Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy w każdym sklepie jest taki sam jakościowo sprzęt?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Czy w każdym sklepie jest taki sam jakościowo sprzęt?

Zdecydowałem się że najprawdopodobniej kupię jednak 350D w sklepie internetowym. Chciałbym jednak spytać czy jakość sprzętu w każdym sklepie jest taka sama jakość tego sprzętu, czy tam gdzie taniej nie sprzedają jakichś OEMów czy sprzętu o niższym standardzie jakości, pytam gdyż kiedyś słyszałem że w hipermarketach sprzęt mimo że tańszy ale innej jakości niż w specjalistycznej sieci dystrybucyjnej, proszę o pomoc ,gdyż nie chcę kupic niepełnowartościowego sprzętu.

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

moja rada: kupujesz np w media markt itp gdzie można zamienić sprzęt po kilku dniach to testuj go maksymalnie bo całkiem możliwe, ze to był zwrot od kogoś bardziej wybrednego... jeśli kupujesz w fotojokerze itp gdzie nie masz możliwości zwrotu lub wymiany towaru choćby z powodu wypalonych pixeli na matrycy.. wyświetlaczu.. (aparaty od razu idą na gwarancje) także warto i pół godzinki poświęcić na testowanie aparatu na sklepie.. zakupy przez net.. taniej... i tylko taniej... nie wiem czy niepewność związana z takim zakupem warta jest 100, 150 zl (czasami serio można sie wkopać na kogoś niereformowalnego i utrudniającego życie)

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

a nie warto skorzystać ze znanych, sprawdzonych i polecanych sprzedawcow internetowych?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mmsza masz całkowitą rację, sprawdzeni sprzedawcy mają pewne źródła zaopatrzenia i ryzyko znacznie się redukuje. Czasem warto zapłacić 100-200 PLN więcej i nie mieć problemów takich jak nie raz opisywali koledzy na forum.
    Polecam www.cyfrowe.pl
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co powiecie o takich sklepach internetowych jak fotopanorama.pl i foto-basia.pl , słyszałem niezłe opinie o Basi a o Panoramie w ogóle nie mogłem znaleźć żadnych opinii, piszę o tym sklepach dlatego że poszukiwany przeze mnie sprzęt jest tam najtańszy

Uprawnienia umieszczania postów