Zobacz pełną wersję : powergrip c-400 firmy ansmann
witam
jest to jakis fatalny wynalazek
a) zintegrowana bateryjka!!!!
Jak CI sie rozladuje podlaczasz gripa do prądu. efekt - nie możesz dalej fotografować z gripem.
Chyba, żeby mieć dwa griy. :lol:
b) na cholerę komu grip bez spustu migawki i kółka nastaw???
Jest to tylko wielka, przerośnięta bateria jednym słowem.
:)
link: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5202
Peri Noid
15-12-2006, 12:33
Dokładnie. Dodatkowy wielki akumulator. Cytat: " Podłączany od spodu battery pack nie ma niestety dodatkowego spustu ani kółka nastaw, co z pewnością nieco obniży jego funkcjonalność". Jak dla mnie, grip którego nie można złapać normalnie podczas robienia zdjęć to nie grip. W takim przypadku doczepione kilkaset gram bardzo psuje wyważenie aparatu. Jak dla mnie - zły pomysł. Natomiast fakt faktem, że akumulator ma 4x większą pojemność od standardowego - a to jednak robi różnicę.
NO, ale jak rozładujesz, to podłączasz go do prądu. :)
To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
"Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."
LOL
Peri Noid
15-12-2006, 14:34
To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
Jak bateria siada to też ją trzeba podłączyć do prądu i naładować ;-) Tyle, że mniejsza jest. Drobiazg :-D
no, ale możesz ją wyjąć z gripa i włożyć kolejną. i fotografować dalej z gripem.
A tak - wyjmujesz gripa wkładasz baterię i fotografujesz dalej bez gripa..
"Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."
LOL
Przyłączam się :). Nieźle zapełniają lukę, szczególnie foto-tipy sprzedające podróbkę z kółkiem i spustem za 250zł się z tego pośmieją.
Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić :) Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D :)
Kolekcjoner
03-01-2007, 05:40
Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić :) Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D :)
Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie). Mógłby być zrobiony choćby tak jak w Pentaxie K10D (jeden akku w gripie drugi w body).
Co do tego wynalazku firmy ANSMANN to dla mnie jest to totalne nieporozumienie. Jak już nie mogli dać tego kółka i spustu. To co za problem wyprofilować przedłużenie uchwytu pionowego (żeby było na czym oprzeć mały palec) i dać wymienny wkład z bateriami. I wszystko razem nieco zmniejszyć.
Powiem szczerze że czasami to myślę, że w niektórych firmach pewne rozwiązania opracowują osoby, które nie mają zupełnie pojęcia o danym temacie - najdelikatniej rzecz ujmując.
Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie).....
I ja :-)
Uogólniając - jeśli nie jest się "Pudzianem", to wszystkie gripy na BP-511 są za szerokie/za grube. Dla mnie idealny był grip od 50E.
Kolekcjoner
03-01-2007, 18:53
Dla mnie idealny był grip od 50E.
Mam i ceniłem sobie bardzo (dopóki używałem :)). Jeśli chodzi o kształt był świetny. Wadą było to że nie miał kólka. Canon po prostu zawsze wie jak "umilić" życie :mrgreen:. Nic trzeba cierpliwie czekać na 3D :D.