Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: system katalogów w Digimate III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie system katalogów w Digimate III

mam mala prosbe do innych posiadaczy tego cudu chinskiej inzynierii

jaka strukture katalogow tworza wasze DM, bo moj mam wrazenie ma lekki przerost formy nad trescia .. mianowicie w katalogu glownym "cards" tworzy podkatalog CF0001 w nim zas DCIM.. i tu jest wszystko ok jednak a dalej rozpedza sie na calego i tworzy katalogi od 100CANON do 151CANON.. w koncowym etapie mam wiec 52 katalogi o nazwie 1xxCANON a zdjecia z regulu sa w tych ostatnich (np. 150CANON i 151CANON)..czy to normalne ?? jesli tak to czy ktos moze mi wskazac cel "po kiego" tak to skomplikowano ?? chodzi o segregacje wg. dat ??

z gory dzieki za olsnienie mnie

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hmmm

ja mam co prawda DMII PLUS ale w katalogu "card00x" jest już dalej jak zapisuje aparat i nic więcej ... Cards-Card001-DCIM-XXXCanon (żadnych pustych)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

U mnie jest tak: jeden folder Cards, głębiej foldery CF0001, CF0002 itd, w każdym jest DCIM, w każdym DCIM jest 100EOS5D.... więc wszystkie fotki tak naprawdę są w folderze z numerem katalogu w którym zostały zrobione. 5D daje możliwość tworzenia katalogów ręcznie w każdej dowolnej chwili.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to chyba trafil mi sie jakis "wybitnie ambitny przypadek"

dzieki za odpowiedzi.. jeszcze go sformatuje i zobaczymy co z tego wyniknie.. nie chce mi sie go odsylac, we wrzesniu szykuja sie gory wiec chyba bede musial nauczyc sie z tym zyc..i szukac zjdec w dziesiatkach katalogow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

format dysku + kazdorazowy format karty (a nie zwykle kasowanie zdjec) = jeden katalog w DM.. tylko czemu kasowanie nie wystraczy

a tak z ciekawosci - Wy formatujecie karty za kazdym razem czy po prostu usuwacie wszystkie zdjecia ??

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

formatowanie jest szybsze,
    poza tym DM III wykonuje po prostu calkowity zrzut zawartosci karty wiec kopiuje wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane
    DM III wykonuje po prostu calkowity zrzut zawartosci karty wiec kopiuje wszystko
    no i to by w zasadzie wszystko wyjasnialo

dzieki, teraz powinno byz byc ok..

pozdr.!

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Kubak u mnie jest: Cards -> CF0001... -> DCIM -> xxxCanon no i fotki. Tak jak pisze Kane, DMIII zrzuca wszystko co masz na karcie. Jaj nie jest pełna i cośsobie dopstrykasz to i tak DM zrzuci wszystko od początku. Format karty jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Osobiście każdą pełną kartę zgrywam dwa razy - ot tak dla pewnosci
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Uprawnienia umieszczania postów