Zobacz pełną wersję : Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?
Witam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? Może następca EOS-a 300D (?) przez co ten ostatni potanieje - czy to raczej mało prawdopodne. Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.
Nikt nie jest w stanie tego przewidziec jak to bedzie u Canon'a, to jest uwarunkowane co pokaze konkurencja jesli nastepca Nikona D100 okaze sie "hitem" tak jak jego mlodszy brak D70 to i ceny 20D spadna o kilka setek Generalnie ceny ida w dol wystarczy przestudiowac historie cenowa poczwaszy od 30D gdzie na poczatku aparat w Polsce byl wart notabene! 25 tys zł pozniej D60 korego cena scylowana (na poczatku) w granicach 13000zł pozniej 10D 9500zł no i wreszcie 20D za 6300zł... Sadze ze Canon wypusci na wiosne udanego nastepce 300D Tudziez po nauczce HACKu - WASIAWARE nie bedzie to az tak okrojony w funkcje aparacik w porownaniu do aparatu klasy 20D...
Witam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? [...] Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.
Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie - szklana kule pozyczylem koledze i jeszcze nie oddal ;-)
nie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.
nie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.
No to czekamy, aż się tą wiedza podzielisz :)
Tak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :P
Tak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :P
ale 2000-2500 spokojnie