PDA

Zobacz pełną wersję : sprzedam czarną rurę z napisem 75-300 IS ;)

krzysp
01-10-2006, 22:04
Witam,
Podczas szperania w zasobach allegro natrafiłem na aukcję http://www.allegro.pl/item130645461_canon_lens_image_stabilizer_ultrason ic_75_300_is.html

Co wydało mi się zabawne to opis przedmiotu. Sprzedający widocznie przypadkiem przechodził koło sklepu ze sprzętem foto i spodobała mu się na wystawie czarna rura z szybkami w środku, z ładnymi napisami Canon 75-300 IS.
Kupił więc to cudo z myślą, że może w Polsce też znajdzie się grono miłośników ładnie wyglądających czarnych rur z kolorowymi napisami.
Sprzedaje coś na czym podobno się nie zna i nie wie ile jest warte.
To tak jak z kupowaniem samochodu od satrzego Pana, który bardzo o niego dbał i jeździł tylko w niedzielę do kościoła. Co dziwne obecnie prawie wszystkie sprowadzone samochody sa w idealnym stanie bo kupione od stzrej osoby.....

Najlepsze jest to, cyt: ....OBIEKTYW SIE PLYNNIE PORUSZA....
Widocznie kończył kurs podczas tańca z gwiazdami.

Wiem, że nie każdy musie znać się na sprzęcie foto. Ale odrobina inwencji (przejrzenia innych aukcji) to niewielki wysiłek.
No chyba, że zamierzał rozbawić niektóre osoby do łez.
W moim przypadku udało mu się. Moje gratulacje.

RafalK
02-10-2006, 05:46
To tak jak z kupowaniem samochodu od satrzego Pana, który bardzo o niego dbał i jeździł tylko w niedzielę do kościoła.

A jednak bywają takie przypadki. Kupowałem kilka lat temu w komisie samochód dla żony. No i sprzedawca opowiedział mi o starszym panu, kosciele etc. Rzecz jasna nie uwierzyłem - a później spojrzałem w papiery i fakt - jest w kwitach postanowienie o stwierdzeniu nabycia spadku przez 70-letnią damę po zmarłym parę miesięcy wcześniej mężu i nalepka inwalidzka na szybę.

muflon
02-10-2006, 09:16
Co dziwne obecnie prawie wszystkie sprowadzone samochody sa w idealnym stanie bo kupione od stzrej osoby.....
Zwłaszcza mercedesy w kolorze kremowym :) Ostatnio widziałem takiego w CH... oczywiście z polską rejestracją :mrgreen:

mmsza
02-10-2006, 09:26
Zwłaszcza mercedesy w kolorze kremowym :) Ostatnio widziałem takiego w CH... oczywiście z polską rejestracją :mrgreen:
Potocznie zwane budyniami ;)

pyciu
06-10-2006, 14:44

Nie tylko, w PL raczej mercedesy nie królują na szosach (Golfy, Astry itp).

Ale z drugiej strony - jak się ktoś nie rusza poza kraj, to skąd ma wiedzieć, że na tzw. "świecie" taksówki są zwykle kremowego koloru ;)

pzdr.

Artur Lewandowski
06-10-2006, 15:31
Muflone te kremowe merce to poniemieckie TAXI :) i jest tego zatrzęsienie.

Zakk Wylde
07-10-2006, 19:20
oooo... 7 minut do końca i czarna rura juz za 1450zł :D

Może znajdejakieś rurki w piwnicy i sprzedam ;)