Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 300D po polsku

Strony : 1 [2]

senturion
04-02-2008, 19:18
musisz ściągnąć oryginalna instalke/soft do 300d i pomienic plik który ściągnałeś. wtedy wszystko na karte i spokojnie zainstalujesz

VomitroN
04-02-2008, 21:51
Witam wszystkich bardzo serdeczenie
Co do polskiego oprogramowania do 300D mam mały problem a mianowicie ściągnąłem go z podanego linku ale niestety brak jakiegoś archiwa :-(

I tak cud ze w ogole dziala bo mial byc aktywny wylacznie do pazdziernika zeszlego roku.:lol:
Ale LINK (http://rapidshare.com/files/60844639/eos_300d_rebel_wasiasoftpack_e3kr111.rar.html) z rapida dziala. To przeciez ten sam plik.

kslawin
04-02-2008, 22:11
I tak cud ze w ogole dziala bo mial byc aktywny wylacznie do pazdziernika zeszlego roku.:lol:
Ale LINK (http://rapidshare.com/files/60844639/eos_300d_rebel_wasiasoftpack_e3kr111.rar.html) z rapida dziala. To przeciez ten sam plik.

Działał:-), działa:-P i działać będzie:D!

zdzlip
16-02-2008, 16:38
Witam...pisałem do kilku forumowiczów z prośbą o Wasia firmware po polsku.....jakoś na razie nie mogę się doczekać odzewu.
Proszę u przejmie, jeżeli ktoś posiada ten plik o przesłanie na adres z.lipka@agrobud.home.pl- płatny firmowy.....przyjmuje wszystko włącznie z plikami exe......prywatny adres na gmailu, odrzuca pliki exe.
Łączę pozdrowienia

orte
16-02-2008, 22:26
Na górze strony jest taki link: "szukaj"
Najpierw poszukaj potem mozesz płakać

http://canon-board.info/showthread.php?t=1791

a tam znalazłbyś to

http://canon-board.info/showpost.php?p=375708&postcount=243

zdzlip
17-02-2008, 01:04
Z pierwszego linku w zasadzie nic nie wynika...dział download podobno już nie istnieje od dłuższego czasu....tak podaje wielu forumowiczów (chyba, że jestem w błędzie).Forum przejrzałem od A-Z, dosłownie wszystkie strony o których jest jakakolwiek wzmianka o "Wasia frimware", żadne linki nie działają....przegooglowałem i przeemulowałem-są ale nie z polskim językiem. Rapida z kolei nie wiedzieć czemu najprawdopodobniej mam zablokowanego przez Admina sieci( mam adres statyczny i łączę się przez bramę).Udało mi się wejść do niego dopiero poprzez blueconnecta .
A tak w ogóle, szanowny "orte", to nie płakałem tylko grzecznie prosiłem......gdy przeczytałem taki post pachnący agresorem, to w pierwszej chwili myślałem, że jesteś z innego miasta, takiego, którego nazwa zaczyna się na T....z jakiejś rodziny RM.
Pozdrawiam

zdzlip
17-02-2008, 12:25
Witam
Dziękuję bardzo Tomkowi-"roofman" za plik. Udało mi się go jednak wczoraj ściągnąć z Rapida. Przy wolnym łączu-np. blueconnect EDGE, trzeba się wykazać dużą cierpliwością....czekałem trzy godziny. Jeżeli ktokolwiek potrzebuje, proszę o maila- wyślę.
DWIE UWAGI DO INSTALACJI - dla ewentualnych zainteresowanych
-jeżeli w aparacie jest zainstalowany oryginalny firmware, przed instalacją trzeba koniecznie ustawić j. niemiecki....ktoś już pisał na forum.
-jeżeli popełni się błąd i przeprowadzi instalację z ustawionym angielskim lub innym, trzeba ponownie najpierw zainstalować oryginalny firmware, ustawić niemiecki i ponownie zainstalować Wasię po polsku. Po instalacji jest od razu ustawiony j.polski. W tym pliku z Rapidu, jest zarówno orginalny firmware jak też Wasia....są odpowiednio opisane po rozpakowaniu.
Generalnie jednak, jeżeli ktoś ma najnowszy jaki był w ogóle dostępny Wasia firmware po angielsku a zna chociaż podstawy angielskiego, to szkoda zachodu. Ja miałem pierwszą wersję jaka w ogóle wyszła.
Pozdrawiam

orte
17-02-2008, 17:21
Trzeba było poprosić grzecznie w odpowiednim wątku, a nie zakładać od razu nowy !!
Swoje uwagi co do instalacji także tam trzeba było umieścić.

Cieszę sie że mogłem pomóc ;-)
Żadnej agresji z mojej strony nie było, tylko ile razy można to samo przerabiać ?
Najpierw szukamy, potem szukamy jeszcze 2x, a na koniec prosimy o pomoc w odpowiednim miejscu :-P

Mi znalezienie linku nie zajeło więcej jak 30-40 sekund

niedzial
03-04-2008, 09:47
witam kupilem 300d uzywanego i ma wgrany jakis lepszy firm ware bo ma iso 3200 oznaczo jako hi, pod jump jest korekcja sily blusku, jakie to oprogramowanie, dodam ze dziala swietnie to znaczy ze nic sie dzieje zadnch bledów
jak poznac jakie ja mam oprogramowanie

VomitroN
03-04-2008, 22:01
Jesli masz menu po polsku to zakladka Opr. powinna wygladac np tak: (Chiron) 1.1.1.
Tylko niech ci nie przyjdzie ochota na zmiane jezyka, bo tu sie soft moze akurat wywalic.

allgsm
03-04-2008, 23:17
niedzial masz soft najprawdopodobniej od 10D, ja mam w swoim starym 300D taki wgrany ;-)

suzi
14-04-2008, 11:07
VomitroN mam male pytanko - ten soft na rapidzie to jest wasia werszyn czy pl werszyn (nie mam aparata pod reka do wgrania) ? jesli nie pl to moge jeszcze poprosic? suzi@inds.pl

VomitroN
14-04-2008, 17:43
Wasia PL werszyn.

czeredrecki
19-06-2008, 19:01
witam

mam pytanie odnośnie 300d wgrałem wasie i czy jest możliwość zmiany
ustawienia pomiaru światła ?? np: na powiedzmy "psełdo punktowy ? " jeśli
tak to w jaki sposób ? :)
a i jeszcze jedno jak się ustawia nowe funkcje i do czego jest przycisk
FEC 1 ??

pozdrawiam

Vizzle
26-06-2008, 23:02
Przeczytaj instrukcję aby sprawdzić czy nie popełniłem błędu (i czego nie dopowiedziałem), jedyna możliwość kontroli pomiaru to:

Tryb M - pseudo punktowy
Blokada ekspozycji "*" - centralnie ważony

Nie mam teraz aparatu pod ręką, ale:
flash exposure (FEC) - kompensacja siły błysku
chyba o to chodzi (kursor w lewo).

zydanet83
11-12-2008, 19:00
witam... Pomocy !!! Mam aparacik 300D on gada tylko w językach obcych .... Jak by kto mógł przesłać mi plik z wersją PL... Bardzo bym prosił ... zydanet22@poczta.onet.pl

Amok
13-12-2008, 10:27
mam pytanko..
czy do 350D można władować np. soft z 30d? (przykład)
ktoś wyżej napisał że ma 300d a soft z 10D... jak to jest naprawde?
nie będzie aparat wariował po takich zmianach?

kizior
04-02-2009, 21:47
Witaj yyy lekko mnie zadziwiłeś 30D a 350d to całkiem inna konstrukcja o o ile się nie mylę w 30 jest Digict III jest to całkiem inna konstrukcja

axk
04-02-2009, 22:00
...ktoś wyżej napisał że ma 300d a soft z 10D... jak to jest naprawde?
nie będzie aparat wariował po takich zmianach?

Nie, nie będzie.

kslawin
21-02-2009, 14:04
Informacja dla leniwych:
w tym poście http://canon-board.info/showpost.php?p=375708&postcount=243 jest link do Wasi PL.
Pliczek leży sobie na Rapidku i czeka na ssaczy.

wafelo
29-10-2009, 02:59
Stery pod xp ,wasia PL ,instrukcja obsługi PL,instrukcja serwisowa ENG
do Canon EOS 300D do pobrania jest tu (http://chomikuj.pl/wafelo) w folderach sterowniki i dokumenty.
Trzeba się tylko zalogować.Transfer do 50 mega tygodniowo za free.

dekapol
23-01-2019, 22:08
Witam,
kupiłem dla dziecka Canona 300D i chciałbym go spolszczyć :) Wgrałem soft Wasia 1.1.1 ale przekopałem pół internetów i nigdzie nie znalazłem aktywnych linków.
Jeśli ktoś to jeszcze ma to bardzo proszę o pomoc ...
Mój mail: synthpop@o2.pl

Dzięki wielkie z góry.

Przemasl1985
27-01-2019, 14:24
przestan w 300d jest tak mała ilość funkcji że po jednym ustawieniu nic nie trzeba grzebac w menu ewentualnie się nauczyć tych kilku słów po angielsku