Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [Krakowski Zlot CB] 16-17 wrzesnia

Strony : 1 [2] 3

liquidsound
30-08-2006, 18:56
To czytaj na biezaco bo planu jeszcze nie ma ale...bedzie :wink: jak Ci sie nie chce wszystkiego czytac to mniej wiecej okolo 50 strony bedzie plan8-)

Metus
30-08-2006, 18:57
Aha ;)
To o czym jest to 7 stron wątku ? :D

moje "forum" i jego licznik jest zepsute!! mi poazuje 25stron a innym 7:shock: hmmm a może powinienem już się położyć :lol:

westu
30-08-2006, 19:01
@liquidsound:
Będę czytał na bieżąco od teraz ;)

@Metus:
W vBulletin można sobie ustawić ilość postów na strone, no i ja mam ustawione na max czyli 40 ;)

KuchateK
30-08-2006, 19:42
Co do moderacji... Wiekszosc bedzie na zlocie to bedzie malo roboty ;)

Ja jestem onanistą sprzętowym - zdjęć nie robię, chyba że knoty:mrgreen:
Pasowalo by mi to do sygnaturki :mrgreen:

Tomasz Golinski
30-08-2006, 20:09
A dzis mi sie zachcialo z kraka do wieliczki wyskoczyc, moze ktos jeszcze ma ochote ? Dla tych co lubia focic poczciwa cegle to bedzie dobry test na szumy, stabilnosc statywow, albo wytrzymalosc reki :)
"Teoretycznie" za focenie zdzierają dodatkowe 10zł. Plus bilety trzeba kupowac w Kraku na Wiślnej, bo na miejscu bywają kooooooooolejki (może we wrześniu już nie, ale wątpie). A w ogóle to tania ta impreza chyba nie jest - 44zł za wejście. Ale z drugiej strony:

http://www.kopalnia.pl/site.php?id_site=14&deparment_change=true&id_news=297&id_language=1

rysib
30-08-2006, 20:39
"Teoretycznie" za focenie zdzierają dodatkowe 10zł. Plus bilety trzeba kupowac w Kraku na Wiślnej, bo na miejscu bywają kooooooooolejki (może we wrześniu już nie, ale wątpie). A w ogóle to tania ta impreza chyba nie jest - 44zł za wejście. Ale z drugiej strony:

http://www.kopalnia.pl/site.php?id_site=14&deparment_change=true&id_news=297&id_language=1

ooooooooo i nawet : za zajęcie I miejsca – cyfrowy aparat fotograficzny;
może jakiego Nikona??:twisted:

thorin
30-08-2006, 20:45
to bierzemy usluge grupowa i ulgowa, bedzie po 30 zl na lba, jak bez ulgi to po 45 jesli dobrze widze, jutro bede mial konkretniejsze wiesci zwiazane z kopalnia ale sa jacys chetni na wieliczke ? Tomasz co Ty na to ?

Aha info a propos noclegow, z informacji wynika ze zamowione sa dwie dwojki i reszcie jest obojetne jak beda rozkwaterowanie na nawojce, Lochu pyta czy ma juz rezerwowac hotel, pozostali beda mieszkac w 4kach chyba ze komus to nie odpowiada wtedy prosze o info do mnie lub do locha.

pozdrawiam
krzysiek

muflon
30-08-2006, 20:51
Jaja to będą jak w tej Wieliczce wam powiedzą, że fotografowanie zabronione :) Bo na to że wpuszczą taką armię ze statywami/monopodami to w ogóle bym nie liczył...

thorin
30-08-2006, 20:55
mysle jesli zbierze sie grupa 5 osob chcacych polazic pod ziemia to bylby cud, ewentualnie mozna by z tego battle zrobic ;) jutro z wycieczki do wieliczki wroca moi znajomi wiec bede mial swieze wiadomosci co wolno czego nie wolno itede, a chodzenie po rynku po raz tysiac ktorys juz mi bokiem wylazi ;) co innego siedzenie w knajpach :mrgreen:

stratus
30-08-2006, 21:01

Sprostowanie co do Wieliczki:
- wejściówka już 46 PLN,
- termin nadsyłania prac do 6 września 2006. :)
- a tempo zwiedzania że tylko z ręki fociłem.
To kombinat i maszynka do robienia pieniędzy a nie kopalniany plener :) ale może wrzesień bedzie bardziej sprzyjający niż okres urlopowy.

p_lar
30-08-2006, 22:44
A ja mam pytanie z innej beczki. Dziś dostałem wypłatę (yes! yes! yes! :mrgreen: ) więc jak będę w Krakowie przy okazji II ogólnopolskiego zjazdu partii chciałbym ukręcić własne lody...
Może by mi ktoś polecił jakiś dobry sklep/komis gdzie można pomacać do woli sprzęcior i zanabyć jakiś słoik-tele do 300mm i 2,5k zl. Bo u mnie w rodzinnem mieście bryndza, tylko TIPy i Fotojokery.

Avadra_K
30-08-2006, 23:55
Kurcze, Szanowni Państwo !
Dzismiałem niopisaną przyjemność strzelić trasę W-wa - Kraków - Bochnia - Tarnów - W-wa, żeby wszystko załatwić musiałem bardzo nadwyrężyć przepisy Prawa o ruchu drogowym - to zupełnie tak samo jak z Wieliczką, tam się nawet aparatu nie da ustawić i kadru wybrać - bo jak już się człowiek
ustawi do zdjęcia, to przewodnik z wycieczką jest 500 m dalej. Zapomnijcie o wycieczce, Kazimierz - bardzo dobra propozycja - mnie się co prawda marzy Nowa Huta - street - ale.... no właśnie tam strach ze sprzętem spacerować. Może faktycznie czas bajwyższy zacząć planować "plan dnia", bo finito będzie takie, że z samego rano , koło południa utkniemy w jakiejś knajpce i ..... i tak już zostanie.

Il fuoco
31-08-2006, 00:01
ja jestem za Kazimierzem.
Nowa Huta też może być ale we dwudziestu.

westu
31-08-2006, 00:13
Mój głos na Kazimierz ;)
Nowa Huta jak chcecie
Możemy skoczyć na industrial na cementownie na Bonarce, tylko, że tam ochrona urzęduje ... ;P

liquidsound
31-08-2006, 00:15
Sluchajcie ja Was moge poprowadzic po Nowej Hucie:D

Avadra_K
31-08-2006, 00:20
Sluchajcie ja Was moge poprowadzic po Nowej Hucie:D

No i bardzo fajnie, a kto nas "ochroni" :p

pazurek
31-08-2006, 00:25
Ojca Rydzyka nie rusza...

Czacha
31-08-2006, 00:58
Trzymajmy sie konkretow - kto, gdzie i za ile ;)

Na kiedy ustalamy deadline zapisow, a nastepnie przedplat na konto? Na ile wczesniej musimy zarezerwowac miejsca w hotelu i knajpie?

Bo tak to sie ludzie zbierac beda nie wiadomo ile.

liquidsound
31-08-2006, 01:33
No i bardzo fajnie, a kto nas "ochroni"Spokojnie wieksza grupa tj, np 5 osob nic nam nie zrobia. Dresy sa niebezpieczne jak sa w przewadze, a piatkami nie chodza bo jeden umie pisac a drugi czytac:D pozatym nie chce robic OT ale to co przyjelo sie dla ludzi z resztypolski o hucie jest kretyniznem, bo to samo co w hucie dzieje sie na wszystkich blokowiskach(z ta roznica ze zabytkow takich nie ma:mrgreen: ), zarowno w Krakowie jak i w Wawie. Pozatym bardzo czesto ziomy z Huty w weekend sa na rynku, wiec rowniez mozna sie bac. Mozemy pojechac autkiem, porobic zdjecie nie oddalajac sie od niego bo w razie zauwazenia podejrzanej grupki mozna sie do niego schowac.

thorin
31-08-2006, 05:50
wlasnie deadline, w niedziele koniec zapisow, w poniedzialek Lochu rezerwuj miejsca w hotelu

Bigmar
31-08-2006, 09:36
Napaliłem się na Wieliczkę ale po poście Avadra_K troche mi przeszło. Kazimierz, czy Nowa Huta? Najchętniej oba jak się uda. Nie byłem w żadnym z tych miejscy więc gdziekolwiek pójdę będę zadowolony.
Jest jakiś plan awaryjny na wypadek deszczu? Jakoś niechętnie będę latał przemoczony po mieście by parę fotek cyknąć w deszczu.

kartel
31-08-2006, 10:18
w Kazimierzu byłem z 5 razy więc mnie nie rajcuje ale chętnie do Nowej Huty bym sie wybrał o ile jest co focic...

thorin
31-08-2006, 13:09
Bigmar, to ja proponuje wielkiczke zrobic w programie dla chetnych, najlepiej by bylo jesli podzielimy sie na grupy po 10 osob (tak okolo, nigdy wszak rowno nie bedzie), i ramowy program wygladalby tak:

Sobota

10:00 - zbiorka na rynku, zapoznanie sie, podzial na grupki i jazda do atrakcji
14:00/15:00 - ponowna zbiorka na rynku, ponowny podzial na grupy (np. rano jestem w grupie pierwszej i foce rynek, ale wieczorme moja grupa idzie focic wawel, a ja wawelu nie chce tylko chce na zakrzowek z grupa trzecia) i znow jazda do focenia
18:00/19:00 - zbiorka wszystkich grup w knajpie

Kuba, myslisz ze szkielet dobry ? z atrakcji mamy:
1. Nowa hute - ktos stamtad jest ? jest tam co focic ?
2. Zakrzowek - pejzaz
3. Wieliczka
4. Wawel
5. Rynek
6. Kazimierz - street photo
7. Bonarka - industrial
8. Zoo

cos jeszcze dopisac ?

westu
31-08-2006, 13:14
No mozna jeszcze tak jak wczesniej pisałem iść na Bonarke porobić industrial, tylko tak jak mówie, tam jest ochrona ;)
Byłym w tamtym roku z krakowską grupą CF, weszliśmy od tyłu i dopiero na końcu mieliśmy krótkie spotkanie z ochroną (powiedzieli, żebysmy uwarzali ;P).
Więc kto jest z Krakowa mógłby podejść i się spytać ich czy jest możliwość blebleble ;) możę się uda ;)

thorin
31-08-2006, 13:16
No mozna jeszcze tak jak wczesniej pisałem iść na Bonarke porobić industrial, tylko tak jak mówie, tam jest ochrona ;)
Byłym w tamtym roku z krakowską grupą CF, weszliśmy od tyłu i dopiero na końcu mieliśmy krótkie spotkanie z ochroną (powiedzieli, żebysmy uwarzali ;P).
Więc kto jest z Krakowa mógłby podejść i się spytać ich czy jest możliwość blebleble ;) możę się uda ;)

to sie sciepuje na flache albo dwie i wtedy sie foci do woli ;) ... ok Bonarka wpada na liste...

czajna
31-08-2006, 13:34
Jakby co jest jeszcze zoo...

Bigmar
31-08-2006, 13:44
Jak tak patrzę na PKP to najwcześniej będę około 13.30 w Krakowie.

nastier
31-08-2006, 15:14
a ja kolo 12.30 jadac busikiem...

Kubak82
31-08-2006, 19:34
a ode mnie mala prosba.. nie ustalilismy jeszcze szczegolow co do kimania (w sensie zaliczki itp.) a ja, tak jak pisalem wczesniej, jutro wyjezdzam i bede dopiero 12 wrzesnia, bez mozliwosci dostepu do CB w miedzyczasie :( ..

co do zlotu - bede na 100% wiec gdyby byly jakies nowe listy itp - ja przyjade NA PEWNO a wszelkie formalnosci bede zalatwial po swoim powrocie :smile: :!:

z gory wiec dzieki i juz sie nie moge doczekac czytania tych +/- 30 nowych stron watku po powrocie :mrgreen: :lol:

kartel
31-08-2006, 19:36
Dobra ja się pisze na cokolwiek...:-D jakby byli chętni z okolic warszawy bez transportu to zbiórka na wache i biorę 4 chętnych.

nastier
31-08-2006, 19:45
jak juz pisalem, jestme w podobnej sytuacji co Kubak82 i wolalbym wiedziec komu i ile przelewac za nocleg do soboty... potem przez tydzien mnie nie ma.

thorin
31-08-2006, 20:21
Kubak82, tu masz numer mojego koma - 502891195, masz i sie dowiaduj ;) milego urlopowania zycze kimanie bedzie zalatwiane, lochu sie tym zajmie ale narazie niewiedziec czemu milczy... wponiedzialek ma dead line

Kubak82
31-08-2006, 20:45
na poloninach siec lapie wiec da sie zrobic :wink: 8-)

owocnej dyskusji i do zobaczenia na zlocie :mrgreen:

liquidsound
31-08-2006, 22:27
1. Nowa hute - ktos stamtad jest ? jest tam co focic ?
No niestety po zmianie podzialu administracyjnego Krakowa ja jestem:cry: ale do Huty chodzilem do liceum. Jest co focic, stare budynki administracyjne Huty, Plac centralny, szpital Zeromskiego no i okolice samej huty. Jesli chcecie to moge poprowadzic grupe, ale potrzeba drugiej furki, zebysmy w 10 osob pojechali.

Encor
01-09-2006, 09:29
Niestety Panowie, ja jednak odpadam ze składu. Też mi wypadł dyżur w robocie - muszę pilnować, żeby strona działała. Bawcie się dobrze

canis_lupus
01-09-2006, 10:28
Co do Zakrzówka wieczorem: Potwornie ciemno i można się zabić.
Może jednak te kopce dorzucić?
Wieliczka: Potwierdzam: Drogi i zdjęć nie da się zrobić.
Podział na grupy: Nie podoba mi się to. Nie po to się wszyscy spotykamy zeby się potem dzielić.

pazurek
01-09-2006, 11:15
Wlasnie, dzielic to sie mozna oplatkiem. Do zlotu jeszcze troche czasu zostalo i z pewnoscia czesc towarzystwa sie wykruszy (niestety zawsze tak bywa). Mysle ze spokojnie damy rade polazic wszyscy razem.

Jesli chodzi o kierunek zwiedzania to spokojnie mozna zaliczyc:

1. Rynek i okolice
2. Wawel i kawalek Wisly
3. Kazimierz

Z Kazimierza mozna potem pojechac do Huty jakby ktos chcial. Ewentualnie mozna by sie cofnac w strone Blon (albo pod Jubilat) i pojechac na Kopiec Kosciuszki. Trzeba by zrobic ankiete (gdzie jest Drozdi kiedy jest porzebny). ;)

A tak w ogole to prosze, oto lista najwazniejszych obiektow do zaliczenia (z zabytkow, of koz):
http://www.krakow4u.pl/index.php?parametr=zabytki
http://www.miastaeuropy.art-web.pl/krakow.php

BTW, Zakrzowek bym odradzal, teren oficjalnie jest ogrodzony z zakazem wstepu, sciezki waskie a skaly strome wiec pakowanie sie tam chmara ludzi (jeszcze wieczorem) to nie jest najlepszy pomysl.

Wszelkie wypady poza miasto (Wieliczka, Pieskowa Skala, Ojcow, itp) to juz chyba na indywidualne zyczenia wycieczkowiczow.

kartel
02-09-2006, 10:01
no ja panowie też niestety odpadam bo mam pierwszy zjazd na uczelni..:(

thorin
02-09-2006, 10:11
EDIT #1:
Ok czyli po kolejnych rezygnacjach lista w tej chwili wyglada tak:

EDIT #2:
Javion rezygnuje ze zlotu, Venio z Nawojki

1. Czacha - hotel NAWOJKA
2. Kubak82 - hotel NAWOJKA
3. Venio +1 - bedzie mial nocleg jak mu sie uda
4. p_lar - hotel NAWOJKA
5. Il fuoco - hotel NAWOJKA
6. thorin - nie nocuje w Krakowie
7. Tomasz Golinski +1 = hotel NAWOJKA
8. towersivy
9. mmsza - hotel na kazimierzu
10. Mac - hotel na kazimierzu
11. Avadra_K + 1 = do 150zl za pokoj 2osobowy (od pokoju nie od osoby)
12. Bigmar - hotel NAWOJKA
13. stratus + 1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy)
14. Metus - hotel NAWOJKA
15. westu - siostra ma mieszkanie
16. rysib - hotel NAWOJKA
17. canis_lupus - miejscowy
18. nastier - hotel NAWOJKA
19. czajna + 1 - miejscowke ma zapewniona
20. ags - miejscowy
21. Routlaw - wpadnie na pewno
22. Cyborg - miejscowy
23. gonzo44 - miejscowy
24. Birez - miejscowy
25. Pazurek - miejscowy
26. liguidsound - miejscowy
27. Kubaman - miejscowy
28. Iza - miejscowa
29. lochu - miejscowy
30. beachcomber - ma kimanie u siostry
31. madallenka - miejscowa
32. temol - miejscowy
33. ripek - zamiejscowy ale daleko nie ma

Towersivy, rezerwowac dla Ciebie cos ?

Venio
03-09-2006, 00:30
chcialbym sie wypisac z listy osob nocujacych w nawojce. Bede mial nocleg a jesli sie nie uda to bede tylko na jeden dzien. Pozdro

Aha... nei wiem czy to takie istotne ale inni maja wiec ja tez - Krzysiek dopisz " +1 "

gonzo44
03-09-2006, 18:41
Co do knajpy to myślę, że Re będzie najlepsze. Blisko rynku, dużo miejsca, stonowana muzyka, tokaj w dzbankach :D
Dzielenie na grupy nie jest dobrym pomysłem, zlot jest chyba po to żeby się poznać, pogadać, trochę zdjęć porobić... nie skupiajmy się na zdjęciach :P
Thorin Ciebie specjalnie na zakrzówek zabiore ;-)

madallenka
03-09-2006, 22:56
Thorin Ciebie specjalnie na zakrzówek zabiore ;-)

myśle, że nie tylko Thorin będzie się tam chciał wybrać. Ja się też z chęcią tam zabiore.. :) W końcu to bardzo fajne miejsce jest.

Mac
03-09-2006, 23:35
A ja mam pytanie z innej beczki. Dziś dostałem wypłatę (yes! yes! yes! :mrgreen: ) więc jak będę w Krakowie przy okazji II ogólnopolskiego zjazdu partii chciałbym ukręcić własne lody...
Może by mi ktoś polecił jakiś dobry sklep/komis gdzie można pomacać do woli sprzęcior i zanabyć jakiś słoik-tele do 300mm i 2,5k zl. Bo u mnie w rodzinnem mieście bryndza, tylko TIPy i Fotojokery.

Kolego nie przesadzaj masz w Łodzi Fotokonsorcjum i Foto-Bogutti, coś u nich kupowałem, nie było źle.

Kolekcjoner
03-09-2006, 23:43
Chciałbym się dopisać do listy jako miejscowy. I pytanie czy jest już zatwierdzony jakiś plan:D?

Czacha
03-09-2006, 23:51
Plan ustalacie wy - miejscowi :)

arturs
03-09-2006, 23:57
Czy ktoś już orientował się odnośnie wolnych miejsc w Nawojce?
Bo jest szansa że też się wybiorę z żoną..jutro w robicie się okaże. interesował by mnie pokój 2 osobowy

Pozdr
Artur

Czacha
04-09-2006, 12:01
No to jak z tymi miejscami? Zostalo naprawde niewiele czasu.

Avadra_K
04-09-2006, 13:10
Ja wypadam, ale nie ze zlotu tylko z holtelu - już sobie załatwiłem hotel. Tak, że a onie/nas się nie martwcie spanko mamy (w Royalu) niezły hotelik i co najważniejsze na plantach więc wszędzie niedaleko

canis_lupus
04-09-2006, 20:27
Co do knajpy to myślę, że Re będzie najlepsze. Blisko rynku, dużo miejsca, stonowana muzyka, tokaj w dzbankach :D

A moze zarezerwować miejsce? Mielibyśmy pewne...

Cichy
06-09-2006, 09:22
Tak sobie myślę - może bym się wybrał...

grregorry1
06-09-2006, 12:40
Ja się też dopisuję do listy jako miejscowy.

Tomasz Golinski
06-09-2006, 13:30
Cichy, nie myśl tylko bierz Whi-capa i przyjeżdzaj.

thorin
06-09-2006, 14:27
Zmoich obliczen wynika ze na Nawojkebeda zarazerwowane 2 pokoje 4 osobowe i 2 dwuosobowe, chetni na nawojke to:

Czacha - hotel NAWOJKA
Kubak82 - hotel NAWOJKA
p_lar - hotel NAWOJKA
Il fuoco - hotel NAWOJKA

Bigmar - hotel NAWOJKA
Metus - hotel NAWOJKA
rysib - hotel NAWOJKA
nastier - hotel NAWOJKA

Tomasz Golinski +1 = hotel NAWOJKA
stratus + 1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy)

ktos jeszcze ? pomylilem cos ? sprostowywac bo jutro oddaje liste do Locha...

Mac - Nie mam danych teleadresowych do hotelu na kazimierzu, jesli jeszcze nie masz rezerwacji skontaktuj sie z Mmsza, Avadra_K juz ma nocleg.

pozdrawiam
krzysiek

mmsza
06-09-2006, 14:31
Mac - Nie mam danych teleadresowych do hotelu na kazimierzu, jesli jeszcze nie masz rezerwacji skontaktuj sie z Mmsza, Avadra_K juz ma nocleg.

http://www.astoriahotel.pl/pl/index.htm

Avadra_K
06-09-2006, 15:24
http://www.astoriahotel.pl/pl/index.htm

http://www.royal.com.pl/pl/index.php?pg=kontakt

mmsza
06-09-2006, 16:19
też ok ale tam przy Astorii na Kazimierzu jest niesamowicie klimatyczna knajpka. Przesiedzielismy w niej kilka niezlych chwil zeszlego zlotu :p

thorin
06-09-2006, 16:25
oto te niezle chwile ;) :mrgreen:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img385.imageshack.us/img385/6720/ewttwetwe2.jpg)

heh knajpka fajna, klimatyczny byl szczegolnie pan podajacy kawe ;)

Avadra_K
06-09-2006, 16:45
oto te niezle chwile ;) :mrgreen:

heh knajpka fajna, klimatyczny byl szczegolnie pan podajacy kawe ;)

:p
Kurcze, wyglądacie tak jak byście:
- albo byli padnięci na maxa
- albo jakoś stypa się kroiła:?:
:mrgreen: :mrgreen:

thorin
06-09-2006, 16:53
to dlatego ze juz wszystkim bylo smutno z powodu nieublagalnie zblizajacego sie wyjazdu ;) a niektorzy mieli kaca po wieczornej posiadowie :mrgreen:

EDIT:

zeby nie bylo ze w tej knajpce naprawde tak smutno bylo, to po drugiej stronie stolu wygladalo to tak:

źródło (http://img384.imageshack.us/img384/2948/kazii8.jpg)

Cichy
06-09-2006, 17:17
Panie , dopiszcie mnie do NAWOJKI 2 noce pt-sb i sb-nd , Cichy + 1 (pokój dwuosobowy).

thorin
06-09-2006, 17:21
sie robi:

2 pokoje 4-osobowe
3 pokoje 2-osobowe z czego jeden na piatek i sobote

Czacha - hotel NAWOJKA
Kubak82 - hotel NAWOJKA
p_lar - hotel NAWOJKA
Il fuoco - hotel NAWOJKA

Bigmar - hotel NAWOJKA
Metus - hotel NAWOJKA
rysib - hotel NAWOJKA
nastier - hotel NAWOJKA

Tomasz Golinski +1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy)
stratus +1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy)
Cichy +1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy na dwa dni, piatek i sobote)

Lista uczestnikow zlotu prezentuje sie nastepujaco:

1. Czacha
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin
7. Tomasz Golinski
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy

arturs dopisac Cie ? bo tak niedecydowanie troche wyraziles chec ;)

Cichy
06-09-2006, 17:30
Już widze 35 osób nie mówiąc o towarzyszących :P

gonzo44
06-09-2006, 17:30
Jeżeli zjawi się chociaż połowa zadeklarowanych to, jak zauważył Czacha, robienie zdjęć czemukolwiek poza samym sobą traci sens więc może od razu zaczniemy od spotkania w knajpie? Nie będzie problemu z planem zlotu, miejscem spotkania, mapka będzie prosta... :P

thorin
06-09-2006, 17:37
Cichy nie marudz ;) to tylko zdeklarowani, ja sie bede cieszyl jesli rzeczywiscie tyle sie stawi, jaka frekwencje mielismy w zeszlym roku, ktos pamieta? 80 % zdeklarowanych ?

p_lar
06-09-2006, 17:47
Jeżeli zjawi się chociaż połowa zadeklarowanych to, jak zauważył Czacha, robienie zdjęć czemukolwiek poza samym sobą traci sens więc może od razu zaczniemy od spotkania w knajpie? [...]

Jasne, od razu do knajpy łyknąć troche stabilizatora obrazu
a potem zdjęcia nocne z ręki :-D

Cichy
06-09-2006, 17:48
Pytanko istotne - przed hotelikiem jest parking ?

liquidsound
06-09-2006, 18:02
Pytanko istotne - przed hotelikiem jest parking ?I tak i nie. Hotelowego parkingu nie ma, ale na calej dlugosci reymonta mozna stawiac autka, a jesli braknie miejsca to za budynkiem hotelu sa budynki AGH gdzie tez mozesz stawiac:wink:

czajna
06-09-2006, 20:59
Fajnie Wam ta Nawijka trafiła bo mam do Was raptem ze 300 m od mieszkania w które ja będe osiedlał z moją dziewczyną :)

arturs
06-09-2006, 21:27
sie robi:

2 pokoje 4-osobowe
3 pokoje 2-osobowe z czego jeden na piatek i sobote

Czacha - hotel NAWOJKA
Kubak82 - hotel NAWOJKA
p_lar - hotel NAWOJKA
Il fuoco - hotel NAWOJKA

Bigmar - hotel NAWOJKA
Metus - hotel NAWOJKA
rysib - hotel NAWOJKA
nastier - hotel NAWOJKA

1. Czacha
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin
7. Tomasz Golinski
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy

arturs dopisac Cie ? bo tak niedecydowanie troche wyraziles chec ;)

Dopisac, dopisać - pisze się na 2 osobowy pokój w nawojce.. w pracy spoko - będzie wolne, a dzieciaki też się gdzieś upchnie ;-). Będę z żoną

Pozdr
Artur

thorin
06-09-2006, 22:54
sie robi:

2 pokoje 4-osobowe
4 pokoje 2-osobowe z czego jeden na piatek i sobote

Czacha - hotel NAWOJKA
Kubak82 - hotel NAWOJKA
p_lar - hotel NAWOJKA
Il fuoco - hotel NAWOJKA

Bigmar - hotel NAWOJKA
Metus - hotel NAWOJKA
rysib - hotel NAWOJKA
nastier - hotel NAWOJKA

arturs +1(plus dzieci ;) pokoj dwuosobowy)

1. Czacha
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin
7. Tomasz Golinski
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. arturs

arturs
06-09-2006, 23:15

Dzieci nie biorę.. nie ma mowy ;-), żona wystarczy :mrgreen:

Pozdr
Artur

gonzo44
07-09-2006, 09:07
żona wystarczy :mrgreen:
nauczyłbyś się sam dzwigać statyw ;-)

lochu
07-09-2006, 18:44
Witam

Właśnie dokonałem rezerwacji w hotelu Nawojka wg listy Thorina. Pojawił sie niestety problem z ilością pokoi 2 os. Ponieważ takie są najbardziej chodliwe to nie było już dziś wolnych pokoi z osobną łazienką (wcześniejsza rezerwacja była 3 x 4 os. + 2 x 2 os. bo tak wyliczyłem ze starej listy), więc zarezerwowałem:

2 x 2 os. ze wspólną łazienką (tzw. studio) na jedną noc
1 x 2 os. na jedną noc
1 x 2 os na dwie noce
2 x 4 os na jedną noc

W sumie 16 miejsc. Mam nadzieję że to nie będzie stanowiło problemu dla nikogo :-)
Gdyby sie coś miało zmienić to prosze pisać, ale każda dodatkowe zwiększenie rezerwacji będzie już mało przewidywalne więc może być kłopot.

Czacha
07-09-2006, 18:57
Za malo miejsc na dwie noce - w piatek przyjezdzam prawdopodobnie z Tomkiem, jego zona.. i byc moze Metus. Wiec juz dwie osoby nie maja gdzie spac ;)

rysib
07-09-2006, 19:00
dobra czas ustalić środek transportu. kto jedzie przez Bydgoszcz, lub okolice?? Chętnie dożuciłbym się do paliwa (takie mam dobre serduszko) :twisted:

liquidsound
07-09-2006, 19:59
Dzialajcie bo bedziecie w samochodach spali:grin:

lochu
07-09-2006, 20:02
Za malo miejsc na dwie noce - w piatek przyjezdzam prawdopodobnie z Tomkiem, jego zona.. i byc moze Metus. Wiec juz dwie osoby nie maja gdzie spac ;)

Czyli ile i jakich jeszcze ma być? Prosiłbym o jakieś konktretne ustalenia bo nie śledzę na bieżąco rozwoju sytuacji a już zaczyna być mało miejsc w hotelu. Chciałbym żeby nie było później niedomówień. I proszę jeszcze te ustalenia podać Thorinowi bo z jego listy robię rezerwację.

Tomasz Golinski
07-09-2006, 20:06
Próbuje wydusić od Metusa szczegóły. Pewne jest, że trzy osoby (ja+1 i Czacha) zostajemy jeszcze jedną noc.

liquidsound
07-09-2006, 20:09
Tomek czyli w poniedzialek powtoreczka??

Tomasz Golinski
07-09-2006, 20:12
W poniedzialek jedziemy do Ustronia :D Tam jeszcze jeden nocleg i wracamy tylko we dwóch :D

Czacha
07-09-2006, 20:28
Ustalilismy z Tomkiem ze nocleg dla 3 osob (a moze 4..jak cos damy znac) potrzebujemy z piatku na sobote i z soboty na niedziele. Co dalej to juz ustalimy na miejscu. Byc moze zostaniemy w Krakowie do poniedzialku.. a moze te noc spedzimy juz w Ustroniu. To zalezy od wielu czynnikow ktorych teraz ustalic sie nie da ;)

Tak wiec jesli sie da to poprosze o zmiane w rezerwacji.

Cichy
07-09-2006, 20:41
To jak te 2 osobowe są w końcu ? Doczytalem, że chodzi o pokoje w cenie 110 zł, czyli z łazienką i taki właśnie bym chciał :]

lochu
07-09-2006, 20:44
Ustalilismy z Tomkiem ze nocleg dla 3 osob (a moze 4..jak cos damy znac) potrzebujemy z piatku na sobote i z soboty na niedziele. Co dalej to juz ustalimy na miejscu. Byc moze zostaniemy w Krakowie do poniedzialku.. a moze te noc spedzimy juz w Ustroniu. To zalezy od wielu czynnikow ktorych teraz ustalic sie nie da ;)

Tak wiec jesli sie da to poprosze o zmiane w rezerwacji.

Czyli jakie dokładnie zmiany chcecie wprowadzic? Proszę o konkretne podanie.
Teraz jest:

2 x 4 os na 1 noc
2 x 2 os (studio) na 1 noc
1 x 2 os na 1 noc
1 x 2 os na 2 noce

Co dokładnie chcecie zmienić/dodać (ile i jakich pokoi) i proszę założyć te 4 osoby, żeby nie brakło. Czas ucieka...

Il fuoco
07-09-2006, 20:49
ekhmm... to za 9 dni Panie i Panowie...
gdzie,komu i ile na konto?

lochu
07-09-2006, 20:53
To jak te 2 osobowe są w końcu ? Doczytalem, że chodzi o pokoje w cenie 110 zł, czyli z łazienką i taki właśnie bym chciał :]

W bardzo wstępnych ustaleniach było że chyba tylko 2 osoby miały "+1" i wyraźnie napisane pokój 2-osobowy, więc przedtem zarezerwowałem tylko 2. Było dostępne więcej ale nie wiedziałem czy ktoś coś zmieni. Teraz dostępne są 2os. jako to "studio" czyli wspólna łazienka na dwie dwójki, bo tamte już są zajęte. Pozostaje kwestia dogadania z innymi "kto pierwszy ten lepszy" w zgłoszeniach udziału na listę chętnych albo rzut monetą...

Mam nadzieję, że się jakoś ułoży.

arturs
07-09-2006, 20:56

Też bym chciał ale jak nie ma to się chyba jakoś pogodzimy ;-), ... najwyżej wprowadzi się limity na czas kąpieli dla kobiet :mrgreen:

Pozdr
Artur

thorin
07-09-2006, 21:02
Lochu wielkie dzieki za pomoc, sadze ze inni tez powinni byc zadowoleni i wdzieczni, dzieki Lochowi ten nocleg jest w ogole zorganizowany, w zeszlym roku byla wolna amerykanka...

Metus
08-09-2006, 11:46
ja również poproszę o 2 noce.. pt-so, so-nd :D

Cichy
08-09-2006, 12:02
Kumam, czyli ile płacimy za owe studio, 90 czy 110 ? :)

.. już znalazłem , 90 :P

Czacha
08-09-2006, 12:52
Tak wiec brygada 4osobowa z Bialegostoku jest gotowa ;)

Silent Planet
08-09-2006, 17:22
Cichy - ładnie tam wlkp. reprezentuj, wstydu nie przynieś!
Pamiętaj - jak wszyscy pod stołem, Ty masz nie tyle siedzieć co stać, i to na baczność! :wink:

thorin
08-09-2006, 18:25
ok gremium sie ywpowiedzialo ze nie chce zeby go dzielic, ze woli sie poznawac, szanuje ten wybor, ale wydaje mi sie ze focenie w 30-osobowej grupie na ciasniutkich uliczkach kazimierza moze byc frustrujace miast sprawiac radosc, chyba ze pojdziemy lawa i wszyscy beda mieli takie same kadry :mrgreen: chcialbym zebrac mala grupke zeby moc pochodzic spokojnie po zakatkach kazimierza, ktos mnie poprze ? a co do poznawania sie, oczywiscie chetnie wszystkich poznam, ale chcialbym przywiezc tez jakas fajna fote z grodu kraka...

gonzo44
08-09-2006, 18:31
Ja fotki z grodu kraka przywozić nigdzie nie chce...Chciałbym zebrać malą grupę żeby móc posiedzieć spokojnie w zakątku jakiejś knajpki nad piwkiem i poonanizować się...oczywiście sprzętowo ;-)

A tak na serio to chyba najwyższy czas zacząć się zastanawiać nad planem wycieczki, jakimiś mapkami itp.

mmsza
08-09-2006, 18:34
ok gremium sie ywpowiedzialo ze nie chce zeby go dzielic, ze woli sie poznawac, szanuje ten wybor, ale wydaje mi sie ze focenie w 30-osobowej grupie na ciasniutkich uliczkach kazimierza moze byc frustrujace miast sprawiac radosc, chyba ze pojdziemy lawa i wszyscy beda mieli takie same kadry chcialbym zebrac mala grupke zeby moc pochodzic spokojnie po zakatkach kazimierza, ktos mnie poprze ? a co do poznawania sie, oczywiscie chetnie wszystkich poznam, ale chcialbym przywiezc tez jakas fajna fote z grodu kraka...

źródło (http://fun.noshit.pl/DIR-2006.02.05/helsinki5qn.jpg)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

thorin
08-09-2006, 18:35
Ja fotki z grodu kraka przywozić nigdzie nie chce...Chciałbym zebrać malą grupę żeby móc posiedzieć spokojnie w zakątku jakiejś knajpki nad piwkiem i poonanizować się...oczywiście sprzętowo ;-)

A tak na serio to chyba najwyższy czas zacząć się zastanawiać nad planem wycieczki, jakimiś mapkami itp.

no dobra rozgryzles mnie Gonzo :oops:

:mrgreen:

oczywiscie, pobawilbym sie jakims ultraszerokim szklem, za krotko mialem okazje macac 10-22 i to jeszcze na nie swoim sprzecie, ale picie przed poludniem to najodpowiedniejsza pora nie jest ;) za to na polazenie tu i tam chyba bardziej sie nadaje.

EDIT:

Mmsza, cos nie linkuje tej Twojej foty ;) pewnie szlo o ten slynny zakret z rozwalajaca sie chata (wybaczcie jakosc nie umialem znalezc orygnalnej foty)

źródło (http://www.madkrakow.com/images/krakow_l1.gif)

EDIT2:

aha juz mam ta fotke:

źródło (http://www.poplawa69.republika.pl/fotki/helsinki5qn.jpg)

:mrgreen:

gonzo44
08-09-2006, 18:42
Mmsza, cos nie linkuje tej Twojej foty ;)
A umnie jak zwykle na odwrót czyli fotka w pełni okazałości :/

edit:
thorin nie o ta, ale zgaduj dalej :P

edit2:
zgadłeś!

liquidsound
08-09-2006, 19:11
Czyli generalnie bedzie glowne wspotkanie na rynku czy kajs, potem pojdziemy focic w ciagu dnia, obiad mozemy razem zjesc ,dalej focic grupkami i wieczorem piwsko8-)

pst
08-09-2006, 21:02
Kurcze!

nie ma mnie całymi 'tygodniami' a jak wracam to czytam na wyrywki i zaspałem...

Do krakowa mam jakąś godzine... no dobra 1,5 jak bede normalnie jechał autostradą :twisted:

Też sie pisze na takie spotkanie - sądzę jednak że z noclegu nici bo pewnie już book'nęliście
mam nadzieje ze nie macie nic naprzeciwko jak sobie sam gdzies spanko zapewnie - w końcu to ja zaspałem :-)
a w knajpie to mam nadzieje jakies krzeslo dostawią :mrgreen:

ok gremium sie ywpowiedzialo ze nie chce zeby go dzielic, ze woli sie poznawac, szanuje ten wybor, ale wydaje mi sie ze focenie w 30-osobowej grupie na ciasniutkich uliczkach kazimierza moze byc frustrujace miast sprawiac radosc, chyba ze pojdziemy lawa i wszyscy beda mieli takie same kadry :mrgreen: chcialbym zebrac mala grupke zeby moc pochodzic spokojnie po zakatkach kazimierza, ktos mnie poprze ? a co do poznawania sie, oczywiscie chetnie wszystkich poznam, ale chcialbym przywiezc tez jakas fajna fote z grodu kraka...

aha, to ja popieram; a poza tym sprzet tez bym pomacal szczegolnie 24-105 :-)

btw
jakby ktoś był z okolicy Zabrze, Bytom, Katowice, Chorzów Gliwice - to moge zabrac 2-3 osoby (mam kombi ;-) więc sprzet sie zmiesci)

EDIT
Jeszcze w sprawie noclegu - co prawda uruchomilem swoje kontakty w Kraku ale mam prośbe do Krakusów z forum: ma ktoś może jakiś hotel na oku w miare blisko naszego miejsca spotkania (lub rynku) - cena ~200pln za pok 1os.
Bede wdzieczny

arturs
08-09-2006, 22:34
aha, to ja popieram; a poza tym sprzet tez bym pomacal szczegolnie 24-105 :-)

To masz załatwione ;-), jak zaczynamy życzenia to ja się pisze na "macanie" 400mm/f5.6 i 100-400, jak ktoś ma to niech bierze, jak za ciężkie to dam żonie do ponoszenia :mrgreen:

Pozdr
Artur

thorin
08-09-2006, 22:59
przemilcze temat kto jakie szkla ma bo jeszcze wpadnie jakas recydywa na zlot zeby je pozabierac ;) ale wydaje mi sie ze nikomu nic nie zabraknie ;) no chyba ze ktos marzy o macaniu 1200 f5,6 albo 600 f4. Domyslam sie ze pierwszego nie mamy w polsce ni jednego egzemplarza a na drugi moga sobie pozwolic PAP, co lepsiejsi fotoreporterzy i fotografowie przyrodniczy, no i zamozni hobbysci :) ale na takich raczej nie mamy co liczyc, za to bierzcie swoje kenko i inne TC, sprobujemy pobic ogniskowa(i nie tylko) zeszlorocznego 1134 mm f 11 zlozonego z dwoch TC, body z croppem i 400 f5,6 :) (ja po cichu licze jeszcze na sigme 12-24, chcialbym zobaczyc czy gdy podepne do analoga tozobacze jednoczesnie slonce w zenicie i czubki wlasnych butow :mrgreen: )
Z innej beczki, kopiujcie ta liste

1. Czacha
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin - sobota 8:00-9:00 dworzec, rynek, kazimierz, gdzie chcecie
7. Tomasz Golinski
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. pst

i wpisujcie orientacyjna godzine przyjazdu i skad was odbierac, prosze o samodzielne dopisywanie za siebie do listy, moge przez weekend nie byc w stanie jej co chwila aktualizowac :mrgreen: ;) Zapewne przed "obiadem" (znowu kebab ?) dojada juz wszyscy, kiedy bedzie grupa poscigowa z Bialego ? cos czytalem o piatku ? Czacha, Tomek, Metus, Kuba, Pazoo, Beerez, wybieramy sie rano na ten kazimierz ? nim wszyscy dojada wykorzystamy poranne snowboarderowe swiatlo i spokojnie zasiadziemy w jakiejs knajpie przy piwie.

Knajpa- kolejny temat, nie znam sie jestem ze Śląska, wiec ta sprawe powierzylismy w rece krakusow, na czym stanelo chlopcy?

Plan- jak zeszlym roku udalo mi sie zwalic cala ta obote na glowe Kubamana, mam nadzieje ze mi nie ma tego za zle, i tak jak w zeszlym roku bylo, zapewni nam ciekawy i urozmaicony onanizacja (oczywiscie sprzetowa) oraz piwskiem Plan dnia...

przypominam swoj numer kom: 502891195
calej reszty krakusow i zlotowiczow z zeszlego roku tez posiadam wiec mysle ze jakos sie dogadamy z odbiorem kolejnych przyjezdzajacych

pozdrawiam
krzysiek

Tomasz Golinski
08-09-2006, 23:05
Czacha, Tomek, Metus, Kuba, Pazoo, Beerez, wybieramy sie rano na ten kazimierz ? nim wszyscy dojada wykorzystamy poranne snowboarderowe swiatlo i spokojnie zasiadziemy w jakiejs knajpie przy piwie.

Mowa o sobocie? To chętnie. My będziemy w piątek raczej wczesnym popołudniem.

arturs
08-09-2006, 23:06
a ja to co ??:

1. Czacha
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin - sobota 8:00-9:00 dworzec, rynek, kazimierz, gdzie chcecie
7. Tomasz Golinski
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. pst

37. arturs

Się dopisuję

Pozdr

thorin
08-09-2006, 23:10
arturs spokojnie, ja mowilem o prawdziwym poranku :) takim dla niektorych moze hardcoroeowym, o 8 czy 9 na miejscu i juz zaczynac focic poki slonce nie bedzie za wysoko, jesli Cie to nie zraza, zapraszamy.

aktualizacja listy:

1. Czacha - piatek po poludniu
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin - sobota 6:00-7:00-8:00-9:00 dworzec, rynek, kazimierz, gdzie chcecie
7. Tomasz Golinski - piatek po poludniu
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus - piatek po poludniu
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. pst
37. arturs - sobota 9:00-10:00 mobilny

EDIT:

moja wina, przepraszam ze o Tobie zapomnialem, najlepszy dowod ze czlowiek przy liczeniu powyzej 10ciu zaczyna sie gubic bo palcow mu zaczyna brakowac, arturs napisz w jakich godzinach Cie oczekiwac w krakowie.

pozdrawiam
krzysiek

Tomasz Golinski
08-09-2006, 23:12
Thorin, o 8 to juz nie snowboarderowe słonce. Trzebaby o 6-tej.

thorin
08-09-2006, 23:15
huh, musialbym nocke zarwac, moze jakis bus mi z moich wschodnich rubiezy chaosu o tej porze pojedzie... ja jestem elastyczny, moge sie dopasowac, pytanie brzmi tylko czy bedzie sie komus chcialo nas o tej porze po kazimierzu oprowadzic ?

Tomasz Golinski
08-09-2006, 23:18
Czacha w każdym mieście trafi na dobre streetphoto.

Wiem, że Kubaman o tej porze się nie pojawi :twisted: Ani Birez. To leszcze są. Ale poradzimy sobie bez nich.

arturs
08-09-2006, 23:24
arturs spokojnie,

[....]

moja wina, przepraszam ze o Tobie zapomnialem, najlepszy dowod ze czlowiek przy liczeniu powyzej 10ciu zaczyna sie gubic bo palcow mu zaczyna brakowac, arturs napisz w jakich godzinach Cie oczekiwac w krakowie.

Spoko, no problem, pytam bo byłem na wcześniejszej liście a teraz zniknąłem, może się chcecie mnie pozbyć ;-).

Co do godzin to jestem elastyczny, nie wiem o której dokładnie bo zobczę czy pozbędę się dzieciaków w piątek czy sobotę, ale myślę że na "snowbordowe światło" raczej się nie załapę chociaż z Kielc mam 1,5h drogi to wcześniej niż o 7 nie wstanę, o nie (też jestem "leszczem" jak pisze wyżej Tomek ;-) ). Myślę że około 9-10 się pojawimy.
Jakby jeszcze ktoś z Kielc reflektował to mam 2 miejsca w samochodzie wolne więc mogę kogoś zabrać...
Dajcie jeszcze konkretne info o pokojach w Nawojce kto do jakiego jest "przydzielony" żeby nie było potem problemów, jakby co to jest jeszcze tydzień na poprawki..

Pozdr

Artur

Czacha
08-09-2006, 23:40
E.. ja mysle ze mini-spot z chetnymi "tubylcami" mozemy zrobic i w piatek, tuz po naszym przyjezdzie? No bo co tak sami bedziemy siedziec w cudzym miescie? :mrgreen: A tak nas oprowadza bez pospiechu, pokaza i opowiedza co i jak... a w sobote zaczynamy tyrke :)

No to jak bedzie, Mosci Panowie z Grodu Kraka? :mrgreen:

Zielony
08-09-2006, 23:59
Więcej was mama nie miała? :-D
Łolaboga ile ludzi :mrgreen: PKS'u braknie :lol:
Bawcie się dobrze, i... uważajcie pod prysznicem :grin:

mattnick
08-09-2006, 23:59
wow...ale lista..zapowiada się niezły zelot...szkoda, że mam tak daleko, ze pracuję, że mam magisterkę na głowie, egzaminy do psiarni, zrobienie bloków na hdd i mosfety...:(

liquidsound
09-09-2006, 02:38
mini-spot z chetnymi "tubylcami"Ja sie pisze;) co prawa 20 egzamin z termodynamiki ale kto zda jak nie ja:?: 8)

Metus
09-09-2006, 08:14
Czacha w każdym mieście trafi na dobre streetphoto.

Jestem za!! a nawet przeciw ;p

Wiem, że Kubaman o tej porze się nie pojawi :twisted: Ani Birez. To leszcze są. Ale poradzimy sobie bez nich.

i kto to mówi !! :lol: :twisted: ja tam moge i o 4rano.. :D

aby położyc się ("razem z kurami") o zmierzchu :D :oops: :roll:

p_lar
09-09-2006, 09:50
Heja, ja też moge w piątek, jak pojade pociągiem po pracy to mogłbym być około 20 na Głównym w Krk.

Bigmar
09-09-2006, 10:31
Może ktoś jedzie przez Zieloną Górę lub Wrocław i chciałby bym sie do paliwa dorzucił?

pst
09-09-2006, 11:17
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. pst - sobota mobilny (kombi ;-) )

jeszcze nie wiem gdzie spie ale jak bedzie tubylec do wskazywania drogi to mozna troszku ludzi pozbierac z różnych dworców...

stratus
09-09-2006, 11:56
Może czas aby zebrać jakoś do kupy wyjazd z Warszawy, ja jestem zmotoryzowany, do pewnego czasu miałem miejsca zarezerwowane dla Viteza ale skoro nie może więc mam dwa miejsca wolne, a jeśli małżona nie będzie mogła to nawet i trzy. Warto by było zminimalizować przebiegi aut na pusto i ewentualnie chętnie zabiorę sie z kimś i oczywiście ściepa na paliwo. Kwestia do dogadania. Najlepiej to chyba oddzielny wątek założyć na zorganizowanie się na wspólny wyjazd.

I jeszcze jedno jeśli pojadę swoim to planuję wyruszyć ok 6 czy 7 w sobotę

pst
09-09-2006, 13:13
I jeszcze jedno jeśli pojadę swoim to planuję wyruszyć ok 6 czy 7 w sobotę

wyznaje zasadę że to pasażerowie dostosowują sie do kierowcy (oczywiście wsztystko w granicach rozsądku) :-)

Vresviik
09-09-2006, 13:17
Prawdopodobnie i ja się zjawię ale jako miejscowy to nie ma ze mną kłopotu

Czacha
09-09-2006, 13:34
Wyedytowalem pierwszy post w watku aby nie trzeba bylo zbyt dlugo szukac najwazniejszych informacji.

Teraz konkretna sprawa - prosze kogos aby sie zglosil w celu narysowania mapki jak i czym dotrzec z dworca do hotelu gdzie bedziemy spali. Fajnie by bylo miesc jeszcze jakis plan odnosnie dotarcia do knajpy, ale rozumiem ze taki moze powstac dopiero po wybraniu miejsca "biesiadowania" wieczorem ;)

Dobrze by abo ktos byl w stanie poswiecic odrobine swojego czasu i wyszedl na dworzec po przyjezdzajacych. W sumie nie musi byc to jedna osoba - to by bardzo ulatwilo sprawe.

Na kogo zatem mozna liczyc?

liquidsound
09-09-2006, 13:44
O ktorej po was wyjsc??:grin: Podjedziemy autami do Nawojki?? Rozumiem, ze to grupa poscigowa z bialegostoku w piatek tak???Dobra robie mapke :D

Czacha
09-09-2006, 14:05
My przyjezdzamy samochodem, ale jakis uproszczony plan dojazdu by sie przydal :) Z tym wyjsciem bardziej chodzilo mi o innych uczestnikow zlotu.. ja bym sie jakos odnalazl ;)

Tomasz Golinski
09-09-2006, 14:16
Czacha ,poradzimy sobie. Znam trochę Kraków, a Metus ma gps ;)

liquidsound
09-09-2006, 14:28
Ok to mapka dla nie znajacych:wink: bede kierunki wjazdowe, Warszawa, katowice, bedzie ktos ze wschodu??

liquidsound
09-09-2006, 14:37
Oko mapka, legenda na dole:

źródło (http://imageshack.us)

Gdy wyjdziecie z dworca to musicie podazac w strone lubomirskiego, najlepiej z peronow wyjsc schodkami na gore, na parking (tylko perony 1 i 2 maja schodki). Na gorze idzicie do wyjazdu i schodzicie na dol, kolo drogi i wychodzicie na ulice wita stwosza(dokladnie pod nia-przedluzenie lubomirskiego), kierujecie sie w lewo do Aleii, tam znajduje sie przystanek Cmentarz ktory jest na żadanie (trzeba pomachac lapka bo bedziecie czekac do usranej smierci :) ), wsiadacie w 139 albo 159 i wysiadacie w momencie kiedy po dluzszej jezdziec (caly czsa prosto bedziecie jechac, przed samym wysiadaniem bedziecie miec po prawej park), autobus skreca w prawo. Przystanej Czarnowiejska, bedzie tam wypozyczalnia kaset Beverly Hills. Przechodzicie na druga strone, przecinacie AGH i ladujecie na Reymonta, tam szukacie nawojki (mniej wiecej w polowie dlugosci).

Sa inne sposoby dotarcia, np autobusem 152 ale wtedy musicie sie cofac, a przez cofanie latwo zabladzic. Niestety dojazd jest chory bo aktualnie remontuja wszystko co popadnie w tej czesci Krakowa. Nie jezdze autobusami wiec ktos z miejscowych niech mnie sprawdzi. BTW od dworca do przystanku troszke sie idzie na nozkach, pytajcie ludzie w miedzy czasie i bron boze nie wsiadzcie na kierunek Nowa Huta :) powodzenia. wrzuce tez dla zmotoryzowanych.

Od Warszawy

Ze Śląska

arturs
09-09-2006, 14:51
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?

Pozdr
Artur

liquidsound
09-09-2006, 15:00
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?
Jesli nie zawrocisz, to pojedziesz droga ktora przez warszawe prowadzi do zoo:lol: nic nie skumalem co miales na mysli:lol:
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?Tak, pisalem o tym wczesniej:wink:

stratus
09-09-2006, 15:00
wyznaje zasadę że to pasażerowie dostosowują sie do kierowcy (oczywiście wsztystko w granicach rozsądku) :-)

Wydawało mi sie że tak napisałem bo skoro mam jechać swoim samochodem to zaproponowałem godzine wyjazdu, a w miejscu gdzie rozważałem zostać pasażerem nie wspomniałem o godzinie wyjazdu. :-?

temol
09-09-2006, 15:20
Witam

liquidsound - a po co kierujesz jadacych od A4 przez ul Bronowicka? Przeciez zdecydowanie prosciej bedzie jechac ul. Armii Krajowej dalej i skrecic w prawo, w ul. Piastowska... Bronowicka z wertepami i swiatla po drodze.

Pozdrawiam, Tomek

liquidsound
09-09-2006, 15:37
Eeee program zaznaczyl najkrotsza droge. No chyba nie jest duzym kunsztem widzac mapke kierowac sie bo grubszej drodze:wink: poradza sobie.

arturs
09-09-2006, 15:57
Jesli nie zawrocisz, to pojedziesz droga ktora przez warszawe prowadzi do zoo:lol: nic nie skumalem co miales na mysli:lol:

To taki skrót myslowy modny ostatnio ;-), chodziło mi o to że jak pojadę od Słowackiego w Reymonta i potem prosto do końca i na skrzyżowaniu skręcę w lewo to dojadę do drogi, która jedzie w stronę zoo ;-) (potem w prawo do końca i w lewo pod stromą górę). Ale ok, jak przy Wiśle to w porządku, wiem doskonale jak tam trafić tylko trzeba uważać żeby przypadkiem jakiś emblemat Korony Kielce nie znalazł się w samochodzie :mrgreen:

Pozdr
Artur

rysib
09-09-2006, 16:18
:-( no i proza życia mnie zmogła. Z żalem musze prosić o wykreślenie mnie z listy. Wszystkim życzę udanego zjazdu i miłej zabawy. Wypijcie w mojej intencji jedną kolejkę!!

Mac
09-09-2006, 19:01
Mowa o sobocie? To chętnie. My będziemy w piątek raczej wczesnym popołudniem.

Tomek, jeśli ta koncepcja wypadu o 6.00 na Kazimierze jest aktualna to ja się piszę. Przyjeżdżam w piątek wieczorem do Krakowa.

gonzo44
09-09-2006, 20:21
Oko mapka, legenda na dole

Jako, że zazwyczaj jeżdże właśnie autobusem pozwole sobie zaproponować alternatywną trasę z dworca pks/pkp do najbliższego przystanku.
Z peronu kierujcie się do przejścia podziemnego (są po dwa zejścia na peronie). Z przejścia jest jedno wyjście obok dworca PKS (budynek po lewej po wyjściu) i skręcamy zaraz za PKSem lewo. Następnie po około 50m w prawo i do najbliższego skrzyżowania gdzie przejściem podziemnym przechodzimy na drugą stronę (w lewo) i wracamy kawalek drugą stroną ulicy do przystanku. Najlepiej wsiąść w autobus 501, jest to kurs przyspieszony. W Krakowie cena biletu zwykłego to 2.50, dla studentów 1.25. Za duży bagaż trzebaby zapłacić dodatkowo, chyba że kupimy bilet godzinny za 3.10 (studencki 1.50)

liquidsound
09-09-2006, 22:24
No wlasnie zapomnialem jak 500tki jezdza;-)

Il fuoco
09-09-2006, 22:48
ok 8 rano będę już w Kraku w Sobotę.
dałoby się coś wymyślić o tej godzinie z foceniem na Kazimierzu??

Avadra_K
10-09-2006, 10:14
Jak by co to jadę z W-wy rano w sobotę samochodem mam 2 miejsca mogę kogoś zabrać, jak by co to kontakt na priva.

nastier
10-09-2006, 19:56
ja pojawie sie w sobote ok 10.30 - przyjezdam busikiem i prosilbym o odbior ;)

liquidsound
10-09-2006, 21:58
Skad??

nastier
10-09-2006, 22:00
jutro zadzwonie do przewoznika,zeby zarezerwowac miejsce,zapytam i dam znac ;)

gonzo44
10-09-2006, 22:12
Jeżeli to jest ten bus z Lublina o którym myślę, to jedzie on normalnie na PKS.

madallenka
11-09-2006, 00:13
ja pojawie sie w sobote ok 10.30 - przyjezdam busikiem i prosilbym o odbior

nie ma problemu, mogę Cię odebrać o tej porze tylko muszę wiedzieć gdzie.. ;)

Cichy
11-09-2006, 08:03
Więc tak:

1. Ja mogę jechać z Poznania autem (piątek popołudnie do niedzieli popołudnie), jeśli ktoś chce się zabrać z Poznania / Wrocławia to proszę dać znak. Jeśli nie będzie chętnych to pewnie śmignę PKP, bardziej się będzie opłacało :)

2. Jeśli ktoś będzie chciał jakiś sprzęt odebrać w Krakowie (Tamrony, filtry, Lumiquesty, aparaty itp) to proszę dać znać wcześniej. W piątek może być za późno.

Il fuoco
11-09-2006, 11:13
Czy ktoś byłby w stanie odebrać mnie w KRK z PKS o godzinie ok. 8:00 w Sobotę ?
dokładnie o której będę jeszcze wiedział ale to kwestia +/- 15 minut...
pliizzz:D :)

Czacha
11-09-2006, 13:40
Przegladalem wlasnie prognoze pogody na nadchodzacy weekend i jest optymistycznie :mrgreen:

Metus
11-09-2006, 14:21
no musi być :D inaczej być nie może :D
Nie wiem jak reszta ale ja zamawiałem słońce :D

Avadra_K
11-09-2006, 14:32
A czy można wiedzieć gdzie i kiedy sie spotykamy, bo czytam jakiaś 6 rano Kazimierz, czy cuś..... Czy ustaliliśmy miejsce i godzinę zbiórki????? Może by warto o tym pomyśleć?

Il fuoco
11-09-2006, 14:38
no pasowałoby.
bo już piszę trzeci post na ten temat etc.
a wydaje mi się że wszyscy mają wszystko w d*** :)

Avadra_K
11-09-2006, 14:46
To może 10-ta przed wejciem do ..... Kościoła Mariackiego?

Tomasz Golinski
11-09-2006, 14:50
Proponuje tradycyjnie: nie przy wejściu a 5m obok pod fontanną :D

Avadra_K
11-09-2006, 14:54
No myślę że się znajdziemy :mrgreen:

Cichy
11-09-2006, 14:55
Ale że Dudka nie wzięli na mundial ?! :D

madallenka
11-09-2006, 15:26
Proponuje tradycyjnie: nie przy wejściu a 5m obok pod fontanną

obecnie nie ma żadnej fontanny.. :lol: Są za to 4 latarnie wokół adasia.. :D

Tomasz Golinski
11-09-2006, 15:34
Z Metusem pewnie wyskoczymy w sobote wieczorem na koncert szantowy koło 20 - Perły i Łotry - w Hucie nad zalewem. Ktoś jeszcze byłby chętny?

Metus
11-09-2006, 15:40
Tomek załatwił z ID CB wstęp wolny:wink:
wejście pod scenę 8)

gonzo44
11-09-2006, 15:54
Z Metusem pewnie wyskoczymy w sobote wieczorem na koncert szantowy koło 20 - Perły i Łotry - w Hucie nad zalewem. Ktoś jeszcze byłby chętny?
Tomek, napisz jakieś info bo mam zapaść intelektualną i nie moge nic o tym koncercie znaleźć... :/

nastier
11-09-2006, 16:02
nie ma problemu, mogę Cię odebrać o tej porze tylko muszę wiedzieć gdzie.. ;)

busika mam o 5,12, podroz trwa ok 5 godzin, wiec chwile po 10 bede. laduje na dworcu pks na bosackiego.

bede mial duzy plecak lowepro i ID na szyji jako znak rozpoznawczy ;)

gonzo44
11-09-2006, 16:03
Poproszę o info na PW o której planujecie się pojawić w Krakowie i kto jest chętny do dyżurów na dworcu to ustalimy plan zbiórki.

2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar - piątek 20:00
5. Il fuoco - sobota 8:00
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac - piatek wieczorem
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier - chwile po 10 na PKS
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy - piątek po południu
36. pst - sobota mobilny (kombi )

Tomasz Golinski
11-09-2006, 16:07
Tomek, napisz jakieś info bo mam zapaść intelektualną i nie moge nic o tym koncercie znaleźć... :/
Szczątkowe informacje są na
http://perly.kultura.tychy.pl/index.php oraz http://www.50lat-hufcanh.pl/

Ogólnie to jakaś impreza harcerska, ale gadałem z zespołem i nie ma problemu z wejściem zwłaszcza na focenie :D

Czacha
11-09-2006, 16:44
Pewnie sie nie dogadamy na forum bo kazdy co innego mowi. Ja, Tomek i Metus bedziemy w piatek wieczorem. Jezeli ktos bedzie mial w ten dzien ochote na spotkanie to prosze dzwonic:
piec zero dwa zero dziewiec jeden dziewiec siedem cztery

Nadal nie mamy miejsca spotkania - powinnismy ustalic takie dwa. Sobota okolo 10-12.. oraz wieczorem. Bo rozumiem ze ktos juz zarezrwowal knajpe w ktorej bedziemy???
Moze podajcie do siebie numery? Zagadajcie do innych osob ktore mniej wiecej w tym samym czasie przyjezdzaja..

.. zero zorganizowania.. pomimo ze byl na to czas.. szkoda gadac :?
Zal tez, ze nikt z Krakusow nie ma nawet ochoty pofatygowac sie na dworzec po przyjezdnych. Ja Krakowa nie znam, ale jesli ktos bedzie mial jakis problem - dzwoncie.. cos wykombinujemy. Bede mial samochod wiec moge podskoczyc na PKP.. o ile nie zabladze ;)

Tomasz Golinski
11-09-2006, 16:48
Ja tu chyba rzeczywiście numeru nie podawałem: 502 307 173

nastier
11-09-2006, 16:58
P
Zal tez, ze nikt z Krakusow nie ma nawet ochoty pofatygowac sie na dworzec po przyjezdnych. Ja Krakowa nie znam, ale jesli ktos bedzie mial jakis problem - dzwoncie.. cos wykombinujemy. Bede mial samochod wiec moge podskoczyc na PKP.. o ile nie zabladze ;)

Czacha, przeciez juz 2 osoby sie zadeklarowaly...

Ja tu chyba rzeczywiście numeru nie podawałem: 502 307 173

podaje wiec i moj: 506 087 619

gonzo44
11-09-2006, 17:06
Ja w sobotę jestem dyspozycyjny do czatowania na dworcu. Mój numer 606 754 223.
Postarajmy sie tylko ustalić kto, kiedy się pojawi, czy potrzebuje pomocy w trafieniu itp.
Myślę, że w piatek to zrobimy kameralne spotkanie z grupą pościgową, ale na sobotę to już trzeba konkretny plan ustalić.

7:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu
9:00 śniadanie dla porannej grupy
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad
...
20:00 spotkanie w knajpie

Wszelkie sugestie mile widziane.

Cichy
11-09-2006, 17:20
No to jak, dyma ktoś z Wrocławia lub Poznania i nie ma transportu ?

Czacha
11-09-2006, 17:53
gonzo, tak trzymaj :)

Jesli chodzi o sobote to na poranne zdjecia powinnismy wyjsc gdy miasto sie dopiero budzi.. a raczej jeszcze spi :) Nie jestem pewien o ktorej robi sie widno.. ale o tej powinnismy juz smigac z aparatami ;) O 7 bedziemy mieli juz pelne karty ;)

Osoby ktore przyjezdzaja z rana (8-10) zlapia nas placu mariackim lub na wawelu. Jest tez opcja bezposredniego kontaktowania sie przez telefon.

Grunt aby kazdy wiedzial jak dotrzec do hotelu i gdzie robimy wieczorne spotkanie.

Il fuoco
11-09-2006, 18:12
czy ktoś bierze laptopa z cdrw albo dvdrw żeby można było (po uprzednim postawieniu browca:twisted: ) zgrać sobie fotki na cd/dvd ??

Tomasz Golinski
11-09-2006, 18:15
Możliwe, że wezmę, musze to przemyśleć i przeliczyć GB ;)

liquidsound
11-09-2006, 18:19
Zal tez, ze nikt z Krakusow nie ma nawet ochoty pofatygowac sie na dworzec po przyjezdnych.Jakby czytal forum dokladnie to by wiedzial, ze jednak sa tacy ktorzy zadeklarowali sie odebrac, zorganizowac wycieczke do NH i pare innych, ale jako ,ze nie bylo odzewu to troszke sie zrazilem. "Nie rob nikomu dobrze, nie bedzie Ci zle":twisted:

Aaaa co mi tam, wrodzony altruizm ze mnie przemawia.

Co proponuje, Ci co chca to spotkanie w piatek z grupa poscigowa, ja sie pisze bo akurat bede na rynku.

Za Gonzem - o 10:00 zbiorka ludzi na placu Mariackim pod fontanna, przy czym fajnie by bylo gdyby pewna osoba (moge byc ja), odebrala ludzi z dworcow.

Do wszystkich ktorzy przyjezdzaja, ustawcie sobie taki plan, zeby w Krakowie znalezc sie przed 10:00, wtedy cala gromade odbierze, sie z dworca.

Ci ktorzy przyjada samochodami niech tez sie zbiora w Nawojce przed 10:00, jedna osoba po Was wyjedzie i dojedzie do rynku. Jesli kazdy zacznie dochodzic i odchodzic to zrobi sie za przeproszeniem burdel. Jesli sa chetni to ja moge wziasc ekipe na wycieczke po nowej hucie, niech inne tubylce zaproponuja tez swoje plany zwiedzania grupowego. Kto by sie pisal na Nowa Hute?? Zglosic mi sie na priva, lacznie z godzina przyjazdu do Krakowa. Narazie tyle. Odbior;-)

lochu
11-09-2006, 18:29
Dla doregulowania sytuacji z noclegami:

Czacha - hotel NAWOJKA
Kubak82 - hotel NAWOJKA
p_lar - hotel NAWOJKA
Il fuoco - hotel NAWOJKA

1 x 4 os. na 1 dzień

Bigmar - hotel NAWOJKA
Metus - hotel NAWOJKA
rysib - hotel NAWOJKA
nastier - hotel NAWOJKA

1 x 4 os na 1 dzień

1 x 2 os na 1 dzień (łączony lub nie w zależności od dogadania się między sobą)

1 x 2 os na 2 dni (proponuje pokój pojedynczy bo chyba wygodniej :-) )

Moje pytanie brzmi: czy mam coś zmieniać/dodawać w rezerwacji. Jeżeli tak to proszę o DOKŁADNE podanie informacji. Najlepiej kto, z kim, ile miejsc, od kiedy i na ile dni. Chciałbym do środy po południu wiedzieć żebym mógł tam jeszcze iśc i coś pokombinować. Jeżeli ktoś zrobił sobie samemu dodatkową rezerwację to też proszę mi napisać, żebym nie dublował rezerwacji niepotrzebnie.

gonzo44
11-09-2006, 18:32
Do miejscowych.

Jako, że ostatnio zaniedbałem clubing po krakowskich knajpach proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/re/ - z tego co pamietam: duzo miejsca+ogródek
http://www.faust.com.pl/ - nie byłem.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/indigo/ - dużo miejsca, przy większej ilości osób można pomyśleć nad zajęciem całej sali - ku niej bym się skłaniał.

Bardzo proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.

Tomasz Golinski
11-09-2006, 18:33
Lochu, Tak: Czacha, Metus i ja przyjezdzamy w piatek i potrzebujemy 2 noclegi. (co najmniej, najwyżej potem sobie przedłużymy).

liquidsound
11-09-2006, 18:44
Gonzo, Faust etc odpada bo chcemy porozmawiac, a nie wydzierac sie sobie do ucha i gibac sie w rytm geri halliwel albo innych "sztosow". Proponuje hmmm...z knajpa moze byc spory problem bo bedziemy bardzo liczna grupa. Zdecydujmy sie szybko i dokonajmy rezerwacji, przy czym trzeba zrobic wstepne zalozenia od ktorej do ktorej siedzimy w knajpie, bo inaczej nam nie zarezerwuja. Potem proponuje nocne focenie :twisted: po paru bronkach bedziemy mieli lepsza stabilizacje w rece niz alfa na matrycy8-)
...To moze jednak to indygo?? Nie ma byc fajnie, tylko mamy sie wszyscy zmiescic.

Mody podklejcie jakis watek gdzie beda juz przygotowane informacje, to co ustalilismy bo ktos jak nie sledzi watku to zgubi sie na 100%

Cichy
11-09-2006, 19:06
Na impre ? A sprzęt kurna w tej Nawojce można zostawić ? :)

Il fuoco
11-09-2006, 19:21
Możliwe, że wezmę, musze to przemyśleć i przeliczyć GB ;)
widzę literówkę w Twoim poście:)
GB=Litry?:)
:twisted:

lochu
11-09-2006, 19:26
Na impre ? A sprzęt kurna w tej Nawojce można zostawić ? :)

Jeśli chodzi o sprzęt foto to chyba w pokoju możecie zostawić. Zwykłe bagaże można po skończeniu doby hotelowej (12:00) przechować w recepcji do odjazdu wieczoem.

gonzo44
11-09-2006, 19:30
1. Liquidsound jako, że jesteś zmotoryzowany to miałbym prośbę abyś, w miarę możliwości, odebrał ludzi i ich bagaże z dworca i zawiózł do nawojki.

2. Jeżeli chodzi o dojazd z nawojki do rynku to problemem może być parking za który trzeba zapłacić :/ Może spacerek? Z kazimierzem mniejszy problem bo tam już można normalnie parkować.

3. Plan

6:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu (Czacha naprawdę trzeba tak rano? W piątek przecież też chcemy iść gdzieś do knajpy)
9:00 śniadanie dla porannej grupy (ktoś zna jakąś jadłodajnie w okolicy czynną o tak nieludzkiej porze?)
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad (tu również pojawia się pytanie o lokal)
podział na grupy (chyba jednak nieunikniony)
A: Nowa Huta z przewodnikiem Liquidsound (Jeżeli będzie więcej niż 4 chętnych konieczny kolejny samochód)
B: Zakrzówek z Thorinem :P (spacerek)
C: Kopce/Zoo (Jeżeli ktoś ma doświadczenie i sprzęt albo dużo chęci to można by spróbować zrobic warsztaty z focenia panoram na kopcach np Krakusa bo mało ludzi)
D: Stare miasto + planty
E: Ponownie Kazimierz dla tych, którzy nie załapali się rano albo dalej im mało.

20:00 spotkanie w knajpie (Indygo)

lochu
11-09-2006, 19:37
Do miejscowych.

Jako, że ostatnio zaniedbałem clubing po krakowskich knajpach proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/indigo/ - dużo miejsca, przy większej ilości osób można pomyśleć nad zajęciem całej sali - ku niej bym się skłaniał.

Bardzo proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.

Jeśli chodzi o knajpę, to moge zaproponować taki klub jazzowy o nazie 'Raisy Daisy Jazz" czy jakoś tak (szyld jest bardzo nieczytelny). Klub jest przerobionym kinem (zapomniałem nazwy)na św. Tomasza. Świetny wystrój w sam raz do robienia fotek kolekcji alkoholów :-) .Kolega jest menedżerem, więc 30 kilka miejsc nie stanowi najmniejszego problemu. Są też niestety dwa minusy: w sobotę będzie jakiś koncert jazzowy, więc może być trochę głośniej i wstęp 10 zł od osoby albo coś koło tego.

Jest jeszcze taki klub "Atmosfera" obecnie w remoncie. Dowiem sie czy będzie już gotowy przed sezonem studenckim i jak będzie to też 30 kilka miejsc nie będzie problemem.

Jeśli chodzi o obiad polecam Gruzińskie Chaczapuri. Tanio i dużo i duży lokal (powiniem pomieścić 30 osób :-) . Coś jak Sphinx. Restauracje są na Floriańskiej, Grodzkiej i jeszcze gdzieś.

liquidsound
11-09-2006, 19:49
Lochu koncert odpada bo chcemy porozmawiac. Wstep 10zl tez lepiej przeznaczyc na inne cele8-)
1. Liquidsound jako, że jesteś zmotoryzowany to miałbym prośbę abyś, w miarę możliwości, odebrał ludzi i ich bagaże z dworca i zawiózł do nawojki.Moze byc problem natury technicznej - trzeba by pare osob w bagazniku upchnac:-D
Jeżeli chodzi o dojazd z nawojki do rynku to problemem może być parking za który trzeba zapłacić :/ Może spacerek? Z kazimierzem mniejszy problem bo tam już można normalnie parkowaćSluchajcie, nie wyglupiajcie sie z jezdziem do rynku, od Nawojki do rynku jest naprawde rzut beretem. Wesola gromadka bedzie sie swietnie wedrowac :grin: Cichy mysle ,ze do knajpy ruszymy ,ze sprzetem bo to bedzie jedyna mozliwosc aby usiasc wszyscy razem (w ciagu dnia niestety rozbijemy sie na grupy). Pozatym poznym wieczorem mysle ,ze pojdziemy robic nocne zdjecia:-D

thorin
11-09-2006, 20:12
no pasowałoby.
bo już piszę trzeci post na ten temat etc.
a wydaje mi się że wszyscy mają wszystko w d*** :)

hymmm wydaje mi sie ze prosilem zeby dopisywac te informacje do listy obecnosci, starczylby jeden Twoj post ;)

Gonzo dzieki wielkie za pomoc w porzadkowaniu watku, Czacha Tobie rowniez ;)

Lochu, Tak: Czacha, Metus i ja przyjezdzamy w piatek i potrzebujemy 2 noclegi. (co najmniej, najwyżej potem sobie przedłużymy).

Tomek, mam wolne mieszkanie na bronowicach (akurat na te jedna noc w piatek), mysle ze bez problemu zmiescicie sie wszyscy, co Ty na to ?

EDIT:

ja sie pytam dlaczego od trzech dni nie powidamia mnie w subskrypcjach o nowych postach w tym watku ?

Tomasz Golinski
11-09-2006, 20:15
Tomek, mam wolne mieszkanie na bronowicach (akurat na te jedna noc w piatek), mysle ze bez problemu zmiescicie sie wszyscy, co Ty na to ?Bardzo fajnie, ale popijemy :D

gonzo44
11-09-2006, 20:36
Dobra to jeszcze kilka informacji dla przyjezdnych:
1.STREFY PARKOWANIA (http://www.e-krakow.com/mapa/krakow-parking.php)
2. No i mapka do wydrukowania:

źródło (http://img76.imageshack.us/my.php?image=maphm0.jpg)

stratus
11-09-2006, 21:04
Bardzo fajnie, ale popijemy :D

Ja zaczynam sie zastanawiać czy też nie pojawić sie w piątek wieczorem co by temn Kazimierz obskoczyć,a mam zaklepaną jedną nockę. Tomek o której bedziecie mijali Wawkę, może połączymy siły i pociągniemy smuge razem :)

thorin - ale to jeszcze nic pewnego, tak jak pisałeś do środy wieczorem dam ostateczna odpowiedź

Tomasz Golinski
11-09-2006, 21:14
stratus, czy ja wiem... To Czacha jest dowódcą ;) a przynajmniej kierowcą. Nie ustaliliśmy jeszcze godziny wyjazdu.

Il fuoco
11-09-2006, 21:34
czyli Panowie - teoretycznie jak ja będę w KRK o 8 rano to to wygląda tak że zgarniacie nas (poranną grupę) z dworca i lecimy na 9 na jakieś śniadanko a później pod fontannę.
dobrze zrozumiałem?

gonzo44
11-09-2006, 21:37
A nie chcesz betów zostawić w nawojce? Bo później będzie już nie po drodze.

arturs
11-09-2006, 21:41
czy ktoś bierze laptopa z cdrw albo dvdrw żeby można było (po uprzednim postawieniu browca:twisted: ) zgrać sobie fotki na cd/dvd ??

Ja wezmę laptopa na 100%, mm wypalarkę CDRW, nie DVD niestety i oczywiście czytnik CF ;-)

czyli Panowie - teoretycznie jak ja będę w KRK o 8 rano to to wygląda tak że zgarniacie nas (poranną grupę) z dworca i lecimy na 9 na jakieś śniadanko a później pod fontannę.
dobrze zrozumiałem?

A o której zaczyna się w Nawojce tzw. doba hotelowa, nie po 12 albo 15 czasem? Bo o 8 to może być problem zeby zostawić bety już na następną dobę..

Pozdr
Artur

Il fuoco
11-09-2006, 22:03
A nie chcesz betów zostawić w nawojce? Bo później będzie już nie po drodze.

nie byłoby źle....chociaż ja osobiście nie wiem czy niebędę plecaka z badziewiami typu kurtka brał ze sobą.zależy od pogody.cholera wie.
ale to ja.ale możliwe że reszta "nawojkowiczów":D będzie chciała zostawić dobytek w "bazie"

Ja wezmę laptopa na 100%, mm wypalarkę CDRW, nie DVD niestety i oczywiście czytnik CF ;-)
Artur

oki dzięks!

ŁĄCZE POSTY! grrrrrrrr

czajna
11-09-2006, 22:04
Laptopa też biore raczej jakby co (cdrw) a na miejscu tzn. pkp będe dopiero o 11.15 więc nie wiem jak się spotkamy ale najprawdopodobniej dotargam do wawelu, chociaż nie chce mi sie rzeczy wszystkich tachać ze sobą (może ktoś użyczył by bagażnika na ciuchy?? :) )

Il fuoco
11-09-2006, 22:17
...chociaż nie chce mi sie rzeczy wszystkich tachać ze sobą (może ktoś użyczył by bagażnika na ciuchy?? :) )

czajna to nic osobistego, ale -
pamiętajcie Panowie.
to tylko dwie doby.
żeby mi ktoś nie brał walizki pt. "hannibal" (takiej sporej jak taka jedna do której parę lat temu kuzyn mnie zapakował - tak dla żartów :twisted:)

bierzemy najwyżej kilka par spodni,ze trzy kurtki,parę bluz:mrgreen:

p.s. to taki joke ten post, tak wogóle:)

ripek
11-09-2006, 22:20
Sobota + wawel = zgraja nikonowców focąca ślub - może jakaś dywersja ? :P

Il fuoco
11-09-2006, 22:23
albo sabotaż:twisted:
zawsze można udawać wycieczkę emerytów (bez obrazy dla wszystkich :) )
tylko skąd weźmiemy te 30 identycznych czapeczek i jakiś megafon:)

czajna
11-09-2006, 22:25
Wiadomo że z ciuchami bez przesady ale jak mam z tym chodzić po Krakowie to by mi chyba plery odpadły... ja tylko proszę o małe miejsce w bagażniku... :)

nastier
11-09-2006, 22:37
Wiadomo że z ciuchami bez przesady ale jak mam z tym chodzić po Krakowie to by mi chyba plery odpadły... ja tylko proszę o małe miejsce w bagażniku... :)

jakby sie jakis chetny znalazl, to i ja bym skorzystal co by nie dzwigac ******* roznych ;)

madallenka
11-09-2006, 22:50
busika mam o 5,12, podroz trwa ok 5 godzin, wiec chwile po 10 bede. laduje na dworcu pks na bosackiego.

bede mial duzy plecak lowepro i ID na szyji jako znak rozpoznawczy ;)

OK, zjawie się oczywiście też z ID.. a potem jakoś będziemy docierać do reszty jak już się zdecydują na oficjane miejsce spotkania! jak coś to tel do mnie: 502-299-655. Jak ktoś jeszcze tam dojeżdża to moge odebrać tylko wtedy trzeba mnie poszukać.. :D Chyba nie będzie trudno..

faust to głównie muzyka umpumpump... :D Indigo jest w porządku, w re nie byłam.

thorin
11-09-2006, 23:10
Ja zaczynam sie zastanawiać czy też nie pojawić sie w piątek wieczorem co by temn Kazimierz obskoczyć,a mam zaklepaną jedną nockę. Tomek o której bedziecie mijali Wawkę, może połączymy siły i pociągniemy smuge razem :)

thorin - ale to jeszcze nic pewnego, tak jak pisałeś do środy wieczorem dam ostateczna odpowiedź

Stratus ale w takim wypadku musisz z Lochem o Nawojce gadac, tu masz na niego namiary 606 33 80 88 lub GG 741004.

Sobota + wawel = zgraja nikonowców focąca ślub - może jakaś dywersja ? :P

piwo dla tego ktory pierwszy wyskoczy powiewajac forumowa smycza z ID, krzyczac "Canon Pany!" i sprowokuje ustawke ;) :mrgreen:

liquidsound
11-09-2006, 23:19
Czyli co?? Mniemam ,ze skoro sami zainteresowani nie wiedza o ktorej przyjada to sami dotra do hotelu i dolacza do grupytak?? Ja godzina 10:00 jestem pod Mariackim, wycieczka do NH mysle po obiedzie. Pytanie do grupy poscigowej na piatek, mozna sie dolaczyc??

thorin
11-09-2006, 23:23
czuj sie zaproszony ;) ale bronowice pekaja w szwach wiec tam pic komandosy bedziemy w samotnosci :mrgreen:

liquidsound
11-09-2006, 23:27
Niee, picie odpada, mysle o foceniu:wink: kiedy i gdzie planujecie wypad?? Rozumiem ,ze o 8:00 rano na kazimierzu, ale co z piatkiem??

thorin
11-09-2006, 23:31
w piatek prawdopodobnie okolo 18 sie wszyscy zjedziemy

birez
11-09-2006, 23:32
Tomek, mam wolne mieszkanie na bronowicach (akurat na te jedna noc w piatek), mysle ze bez problemu zmiescicie sie wszyscy, co Ty na to ? Bardzo fajnie, ale popijemy :D

Sweet :)
To o ktorej zaczynamy ? :mrgreen:

liquidsound
11-09-2006, 23:34
Thorin i co dalej?? Gdzies sie spotykacie?? Gdzie Was ew. mozna lapac?? Ja bede zmotoryzowywany:wink:

Tomasz Golinski
11-09-2006, 23:41
Myśle, że najlepiej będzie nas łapać telefonicznie.

thorin
11-09-2006, 23:49
Sweet :)
To o ktorej zaczynamy ? :mrgreen:

Thorin i co dalej?? Gdzies sie spotykacie?? Gdzie Was ew. mozna lapac?? Ja bede zmotoryzowywany:wink:

No Panowie moze jakas gra wstepna ? :mrgreen:
Przejdziemy sie po kazimierzu i kolo 20 mysle pokrazymy juz za jakas knajpa, co Wy na to ? W razie czgo lap nas na kom liquidsound...

Czacha
12-09-2006, 00:32
Sluchajcie, w piatek proponuje telefoczne dogadanie sie co i jak.. na forum nie sposob przewidziec wszystkich mozliwosci.

Nasz wyjazd (czyli przyjazd tez) zalezy od Metusa. Ja bym mogl wyjezdzac i o 4 rano zeby wczesniej byc w Krakowie :) Najpozniej ruszymy o 10-11.. wiec na 20-21 najpozniej bedziemy, wszystko zalezy od ruchu na trasie. Tak czy siak na piwo z mila checia po 500 kilometrach wyskoczymy :)

W sobote ruszmy na poranne foty (poranne.. nie przedpoludniowe :) ) a potem sniadanko i spotkanie z reszta dojezdzajacych. Nie wiem gdzie pojdziemy.. ja nie znam tego miasta ;)

Sniadanie i obiad najlepiej skonusmowac jakims barze mlecznym - nie dosc ze tanio to jeszcze.. tanio :) A no i smacznie ;)

liquidsound
12-09-2006, 00:53
Ok to dzwonie do Was poznym popoludniem, tudziez wieczorem wczesnym i sie umowimy. Jakby co to pokaze Wam fajne miejsca w Krakowie;-)

gonzo44
12-09-2006, 01:12
Ok to dzwonie do Was poznym popoludniem, tudziez wieczorem wczesnym i sie umowimy. Jakby co to pokaze Wam fajne miejsca w Krakowie;-)
Weź mnie, weź mnie!

kami74
12-09-2006, 08:21
Weź mnie, weź mnie!

No panowie, nie przy jedzeniu... :mrgreen:

temol
12-09-2006, 10:13
Witam

Czy ktos z wybierajacych sie na zlot ma moze EF 15 f/2.8 i zechcial by go przytaszczyc do Krakowa? :)

Tomek

Metus
12-09-2006, 11:14
Postaram się urwać z pracy o 9. jeśli udałoby się wyjechac o 9 z Białegostoku to.. ok 17-18 jesteśmy w Krakowie..

Równiez uważam, że jeśli ktoś chce z "grupą pościgową" wybrać się na foty/piwo jeszcze w piątek to koniecznie dzwonić już ok 17!! Myślę, że o 17 będziemy wiedzieli już dokładnie na którą dojedziemy. Jak by co mój kom. 606 11 44 42 ;)

liquidsound
12-09-2006, 11:16
Weź mnie, weź mnie!
Ja bede na rynku bo ide z luba, wiec przyjedz na rynek to pojedizemy razem:wink: zreszta zdzwonimy sie8-)

Venio
12-09-2006, 13:01
Thorin, o 8 to juz nie snowboarderowe słonce. Trzebaby o 6-tej.

Tak jak rok temu :D na Kube nie ma co liczyc rano ;) tyle ze kiedy to my wstalismy tomasz?
4ta?

PS. Thorin to co nadal pozostaje niecny plan z przyjazdem do kraka popoludniu i nocowanie u w tym mieszkanku? :P

westu
12-09-2006, 13:14
Czy będzie można dołączyc do Waszej grupki koło 13 kiedy będziecie jeść obiad ? :P
Rano mam wykład na prawo jazdy i nie będę mógł być od początku ...

Wieczorem też będę się musiał urwać, gdyż mam do fotografowania mecz w Krakowie [ale to się jeszcze okaże].

pzdr

edit: ok, ja w pierwszy dzien odpadam ;/ o 16:45 musze byc pod jubilatem. Wiec na 2h srednio mi sie oplaca ;p

Jaki jest plan na niedziele ? ;>

thorin
12-09-2006, 13:17
Tak jak rok temu :D na Kube nie ma co liczyc rano ;) tyle ze kiedy to my wstalismy tomasz?
4ta?

PS. Thorin to co nadal pozostaje niecny plan z przyjazdem do kraka popoludniu i nocowanie u w tym mieszkanku? :P

od kiedy Birez zapowiedzial wlot na chate powaznie zaczynam sie nad odwolaniem tejze imprezy zastanawiac :mrgreen:

zaraz po szkole wpadasz na piotrowice kitrasz mnie z budy i dawaj do centrum, stamtad pochytamy albo pekse albo sznylcug jaki do krk, mysle ze okolo 16 bedziemy juz na dworcu w miescie artystow a stamtad musimy pojechac od razu na bronowice, ciepniemy rzeczy w kat i spowrotem na rynek spotkac sie z ludzmi z puszczy, pofocimy cos chwilke i prosto do knajpy na onanizacje (jak zwykle przy zlotowych posiadowach w knajpie wartosc stolu wzrosnie parenascie razy :mrgreen: ) po knajpie chwycimy jakas bane do bronowic, i tam rozpocznie sie pieklo ;) Birez i Pazz to ostatni osoby ktore tam wchodza, wiecej nie wejdzie bo podlog do spania zabraknie :mrgreen: wiec wez spiwor, i taki nasz plan na piatek... a co krakusy wymysla na sobote to juz ich sprawa :mrgreen:

pst
12-09-2006, 13:23
ok panowie
nocleg juz mam stosunkowo blisko rynku
skroją mnie za parking jak cholera :(

dajcie znac gdzie zbiorka w kraku i o której godzinie (sobota?)

Tomasz Golinski
12-09-2006, 15:21
Przecież w pierwszym poscie sa aktualne informacje.

liquidsound
12-09-2006, 15:38
Faaaktycznie:oops: ale skoro ja tego nie zauwazylem to pewnie znajdzie sie tez pelno osob ktore tez nie zauwaza;)

Tomasz Golinski
12-09-2006, 20:52
Możesz założyć osobny wątek i wybrać ważne informacje to go podkleje.

pst
12-09-2006, 22:16
A widzisz - czytalem od pierwszego ale gdzies przy 20 stronie to juz mało dokładnie

nie zauważyłem ze został wyedytowany - tak jest lepiej

aha i zmieniłem nocleg na Nawojke :-)

btw. w pierwszej wiadomosci jest blad :twisted:
kończymy sie bawic 17 a nie 16 w niedziele chyba ze sie komus film urwie :mrgreen:

Bigmar
12-09-2006, 22:41
Panowie, to przykre, ale się wykruszam.
Podnieście za mnie kufel.
Czekam na Wasze relacje.

pst
13-09-2006, 09:01
szczerze mówiąc jak zobaczyłem liste osób (ilość) to sie zastanwiałem kiedy sie zacznie...
zaczęło się

Metus
13-09-2006, 11:17
mało brakowało a i ja bym się wykruszył... heh.
Na szczęście... jestem twardy :D hehe już chyba nic mi nie zepsuje planów.. tylko ciiii bo zapeszę ;]

pst
13-09-2006, 15:44
przyjedz wez sprzet
bedzie wielkie macanie ;-)

Czacha
13-09-2006, 16:29
metus jedzie w bagazniku :mrgreen:

beachcomber
13-09-2006, 17:06
ja chyba jednak nie dam rady przyjechac na zlot :( wypadlo zlecenie. ale to was moze zaintersuje (program pobytu uczestniczek miss world):
16 wrzesień 2006 (sobota)
Kraków

godz. 8.00
Śniadanie w hotelu Monopol.

godz. 9.00
Wyjazd z Katowic do Krakowa.

godz. 09.00-10.00
Transfer na trasie Katowice-Kraków.

godz. 10.00-10.30
Przyjazd do Krakowa. Autokary przywożące finalistki Miss World w kolumnie podjeżdżają na parking przy hotelu Royal na przystanku turystycznym. Przewodnicy przejmują grupy (ok. 25-os.) i wyruszają na Zamek Królewski na Wawelu. Wejście na Wawel od Światowida.

godz. 10.30-12.15
Zwiedzanie Wawelu w grupach ok. 20-os.: 3 grupy (1-sza, 3-cia, 5-ta) wchodzą na zwiedzanie do Katedry, a pozostałe 3 grupy (2-ga, 4-ta, 6-ta) wchodzą do Komnat.

1. Zwiedzanie Katedry – czas ok. 30 min. (trasa skrócona: Nawa Główna – nagrobek Władysława Jagiełły – Konfesja Św. Stanisława – Prezbiterium z Ołtarzem Głównym – nawa południowa: insygnia Św. Królowej Jadwigi – Kaplica Zygmuntowska – południowe wyjście na dziedziniec dolny)

2. Zwiedzanie Komnat Reprezentacyjnych – czas ok. 45 min. (trasa skrócona: wejście przez Klatkę Poselską (pominięcie komnat Wielkorządcy) na 1-sze piętro – 2-gie piętro (Sala Turniejowa, Pod Przeglądem Wojsk, Tronowa, Pod Zodiakiem, Pod Planetami, Bitwy pod Lepanto, Sala Pod Ptakami, Sala Pod Orłem, Sala Senatorska – zejście Klatką Senatorską)

3. Zakończenie zwiedzania ok. 12:15 przed budynkiem dawnego szpitala austriackiego (Centrum Kongresowe).

12.30-13.30
Lunch na Wawelu w Restauracji Na Wawelu.

godz. 13.30-13.45
Przejście do autokarów – przystanek turystyczny przy hotelu Royal.

godz. 13.45-14.30
Przejazd autokarami spod Wawelu do Radwanowic.

godz. 14.30-15.00
Udział w Warsztatach Terapii Artystycznej dla osób niepełnosprawnych intelektualnie w Radwanowicach prowadzonych przez Fundację Anny Dymnej „Mimo Wszystko”.
Powitanie gości przez Annę Dymną, krótka informacja o Fundacji i działaniach, prośba do Finalistek o wsparcie i promocję budowy ośrodka dla naszych podopiecznych na 200 osób w Radwanowicach.

godz. 15.00-15.30
Spektakl - Calineczka, wg H. Andersena.

godz. 15.30-15.50
Wizyty w warsztatach (podział na 4 grupy osób).

godz. 15.50-16.00
Podziękowanie za przybycie i rozdanie upominków specjalnie wykonanych przez podopiecznych Fundacji dla finalistek Miss World.

godz. 16.00-16.45
Przejazd z Radwanowic do hotelu Qubus w Krakowie.

godz. 16.45-18.00
Zakwaterowanie w hotelu Qubus i przygotowanie do kolacji.

godz. 18.00
Wyjazd z hotelu do Ogrodów Muzeum Archeologicznego (na ul. Straszewskiego przy ul. Poselskiej).

godz. 18.30-19.00
Welcom drink w Ogrodach Archeologicznych. Przy wejściu do namiotu recepcja, w której hostessy kierować będą gości do wyznaczonych stolików.

godz. 19.00-20.00
Uroczysta kolacja pożegnalna w Ogrodach Muzeum Archeologicznego (kolacja w formie bufetów – goście siedzą przy 10-os okrągłych stolikach). Podczas kolacji pokaz slajdów z pobytu finalistek Miss World w Krakowie i okolicach.

godz. 20.00-20.45
Widowisko „Magiczny Kraków” z udziałem krakowskich artystów, muzyków i aktorów.

godz. 20.45-21.15
Deser serwowany do stołów.

godz. 21.15-21.40
Przejazd meleksami z Ogrodów Archeologicznych na Bulwary Wiślane vis a vis hotelu Sheraton.

godz. 21.40-22.00
Widowisko na Bulwarze Wiślanym. Prezentacja latających smoków Teatru Groteska wzbogacona efektami dźwiękowymi, świetlnymi i pirotechnicznymi. Pokaz pirotechniczny.

godz. 22.00
Powrót autokarami do hotelu Qubus (parking przy ul. Powiśle).
Nocleg w hotelu Qubus w Krakowie.

liquidsound
13-09-2006, 17:11
Ma ktos jakies tele luzem i przywiozl by pozycyzc?? No chyba ze bedzie mozna podejsc blisko misek:wink:

p_lar
13-09-2006, 17:28
ja chyba jednak nie dam rady przyjechac na zlot :( wypadlo zlecenie. ale to was moze zaintersuje (program pobytu uczestniczek miss world): [...]

Troche kijowo, na Wawelu będzie pewnie od pierona luda a ja nie byłem kilkanaście lat i się stęskniłem. Mam nadzieję że "lachony" to wynagrodzą :-D

Tomasz Golinski
13-09-2006, 17:31
Nie wiem, czy jest sens w ogóle iść na wawel. Lepiej w niedziele rano chyba.

Cichy
13-09-2006, 18:13
Jak to nie wiesz, czy jest sens? Będą **** i cycki ! :)

liquidsound
13-09-2006, 18:14
Jak to nie wiesz, czy jest sens? Będą **** i cycki ! :)

Hehehe, ciekaw jestem czy powiedz to na glos przy swojej towarzyszce8-)

Il fuoco
13-09-2006, 19:17
spoko spoko Panowie. jakie tłumy?:)
to my będziemy tym tłumem na Wawelu i to przez nas nie da się przejść bliżej "misek"
:) tzn. taka jest optymalna wersja...optymalna dla nas:twisted:

gonzo44
13-09-2006, 19:21
Zarezerwowałem Indygo na sobote dla 30 osób. Miła pani poinformowała mnie o konieczności pojawienia się przed godziną 20:00 gdyż później zdejmuje rezerwacje.
Indygo mieści się na ulicy Floriańskiej 26 to jest mniej więcej w połowie długości. Posiada dość charakterystyczny aczkolwiek nadgryziony zębem czasu szyld; wejście w głębi bramy.
To jak z tym Wawelem? Idziemy w sobotę, bo jeżeli nie to potrzeba nam zajęcia zamiennego.

Il fuoco
13-09-2006, 19:47
Zarezerwowałem Indygo na sobote dla 30 osób. Miła pani poinformowała mnie o konieczności pojawienia się przed godziną 20:00 gdyż później zdejmuje rezerwacje.
Indygo mieści się na ulicy Floriańskiej 26 to jest mniej więcej w połowie długości. Posiada dość charakterystyczny aczkolwiek nadgryziony zębem czasu szyld; wejście w głębi bramy.
To jak z tym Wawelem? Idziemy w sobotę, bo jeżeli nie to potrzeba nam zajęcia zamiennego.

dwudziesta trochę wcześnie ale zawsze można posiedzieć,popić i pójść PPP :) na jakieś wieczorne focenie uliczek etc.

pst
13-09-2006, 19:52
czy indygo to jest taka knajpa hmmm... powiedzmy w piwnicach?
wchodzi sie w glab w brame a pozniej na dół?

Nie wiem, czy jest sens w ogóle iść na wawel. Lepiej w niedziele rano chyba.

zgadzam się tym całkowicie,
oczywiscie jesli ktoś chce **** i cycki :wink: to trza w sobote walić na wawel

swoją drogą jak byłem w zeszłym tygodniu na okęciu to widziałem duży bilboard o 'miskach' zdaje sie tydzień poźniej ... :rolleyes:

Czacha
13-09-2006, 19:57
jak ktos chce dup to niech sie nie rozglada na trasie dojazdowej ;) no ale kazdy bedzie robil na co ma ochote..

nastier
13-09-2006, 20:09
dwudziesta trochę wcześnie ale zawsze można posiedzieć,popić i pójść PPP :) na jakieś wieczorne focenie uliczek etc.

zwarzywszy na to,ze slonko zachodzi nam juz przed 20, to IMHO dobry pomysl. na 'zwykle' focenie za pozno, na nocne za wczesnie ;)

Il fuoco
13-09-2006, 20:12
zwarzywszy na to,ze slonko zachodzi nam juz przed 20, to IMHO dobry pomysl. na 'zwykle' focenie za pozno, na nocne za wczesnie ;)

no to już jest nas dwóch:)
masz statyw??:)

nastier
13-09-2006, 20:14
no to już jest nas dwóch:)
masz statyw??:)

mam, ale nie wiem czy bede targal ;) poza tym prawdopodobnie wybore sie z Tomkiem i Metusem na szanty i nie mam pojecia ile to potrwa ;)

Il fuoco
13-09-2006, 20:17
mam, ale nie wiem czy bede targal ;) poza tym prawdopodobnie wybore sie z Tomkiem i Metusem na szanty i nie mam pojecia ile to potrwa ;)

czyli jest nas jeden:)
pozdro;)

gonzo44
13-09-2006, 20:17
Nie znajdziesz knajpy, gdzie ktoś ci zarezerwuje 30 miejsc w sobotni wieczór na późniejszą godzinę.

liquidsound
13-09-2006, 20:18
Ja koniecznie pisze sie na nocne focenie:wink:
czy indygo to jest taka knajpa hmmm... powiedzmy w piwnicach?
wchodzi sie w glab w brame a pozniej na dół?Nie wiem, ale na 90% tak bo wiekszosc knajp w Krakowie tak wyglada:-D

gonzo44
13-09-2006, 20:22
Kolejne pytanie do miejscowych, a właściwie i do zorientowanych zamiejscowych:
Czy zdarzyło wam się jeść obiad w okolicach centrum w przystępnej cenie i nie był to kebab po którym dostaliście biegunki z wysypką?
Proszę o sugestie gdzie możemy udać się na posiłek (śniadanie/obiad).

Il fuoco
13-09-2006, 20:22
Nie znajdziesz knajpy, gdzie ktoś ci zarezerwuje 30 miejsc w sobotni wieczór na późniejszą godzinę.

nie no rozumiem.mój post to żadna pretensja czy coś jeśli tak to odebrałeś.
cieszę się że mamy zarezerwowane miejsce i dzięki że tym zająłeś.jestem pewien że będzie fajnie.
pozdro;)

gonzo44
13-09-2006, 20:24
Spoko, damy radę! My byśmy nie dali? Pójdziemy się piwka napić, pójdziemy i zdjęcia porobić :D

Tomasz Golinski
13-09-2006, 20:24
Kolejne pytanie do miejscowych, a właściwie i do zorientowanych zamiejscowych:
Czy zdarzyło wam się jeść obiad w okolicach centrum w przystępnej cenie i nie był to kebab po którym dostaliście biegunki z wysypką?
Proszę o sugestie gdzie możemy udać się na posiłek (śniadanie/obiad).

Ze dwa lata temu zjadłem jakąś zupę koło wawelu w barze. Nieźle. I był jakiś bar studencki na północ trochę za plantami. Też dobrze i tanio.

PS. Zawsze są pizze :D

gonzo44
13-09-2006, 20:30
PS. Zawsze są pizze :D
Ty to masz głowę!
http://www.pizzeriadracula.pl/ - IMHO najlepsza pizza w Krakowie.

Edit:
Tylko czy się zmieścimy? Był ktoś w ich nowym lokalu na Pijarskiej?

Tomasz Golinski
13-09-2006, 20:34
Inne pytanie jest zasadnicze: jak kelnerki znoszą zsynchronizowane 5x580EX?

PS. Zamówimy z dostawą pod wawel ;)

gonzo44
13-09-2006, 20:47
PS. Zamówimy z dostawą pod wawel ;)
Myślę, że dałoby się :D

Tomasz Golinski
13-09-2006, 20:48
Myśle, że mógłby być problem z przekonaniem ich, że to serio i że ktoś tam na to czeka i rzeczywiście zapłaci.

gonzo44
13-09-2006, 20:53
Myśle, że mógłby być problem z przekonaniem ich, że to serio i że ktoś tam na to czeka i rzeczywiście zapłaci.
Jeżeli się kilka razy wcześniej coś zamawiało i to na większe sumy to powinni wykazać się zaufaniem do klienta - zresztą można zamówić na jakiś adres kamienicy w pobliżu i poczekać na dostawcę - ale chyba trochę w złym kierunku toczą się te gdybania.

thorin
13-09-2006, 21:06

Biegunki z wysypka nie, ale jednemu "nie-bede-pokazywal-palcem-komu" od tego kebaba az odechcialo sie trabanta dalej ze soba taszczyc :mrgreen:

Tomasz Golinski
13-09-2006, 21:08
Hm, może tym razem komuś się 5d odechce? Przydałby mi się ;)