Zobacz pełną wersję : Problem z połączeniem w XP
-=Festyk=-
17-08-2006, 10:21
Na początku powiem odrazu,że szukałem rozwiązania mojego problemu nawet przez google,ale nie udało mi się.Otóż odziedziczyłem ostatnio Canona A60,który już kiedyś był instalowany na moim komputerze,ale bardzo dawno temu.No i teraz jak podłączyłem go to aparat wogóle nie reaguje,windows pokazuje,że znaleziono nowy sprzęt po czym wyświetla,że został nieprawidłowo zainstalowany i może nie działać,a w menadżerze urządzeń po kliknięciu na aparat pokazuje się takie coś:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Próbowałem już odinstalowywać wszystko i na nowo instalować,ale nic nie dało.Da się to jakoś rozwiązać czy zostaje tylko kupno czytnika(co nie bardzo jest mi na rękę)?
yogi-bear
17-08-2006, 11:46
"nawet przez google" desperat! ;)
Może zainstaluj sterowniki ze strony Canona, powinno pomóc. (podaj je manualnie systemowi kiedy będzie chciał je wyszukiwać i instalować automatycznie).
http://software.canon-europe.com/Cameras/Digital_Cameras/PowerShot_A60577.asp
-=Festyk=-
17-08-2006, 12:03
Jestem zdesperowany:)Na Twój pomysł też wpadłem.Zakładka sterownik wygląda tak:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Mimo tego i tak zoombrowser go nie wykrywa i aparat nie reaguje.
1. Grzebanie w rejestrze by naprawde permanentnie usunac slady sterownika (ktory pewnie zostal niezbyt prawidlowo zainstalowany, np dopiero po pierwszej probie podlaczenia aparatu i sie teraz gryzie z windowsami wlasnie z komunikatem z pierwszego screenshota) i dopiero reinstalacja sterownika.
.
2. Zrzucanie zdjec w trybie P2P (bez uzycia zoombrowsera)
3. Format i reinstalka calego systemu.
4. Czytnik.
-=Festyk=-
18-08-2006, 08:38
1. Grzebanie w rejestrze by naprawde permanentnie usunac slady sterownika (ktory pewnie zostal niezbyt prawidlowo zainstalowany, np dopiero po pierwszej probie podlaczenia aparatu i sie teraz gryzie z windowsami wlasnie z komunikatem z pierwszego screenshota) i dopiero reinstalacja sterownika.
.
2. Zrzucanie zdjec w trybie P2P (bez uzycia zoombrowsera)
3. Format i reinstalka calego systemu.
4. Czytnik.
Dzięki za zainteresowanie.
Ad1.Ten pomysł najbardziej mi się podoba,pomęczę się z tym dzisiaj.
Ad2.Nie chcę wyjść na idiotę,ale wydaje mi się,że nie da się tak zrobić by A60 była widoczna jako zewnętrzny dysk.
Ad3.Ta opcja odpada:)
Ad4.A na to będę zmuszony jeśli punkt 1 nic nie da.
Ad2.Nie chcę wyjść na idiotę,ale wydaje mi się,że nie da się tak zrobić by A60 była widoczna jako zewnętrzny dysk.
W angielskiej instrukcji strona 170 traktuje o tym :roll: .
-=Festyk=-
18-08-2006, 21:38
W angielskiej instrukcji strona 170 traktuje o tym :roll: .
Dużo w tej instrukcji nie napisali,a to co napisali wogóle nie jest mi pomocne.
1.Podłącz kabel
2.kopiuj zdjęcia stosując się do wskazówek wyświetlanych na monitorze
Super:evil:...
Mój komp nie pokazuje go jako zewnętrznego dysku.Gdyby tak było nie zakładałbym wątku,tylko cieszył się,że mogę zgrać zdjęcia.
Mam jeszcze pytanie odnośnie rejestru.Jak znaleźć ten wpis,którego szukam?
Dużo w tej instrukcji nie napisali,a to co napisali wogóle nie jest mi pomocne.
1.Podłącz kabel
2.kopiuj zdjęcia stosując się do wskazówek wyświetlanych na monitorze
Super:evil:...
A ciutke wyzej co napisano? Zaczyna sie od "for more details..." .
Mam jeszcze pytanie odnośnie rejestru.Jak znaleźć ten wpis,którego szukam?
Tak myslalem ze to pytanie zadasz... punkt 1 zaklada ze wiesz co robisz. Jesli nie wiesz co robisz to lepiej nie ruszaj, albo chociazby zrob wczesniej backup systemu (Norton Ghost) i potem usuwaj z rejestru wszystko co ma zwiazek z Canonem :roll: .
babatunde
19-08-2006, 09:31
Mozna sprobowac uruchomic komputer w trybie awaryjnym i wywalic sterowniki (w mendadzerze urzadzen jest taka opcja pokaz wszystkie sterowniki) i uruchomic ponownie komputer, jak sie wszystko zaladuje podlaczyc aparat pod komputer...
Skorzystac z innego gniazda USB
A jesli to dslr to czy przypadkiem nie przelączone jest ustawienie w samym aparacie?
Moglo sie tez tak zdarzyc, ze pierdzieli sie sterownik od samego USB w windowsach, to tez mozna w trybie awaryjnym z menadzera urzadzen usunac i zrestartowac system...
Jest jeszcze taka opcja systemowa, choc nie pamietam dokladnie ale po wpisaniu komendy system sprawdza wszystkie sterowniki i te uszkodzone laduje od nowa, ale o tym dowiedz sie w pomocy technicznej Microshita...
A jesli to dslr to czy przypadkiem nie przelączone jest ustawienie w samym aparacie?
A zadales sobie trud przeczytania chociazby pierwszej wypowiedzi w tym watku? :roll: .
-=Festyk=-
20-08-2006, 10:41
Już sobie poradziłem z moim problemem.Wywaliłem z rejestru większość rzeczy związanych z canonem(wszystkiego nie mogłem bo mam jeszcze drukarkę canona) i zaczęło działać.Wielkie dzięki za pomoc.
babatunde
20-08-2006, 19:38
A zadales sobie trud przeczytania chociazby pierwszej wypowiedzi w tym watku? :roll: .
Tak Vitez, czytalem, ale tak to jest pracowac do wczesnego ranka a po powrocie czytac forum a nastepnie odpisywac.
Mnie sie dziwne rzeczy dzialy kiedys ze sterownikiem A75 i niedawno z widzialnoscia 350D...
Wiem ze watek nie dotyczy dslr'ow ale moze trafic tu ktos kto ma np. 350D z niemiecka instrukcja ktorej nie jest w stanie przeczytac;)
Poza tym wydaje mi sie ze sterowniki dodawane przez Canona, sa do starszych wind, a nie XP....
Wywaliłem z rejestru większość rzeczy związanych z canonem(wszystkiego nie mogłem bo mam jeszcze drukarkę canona) i zaczęło działać.
Uuu no to operacja na otwartym sercu ;) . Latwiej by bylo gdybys mial tylko aparat - wtedy (po uprzednim backupie) mozna wlasciwie wywalic wszystko co ma zwiazek z Canonem.
-=Festyk=-
21-08-2006, 09:00
Uuu no to operacja na otwartym sercu ;) . Latwiej by bylo gdybys mial tylko aparat - wtedy (po uprzednim backupie) mozna wlasciwie wywalic wszystko co ma zwiazek z Canonem.
Byłoby o wiele łatwiej,ale na szczęście te klucze,które dotyczyły drukarki opisane były canonpixma,więc problemu z rozpoznaniem nie było:)