PDA

Zobacz pełną wersję : Czy w każdym sklepie jest taki sam jakościowo sprzęt?

do_urden
23-09-2006, 07:43
Zdecydowałem się że najprawdopodobniej kupię jednak 350D w sklepie internetowym. Chciałbym jednak spytać czy jakość sprzętu w każdym sklepie jest taka sama jakość tego sprzętu, czy tam gdzie taniej nie sprzedają jakichś OEMów czy sprzętu o niższym standardzie jakości, pytam gdyż kiedyś słyszałem że w hipermarketach sprzęt mimo że tańszy ale innej jakości niż w specjalistycznej sieci dystrybucyjnej, proszę o pomoc ,gdyż nie chcę kupic niepełnowartościowego sprzętu.

ishi
23-09-2006, 09:15
moja rada: kupujesz np w media markt itp gdzie można zamienić sprzęt po kilku dniach to testuj go maksymalnie bo całkiem możliwe, ze to był zwrot od kogoś bardziej wybrednego... jeśli kupujesz w fotojokerze itp gdzie nie masz możliwości zwrotu lub wymiany towaru choćby z powodu wypalonych pixeli na matrycy.. wyświetlaczu.. (aparaty od razu idą na gwarancje) także warto i pół godzinki poświęcić na testowanie aparatu na sklepie.. zakupy przez net.. taniej... i tylko taniej... nie wiem czy niepewność związana z takim zakupem warta jest 100, 150 zl (czasami serio można sie wkopać na kogoś niereformowalnego i utrudniającego życie)

mmsza
23-09-2006, 09:23
a nie warto skorzystać ze znanych, sprawdzonych i polecanych sprzedawcow internetowych?

Mac
23-09-2006, 09:49
Mmsza masz całkowitą rację, sprawdzeni sprzedawcy mają pewne źródła zaopatrzenia i ryzyko znacznie się redukuje. Czasem warto zapłacić 100-200 PLN więcej i nie mieć problemów takich jak nie raz opisywali koledzy na forum.
Polecam www.cyfrowe.pl

do_urden
24-09-2006, 11:54
a co powiecie o takich sklepach internetowych jak fotopanorama.pl i foto-basia.pl , słyszałem niezłe opinie o Basi a o Panoramie w ogóle nie mogłem znaleźć żadnych opinii, piszę o tym sklepach dlatego że poszukiwany przeze mnie sprzęt jest tam najtańszy