Zobacz pełną wersję : Szczęśliwy posiadacz 300D
Witam Wszystkich,
Od dłuższego czasu obserwuję co się dzieje na forum i muszę przyznać, że można tu znaleźć kupę wartościowych informacji :lol: i są tu ludzie, którzy naprawdę znają się na temacie.
No i stało się - zostałem szczęśliwym posiadaczem 300D (a przynajmniej tak mi się na razie wydaje). Po kilku latach używania analoga EOS 300 przyszła pora na przesiadkę - jedyny słuszny wybór to był EOS !!!!! - 300D lub 10D. Ten drugi z racji ceny odpadł no i został 300D (na szczęście z odblokowanymi niektórymi opcjami 10D). Myślę, że teraz kupę nauki przede mną i liczę, że w razie problemów będzie można liczyć na Waszą pomoc.
No, myślę, że na razie wystarczy tych wywodów
Pozdrawiam Wszystkich
To w takim razie powodzenia zycze!
Jesli nie masz jakis bardzo wygorowanych oczekiwan, to bedziesz zadowolony (tak, jak ja).
... Myślę, że teraz kupę nauki przede mną....
Jeśli pracowałeś wcześniej na EOSie analogowym, to myślę że bez trudu poradzisz sobie z EOSem cyfrowym.
Dobry sprzet bedziesz zadowolony tak jak ja
robjas,
Gratulacje, myśle że niedługo będ równiez szczęśliwym posiadaczem ;-)
na razie czeka mnie sprzedaz fujika s7000. Może zapoluje na blackowego 300D, wolał bym 20d ale za tą rożnice cen obiektyw 28-135 IS USM F/3,5-5,6 dokupie.
robjas,
Gratulacje, myśle że niedługo będ równiez szczęśliwym posiadaczem ;-)
na razie czeka mnie sprzedaz fujika s7000. Może zapoluje na blackowego 300D, wolał bym 20d ale za tą rożnice cen obiektyw 28-135 IS USM F/3,5-5,6 dokupie.
No to może weź pod uwagę 10D. Na Allegro Tommy_J ma za 3799,99zł nóweczkę - ja bym się nie zastanawiał - róznica do 300D nieduża a aparat już prawie profi.
No to może weź pod uwagę 10D. Na Allegro Tommy_J ma za 3799,99zł nóweczkę - ja bym się nie zastanawiał.
Ale potanialy :shock: ... tez bym sie nie zastanawial... tym bardziej ze sam za 6500 kupowalem :? (ale prawie rok temu :> ). A sprzet wart tych pieniedzy - szczegolnie nowy i szczegolnie w konfrontacji z 300D za ok 800zl mniej tylko.
Potaniały potaniały już nówke body za 3400 można mieć :)
Sledze allegro, tommy_j wcale takiej nóweczki nie oferuje, tak poza tym nóweczke widziałem za 4300(golas), a 300d black za 3800 ma(18-55), jest dylemat
Sledze allegro, tommy_j wcale takiej nóweczki nie oferuje, tak poza tym nóweczke widziałem za 4300(golas), a 300d black za 3800 ma(18-55), jest dylemat
jak masz tylemat 10D lub 300D black to sorry no comment
przy takim nastawieniu do fotografowania brałbym 300D silver taśmą na czarno okleił i też by jak czarny wyglądał, zdjęcia takie same by robił a ile kasy w kieszeni by zostało...
@ Tytus - dobre, bardzo dobre :lol:
@ Tytus - dobre, bardzo dobre :lol:
mój blaki z taśmy izolacyjnej jest cool :mrgreen:
Pszczola
06-12-2004, 15:00
Tylko trzeba pamietac, aby stosowac tasme z rozciagliwej masy plastycznej, a nie zwykla czarna, bitumiczna, bo zafarb na aparacie zostanie na stale :mrgreen:
Tomasz Golinski
06-12-2004, 16:16
To źle? Bardziej w stylu Łomografii :)
Pszczola
06-12-2004, 23:08
No i jeszcze od Tytusa wydobyc troche "szczepow" tych jego pieczarek matrycowych i lomografia sie chowa :mrgreen:
No i jeszcze od Tytusa wydobyc troche "szczepow" tych jego pieczarek matrycowych i lomografia sie chowa :mrgreen:
masz coś do moich grzypkuf??? :mrgreen:
Pszczola
07-12-2004, 00:14
Jedynie lekka zazdrosc, bo u mnie w analogu nie ma matrycy i pieczarki nie chca sie rozwijac. Probowalem hodowac w obiektywach (ponoc niektorym sie udaje), ale cos jakis taki nieumiaty jestem i mi nie wychodzi. :)
jak masz tylemat 10D lub 300D black to sorry no comment
przy takim nastawieniu do fotografowania brałbym 300D silver taśmą na czarno okleił i też by jak czarny wyglądał, zdjęcia takie same by robił a ile kasy w kieszeni by zostało...
Tak sie składa że uwielbiam black kolor, skóry sobie srebnej też nie kupie i taśma nie okleje , auta również(choc mam białe), czy motoru ludzie mają prawo lubieć barwy swe, a kwestia 300d chodzi mi po głowie od dłuzszego czasu, tym bardziej ze znajomy tez takoweogo zakupił nie czarnego :D zhackował i uzyskał prawie 10d tylko że w plastiku i bez tej szczelności na na wszelakie extrema waruny
A tak apropo nastawienia do fotografi człowiek na malpie(fuji s7000) efekty uzyskuje pozytywne konkursy wygrywając :) :wink:
bez tej szczelności na na wszelakie extrema waruny
No to cie zmartwie bo w 10D takiej szczelności nie ma :roll:
No to cie zmartwie bo w 10D takiej szczelności nie ma :roll:
już nawet o to nie chodzi ale co wpadł do wody i nie pływał ;-) , miałeś kiedyś chyba 300d z cyberfoto pamietam, powiedz czy warto jednak dołożyć do tego 10d, czy 300d(wasiaware) z obiektywami( Canon 28-135 IS USM F/3,5-5,6 ; 17-85 IS USM F/4,0-5,6
) dobrymi nie spełni swej roli??
Korpus 10D wogle nie jest uszczelniony, kilka kropli mu nie zaszkodzi ale ulewe wątpie zeby przezyl (choc zdazaja sie i takie wyjatki ;-) ).
Nie nie mialem 300D, wybralem 10D, brak ograniczen, przyjemniejsze body. Pozatym body 300D stoi po okolo 3000zł. 10D nowego z gwar. mozna miec juz za 3300zł na giełdzie foto w stodole. Juz nie wspomne o uzywanych. Wiec chyba lepiej wybrac 10D IMO.
17-85 sobie odpuść, nie za tą cene 8)
28-135, zastanawialem sie, postawilem na Tamrona po opiniach Viteza i innych. I nie żałuje żadnej wydanej na niego złotówki, jest świetny :mrgreen:
taa 3300 pln w Stodole i jak Ci Spontan zapakuje i wysle to przesylka bedzie szla kilka dni i do tego bedzie kosztowala 500 pln :mrgreen:
10D nowego z gwar. mozna miec juz za 3300zł na giełdzie foto w stodole. Chyba Ci się coś 'odrobinę' pomyliło z tą ceną...
Nie :) Byłem 2 tyg. temu. 3400zł Nówka stała, uzywki to juz wogle tanie jak barszcz. Zresztą mieszkasz w Wawie, przejdz sie i zobacz.
To chyba z tira wypadła. Problem właśnie w tym, że byłem i nie dość, że nówek bardzo mało, to jeszcze ceny wyższe niż na Allegro (czyli ponad 4.3k). Chociaż nadal uważam, że albo Ci podali cenę 300D albo się przesłyszałeś...
3400zł Nówka stała
Chyba kradziona, albo "refurbished". Byłem ostatnio, bo sie przymierzałem do przesiadki i ceny były powyżej 4000PLN. Jeśli pamiętasz w którym miejscu widziałeś za 3400, to powiedz - wybieram sie na giełdę w niedziele to zobaczę.
albo tak samo widziales jak cene przesylki z warszawy do bydgoszczy za 500 pln :lol: :lol: :lol: