PDA

Zobacz pełną wersję : Pentax K10D w piątek w Krakowskim Media Markt

Macio
22-11-2006, 16:40
Ma być podobno po 3999 zł z 18-55 ale to mniej ważne. Ważniejsze, że będzie mozna podjechać, pomacać, cyknąć ze 2 fotki na właśnej karcie :lol: (skąd ja SD wezme :P). Co bardziej ciekawi krakowiacy pewnie się udadzą oglądnąć. Jak cyknę parę fot to zdam jakąś relacje, chętnie porównałbym te 22bity vs 30D czy faktycznie to "chłyt martetingowy" :grin:

Kolekcjoner
23-11-2006, 21:40
Ma być podobno po 3999 zł z 18-55 ale to mniej ważne. Ważniejsze, że będzie mozna podjechać, pomacać, cyknąć ze 2 fotki na właśnej karcie :lol: (skąd ja SD wezme :P). Co bardziej ciekawi krakowiacy pewnie się udadzą oglądnąć. Jak cyknę parę fot to zdam jakąś relacje, chętnie porównałbym te 22bity vs 30D czy faktycznie to "chłyt martetingowy" :grin:

Hmmm...cena 3999PLN? Mój znajomy zastanawia się czy nie ściągnąć ze Stanów. Znalazł ofertę za 928 $ z kitem:).

Michu (Pentax)
23-11-2006, 22:17
Bardziej chyba opłaca się zakup w Szwajcarii:
http://www.toppreise.ch/index.php?a=100904&SID=3bdc9f0ae03426ba81fac820c1e66dc7
przy założeniu kursu 2,4 wychodzi za body jakieś 2.710 PLN.

Macio
23-11-2006, 22:34
Hmmm...cena 3999PLN? Mój znajomy zastanawia się czy nie ściągnąć ze Stanów. Znalazł ofertę za 928 $ z kitem:).

Oczywiście że cena chora ;) Ale mi chodzi głównie o "organoleptyczne" pomacanie ;) Będę kupował teraz 30D i cały czaś się waham, choć system Pentaxa i CCD odstraszają skutecznie.

Kolekcjoner
23-11-2006, 23:11
Bardziej chyba opłaca się zakup w Szwajcarii:
http://www.toppreise.ch/index.php?a=100904&SID=3bdc9f0ae03426ba81fac820c1e66dc7
przy założeniu kursu 2,4 wychodzi za body jakieś 2.710 PLN.

No to mu muszę poddać jeszcze taką możliwość:).

Macio
24-11-2006, 16:54

Dali w dupe i nie ma. Nie doszedł :lol: Czemu wiedziałem że tak będzie ;) dowiedziałem się, że " W GRUDNIU BEDZIE, NIECH PAN NIE TRUJE ****" na co się zdenerwowałem i kazałem poprosić kierownika działu ze robią w buca ludzi i na dodatek jest dość niemiła obsługa. Kierownik sam nie wiedział co powiedzieć, ehh - mediamarkt :)

Kolekcjoner
24-11-2006, 18:37
(...) dowiedziałem się, że " W GRUDNIU BEDZIE, NIECH PAN NIE TRUJE ****" na co się zdenerwowałem i kazałem poprosić kierownika (...)

Serio tak powiedzieli:confused: :lol: - weseli ludzie :???:.

slawi_3000
24-11-2006, 21:01
dowiedziałem się, że " W GRUDNIU BEDZIE, NIECH PAN NIE TRUJE ****"

MediaMarkt - przytułek dla sfrustrowanych sprzedawców, a jeśli o klientów chodzi, to jednak chyba - dla idiotów. No mieli pecha, że jednak ktoś chciał obejrzeć tego Pentaxa :grin:

Gall_Anonimowy
24-11-2006, 21:28
Dali w dupe i nie ma. Nie doszedł :lol: Czemu wiedziałem że tak będzie ;) dowiedziałem się, że " W GRUDNIU BEDZIE, NIECH PAN NIE TRUJE ****" na co się zdenerwowałem i kazałem poprosić kierownika działu ze robią w buca ludzi i na dodatek jest dość niemiła obsługa. Kierownik sam nie wiedział co powiedzieć, ehh - mediamarkt :)

Chyba przesadziłeś tymi słowami, nie wierzę by tak ostro pojechali z klientem. A raczej i tak tam wrócisz bo w przyszłą środę "kadyszke" można będzie tam już pomacać, nie znam innego miejsca w Krakowie gdzie będzie to można robić, zalecam większy spokój i cierpliwość. NIe zawsze jest tak jak się chce, tak było chyba i w tym przypadku. ;)

Pozdrawiam serdecznie
GA

Kolekcjoner
25-11-2006, 00:32
Chyba przesadziłeś tymi słowami, nie wierzę by tak ostro pojechali z klientem. A raczej i tak tam wrócisz bo w przyszłą środę "kadyszke" można będzie tam już pomacać, nie znam innego miejsca w Krakowie gdzie będzie to można robić, zalecam większy spokój i cierpliwość. NIe zawsze jest tak jak się chce, tak było chyba i w tym przypadku. ;)

Pozdrawiam serdecznie
GA

Wróci nie wróci ale jeśli takie słowa padły to im gratuluję "jakości obsługi". No chyba że kolega trochę nadinterpretował;):).

Teo
09-12-2006, 01:59
zażalenia to nie do MM tylko do f-my Apollo, koledzy ;) niestety, tak wygląda handel w Polsce... W dodatku nie można zamawiać z prawem zwrotu... jak towar nie pójdzie to trzeba się z nim bujać.... a jak trudno sprzedać w Polsce Pentaxa zwykłemu zjadaczowi chleba ("Panie, a co to za marka ?") to tylko sprzedawcy z MM wiedzą najlepiej ;) u nas był do pomacania na szkoleniu :) ale ja akurat miałem free day i nie macałem, ale kumple mówili, że zajebiście szybki AF już z kitowym szkłem ;)

PS. a jeśli sprzedawca wypalił z takim tekstem to faktycznie jakiś prostak z niego....
PS2. poza tym ten Pentax....to może napsuć krwi firmom, z którymi się lepiej handluje...
niestety, biznes is biznes...

Kolekcjoner
09-12-2006, 13:37
Mój znajomy o mało nie kupił w MM ale mu nie przytrzymali :(.
Apollo apollem ale po prostu pentax ma gdzieś nasz rynek i tyle. Jakoś inne firmy potrafią dać puszkę do sklepów w "trzy" godziny po premierze ;) - także to żadne tłumaczenie.

chomsky
09-12-2006, 15:03
Mój znajomy o mało nie kupił w MM ale mu nie przytrzymali :(.
Apollo apollem ale po prostu pentax ma gdzieś nasz rynek i tyle. Jakoś inne firmy potrafią dać puszkę do sklepów w "trzy" godziny po premierze ;) - także to żadne tłumaczenie.

Myslisz, ze Pentax lekcewazy focacych w Polsce? Moze opieraja swoje analizy o lekture forum ?
Czesc.Ch.

Kolekcjoner
09-12-2006, 15:26
Myslisz, ze Pentax lekcewazy focacych w Polsce? Moze opieraja swoje analizy o lekture forum ?
Czesc.Ch.

Może nie lekceważy ale po prostu nie uważają, że tu mogą zrobić dobry interes. Gdyby było inaczej to dawno zmieniliby dystrybutora.

Teo
09-12-2006, 20:02
mimo wszystko wielu klientów pyta o tego Pentaxa... ale szefa jakoś trudno do tego przekonać...sam jestem ciekaw zdjęć z tej puszki...

irma
09-12-2006, 22:08
Jest tego masa http://www.pbase.com/cameras/pentax/k10d

Chomiczq
13-01-2007, 00:29
kupowal ktos w Szwajcari? jak jest z podatkiem w polsce? placi sie jakies clo? Mozecie polecic jakies dobry (czytaj bez oszustw) sklep, w ktorym bede mogl bezpiecznie kupic k10D ?