Zobacz pełną wersję : [ziggy] downhill
prosze o szczera ocene zdjecia.
http://img211.imageshack.us/img211/2113/459471ht1.jpg
pozdrawiam
Bardzo mie ciekawi co pisze na zółtej taśmie, ale nie da się odczytać bo jest poruszone :/
wydaje mi sie ze byloby lepsze gdyby drzewa, tasma i caly statyczny plan byly zamrozone, ostre i nieporuszone, natomiast downhillowiec z rowerem wlasnie taki poruszony mydlany co oddaje dynamike tego sportu
Nawet przy zalozeniu idealnie statycznego tła, dalbym krotszy czas, aby rozmycie downhillowca bylo nieco mniejsze. A tak poza tym - moze lepiej byloby panoramowac? (tak teoretyzuje, nigdy nie zabieralem sie za tego typu praktyki ;))
dzieki za komenatrze
na tasmie jest napisane "author" :)
bardzo ładnie zdjęcie podsumował driver. :)
Zakup kila gazet downhillowych, zobacz które (jaki typ) zdjęcia Ci sie podobają i spróbuj uzyskać taki efekt ...na oryginalnosc przyjdzie czas :)
http://www.freestyle.pl/downhill/galeria.html tutaj jest kilka moich z tego roku - odrazu mowie ze raczej nie foce downhillu.
proponuję pooglądać zdjęcia np. tutaj http://www.sportsart.pl/
ja robilem zdjecia na downhillu pierwszy raz w zyciu i chodzilo mi o uzyskanie takowego efektu jaki widoczny jest na zdjeciu, nie mialem na celu na nikim sie wzorowac a wklejanie linkow do stron ze zdjeciami z downhillu chyba nie ma sensu
pozdrawiam
Skoro chodziło Ci o uzykanie dokładnie takiego efektu jak na zdjeciu powyzej to mogę tylko powiedziec ze niestety zupełnie mi sie taki efekt nie podoba
Nie znam sie na zdięciach sportowych, ale to mi sie podoba, masz racje z tym podawaniem linkow, bo dlaczego miałbys kogoś nasladowac i mysle że robiąc to zdięcie wcale nie myslałes o tym żeby być orginalnym, po prostu robiłes bo to lubisz-jak my wszyscy:D-mam nadzieje:):). pozd. i czekam na kolejne.:)
chodzilo mi o uzyskanie takowego efektu jaki widoczny jest na zdjeciu
Skoro uzyskales taki efekt o jaki ci chodzilo to po co prosisz o szczera ocene zdjecia?
Przy takim podejsciu jakakolwiek szczera ocena niezgodna z twoja samoocena bedzie przez ciebie zle odbierana...
Skoro uzyskales taki efekt o jaki ci chodzilo to po co prosisz o szczera ocene zdjecia?
nie rozumiem pytania? to tak jakbym sie ciebie zapytal po co umieszczasz swoje zdjecia w internecie, na portalach o sztuce itp.?
proste :) zeby sie troszke przylansować w społeczenstwie
Zodiakalny Rak
28-09-2006, 14:42
Przy takim podejsciu jakakolwiek szczera ocena niezgodna z twoja samoocena bedzie przez ciebie zle odbierana...
nie rozumiem pytania? to tak jakbym sie ciebie zapytal po co umieszczasz swoje zdjecia w internecie, na portalach o sztuce itp.?
Obaj macie racje z tym, ze Tobie ziggy chodzilo nie o ocene a czy sie podoba!
Sens umieszczanie zdjec w internecie jest rozny... pamiatkowo, obrazowo, pod krytyke, by sie pochwalic itd itp.
Ty zamiesciles zdjecie proszac o ocene, czyli mozna zrozumiec "pod krytyke" . Nastepnie gdy takowa krytyke otrzymujesz to ja odrzucasz mowiac "zdjecie wyszlo tak jak chcialem i takie mi sie podoba" ... czyli tak naprawde zamiesciles je "by sie pochwalic" a nie "pod krytyke" . Czyli powinienes przy zdjeciu napisac "milego ogladania" a nie "prosze o ocene" , bo to wtedy sugeruje ze zamieszczone zdjecie sie autorowi podoba takie jakie jest i nie ma ochoty sie poprawiac na przyszlosc.
Moze jemu chodziło o ocene ale ze strony technicznej, nie czy zdiecie samo w sobie jest ładne tylko czy dobrze wykonane? moze autor nam to wyjaśni:)
Moze jemu chodziło o ocene ale ze strony technicznej, nie czy zdiecie samo w sobie jest ładne tylko czy dobrze wykonane? moze autor nam to wyjaśni:)
Napisal jaki efekt chcial osiagnac i ze go osiagnal. Efekt takiego "poruszenia" to wlasnie kwestia techniczna a nie artystyczna.
Ty zamiesciles zdjecie proszac o ocene, czyli mozna zrozumiec "pod krytyke" .
zgadza sie
Nastepnie gdy takowa krytyke otrzymujesz to ja odrzucasz mowiac "zdjecie wyszlo tak jak chcialem i takie mi sie podoba" ... czyli tak naprawde zamiesciles je "by sie pochwalic" a nie "pod krytyke" .
ojojoj, gdzie ja napisalem ze zdjecie mi sie podoba? chcialem tylko uslyszec od was opinie o tym zdjeciu
poza tym ja zadnej krytyki nie odrzucam tylko tlumacze, ze chcialem uzyskac efekt rozmazania obiektu popularnie zwanym efektem "ruchu"
Czyli powinienes przy zdjeciu napisac "milego ogladania" a nie "prosze o ocene" , bo to wtedy sugeruje ze zamieszczone zdjecie sie autorowi podoba takie jakie jest i nie ma ochoty sie poprawiac na przyszlosc.
chyba w twoim przypadku tak jest, ze zamieszczasz zdjecie i nie chcesz sie poprawiac, ja takich faz nie mam
wyraznie napisalem w pierwszym swoim poscie "prosze o OCENE"
pozdrawiam
Moze jemu chodziło o ocene ale ze strony technicznej, nie czy zdiecie samo w sobie jest ładne tylko czy dobrze wykonane? moze autor nam to wyjaśni
b. chetnie wyjasnie, chodzilo mi o to "czy zdjecie samo w sobiejest ladne"