Zobacz pełną wersję : Albumy Slubne ?
cabretti
21-08-2006, 11:24
Witam szukam "albumów ślubnych" okładek... tak na 4 zdjecia oraz na ok 20 fotek w formacie 21x15 cos ładnego... niedrogiego ;-) z góry dzieki za info gdzie to można nabyć Pozdr...
Redskull
24-08-2006, 14:27
Daj Adres, To Zamowie Na Sklep I Wysle Ci Biale Okladki Z Grubego Bialego Kartonika Powlekanego Ze Zlotymi Rameczkami (slub Lub Komunia) Masz 50 Ramek I Mozesz To Dowolnie Ciac (np. Po 5 Sztuk). Wiecej Na Pw
Witam,
zna ktos z was kogos kto sprzedaje ladne,dobrej jakosci albumy slubne???
Chodzi mi o albumy do wklejania,na 10-50(15,2x20,3 lub 20x30) i na 200 zdjec (10,2x13,6 lub 15,2x20,3).
Poszukuje tez dojscia do ladnych slubnych ozdobnych opakowan na CD/DVD.
Oczywiscie byloby dobrze gdyby byl to ktos sprawdzony terminowo, jakosciowo,cenowo to juz inna sprawa;)
Moj dotychczasowy dobry kontakt sie niestety urwal.
pozdrowka i dzieki z gory
sluzalekmichal
20-02-2009, 14:22
A ja odpowiem bo to nie jest moja firma.
Polecam albumy Walther - przedstawicielem na Polską jest firma FotoKwiatek. Namiarów szukaj na necie.
Napisz na priva bo jak Ci podam namiary na moją firmę to mi stróż Vitez znowu wlepi czerwoną kartkę:twisted:
A co za problem napisać do Hazana prośbę o pozwolenie na zamieszczenie takiego ogłoszenia w dziale Giełda, zamiast marudzić na moderatorów że pilnują Regulaminu?
A co za problem napisać do Hazana prośbę o pozwolenie na zamieszczenie takiego ogłoszenia w dziale Giełda,
a to teraz trzeba mieć zgodę admina, aby zamieszczać ogłoszenia w Giełdzie:confused::shock:;-)
przecież ogłoszenie może umieścić, byle po wątkach nie spamował...
natomiast w temacie, to ja korzystam z Gedeona:
http://www.gedeon.ig.pl/
z tym, że jako klient indywidualny, więc nie mam pojęcia jakie sa z nimi relacje miedzyfirmowe.
a to teraz trzeba mieć zgodę admina, aby zamieszczać ogłoszenia w Giełdzie:confused::shock:;-)
przecież ogłoszenie może umieścić, byle po wątkach nie spamował...
Jest pewna różnica pomiędzy ogłoszeniem o sprzedaży konkretnych, pojedynczych sztuk sprzętu a reklama firmy robiącej albumy ślubne.
O tym drugim przypadku traktuje Pkt 8 Regulaminu :roll: .
sluzalekmichal
20-02-2009, 20:14
Gedeon, Poldom, Henzo jak trafisz a Walther zawsze pewna jakość.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale kosztuje.
wickermann
12-03-2009, 00:55
Walther i Henzo czasami zdarzają się podle niedorobione.
Sprawdź lepiej firmę Empol ze Środy Wielkopolskiej. Terminowo, solidnie, chociaż średnio tanio.
Gringo997
17-03-2009, 07:55
Walther i Henzo czasami zdarzają się podle niedorobione.
Sprawdź lepiej firmę Empol ze Środy Wielkopolskiej. Terminowo, solidnie, chociaż średnio tanio.
przeciez te albumy z Empolu wyglądają jak kupa!
już bym wolał Walthera czy to nieszczęsne Henzo, które i tak się szybko sypią...
sluzalekmichal
17-03-2009, 14:47
Z całym szacunkiem dla wickermann`, ale chyba tak naprawdę nie miał do czynienia z Waltherem.
Nigdy jeszcze nie miałem kłopotów z tymi albumami. raz w historii zdarzył mi się przypadek, że dostałem album z przygietą wewnątrz kartą - reklamacja była załatwiona natychmiastowo.
To naprawde porządne albumy. Kto siedzi w temacie wie zresztą o co chodzi.
Pozdrawiam
M.S.
No to sie dowiedzialem, hahaha.
Widze ze zdanie macie wszyscy zdeka podzielone, ale i tak dzieki.Sprawdze sobie.
Z całym szacunkiem dla wickermann`, ale chyba tak naprawdę nie miał do czynienia z Waltherem.
Nigdy jeszcze nie miałem kłopotów z tymi albumami. raz w historii zdarzył mi się przypadek, że dostałem album z przygietą wewnątrz kartą - reklamacja była załatwiona natychmiastowo.
Pozdrawiam
M.S.z calym szacunkiem do ciebie ale wiele do czynienia z waltherem nie miałeś.... W zeszłym roku, jeden album z białymi kartami i czarną kropą - na szczęscie zakryło zdjęcie, inny album zagiety pergamin- wyprasowało się; jeszcze inny album wyrwany ordynarnie pergamin (wszystie oryginalnie zafoliowane)- po telefonie do sprzedawcy pani miło zakomunikowała, że zdarza się lecz obecnie nie mają tego modelu i koloru na stanie i jak sie pojawi to bedzie dzwonić(dystrybutor fotokwiatek- Wawa). Po jakimś czasie pani dzwoni czy cos nie potrzebujemy bo jedzie przedstawiciel i może podrzucić. Powiedziałem ze b. chętnie ale tylko wymiana tego uszkodzonego i na razie nic wiecej-nikt się nie pojawił do tej pory i cisza, a album sobie lezy i czeka. Na obecna chwile ktoś robi mi recznie w trochę drozej. Poszukajcie sobie więc w waszej miejscowości dobrego introligatora i z nim sie dogadajcie. Nie mniej jednak ja szukam dalej.
Acha kolega ma chyba 10 waltherów i nie wiem czy dalej czekają na reklamację...??
sluzalekmichal
17-03-2009, 16:35
z calym szacunkiem do ciebie ale wiele do czynienia z waltherem nie miałeś.... W zeszłym roku, jeden album z białymi kartami i czarną kropą - na szczęscie zakryło zdjęcie, inny album zagiety pergamin- wyprasowało się; jeszcze inny album wyrwany ordynarnie pergamin (wszystie oryginalnie zafoliowane)- po telefonie do sprzedawcy pani miło zakomunikowała, że zdarza się lecz obecnie nie mają tego modelu i koloru na stanie i jak sie pojawi to bedzie dzwonić(dystrybutor fotokwiatek- Wawa). Po jakimś czasie pani dzwoni czy cos nie potrzebujemy bo jedzie przedstawiciel i może podrzucić. Powiedziałem ze b. chętnie ale tylko wymiana tego uszkodzonego i na razie nic wiecej-nikt się nie pojawił do tej pory i cisza, a album sobie lezy i czeka. Na obecna chwile ktoś robi mi recznie w trochę drozej. Poszukajcie sobie więc w waszej miejscowości dobrego introligatora i z nim sie dogadajcie. Nie mniej jednak ja szukam dalej.
Acha kolega ma chyba 10 waltherów i nie wiem czy dalej czekają na reklamację...??
Sorry, ale "przerobiłem" chyba ze 40-dzieści tych albumów i w życiu nie miałem żadnych problemów z albumami Walther, również żadnych z obsługą firmy Fotokwiatek. Chyba po prostu masz pecha albo odpuściłeś sobie tą sprawę. Jak widziałeś, że są jakies wady to poczta, albo m@il i reklamacja.
Telefon czasem nie wystarczy, a dowodu zgłoszenia nie masz żadnego.
Wcześniej wklejałem zdjęcia do Hezno to nie ma nawet porównania.
MS<>
Maciej Służenko
17-03-2009, 16:36
Pozdrawiam
M.S.
Swego czasu Henzo było dla mnie wyznacznikiem dobrej jakości albumów. Oddałem w tym wiele zdjęć ślubnych. W pewnym momencie jakość Henzo spadła drastycznie i po namowach dystrybutora przestawiłem się na Walthery. Było ok, ale krótko. Jak jest obecnie ? Mam obok siebie dwa kartony kompletnie nienadających się do niczego albumów Walthera. KAŻDY ma jakieś plamy od kleju, często zagięte pergaminy. Od momentu jak jeden z nich rozleciał sie zaraz po wklejeniu 1-wszego zdjęcia (tu padły ostre słowa) moja przygoda z Waltherem się zakończyła. Obecnie używam albumów od Barańskiego i póki co sobie chwalę.
Chyba po prostu masz pecha albo odpuściłeś sobie tą sprawę. Jak widziałeś, że są jakies wady to poczta, albo m@il i reklamacja.
Telefon czasem nie wystarczy, a dowodu zgłoszenia nie masz żadnego.
Wcześniej wklejałem zdjęcia do Hezno to nie ma nawet porównania.
MS<>no chyba żartujesz że jeszcze za przesyłkę bedę płacił. Zgłoszenie było telefoniczne i to 2x i przedstawiciel by podjechał gdybym kupił. Miałem wczesniej bardzo dobre zdanie o waltherze i fotokwiatku, obecnie skreśliłem firmę z kajetu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Obecnie używam albumów od Barańskiego i póki co sobie chwalę.
Maciek, ale jak sie bierze 800-1200 za ślub to Barański trochę drogi...;)
Maciej Służenko
17-03-2009, 16:50
Maciek, ale jak sie bierze 800-1200 za ślub to Barański trochę drogi...;)
To albo się bierze więcej za ślub albo oddaje bez albumu. Sorry, ale wklejać album i bać się, że zaraz się rozleci ? Kupować album i każdy kartkować stronę po stronie w celu stwierdzenia czy defekty są "znośne" i czy da się je zakleić zdjęciami ? Ja dziękuję za taką robotę, a poza tym wiosna idzie :-)
wickermann
17-03-2009, 18:34
Sorry, ale "przerobiłem" chyba ze 40-dzieści tych albumów i w życiu nie miałem żadnych problemów z albumami Walther,
Każdy z nas próbował różnych firm, ja naciąłem się na trzecim albumie firmy Walther i drugim Henzo GranCara (oba reklamowane w Fotokwiatku - Pani Ewa poleciła albumy Walthera, ale z serii Premium, a nie Classic) a ja nie mam ochoty się pie..........ić za każdym razem i zastanawiać się ile albumów z paczki np. 20 sztuk będzie do wymiany :) No sorry.
Zamawiam tylko albumy z czarnymi kartami, może zamawiałeś po prostu inne, albo z innej partii.
W albumach Walthera raziły mnie pofałdowane strony, jeśli były to czarne karty, to jakby wyblaknięte, poza tym farba zostawały na paluchach przy przewracaniu... W albumach Henzo czarne karty potrafią być niejednolicie wybarwione, co za taką cenę jest śmieszne.
Nie wiem, kto to pisał o albumach Empola, że to kupa, ale czasami wypadałoby mieć pojęcie o tym, co czym się pisze.
Pytam się, co takiego ma np. taki Walther, czego nie można zamówić w Empolu? Poza tym używam albumów na 100 stron, a Walther ma chyba maksymalnie po 80...
Napisz sobie mejla do Fotokwiatka i zapytaj się jaką gramaturę ma karton w sprzedawanych przez nich albumach a potem zadaj to samo pytanie w Empolu i to już świadczy o podejściu do klienta :mrgreen:
Najczęściej zamawiam takie i nie narzekam:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img168.imageshack.us/img168/828/47569082.jpg)
źródło (http://img16.imageshack.us/img16/8185/75659180.jpg)
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/3353/13817952.jpg)
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/2364/10557977.jpg)
sluzalekmichal
17-03-2009, 19:24
Widzę, że miałem chyba jakieś dobre partie Walthera. Zastanawiam się kiedy na mnie trafi jakaś "ryba" w paczce. Do tej pory używałem Walther Classic, Premium i Delux. Trzeci zdecydowanie najsolidniejszy i najdroższy.
Ale widze, że moje pozytywne doświadczenie jest dość odosobnione.
Tylko jeśli nie Walther to co. Czy jest jakaś firma, której 100% sprzedaży to zawsze 100% jakość. Tak myślę, że może nasz rynek jest dla niemców właśnie takim "wypychadłem" drugiego czy trzeciego gatunku. Te sprawy są zawsze nieoficjalne tak wię kto wie. Może więc warto zacząć zamawiać Walthera w Niemczech.
Chyba, że ktoś ma inny pomysł.
Pozdrawiam
M.S.
Wczoraj odebralem przesylke z albumem wlasnie z Empolu i solidnosc i jakosc wykonania mnie bardzo bardzo pozytywnie zaskoczyly.
Nie wiem jak bedzie z trwaloscia ale sadzac po wykonaniu bedzie ok.
W zeszlym tyg kupilem album za ok chyba 100 zlociszy w Gedeonie i drugie ogladanie juz przez rodzine skonczylo sie rozklejaniem...dobrze ze to w rodzinie i podklejenie zalatwilo sprawe... Ale mam ochote im to zaniesc z powrotem...
sluzalekmichal widzę, że jesteś niesamowitym szczęśliwcem, albo to ciocia twoja importuje te albumy.;) Ja własnie głównie na deluxach sie przejechałem.
firma FotoKwiatek.
Od nich to chyba tylko hurtowo?
sluzalekmichal
18-03-2009, 10:52
Od nich to chyba tylko hurtowo?
Hurtowo i po sztuce, jak Ci pasuje. Za przesyłke i tak musisz zapłacić.
Jak zamawiasz to tylko kurier, nigdy firmowa dostawa, że niby Ci podwiozą przy okazji. Odbierając od kuriera, a towar przeciez zamawiasz m@ilowo masz na starcie lepsze warunki jesli chodzi o reklamacje. Odbiór od dostawcy firmowego - no cóż - przecież widziałeś co brałeś przy pracowniku FotoKwiatek więc o co chodzi.
Kurier przywiózł i nie widział co w środku, czy dobre, czy zniszczone.
Jest to mysle dobra metoda na zabezpieczenie się w razie jakiejś "rybki" w srodku.
Pozdrawiam
M.S.
Może odświeżę, gdzie kupujecie albumy do ślubów? Jakie dokładnie modele? I czy wklejacie na każdej stronie czy co drugą?
adi760303
13-08-2009, 08:24
Może odświeżę, gdzie kupujecie albumy do ślubów? Jakie dokładnie modele? I czy wklejacie na każdej stronie czy co drugą?
Wiesz sposobow na wklejanie jest tak wiele jak wiele albumów.
Ja osobiscie uzywam albumów POLDOM model (mam dobra na to cene i w zasadzie wykonanie mi się podoba), do tego podklejki Henzo (wg. mnie najlepsze - osttanio kupilem hurtowo 50 sztuk w rewelacyjnej cenie).
Co do wklejania. Jeżeli w pakiecie u mniue ktos wybiera album 60 stron i 60 zdjec to ma na kazdej stronie wklejone , jezeli 30 zdjęc to ma na kazdej kartce (czyli z jednej strony). Ja najczesciej sprzedaje 100 stron + 100 zdjęc wklejane po 1 zdjęciu 15*21 na kazdej stronie (chyba ze PM wybiorą coś innego)