Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem z połączeniem w XP

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Problem z połączeniem w XP

Na początku powiem odrazu,że szukałem rozwiązania mojego problemu nawet przez google,ale nie udało mi się.Otóż odziedziczyłem ostatnio Canona A60,który już kiedyś był instalowany na moim komputerze,ale bardzo dawno temu.No i teraz jak podłączyłem go to aparat wogóle nie reaguje,windows pokazuje,że znaleziono nowy sprzęt po czym wyświetla,że został nieprawidłowo zainstalowany i może nie działać,a w menadżerze urządzeń po kliknięciu na aparat pokazuje się takie coś:

Próbowałem już odinstalowywać wszystko i na nowo instalować,ale nic nie dało.Da się to jakoś rozwiązać czy zostaje tylko kupno czytnika(co nie bardzo jest mi na rękę)?
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

"nawet przez google" desperat!

Może zainstaluj sterowniki ze strony Canona, powinno pomóc. (podaj je manualnie systemowi kiedy będzie chciał je wyszukiwać i instalować automatycznie).

http://software.canon-europe.com/Cam...hot_A60577.asp

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jestem zdesperowanyNa Twój pomysł też wpadłem.Zakładka sterownik wygląda tak:

Mimo tego i tak zoombrowser go nie wykrywa i aparat nie reaguje.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Grzebanie w rejestrze by naprawde permanentnie usunac slady sterownika (ktory pewnie zostal niezbyt prawidlowo zainstalowany, np dopiero po pierwszej probie podlaczenia aparatu i sie teraz gryzie z windowsami wlasnie z komunikatem z pierwszego screenshota) i dopiero reinstalacja sterownika.
    .

2. Zrzucanie zdjec w trybie P2P (bez uzycia zoombrowsera)

3. Format i reinstalka calego systemu.

4. Czytnik.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1. Grzebanie w rejestrze by naprawde permanentnie usunac slady sterownika (ktory pewnie zostal niezbyt prawidlowo zainstalowany, np dopiero po pierwszej probie podlaczenia aparatu i sie teraz gryzie z windowsami wlasnie z komunikatem z pierwszego screenshota) i dopiero reinstalacja sterownika.
    .

2. Zrzucanie zdjec w trybie P2P (bez uzycia zoombrowsera)

3. Format i reinstalka calego systemu.

4. Czytnik.
    Dzięki za zainteresowanie.
    Ad1.Ten pomysł najbardziej mi się podoba,pomęczę się z tym dzisiaj.
    Ad2.Nie chcę wyjść na idiotę,ale wydaje mi się,że nie da się tak zrobić by A60 była widoczna jako zewnętrzny dysk.
    Ad3.Ta opcja odpada
    Ad4.A na to będę zmuszony jeśli punkt 1 nic nie da.
    plfoto||Galeria

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Ad2.Nie chcę wyjść na idiotę,ale wydaje mi się,że nie da się tak zrobić by A60 była widoczna jako zewnętrzny dysk.
    W angielskiej instrukcji strona 170 traktuje o tym .

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    W angielskiej instrukcji strona 170 traktuje o tym .
    Dużo w tej instrukcji nie napisali,a to co napisali wogóle nie jest mi pomocne.
    1.Podłącz kabel
    2.kopiuj zdjęcia stosując się do wskazówek wyświetlanych na monitorze
    Super...
    Mój komp nie pokazuje go jako zewnętrznego dysku.Gdyby tak było nie zakładałbym wątku,tylko cieszył się,że mogę zgrać zdjęcia.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie rejestru.Jak znaleźć ten wpis,którego szukam?
    plfoto||Galeria

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Dużo w tej instrukcji nie napisali,a to co napisali wogóle nie jest mi pomocne.
    1.Podłącz kabel
    2.kopiuj zdjęcia stosując się do wskazówek wyświetlanych na monitorze
    Super...
    A ciutke wyzej co napisano? Zaczyna sie od "for more details..." .

Mam jeszcze pytanie odnośnie rejestru.Jak znaleźć ten wpis,którego szukam?
    Tak myslalem ze to pytanie zadasz... punkt 1 zaklada ze wiesz co robisz. Jesli nie wiesz co robisz to lepiej nie ruszaj, albo chociazby zrob wczesniej backup systemu (Norton Ghost) i potem usuwaj z rejestru wszystko co ma zwiazek z Canonem .

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Mozna sprobowac uruchomic komputer w trybie awaryjnym i wywalic sterowniki (w mendadzerze urzadzen jest taka opcja pokaz wszystkie sterowniki) i uruchomic ponownie komputer, jak sie wszystko zaladuje podlaczyc aparat pod komputer...
    Skorzystac z innego gniazda USB
    A jesli to dslr to czy przypadkiem nie przelączone jest ustawienie w samym aparacie?
    Moglo sie tez tak zdarzyc, ze pierdzieli sie sterownik od samego USB w windowsach, to tez mozna w trybie awaryjnym z menadzera urzadzen usunac i zrestartowac system...
    Jest jeszcze taka opcja systemowa, choc nie pamietam dokladnie ale po wpisaniu komendy system sprawdza wszystkie sterowniki i te uszkodzone laduje od nowa, ale o tym dowiedz sie w pomocy technicznej Microshita...
    BbT

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez babatunde
    A jesli to dslr to czy przypadkiem nie przelączone jest ustawienie w samym aparacie?
    A zadales sobie trud przeczytania chociazby pierwszej wypowiedzi w tym watku? .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów