Zobacz pełną wersję : [Krakowski Zlot CB] 16-17 wrzesnia
Il fuoco
13-09-2006, 21:28
hehe powinny być jakieś fajne patenty do przykręcania do gwintu na statyw z kensington lockiem - i żyłką mocowaną dookoła szyi:):):)
madallenka
13-09-2006, 22:19
Jak to nie wiesz, czy jest sens? Będą **** i cycki ! :)
hmm...powiedzmy tak: jak chcecie iść na TE misski to dajcie wcześniej znać.. Dla mnie to strata czasu.. :|
liquidsound
13-09-2006, 22:51
Maddalenka cos Ty taka?? Jestem pewien ,ze gdyby tam byly pokazy przystojnych panow to wszyscy by poszli rownie chetnie:D co do zarcia to polecam tak:
Bar mleczny Barcelona - ul. Michałowskiego. Drugi na ul. Topolowej (tam maja wypasiony barszcz z uszkami, kulinarna masakra podniebienia:wink: ). Ceny wiadomo jakie - jest tanio jak barszcz
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.barcelona.krakow.pl/images/mapa3.jpg)
Dla koneserów potraw pochodzacych z kraju, jezyka ktorego nikt nie rozumie polecam Restauracje Balaton na ul. Grodzkiej i oczywiscie ich specjal - placki po Wegiersku :wink: ceny niestety nie sa takie jak w barcelonie (a to dziwne bo to przeciez drozszy region:wink: )
źródło (http://www.balaton.krakow.pl/img/mapa2.gif)
Bar mleczny "pod temida" rowniez na ul. Grodzkiej, ceny niezle, jedzienie cieple i z zapachem, talerze dosc czyste:grin: a tak na powaznie typowy bar mleczny, gdzie pelno studentow, oraz wszystkich tych ,ktorym nie chce sie gotowac a chca zjesc tanio. Mapki nie ma.
Co do kebabow, to w Krakowie sa najlepsze na rogu Grodzkiej, zaraz nad klubem Prozac. Wszystkie inne to imitacje kebabow :wink:
Jesli zechcecie zjesc przy hotelu to polecam stolowke w hotelu Polonez (obok Nawojki), smacznie ,tanio (za 10zl full obiad), choc nie polecam sie tam ladowac ze sprzetem bo wyczaja ze nie studenci, jak rowniez pol metrowe hot dogi w kiosku przy stadionie wisly (mi nie smakuja ale niektorzy sobie chwala ze duzo i tanio), jak rowniez kuchnie u Babci Maliny na ul. Sławkowskiej 17, oraz w budynku A0 AGH (rog alei i reymonta).
Na sam koniec najlepsze z najlepszych, absolutne the best of czyli zapiekanki Bartek, na rogu alei i ul. Czarnowiejskiej. 8-)
masz statyw??:)
kamera na statyw
baba na warstat :mrgreen:
a co do jedzenia to raz na jakis czas mozna sie poswiecić i pizze zjesc 8)
kebab zaraz pod klubem PROZAC to musi być to :mrgreen:
dzieki za info
No to Liquidsound jesteś odpowiedzialny za wyżywienie :D
Nadal nie mam pomysłu co zamiast Wawelu w sobotnie przedpołudnie.
Edit:
Choć jak tak patrzę na ich (misek) program zwiedzania to raczej się z nimi nie spotkamy - no chyba, że ktoś się wybiera do katedry albo do "komnat". Wiadome, że będzie trochę więcej ludzi, ale myślę, że damy sobie radę.
Il fuoco
14-09-2006, 09:19
poradzimy sobie...
przeciętnie większość z nas ma (ew. na oku) jakąś "swoją osobistą miss" więc myślę że można sobie odpuścić te mis łorld :) wszyscy (oprócz niektórych z nas) będą zadowoleni z takiego obrotu sprawy:)
mam wrażenie, że tematy do fotografowania w krk znajdą się same i "w drodze" do jakiegoś zaplanowanego celu - miejsca focenia.przynajmniej ja tak zawsze miałem że zanim doszedłem np. z rynku na Wawel to już miałem zaldedwie kilka zdjęć wolnych na karcie:)
Hehehe, ciekaw jestem czy powiedz to na glos przy swojej towarzyszce8-)
Sam jestem ciekaw. Jestem zadeklarowany jako nie-pantoflarz :) Miejcie więc to na uwadze :P
Il fuoco
14-09-2006, 12:47
Sam jestem ciekaw. Jestem zadeklarowany jako nie-pantoflarz :) Miejcie więc to na uwadze :P
ciekawe i zarazem ryzykowne podejście ale gratuluje bo tak powinno być:)
czyli jest nas jeden:)
pozdro;)
teraz juz dwóch - ja jak najbardziej jestem za wieczorno, nocno i wczesno porannymi kadrami.
liquidsound
14-09-2006, 13:25
Hehe Cichy wiesz jak to jest. Ci co sa pantoflarzami to krok na przod. A pan czemu jako jedyny nie zrobil krok na przod?? - Zona mi kazala:wink:
BTW moja towarzyszka sama chciala isc na te miski i powiedziala ,ze nawet pojdzie ze mna na ten zlot heheh :D
Il fuoco
14-09-2006, 14:02
teraz juz dwóch - ja jak najbardziej jestem za wieczorno, nocno i wczesno porannymi kadrami.
no to super:)
ktoś jeszcze się deklarował więc jest nas trzech:)a trzech to już jest grupa:)
Heh - 510 postów - może zostawicie jakieś tematy do rozmowy podczas właściwego zlotu ? ;)
Il fuoco
14-09-2006, 14:27
będzie dobrze ripek:)
liquidsound
14-09-2006, 14:57
Il fuoco ja sie deklarowalem:wink:
Il fuoco
14-09-2006, 15:00
a faktycznie:) no to we trzech możemy już iśc tak raczej bez problemu:)
tylko właśnie się zastanawiam skąd wziąć jakiś statyw... 8)
liquidsound
14-09-2006, 15:07
Ja Ci nie pozycze bo sam bede korzystal:wink:
Il fuoco
14-09-2006, 15:50
Ja Ci nie pozycze bo sam bede korzystal:wink:
:wink: luuzikk:) coś tam mam w szafie tylko strach to brać bo podobno to statyw do video:D
Avadra_K
14-09-2006, 15:50
Szanowni, jak by był chętny to jadę z W-wy w sobotę rano do Krakatowna mogę zabrać 2 osoby po drodze.
a ja mam pytanie do szturmbrygady z Nawojki - jak robimy z gratami?? nie wiem od ktorej jest tam doba hotelowa i zastanawiam sie czy najpierw zostawiac tam rzeczy czy od razu smigac na zbiorke i potem do Nawojki (troche niepotrzebnego noszenia ale jak mus to mus :???: ) ??
aha, jedzie ktos moze w sobote z rana z Katowic ??
Il fuoco
14-09-2006, 17:01
graty trzeba będzie zostawić w nawojce jakoś po zbiórce...chyba że się wyrobisz obskoczyć do nawojki...
o której będziesz w kraku?
liquidsound
14-09-2006, 17:06
Ej pytanie, bierzecie ciuchow na 2 tygodnie??:wink:
jakos miedzy 9 a 9.20.. mam dwa pociagi i zobacze na ktory zdarze ;-)
postaram sie byc wczesniej w Nawojce - moze komus sie jeszcze uda to mozna choc jeden pokoj zarzucic torbami i bez gratow ruszyc na zbiorke 8-)
Ej pytanie, bierzecie ciuchow na 2 tygodnie??:wink:
minimum na tydzien :twisted:
duzo tego nie bedzie ale nawet w miare pusty plecak lepiej zostawic w pokoju niz tagrac go na plecach.. no i bez statywu za dnia sie obejdzie 8)
aha, jedzie ktos moze w sobote z rana z Katowic ??
A o której masz zamiar wyruszyć??
Bo ja dopiero mam pociąg z Rybnika o 7.57 więc z K-ce-K-rk pociąg jest o 9.35... Prawdopodobnie dla Ciebie za późno ale daj znać jakby co byłoby raźniej...
Edit. Już wszystko wiem... Byłeś szybszy... :)
ehh, no ja troche wczesniej planuje byc ale gdybym z jakichs powodow jechal jednak poniej to bede Cie szukac na peronie w K-ce :-)
Witam..
Mam pytanie..a jak z planami na niedzielę?
Pytam bo niestety wypadła mi w sobotę rodzinna uroczystość na której musze być (pogrzeb niestety ;-( ). A że jest około południa w okolicach Warszawy (Dębe Wielkie) to do Krakowa sciągnę pewnie około 19-20. Do Nawojki trafię - jako że bedę ostatni tam to pewnie wybierzecie i tak najlepsze pokoje ;-) ale jakby kto pytał to dotrę na 100%... ale stąd pytanie - jakie są plany na niedzielę.. na sobotę od godziny 19 czy 20 znam (znaczy knajpa ;-) - też pewnie trafię ;-) ) więc się chętnie wybiorę, ale czy na niedzielę planowane są jakieś atrakcje (np. żeby wykorzystać "snowborderowe światło") czy to dopiero się wyklaruje w sobotę?
Pozdr
Artur
liquidsound
14-09-2006, 19:52
Wiec jutro powolutku zaczynamy;)
postaram sie byc wczesniej w Nawojce - moze komus sie jeszcze uda to mozna choc jeden pokoj zarzucic torbami i bez gratow ruszyc na zbiorke 8-)
z tego co wiem to doba sie zaczyna w hotelach miedzy 12 a 14
ale to możan sprawdzić tu
rezerwacja: +48 (12) 633-58-77
+48 (12) 633-52-05
zostawie ciuchy w samochodzie a samochód na parkingu agh
ja jak sie zmobilizuje to smigam na poranne focenie/łażenie z grupą z Białego
ale to znaczy że musze koło 4 rano wyjechać :rolleyes:
Il fuoco
14-09-2006, 21:10
a ja mam pytanie.
kto, w jakich godzinach i gdzie dokładnie będzie odbierał zjeżdżających się porannych ludzi ??
na PKP czy PKS (czy już są połączone spowrotem - ja wogóle nie w temacie)
czy przyjeżdżając autobusem będę musiał się gdzieś przetransportować?
jaki będziemy mieć znak rozpoznawczy?:)
:D Grupa pościgowa wyrusza jutro o 6 rano. Planowany dojazd do Krk 14-16.. Aż się wierzyć nie chce, że udało mi się w końcu gdzieś pojechać :D
EDIT:
znak rozpoznawczy?? ID!!
znak rozpoznawczy?? ID!!
bezwzględnie ID!
ps
wysyłam żone z pędrakiem na wieś do teściów 8-)
O której idziecie na nocne ? I gdzie ? :-)
Jakie plany na niedziele ?
Il fuoco
14-09-2006, 21:49
no to ID :)
luzik:)
tylko jeszcze muszę się liquida dopytać szczegółów co do odbierania forumowej braci z dworca w sobotę rano... "cobym się nie zagubił":mrgreen:
no .. normalnie ;] jutro o 6 rano :D
edit
plener i jutro będzie... mniej oficjalny i w mniejszym gronie ale piwo i plener.. czemu nie :D
Il fuoco
14-09-2006, 21:51
no .. normalnie ;] jutro o 6 rano :D
oki:) już wyedytowałem post bo miałem chwilowe zamroczenie:) hehe:)
madallenka
14-09-2006, 22:00
@liquidsound
nie coś Ty taka tylko jakoś mnei miss nie bawią..
a ja mam pytanie.
kto, w jakich godzinach i gdzie dokładnie będzie odbierał zjeżdżających się porannych ludzi ??
na PKP czy PKS (czy już są połączone spowrotem - ja wogóle nie w temacie)
Mnei będzie mozna szukać na dworcu PKS w okolicach godziny 10:00. Oczywiście będę mieć ID.. :)
Il fuoco
14-09-2006, 22:12
no a o 10:00 nie jest zbiórka na mariackim?
oki:)nevermajnd.zapakuję się do jednego plecaka i będę go tachał ze sobą :twisted:
ok 10 to mnie trzeba zebrac z dworca PKS, co zreszta juz madallenka wczesniej deklarowala ;)
zapewne od razu udamy sie pod mariacki..
Avadra_K
14-09-2006, 22:49
bezwzględnie ID!
ps
wysyłam żone z pędrakiem na wieś do teściów 8-)
:lol: Bardzo śmieszne, czekam od ponad 2 tygodni i jeszcze nie doszło:confused:
:lol: Bardzo śmieszne, czekam od ponad 2 tygodni i jeszcze nie doszło:confused:
Oczywiście chodzi o ID a nie o zonę, ta już dzięki bogu doszła do mnie jakieś 14 lat temu:mrgreen:
PROŚBA:
Niech ktoś skompletuje jakieś wyjazdowe FAQ:
- jak jutro dojadę do Nawojki to na kogo się powoływać (rezerwacja) ?
- jaki jest plan na sobotę / niedzielę ?
- kilka przydatnych numerów telefonów (braci naszej kochanej)
- link do mapki (choć mnie niepotrzebny, będę oGiePeeSowany)
Mój numer telefonu 691-626-258. Będę w Nawojce ok. godz. 17.00 w piątek, planów zero więc chętnie się doczepię do jakiejś wieczornej eskapady
Warto gdzieś takie FAQ dokleić czy cuś, żeby każdy miał wgląd i nie musiał szukać. W pierwszym poście jest ogólne info, ale żadnych konkretów.
To tyle, a ja czekam, bo raniuchno pociąg (jednak).
502891195, moj kom, bede o 16 w KRK, Jedziemy zawiezc rzeczy z Puszczanami na bronowice i okolo 17 bedziemy mogli gdzies wyjsc pofocic a pozniej do knajpy. Zadzwon Cichy jak juz dojedziesz to umowimy sie w jakims newralgicznym punkcie :)
pozdrowienia i...
dozobaczenia jutro :)
MAPKI, ETC.
1.STREFY PARKOWANIA (http://www.e-krakow.com/mapa/krakow-parking.php)
2. No i mapka do wydrukowania:
źródło (http://img76.imageshack.us/my.php?image=maphm0.jpg)
wrzuce tez dla zmotoryzowanych.
Od Warszawy
źródło (http://imageshack.us)
Ze Śląska
źródło (http://imageshack.us)
Z peronu kierujcie się do przejścia podziemnego (są po dwa zejścia na peronie). Z przejścia jest jedno wyjście obok dworca PKS (budynek po lewej po wyjściu) i skręcamy zaraz za PKSem lewo. Następnie po około 50m w prawo i do najbliższego skrzyżowania gdzie przejściem podziemnym przechodzimy na drugą stronę (w lewo) i wracamy kawalek drugą stroną ulicy do przystanku. Najlepiej wsiąść w autobus 501, jest to kurs przyspieszony. W Krakowie cena biletu zwykłego to 2.50, dla studentów 1.25. Za duży bagaż trzebaby zapłacić dodatkowo, chyba że kupimy bilet godzinny za 3.10 (studencki 1.50)
1762
1761
PLAN:
6:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu (Czacha naprawdę trzeba tak rano? W piątek przecież też chcemy iść gdzieś do knajpy)
9:00 śniadanie dla porannej grupy (ktoś zna jakąś jadłodajnie w okolicy czynną o tak nieludzkiej porze?)
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad (tu również pojawia się pytanie o lokal)
podział na grupy (chyba jednak nieunikniony)
A: Nowa Huta z przewodnikiem Liquidsound (Jeżeli będzie więcej niż 4 chętnych konieczny kolejny samochód)
B: Zakrzówek z Thorinem :P (spacerek)
C: Kopce/Zoo (Jeżeli ktoś ma doświadczenie i sprzęt albo dużo chęci to można by spróbować zrobic warsztaty z focenia panoram na kopcach np Krakusa bo mało ludzi)
D: Stare miasto + planty
E: Ponownie Kazimierz dla tych, którzy nie załapali się rano albo dalej im mało.
20:00 spotkanie w knajpie (Indygo na Floriańskiej)
ŻARCIE:
co do zarcia to polecam tak:
Bar mleczny Barcelona - ul. Michałowskiego. Drugi na ul. Topolowej (tam maja wypasiony barszcz z uszkami, kulinarna masakra podniebienia:wink: ). Ceny wiadomo jakie - jest tanio jak barszcz
źródło (http://www.barcelona.krakow.pl/images/mapa3.jpg)
Dla koneserów potraw pochodzacych z kraju, jezyka ktorego nikt nie rozumie polecam Restauracje Balaton na ul. Grodzkiej i oczywiscie ich specjal - placki po Wegiersku :wink: ceny niestety nie sa takie jak w barcelonie (a to dziwne bo to przeciez drozszy region:wink: )
źródło (http://www.balaton.krakow.pl/img/mapa2.gif)
Bar mleczny "pod temida" rowniez na ul. Grodzkiej, ceny niezle, jedzienie cieple i z zapachem, talerze dosc czyste:grin: a tak na powaznie typowy bar mleczny, gdzie pelno studentow, oraz wszystkich tych ,ktorym nie chce sie gotowac a chca zjesc tanio. Mapki nie ma.
Co do kebabow, to w Krakowie sa najlepsze na rogu Grodzkiej, zaraz nad klubem Prozac. Wszystkie inne to imitacje kebabow :wink:
Jesli zechcecie zjesc przy hotelu to polecam stolowke w hotelu Polonez (obok Nawojki), smacznie ,tanio (za 10zl full obiad), choc nie polecam sie tam ladowac ze sprzetem bo wyczaja ze nie studenci, jak rowniez pol metrowe hot dogi w kiosku przy stadionie wisly (mi nie smakuja ale niektorzy sobie chwala ze duzo i tanio), jak rowniez kuchnie u Babci Maliny na ul. Sławkowskiej 17, oraz w budynku A0 AGH (rog alei i reymonta).
Na sam koniec najlepsze z najlepszych, absolutne the best of czyli zapiekanki Bartek, na rogu alei i ul. Czarnowiejskiej. 8-)
TELEFONY:
Metus: 606 11 44 42
Tomaz Goliński: 502 307 173
Gonzo44: 606 754 223
liquidsound
15-09-2006, 00:29
Dodam tylko ,ze raczej odbierania nie bedzie bo nie wiadomo kiedy kto przyjedzie. Jesli ktos ladnie poprosi to odbiore z dworca tylko o 9:30 bo o 10:00 spotkanie. Mam dzikie wrazenie ,ze z tej zabojczej listy zrobi sie max 10 osob ktore sie udzielaja:evil:
BTW co do piatku to o ktorej zadzwonic Thorin?? Czy moze umawiamy sie juz jakos konkretnie??
MAPKI, ETC.
6:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu (Czacha naprawdę trzeba tak rano? W piątek przecież też chcemy iść gdzieś do knajpy)
9:00 śniadanie dla porannej grupy (ktoś zna jakąś jadłodajnie w okolicy czynną o tak nieludzkiej porze?)
W okolicach Rynku, gdzie sie czesto wlocze switami nie ma NIC. Zadnej kawy sie czlowiek nie napije przed otwraciem McDonalda. Przypuszczam, ze na Kazimierzu moze byc podobnie.
No to bierzemy scyzoryki, i będziemy robić kanapki ;-)
A: Nowa Huta z przewodnikiem Liquidsound (Jeżeli będzie więcej niż 4 chętnych konieczny kolejny samochód)
A co dokladnie w Hucie? Zaklad Metalurgiczny czy miasto wiecznie mlode? ;)
Zaznaczam, ze nie kpię bo jestem chlopak z Huty
Ruszam do grodu Kraka dzisiaj pomiędzy 12-14, więc i ja moge kogoś zabrać po drodze - przed wyjazdem to już tylko kontakt telefoniczny 602598185. Przy tak pięknej pogodzie jak dzisiaj to warto też cos wieczorem popstrykać.
Dodam tylko ,ze raczej odbierania nie bedzie bo nie wiadomo kiedy kto przyjedzie. Jesli ktos ladnie poprosi to odbiore z dworca tylko o 9:30 bo o 10:00 spotkanie. Mam dzikie wrazenie ,ze z tej zabojczej listy zrobi sie max 10 osob ktore sie udzielaja:evil:
wniosek prosty - kto siedzi cicho, niech sie sam martwi i kropka ;)
Spoko, spoko. Poradzimy se :-D Ważne bardziej żeby się znaleźć na miejscu, bo ja Krk średnio znam. Do "Sławojki", Kazimierza i Wawelu dotre, jedynie gdzieś indziej to już moge mieć problem.
Il fuoco
15-09-2006, 09:55
będzie fajnie.przecież Kraków to nie jest takie wielkie miasto...
tam niemożna się zgubić.i ludzie mówią po polsku.więc spoko.
a nawet jakby to jeżdżą taryfy;)
Spoko, spoko. Poradzimy se :-D Ważne bardziej żeby się znaleźć na miejscu, bo ja Krk średnio znam. Do "Sławojki", Kazimierza i Wawelu dotre, jedynie gdzieś indziej to już moge mieć problem.
Pamiętaj że mamy rezerwację w Nawojce :grin:
Pamiętaj że mamy rezerwację w Nawojce :grin:
Tja, tylko ja dotre o 20 i nie wiem dzie siekierować wpierw, do Sławojki czy od razu was po knajpach ścigać :-D
Swietnie a mnie akurat firma wysyla do Poznania... do wtorku włacznie....
.... kanal... kiedy robicie nastepny zlot...
PROŚBA:
Niech ktoś skompletuje jakieś wyjazdowe FAQ:
- jak jutro dojadę do Nawojki to na kogo się powoływać (rezerwacja) ?
- jaki jest plan na sobotę / niedzielę ?
- kilka przydatnych numerów telefonów (braci naszej kochanej)
- link do mapki (choć mnie niepotrzebny, będę oGiePeeSowany)
Mój numer telefonu 691-626-258. Będę w Nawojce ok. godz. 17.00 w piątek, planów zero więc chętnie się doczepię do jakiejś wieczornej eskapady
Warto gdzieś takie FAQ dokleić czy cuś, żeby każdy miał wgląd i nie musiał szukać. W pierwszym poście jest ogólne info, ale żadnych konkretów.
To tyle, a ja czekam, bo raniuchno pociąg (jednak).
tdf, a do czego ten cytat?
Il fuoco
15-09-2006, 10:33
na kogo jest rezerwacja w nawojce?
tzn gdybym chciał dostać się do pokoju i zostawić rzeczy (teoretycznie) ??
odpowiedź proszę na PW bo jakby co to ktoś mógłby sobie przeczytać na forum,wejść do nawojki na legala i powiedzieć że jest z CB.info i idzie po rzeczy... :)
odpowiedź proszę na PW
to dla mnie tez poprosze 8)
Tja, tylko ja dotre o 20 i nie wiem dzie siekierować wpierw, do Sławojki czy od razu was po knajpach ścigać :-D
Jakby co to napewno będziemy pod telefonem :)
odpowiedź proszę na PW bo jakby co to ktoś mógłby sobie przeczytać na forum,wejść do nawojki na legala i powiedzieć że jest z CB.info i idzie po rzeczy... :)
Myslę że nie ma co panikować :) gdyby były kłopoty to gdzieś wcześniej był kontakt z "Lochu" który robił rezerwację.
:D no i nadejszła wiekopomna chwila :D czas zacząć sie zbierać i w drogę. Od tej chwili jestem tylko pod telefonem.
tdf, a do czego ten cytat?
Cichy jest z Poznania.... :-D
A tak po prostu sie zale ze nie dolacze do Was....
Ja też niestety dopiero o 19-20 - chyba lepiej najpierw rozpakowac manatki i dopiero do knajpy.. knajpa nie zając a potem może być ciężko coś taszczyć :mrgreen:
Pozdr
Artur
dobra to do zobaczenia na zlocie panie i panowie :)
liquidsound
15-09-2006, 13:00
Marku w planie:
- Budynki administracyjne HTS, oraz brama i okolice chuty
- Szpital Żeromskiego
- Plac Centralny
- Teatr Ludowy
Mi sie co prawda nie chce tam jechac, ale jesli ktos chce to pomoge. Zrobimy tylko sciepke na gaz i mozemy jezdzic:)
Ok czas sie zaczac szykowac :D
ja wbijam na 6 rano w sobote do Nawojki - Puszczanie beda tam nocowac i pewnie stamtąd wystartują na poranne focenie
moja komórka 602 552 285 lub 501 350 507
jak ktos ze śląska chce moge zabrać (Katowice Chorzów Zabrze Gliwice Bytom itp)
Il fuoco
15-09-2006, 19:14
taki mały OT:)
dopytywałem się właśnie mojego Ojca (pochodzi z KRK) co i jak - którędy dojść z nowego dworca do nawojki/pod fontannę...i co się okazało?
(o ile ta fontanna wygląda jak "żak"), mój Ś.P Dziadek który był Cechmistrzem Szewców (tak to się podobno nazywało)w Krakowie ufundował wspólnie z kolegami tą fontannę pod którą jutro mamy zbiórkę o 10:00 :)
i nie odczytujcie tego jako pospolite chwalenie się czy coś w tym stylu, tylko piszę bo to ciekawe jak czasem człowiek nie wie różnych rzeczy o swoich przodkach itd... a tymczasem okazuje się że oni robili różne ciekawe rzeczy
o które nikt by ich nie posądzał:)
teraz jakoś chętnie sobie oglądne tą całą fontannę itd...
chyba że Ojciec mnie robi w konia:twisted: ale chyba nie:)
koniec OT
edit:
no to do zobaczenia rano wszystkim którzy jadą na zlocik:)
i'm out :arrow: :arrow: :arrow: 8-)
Witam..
1. Do kogo dzwonić jak już jutro będę w Krakowie (około 18-20)? to godzina na powolne sciganie do knajpy ale może uda się wcześniej - tak żeby wiedzieć kogo gdzie szukać..
2. Prośba do tych co będą w Nawojce z rana albo już są - dla mnie miał być pokój 2 osobowy (wszystko jedno czy studio czy nie) - poinformujcie obsługe ze 2 osoby jeszcze dojadą o ww. porze.
3. Jakby jeszcze ktoś chetny na wyjazd to wyjadę z Kielc prawdopodobnie około 16.
Jakby co to mój tel. 501547361
Pozdr
Artur Starz
no i zebrała isę już dzisiaj spora grupa - kilkanaście osób :mrgreen: . Wpadłem tylko na chwilę z żoną (Birez, tak pazur przekazał buziaki :evil: ;) ) ale było bardzo sympatycznie. Z tego co wiem, chcą jutro wyskoczyć o 6AM na Kazimierz coś pofocić, ja będę pod fontanną o 10.00. Arturs, nie wiem czy będę z nimi cały dzień ale dzwoń 501 752 006, to na pewno coś ci pomogę.
no i zebrała isę już dzisiaj spora grupa - kilkanaście osób :mrgreen: . Wpadłem tylko na chwilę z żoną (Birez, tak pazur przekazał buziaki :evil: ;) ) ale było bardzo sympatycznie. Z tego co wiem, chcą jutro wyskoczyć o 6AM na Kazimierz coś pofocić, ja będę pod fontanną o 10.00. Arturs, nie wiem czy będę z nimi cały dzień ale dzwoń 501 752 006, to na pewno coś ci pomogę.
Ok,dzięki.. właśnie przejrzałem większość wątku i pospisywałem sobie komórki.. o 7 rano kierunek Warszawa więc kończe na dzisiaj czytanie..
Pozdr
Artur
No to jak, dyma ktoś z Wrocławia lub Poznania i nie ma transportu ?
ja pi........ cichy! ale jesteś du............. - było dać jakiś cynk! :evil:
czy ja mam czas czytać wszystkie wątki??? dopiero teraz tu trafiłem :cry:
e tam ****.. tak to przynajmniej tamrona mi do wrocka przywiozl :P
Ja również wpadłem na chwile ;)
Świetna ekipa :-)
Zdjęcia dam jak inni zaczną dawać, gdyż nie wiem czy mam pozwolenie na pokazywanie twarzy zlotowiczów ;P
liquidsound
17-09-2006, 03:45
Te Kuba :D ja wlasnie wrocilem do domu, niestety w niedziele nie pojawie sie gdyz kampania wrzesniowa zabija wszelka chec do zycia. Pozdrawiam wszystkich obecnych i nieobecnych:wink:
No dobra, to kto otwiera nowy watek ze zdjeciami ze zlotu? Kto robil grupowa fote pod sklepem Canona? ;)
dajcie sie tylko wyspac to wieczorem cos wrzuce ;-) 8-) :mrgreen:
gruppenfoto tez bedzie :mrgreen:
No to ja sie wyrwe, proponuje zeyb dla zachowania porzadku w watku zdjecia wrzucac tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?p=221449#post221449
i te knajpiane, i te z chodzenia po krakowie, ja swoje pstaram sie wrzucic wieczorem a teraz hop do pracy, pozdroawienia dla jeszcze sie zlotujacych,
Kuba, poprosze o zdjecie spod sklepu Canona na maila ;)
pozdrawiam
krzysiek
Na zlocie w Krakowie powstało kilka pomysłów istotnych dla rozwoju sprzętu fotograficznego. Nie zawsze pamiętałem autorów poszczególnych pomysłów, więc nie miejsce mi za złe pisanie ogólne o nich. Autorzy niech sami się przyznają.
1. W elektronice aparatu powinien być moduł oprogramowania, który po zrobieniu zdjęcia informował by fotografującego o tym jakie komentarze otrzyma po zamieszczeniu zdjęcia w galeriach insternetowych. Tak działała by wersja standardowa oprogramowania. Wersja premium takie komunikaty wyświetlałaby w wizjerze już na etapie kadrowania i wersja Premium Plus przy złych nastawach i możliwych komentarzach blokowałaby spust migawki.
2. Nowy tani system stabilizacji obrazu BIS czyli Beer Image Stabilizer, wystarczy jedno piwo :)
3. System ochrony sprzętu ES czyli electric shock, jeśli jakiś amator nie swojej własności będzie chciał pozbawić nas sprzętu system wyzwala spory ładunek elektryczny obezwładniający napastnika. W pewnych szerokościach geograficznych byłby napewno bardzo popularny :)
Na koniec złota myśl Stratusa:
"kontrola to najwyższa forma zaufania"
Na koniec złota myśl Stratusa:
"kontrola to najwyższa forma zaufania"
Miałem gdzieś na zdjęciu z "dawnych" czasów myśl bardzo podobną a mianowicie "Kontrola podstawą zaufania" :mrgreen: , czasy się zmieniają a złote myśli zostają ;-) - ale mi się zrymowało
Pozdr
liquidsound
18-09-2006, 13:47
Mac zupelnie zapomniales o moim pomysle aby w info o focie byl znak o poruszeniu zdjecia:wink:
Mac zupelnie zapomniales o moim pomysle aby w info o focie byl znak o poruszeniu zdjecia:wink:
Sorry, dobrze, że przypomiałeś. Zlot był na tyle intensywny, że nie wszystko zarejestrował mój dysk.
Proponuję aby dopisywać inne "genialności"
był intensywny był
łaziliśmy i fociliśmy od 6 rano do ~21 wieczorem z małymi przerwami na jakieś żarełko
mac - dzięki za macanko :mrgreen:
liquidsound
18-09-2006, 22:12
No ja tez dziekuje;) moglem sobie pofocic 70-200;)
Proponuję aby dopisywać inne "genialności"
To ja dopisze że jeśli ktoś chce sprzedać tamrona a kupował go u Cichego to wystarczy wpisać w aukcji rewelacyjny Tammy - (od Cichego!!)
i cena skacze o 200pln :twisted:
;)
a jak sie doda "nowka nie smigana" to juz w ogole :mrgreen:
No tak, to były dobre teksy dzięki Czacha i pst.
Cichy to mistrz marketingu tylko na zlocie jakiś cichy był ;)
fakt był cichy.... :mrgreen:
ale za to sobie fajnie pogadałem z jego dziewczyną - wiecie, ona w ogóle nie jest zainteresowana fotografią.... :rolleyes: troche mnie to zdziwiło
ale za to obgadaliśmy co robimy na codzień gdzie pracujemy i na czym to polega :-)
zawsze jakaś miła odmiana od tych jasnych, ostrych, mydlanych, z abberacjami czy bez i czy mocno błyska ta 430-tka...:lol:
(...) ale za to sobie fajnie pogadałem z jego dziewczyną (...)
Właśnie coś mi się tak widziało, że wy nie o fotografii... Ja jej zaraz dam, niech tylko wyjdzie spod prysznica... :-D