis bład

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sciagnolem to ale nie chce sie zinstaowac wyskakuje jakis bład
    Jaka nagroda dla tego kto zgadnie jaki to blad?
    Moja szklana kula w serwisie... moze znajdzie sie ktos z dzialajaca

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów