Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : HELP - Canon PS A75

daro
01-11-2006, 22:59
Dzis bawilem sie ustawieniami recznymi i jak chcialem zrobic zdjecie to dlugo "myslal", monitor zrobil sie ciemy, dopiero po kilkunastu sekunach zrobil zdjecie ale na wyswietlaczu pokazalo sie tylko "busy" . Po tym nic nie chcialo sie przestawic, aparat wylaczylem ale nie schowal obiektywu do konca, teraz nie moge go wlaczyc, nawet po wyjeciu bateri, dlugim odczekaniu i ich zmianie. Mysle ze wazne tu jest to ze spót bardzo sie nagrzal podczas tej "akcji" a nawet poczulem zapach spalenizny...czy mozliwe jest ze popalily sie obwody? Dzieki wielkie za odpowiedz!

Vysotz
11-11-2006, 12:53
Myślę że serwis to będzie jedyne wyjście. Skoro poczułeś zapach spalenizny to nie brzmi za ciekawie. Może robiłeś zdjęcie na deszczu i woda naleciała do środka.

daro
14-11-2006, 00:28
faktycznie robilem na deszczu ale 2 tygodnie wczesniej....i po tym robilem jeszcze sporo fotek wiec nie sądze ze to od deszczu. Aparat juz jest w serwisie - czekam na telefon. Jak rozwiaze sie cala sprawa to napewno napisze:)

ishi
14-11-2006, 01:50
kiedyś miałem A60 (baardzo podobny aparacik do A75) i powiem Ci, że nie raz na deszczu nim fociłem (oczywiście w granicach rozsądku) do tego wiele razy używałem go przy temp. -20 i do dziś śmiga jak nowy;) także wszystko zależy od tego czy go zalałeś, jeśli tak to nie wiadomo czy warto go naprawiać (chociaż z doświadczenia wiem, że canon ma chyba najbardziej przychylny serwis w Polsce jeśli idzie o ukłony w strone klienta -zdażają sie nie żadko naprawy warunkowe) w nikonie odrobina rdzy dyskwalifikuje naprawe nawet gwarancyjną...
A60 nigdy nie wydzielał takie ilości ciepła o ktorych wspominałeś...