Zobacz pełną wersję : Żony - problem z hardwarem
Czy wasze żony wiedzą ile konkretnie wydajecie na sprzęt?
Ja dopiero zaczynam kupować (przyszedł pierwszy obiektyw, miałem nadzieję że się to zgra w czasie z puszką i jakoś oszacuję komplet, echhhh) i już słyszę o "drogich zabawkach" itp.
Oczywiście to demaskuje, że nie zajmuję się zawodowo foceniem...
To tylko sens życia:grin:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2994
Wątek na ten temat: http://canon-board.info/showthread.php?t=2994 - to chyba jeden z najdłuższych w historii forum (zaraz po: "w czym nosić sprzęt"). Miłej lektury :-P
stdanielo
26-08-2006, 18:42
Generalnie zaniżaj ceny i mów, że kupiłeś wyjątkowo okazjonalnie, nie dotyczy to tylko sprzętu foto. Ja niedalej jak pół godziny temu mówiłem, że jestem bardzo zadowolony ze swoich słuchawek, żona zapytała się ile dałem (jakieś 3 miechy temu) powiedziałem, że 300 (zaniżyłem 150). I wiesz co usłyszałem? "To nie będzie przesadą jak sobie kupie te buty za 400". Ręce opadają, ja te słuchawki czy inne sprzęty będę używał latami, a ona za rok powie mi to samo. Więc kupuj sobie co chesz, ale defakto i tak cie to wyjdzie 2x drożej ;)
Kolekcjoner
29-08-2006, 02:21
Czy wasze żony wiedzą ile konkretnie wydajecie na sprzęt?
Ja dopiero zaczynam kupować (przyszedł pierwszy obiektyw, miałem nadzieję że się to zgra w czasie z puszką i jakoś oszacuję komplet, echhhh) i już słyszę o "drogich zabawkach" itp.
Oczywiście to demaskuje, że nie zajmuję się zawodowo foceniem...
To tylko sens życia:grin:
Moja wie, bo sama fotografuje. Co nie zmienia faktu że jest przerażona wydatkami:mrgreen:.
Ja na szczęście żony nie mam, a gdyby takowa pojawiła się na horyzoncie to pierwsza poważna rozmowa dotyczyła by akceptacji w rodzinie mojego aparaciku i kosztów jakie są KONIECZNE w celu jego utrzymania. Gdybym został postawiony przed dylematem Canon czy żona... no cóż, odpowiedź chyba jest oczywista ;)
Koledzy podali linki do watku z tym tematem - prosimy o kontynuowanie juz istniejacego. Ten zamykam.