Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Obrazy zdjęć na CD.

zkg
04-12-2004, 18:07
Kochani - proszę Was o pomoc. Posiadam Canona A 75 i nie wiem jak wypalić oryginalnie zapisane na karcie obrazy na płytę CD. Czy muszę je skopiować na PC (ponownie)? Mam już je na kompie odpowiednio zedytowane, niestety nie posiadam w komputrze gniazda do odczytu karty aparatu. Przy podłączeniu aparatu przez kabel USB z komputerem program którym chcę to wypalić nie widzi aparatu (danych na karcie). Jak się do tego zabrać ? :oops:

Tomasz Golinski
04-12-2004, 18:28
jesli chcesz wypalic oryginaly to przerzuc je na dysk i wypalaj.

Vitez
04-12-2004, 19:57
Czy muszę je skopiować na PC (ponownie)?

Tak, tylko do innego katalogu niz te zedytowane zeby nie nadpisac.

zkg
04-12-2004, 22:44
Tomasz, Vitez - dzięki za podpowiedzi. Pozdro dla Wszystkich na Canon Board.

Temat powraca ponownie. Posiadam Windowsa Xp HE. Utworzyłem nowy folder w (Moje obrazy) ale nie potrafię do niego "wrzucić" tych zdjęć z karty. Próbowałem z Zoom Browser, wskazalem ten pusty folder, ale zdjęcia te nie skopiowały się do tego folderu. Nie znam angielskiego, może jest jednak sposób na moje bolączki ? :shock:

Damork
10-12-2004, 14:44
Utworzyłem nowy folder w (Moje obrazy) ale nie potrafię do niego "wrzucić" tych zdjęć z karty. Próbowałem z Zoom Browser, wskazalem ten pusty folder, ale zdjęcia te nie skopiowały się do tego folderu.

Zaraz, zaraz, po kolei.

Z wypaleniem poddanych czy też nie poddanych edycji zdjęć na płycie nie powinno być problemu nawet jeśli nie masz Nero czy czegoś w tym stylu - włączasz ZoomBrowser i masz patrząc od lewej: Tasks (zadania), Folders (drzewo folderów na którym wyświetlona jest zawartość komputera) i okno wyświetlające zawartość aktualnie wybranego (podświetlony w rubryce "Folders") folderu.
Zaznaczając odpowiedni folder na drzewie folderów wyświetlasz sobie jego zawartość, zaznaczasz wybrane bądź wszystkie zdjęcia, po czym na panelu "Tasks" klikasz "View & Modify", w następnym otwartym panelu "Backup to CD" i potem wybierasz prędkość wypalania, wpisujesz sobie jakiś tytuł płyty i już - wypala się :wink:

Jeśli już masz obrazy na dysku komputera, to aby je przenieść do jakiegokolwiek innego folderu niż aktualny wystaczy przecież kopiuj/wklej, wytnij/wklej, lub po edycji zdjęcia w edytorze wybierasz "zapisz jako" gdzie aby nie utracić pierwowzoru przez nadpisanie zmieniasz nazwę i określasz miejsce w którym obraz ma być zapisany...

Uff...

I tak w ogóle to witam wszystkich obecnych jako baaardzo zielony jeszcze posiadacz A75 (przesiadka z Zenita i jak na razie pełen zachwyt :) )