Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Żony - problem z hardwarem

mawk
    Guest

Domyślnie Żony - problem z hardwarem

Czy wasze żony wiedzą ile konkretnie wydajecie na sprzęt?
    Ja dopiero zaczynam kupować (przyszedł pierwszy obiektyw, miałem nadzieję że się to zgra w czasie z puszką i jakoś oszacuję komplet, echhhh) i już słyszę o "drogich zabawkach" itp.

Oczywiście to demaskuje, że nie zajmuję się zawodowo foceniem...

To tylko sens życia:grin:

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wątek na ten temat: http://canon-board.info/showthread.php?t=2994 - to chyba jeden z najdłuższych w historii forum (zaraz po: "w czym nosić sprzęt"). Miłej lektury :-P

Domyślnie

Generalnie zaniżaj ceny i mów, że kupiłeś wyjątkowo okazjonalnie, nie dotyczy to tylko sprzętu foto. Ja niedalej jak pół godziny temu mówiłem, że jestem bardzo zadowolony ze swoich słuchawek, żona zapytała się ile dałem (jakieś 3 miechy temu) powiedziałem, że 300 (zaniżyłem 150). I wiesz co usłyszałem? "To nie będzie przesadą jak sobie kupie te buty za 400". Ręce opadają, ja te słuchawki czy inne sprzęty będę używał latami, a ona za rok powie mi to samo. Więc kupuj sobie co chesz, ale defakto i tak cie to wyjdzie 2x drożej

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mawk
    Czy wasze żony wiedzą ile konkretnie wydajecie na sprzęt?
    Ja dopiero zaczynam kupować (przyszedł pierwszy obiektyw, miałem nadzieję że się to zgra w czasie z puszką i jakoś oszacuję komplet, echhhh) i już słyszę o "drogich zabawkach" itp.

Oczywiście to demaskuje, że nie zajmuję się zawodowo foceniem...

To tylko sens życia:grin:
    Moja wie, bo sama fotografuje. Co nie zmienia faktu że jest przerażona wydatkami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

PaQ
    Guest

Domyślnie

Ja na szczęście żony nie mam, a gdyby takowa pojawiła się na horyzoncie to pierwsza poważna rozmowa dotyczyła by akceptacji w rodzinie mojego aparaciku i kosztów jakie są KONIECZNE w celu jego utrzymania. Gdybym został postawiony przed dylematem Canon czy żona... no cóż, odpowiedź chyba jest oczywista

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Koledzy podali linki do watku z tym tematem - prosimy o kontynuowanie juz istniejacego. Ten zamykam.

Uprawnienia umieszczania postów