Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : system katalogów w Digimate III

Kubak82
20-08-2006, 09:45
mam mala prosbe do innych posiadaczy tego cudu chinskiej inzynierii :p

jaka strukture katalogow tworza wasze DM, bo moj mam wrazenie ma lekki przerost formy nad trescia :? .. mianowicie w katalogu glownym "cards" tworzy podkatalog CF0001 w nim zas DCIM.. i tu jest wszystko ok jednak a dalej rozpedza sie na calego i tworzy katalogi od 100CANON do 151CANON.. w koncowym etapie mam wiec 52 katalogi o nazwie 1xxCANON a zdjecia z regulu sa w tych ostatnich (np. 150CANON i 151CANON)..czy to normalne ?? jesli tak to czy ktos moze mi wskazac cel "po kiego" tak to skomplikowano :roll: ?? chodzi o segregacje wg. dat ??

z gory dzieki za olsnienie mnie :mrgreen:

popmart
20-08-2006, 09:51
hmmm

ja mam co prawda DMII PLUS ale w katalogu "card00x" jest już dalej jak zapisuje aparat i nic więcej ... Cards-Card001-DCIM-XXXCanon (żadnych pustych)

zanussi
20-08-2006, 09:55
U mnie jest tak: jeden folder Cards, głębiej foldery CF0001, CF0002 itd, w każdym jest DCIM, w każdym DCIM jest 100EOS5D.... więc wszystkie fotki tak naprawdę są w folderze z numerem katalogu w którym zostały zrobione. 5D daje możliwość tworzenia katalogów ręcznie w każdej dowolnej chwili.

Kubak82
20-08-2006, 10:03
no to chyba trafil mi sie jakis "wybitnie ambitny przypadek" :roll:

dzieki za odpowiedzi.. jeszcze go sformatuje i zobaczymy co z tego wyniknie.. nie chce mi sie go odsylac, we wrzesniu szykuja sie gory wiec chyba bede musial nauczyc sie z tym zyc..i szukac zjdec w dziesiatkach katalogow :evil:

Kubak82
20-08-2006, 10:41
format dysku + kazdorazowy format karty (a nie zwykle kasowanie zdjec) = jeden katalog w DM.. tylko czemu kasowanie nie wystraczy :roll: :?:

a tak z ciekawosci - Wy formatujecie karty za kazdym razem czy po prostu usuwacie wszystkie zdjecia ??

kane
20-08-2006, 10:51
formatowanie jest szybsze,
poza tym DM III wykonuje po prostu calkowity zrzut zawartosci karty wiec kopiuje wszystko

Kubak82
20-08-2006, 11:02
DM III wykonuje po prostu calkowity zrzut zawartosci karty wiec kopiuje wszystko

no i to by w zasadzie wszystko wyjasnialo :mrgreen:

dzieki, teraz powinno byz byc ok..

pozdr.!

szycho
20-08-2006, 21:00
Kubak u mnie jest: Cards -> CF0001... -> DCIM -> xxxCanon no i fotki. Tak jak pisze Kane, DMIII zrzuca wszystko co masz na karcie. Jaj nie jest pełna i cośsobie dopstrykasz to i tak DM zrzuci wszystko od początku. Format karty jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Osobiście każdą pełną kartę zgrywam dwa razy - ot tak dla pewnosci;)