Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Obrazy zdjęć na CD.

zkg
    Guest

Domyślnie Obrazy zdjęć na CD.

Kochani - proszę Was o pomoc. Posiadam Canona A 75 i nie wiem jak wypalić oryginalnie zapisane na karcie obrazy na płytę CD. Czy muszę je skopiować na PC (ponownie)? Mam już je na kompie odpowiednio zedytowane, niestety nie posiadam w komputrze gniazda do odczytu karty aparatu. Przy podłączeniu aparatu przez kabel USB z komputerem program którym chcę to wypalić nie widzi aparatu (danych na karcie). Jak się do tego zabrać ?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jesli chcesz wypalic oryginaly to przerzuc je na dysk i wypalaj.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Obrazy zdjęć na CD.

Cytat Zamieszczone przez zkg
    Czy muszę je skopiować na PC (ponownie)?
    Tak, tylko do innego katalogu niz te zedytowane zeby nie nadpisac.

zkg
    Guest

Domyślnie

Tomasz, Vitez - dzięki za podpowiedzi. Pozdro dla Wszystkich na Canon Board.

Temat powraca ponownie. Posiadam Windowsa Xp HE. Utworzyłem nowy folder w (Moje obrazy) ale nie potrafię do niego "wrzucić" tych zdjęć z karty. Próbowałem z Zoom Browser, wskazalem ten pusty folder, ale zdjęcia te nie skopiowały się do tego folderu. Nie znam angielskiego, może jest jednak sposób na moje bolączki ?

Damork
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkg
    Utworzyłem nowy folder w (Moje obrazy) ale nie potrafię do niego "wrzucić" tych zdjęć z karty. Próbowałem z Zoom Browser, wskazalem ten pusty folder, ale zdjęcia te nie skopiowały się do tego folderu.
    Zaraz, zaraz, po kolei.

Z wypaleniem poddanych czy też nie poddanych edycji zdjęć na płycie nie powinno być problemu nawet jeśli nie masz Nero czy czegoś w tym stylu - włączasz ZoomBrowser i masz patrząc od lewej: Tasks (zadania), Folders (drzewo folderów na którym wyświetlona jest zawartość komputera) i okno wyświetlające zawartość aktualnie wybranego (podświetlony w rubryce "Folders") folderu.
    Zaznaczając odpowiedni folder na drzewie folderów wyświetlasz sobie jego zawartość, zaznaczasz wybrane bądź wszystkie zdjęcia, po czym na panelu "Tasks" klikasz "View & Modify", w następnym otwartym panelu "Backup to CD" i potem wybierasz prędkość wypalania, wpisujesz sobie jakiś tytuł płyty i już - wypala się :wink:

Jeśli już masz obrazy na dysku komputera, to aby je przenieść do jakiegokolwiek innego folderu niż aktualny wystaczy przecież kopiuj/wklej, wytnij/wklej, lub po edycji zdjęcia w edytorze wybierasz "zapisz jako" gdzie aby nie utracić pierwowzoru przez nadpisanie zmieniasz nazwę i określasz miejsce w którym obraz ma być zapisany...

Uff...

I tak w ogóle to witam wszystkich obecnych jako baaardzo zielony jeszcze posiadacz A75 (przesiadka z Zenita i jak na razie pełen zachwyt )

Uprawnienia umieszczania postów