Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DVD Guns n' Roses - które wybrać? które najlepsze?

Zielony
07-12-2006, 19:37
Witam :mrgreen:

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie. Chodzi o to, że kompletnie nie mam pojęcia które wybrać. Tak się składa, że p. Stasiek tyż nie wie :grin:
Jeśli ktoś z Was orientuje się (widział/posiada/ma rozeznanie), które z dostępnych na allegro było by 'najlepsze' to proszę o info.

Podam odrazu LINK (http://allegro.pl/search.php?string=Guns+n+Roses&category=20628&order=pd) z wynikami do allegro. Jak wiadomo, za parę dni link może być nie aktualny.

azael
07-12-2006, 20:05

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie. [...]

Polecam koncert z Paryża, relewacyjny popis perkusisty (Sarum) i jak się nie mylę to wtedy jeszcze mało znany w Polsce gral z nimi Leny Krwawisz.

Mała dygresja, Rose powiedział kiedyś, że nie będzie grał dla Polaków i Zydów. Kasa się skończyła i borok przyjechał nawet do Polski. :twisted:

Krzychu
07-12-2006, 20:37
Polecam koncert z Paryża, relewacyjny popis perkusisty (Sarum) i jak się nie mylę to wtedy jeszcze mało znany w Polsce gral z nimi Leny Krwawisz.

Rewelacyjny to tam jest Slash grający temat z Ojca Chrzestnego - najlepsza gitarowa koncertowa solówka jaką w życiu słyszałem...

iREM
07-12-2006, 20:42

Jako, że 'przyszły teściu' zażyczył sobie pod choinę jakieś DVD koncertowe kapeli Guns n' Roses chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was ma 'doświadczenie' w tym temacie.
No to ciesz się Chłopie, będziesz miał ********ego teścia. ;-) Też lubię Gansów :-)

Mac
07-12-2006, 23:09
Widać Twój przyszły teściu wie co dobre. Jeśli nie ma żadnego DVD GnR weź dowolne, koncert w Paryżu jeśli znajdziesz albo ten z Chicago.

Zielony
08-12-2006, 18:01
Ba! myślicie, że tylko Guns n' Roses?
Ma całe kolekcje zespołów G n' R, Aerosmith, Metallica, AC/DC, Elton John, The Shadows, Queen, The Beatles, Scorpions i... Clifa Richarda :mrgreen:
Metallici to ma chyba większość albumów - o ile nie wszystkie :grin:
Wiem, bo wiele z tych płyt sam mu zamawiałem.
Hehe, p. Stasiek jest naprawdę spoko. W zeszłym roku dostał DVD koncertowe Scorpionsów, bo mu teściowa 'zagrała' VHS'a jakimś 'Klanem' :lol:
Nie wyobrażacie sobie jaki był dym na chacie :grin:

PS. Znalazłem oryginał koncertu z Tokyo (DVD) za 29zł więc chyba poprostu wybiorę najtańszą opcję.

PS2. Ostatnio zamawiałem mu nawet słuchawki - bo rodzinka nie za bardzo lubi te klimaty do niedzielnego obiadu :lol:

PS3. Także panny się trzeba chyba trzymać, co nie? ;-)

Cichy
08-12-2006, 18:14
Zobacz czy ma DVD You Gotta Move AEROSMITH, jeśli nie to kupuj mu w ciemno :)

tu masz fragment z tego dvd, chłopaki wymiatają:

http://www.kubacichocki.pl/sameoldsong.avi

W 2007 roku Aero zagrają w Europie... W końcu po 8 latach :D

Zielony
08-12-2006, 18:42
Aerosmith zapewne będzie następne w kolei :smile:
Teraz koniecznie chce Guns n' Roses.
Dzięki za sampla. Zapodam mu linka na GG.

Kr4nkEd
08-12-2006, 20:34
Bierz Wasc Live in Tokyo. Mam to wydanie na 2DVD i jest bardzo wskazane w zbiorach. W '92/93 kupilem na VHS, ale tu jest duzo wiecej utworow (byla coprawda druga czesc na VHS, ale dziwna jakas).
Ten live z Chicago okrojony z Knockinga (ktorego koncertowe wykonania wbijaja mnie w fotel) i Paradise City...to jakas profanacja :)

Polecany Aerosmith tez bardzo...no kapela wie co robic na koncertach i tyle.
Jak tylko zawitaja gdzies w okolicy to obowiazkowo. Ciekawe czy zawitaja do Polanda, Steven ostatnio dostal "kielbasiana plyte" bo bardzo mu zasmakowala (kielbasa oczywiscie) :)

Zielony
08-12-2006, 21:04
No to w zasadzie sprawa przesądzona. DVD (Live in Tokyo) dostanę za 29zł. Może parę złotych mniej. Więc IMHO cena atrakcyjna jak za wydanie dwupłytowe.

Cichy
09-12-2006, 15:46
A propos, najświeższe info z pewnego źródła (skądinąd od fotografa, Rossa Halfina) -

latem 2007 trasa po Europie Aerosmith / Guns'n'Roses / Van Halen

Aż mi krew się zagotowała :)

thorin
10-12-2006, 09:22
ta kapela sie powinna teraz nazywac Axl'n'Roses, no chyba ze jego nowa ekipa gra i wyglada jak znakomita czesc "velvet revolver" :mrgreen: Eddie to juz tez nie te czasy, z ostatnich dokonan to tylko chyba kawalek "human biengs" grany w filmie twister kojarze, a aerosmith, no coz, to oni wprowadzali led zeppelin do rock and rolll hall of fame, i praktycznie tylko dlatego ich lubie ;) postarzeli sie chlopcy, albo sklad nie taki jak powinien byc, wiec mam mieszane uczucia co do koncertu ;)

a zeby nie bylo OT, na takim tesciu sie nie oszczedza jak chcesz dobry koncert Marcinie, bierz ten z paryza, nie wszedzie masz solowke z Godfather, zajrzyj na youtube, powinna tam byc, swietna rzecz. :mrgreen:

Cichy
10-12-2006, 09:50
postarzeli sie chlopcy, albo sklad nie taki jak powinien byc, wiec mam mieszane uczucia co do koncertu ;)

Generalnie headlinem mają być Aero, więc kto będzie supportować to mam w zasadzie w głębokim poważaniu. No chyba, że na koncertach supportujących będzie inna atmosfera, niż na koncercie na którym byłem. Supportował Lenny Krwawisz i wyglądało to tak:

http://www.aerosmith.gangsta.pl/koncert/l2.avi

Szał się dopiero zaczął jak weszli Aero :)

http://www.aerosmith.gangsta.pl/koncert/1.avi

krecio
10-12-2006, 10:40
No to w zasadzie sprawa przesądzona. DVD (Live in Tokyo) dostanę za 29zł. Może parę złotych mniej. Więc IMHO cena atrakcyjna jak za wydanie dwupłytowe.

Musisz tylko uwazac na jakosc tego boxa. Ja mam dwa rozne wydania tego samego i niestety to co ostatnio pojawilo sie u nas za 29PLN to straszna kicha. Jakosc VHS choc jest to zapis telewizyjny. W niektorych odtwarzaczach DVD moze brakowac dziwieku. Nie wiem na czym to polega (pewnie kwestia formatu zapisu dzwieku) ale ja tak mam. Koncert jest chyba jednym z najlepszych jakie w ich produkcji widzialem ale ja bym polecal jednak wyszukanie tego w pierwotynym wydaniu czyli na dwu plytkach wydanych oddzielnie. Roznica w wygladzie dotyczy okladki - sa to praktycznie kopie okladek z plyty "Use your Ilusion". Nagranie jest z trasy promocyjnej tych plyt. W kazdym razie jesli ma to byc dla tescia to na Twoim miejscu bym mial na wzgledzie ten fakt:roll: . Sam mam takiego "fatyganta" kolo swojej corki i chyba wiem jak mozna reagowac:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zielony
10-12-2006, 15:49
krecio Czy dobrze rozumiem, że koncert w Tokyo (wydanie dwupłytowe), to to samo co dwie osobne płytki pt. "Use your ilusion" cz.1 i cz.2? :roll:

Chcę zamawiać TUTAJ (http://www.takt-rybnik.pl/sklep/index.php?cPath=616_617_926)

PS. Kurde, wychodzi na to, że tak. Różnica w cenie: no coments

krecio
10-12-2006, 17:25
krecio Czy dobrze rozumiem, że koncert w Tokyo (wydanie dwupłytowe), to to samo co dwie osobne płytki pt. "Use your ilusion" cz.1 i cz.2? :roll:

Dobrze rozumiesz. Roznica w cenie wplywa wprost na roznice w jakosci. To "tanie" moim zdaniem nie daje sie ogladac.

thorin
11-12-2006, 00:02
zasiegnalem jezyka kupienie oddzielnie use your illusion, choc drogie to dobry wybor anizeli dwuplytowca za 29 zl, dzis mialem okazje naocznie sie o tym przekonac, tym prezentem mimo ze tanszym masz okazje zrazic do siebie tescia Man :)

Zielony
11-12-2006, 01:36
Myślicie, że inwestycja w teścia 150zł może być opłacalna? :mrgreen:
Ale to nie są początki - już tam dreptam od przeszło dwóch lat - swoje już zdaje się załatwiłem :lol:
Takiego drogiego prezentu to nawet sobie nie robie :-?
Spoko - sprawa do konsultacji. A czy jest sens kupienie narazie tylko cz.1 ?
Czy to będzie niczym wyłączenie TV w połowie 'M jak miłość' teściowej?
Czyli tzw. jeden wielki przeciąg ;)

thorin
11-12-2006, 01:54
mysle ze narazie czesc pierwsza powinna go zadowolic, ale tylko wtedy jesli mu powiesz "Andrzej, jak bedziesz grzeczny to swiety mikolaj w przyszlym roku nie zapomni ci przyniesc czesc druga" :mrgreen: napewno bedzie sie bardziej cieszyl anizeli z czegos co ma jakosc ripowanego vhsa

Zielony
11-12-2006, 10:47
Hehe, czyli cały rok będzie się trzymał na baczności, żeby dostać część 2 ? :lol:
Generalnie problemów nigdy nie było. Zwinąłem im Kari do W-wy, i też jakoś po dupie nie dostałem :mrgreen:

PS. Stasiek thorin! Stachu! :wink:

thorin
11-12-2006, 10:53
hyhy, jak bedzie cos nie teges zawsze mozesz postraszyc ze powiesz swietemu mikolajowi :mrgreen: kurcze sorry stary, dla mnie kazdy tesc jest andrzej moj ojciec jest andrzej, no prawie kazdy facet z pokolenia 55-65 jest andrzej :mrgreen:

EDIT:

aha i sprawe szukania przyszlorocznego prezentu masz z glowy ;)

Zielony
11-12-2006, 18:44
Okazuje się, że ten taniej wersji chyba już nie można dostać. Otrzymałem info, że nakład się ponoć skończył, i raczej nie uda im się sprowadzić.