Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

WujekJW
12-08-2006, 13:26
Witam wszystkich!
Za prośbą znajomych, zamieszczam info o pokazie SONY Alpha 16.VIII w Łodzi w Manufakturze. Cytat z infa na ten temat:
"Podczas pokazów będzie okazja poznać nowy system cyfrowy Sony z nową
lustrzanką A100 na czele. Fachowcy z ekipy Sony będą odpowiadać na wszelkie
pytania dotyczące szczegółów technicznych oraz kompatybilności z obiektywami
i akcesoriami systemu Konica Minolta. Ponadto zaprezentowane zostaną zdjęcia
wykonane Sony A100 - portrety oraz fotografie architektury i rajdów
samochodowych. Na miejscu będzie można także wydrukować zdjęcia."

Zapraszam do spotkania tam, zarówno sympatyków KM , jak i nas Canonowiczów - zawsze warto na żywca zobaczyć co tam ciekawego w trawie piszczy.

Pozdrawiam
JW

Arek_O
12-08-2006, 13:58
Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.

zanussi
12-08-2006, 14:03
no to go załadowałeś... Arek.... niestety nasi polscy 'handlowcy' to z reguły ludzie młodzi... pewni siebie, jezdzący i rozbijający się białymi opisanymi samochodami... ale zupełnie nie znający się czesto na przedmiotach, które próbują sprzedać.... szczególnie w przypadkach kiedy sprzedają sprzęt specjalistyczny... o ile aparat fotograficzny takowym jest...

rysiaczek
12-08-2006, 15:23
Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.

a byl moze taki wysoki i szczuply, ciemne wlosy??? Bo jesli to ten sam, co w Kraku (a chyba ta sama ekipa objezdza Polske), to on lepszy 'fachowiec' jest... na pytanie jak skuteczna jest stabilizacja odpowiedział, że zdjęcia można robić tak ok. 1/2s... (naprowadzanie na zaleznosc od ogniskowej nie pomoglo, wrecz przeciwnie - Pan sie zamotal:))

EDIT: Musze jednak przy tym rowniez przyznac, ze drug z Panow mial duzo do powiedzenia i przede wszystkim - na temat.

EDIT2: @zanussi - Ci panowie nie sprzedaja tego sprzetu, jedynie go prezentuja...

Vitez
12-08-2006, 23:30
Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.

arturs
12-08-2006, 23:59
Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.

To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi :mrgreen: - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)

Pozdr
Artur

Vitez
13-08-2006, 00:07
To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi :mrgreen: - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)

Ale ja nie jestem profi a profi z Sony nie chcialem zawstydzac 100-400 z pytaniem "a takie szkielko kiedy bedzie? " ;)

arturs
13-08-2006, 15:23
Ale ja nie jestem profi a profi z Sony nie chcialem zawstydzac 100-400 z pytaniem "a takie szkielko kiedy bedzie? " ;)
Ale jak miałeś koszulkę i aparat większy od kompakta a do tego "z dużym białym" to nie ma bata - jesteś profi ;-) czy chcesz czy nie :mrgreen:

Pozdr
Artur

Kolekcjoner
14-08-2006, 01:14
Na sony road show pokazy prowadzi (wg. info z KKM Pan Krzysztof Niesporek - jest tam o tym zresztą cały wątek). Ja byłem na pokazie w Krakowie i wyglądało to normalnie :p. Pan twierdził że Sony to najbardziej perspektywiczny system, że alfa 100 zaspokoi w zupełności wymagania nawet półprofesjonalisty, że w ogóle to jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle. Także jak ktoś nie interesuje się tym tematem zbyt dogłębnie to nie ma wyjścia kupi alfę. Prezentował galerię zdjęć z rajdów zrobioną jak twierdził A100 ze szkłem 18-70.

Jakiś czas temu byłem też na pokazie D2Xs i facet miał laptopa (do pokazu zdjęć), ........takiego na którym wszystkie wykonane tym aparatem zdjęcia miały głeboki odcień magenty :mrgreen:. Pominę już tutaj fakt, że o niektórych funkcjach tego aparatu wiedziałem więcej od niego. Pomylił np. dopuszczalną liczbę zdjęć w serii z dopuszczalną liczbą zdjęć mieszczących się na karcie (może ze zdenerwowania ). Natomiast najlepsze było to, że do sklepu (tam był pokaz) przyszedł gość, jak się okazało zawodowy fotograf (nikoniarz), zielony w zakresie cyfry, który nosi się z zamiarem kupna tego aparatu... Widziałem jego minę po oglądnięciu zdjęć na tym laptopie: facet albo długo nie kupi cyfrówki albo nie będzie to Nikon.

Ciekawe jak będą wyglądały pokazy (jeśłi w ogóle takowe będą :mrgreen:) nowych Canonów?

Aaa.. jeszcze jedno. "Duuuuże białe" to jest profi;-) , co byście nie robili to tak jest;) :lol:.

Rafiki
21-08-2006, 00:14
Na sony road show pokazy prowadzi (wg. info z KKM Pan Krzysztof Niesporek - jest tam o tym zresztą cały wątek). Ja byłem na pokazie w Krakowie i wyglądało to normalnie :p. Pan twierdził że Sony to najbardziej perspektywiczny system, że alfa 100 zaspokoi w zupełności wymagania nawet półprofesjonalisty, że w ogóle to jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle. Także jak ktoś nie interesuje się tym tematem zbyt dogłębnie to nie ma wyjścia kupi alfę. Prezentował galerię zdjęć z rajdów zrobioną jak twierdził A100 ze szkłem 18-70.

Witam serdecznie :)
Po1 p. Niesporek nie prowadzi pokazów Road Show a tylko warsztaty fotografii studyjnej z wykożystaniem A100

po2. Pokazy w trakcie trwania Road Show prowadzi 3 ludzi z bardzo dużym doświadczeniem w tej branzy.
Nie wierzę by ktokolwiek z tego zespołu powiedział " jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle."
Często podkreślamy że Sony produkuje matryce,ale nigdy nie mówimy źle o konkurencji.
Zdjęcia rajdowe oraz z samochodami Porshe wykonałem ob. 75-300 i podkreślałem to na każdym kroku. Nie twierdziłem że zostały zrobione 18-70 :)
Prezentacja trwała cały dzień i jeżeli posłuchało się 3 min wypowiedzi to potem pisze się takie kwiatki.
Tak się składa że nasza trójka zajmująca się w Sony pokazami to ludzie fotografujący min. 20 lat, tak więc nie jest tak że w nasze usta można wepchnąć co tylko się da.
Pokazywałem też przykłady zdjęć wykonanych ze stabilizacją, podkreślałem że czas naświetlania można z reguły wydłuzyć
o 3 działki ale pokazywałem też zdjęcie w którym poszalałem nieco naświetlając je przez 1/2s wyszło nieźle ale nie ukrywałem że bylem oparty o ścianę...
Tak czy inaczej serdecznie pozdrawiam i zapraszam na pozostałe pokazy:)
Z większością odwiedzających łatwo łapiemy kontakt właśnie z tego powodu że łączy nas jedna fotograficzna pasja. ..
A przychodzą też ludzie w koszulkach Canon, Nikon :)
Pozdrawiam wszystkich ekspertów Canona :)
Rafał
Sony Photo Team

tmkwol
21-08-2006, 00:26
Zdjęcia rajdowe oraz z samochodami Porshe

Czy mozna obejrzec gdzieś w sieci owe zdjęcia?

alien
21-08-2006, 00:27
Rafiki a wiesz już może kiedy mniej wiecej wyjdzie nowa alpha i jaki bedzie rozmiar fizyczny matrycy?

Pozdrawiam!

Czacha
21-08-2006, 00:34
Oj takich rzeczy sie nie dowiemy :)

Mialem okazje poznac Rafala (chyba ze to inny Rafal? :) ) na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie :mrgreen: ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego :)

Troche odbiegajac od tematu, szkoda ze nie wypalil pomysl warsztatow z BGF'em.. no ale rozumiem, ze decyzje podejmowane sa na innych szczeblach. Zdaje sie, ze w B-stoku bedziecie mieli stoisko w Kodaku na Suraskiej? Po prezentacji zapraszam w odwiedziny do FJ w Auchan :)

alien
21-08-2006, 00:40
Mialem okazje poznac Rafala na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego

ciekawe dlaczego sony a nie canon...ciekawe też czym prywatnie Rafiki robi zdjęcia?Jak możesz to napisz....sorry za wścibskość...

Canon 30d robi na Tobie pozytywne wrażenie?Jeśli tak to czy mógłbyś uzasadnić?

rysiaczek
21-08-2006, 00:47
Witam serdecznie :)

I my również witamy na forum!

Prezentacja trwała cały dzień i jeżeli posłuchało się 3 min wypowiedzi to potem pisze się takie kwiatki.
[..]
Pokazywałem też przykłady zdjęć wykonanych ze stabilizacją, podkreślałem że czas naświetlania można z reguły wydłuzyć
o 3 działki ale pokazywałem też zdjęcie w którym poszalałem nieco naświetlając je przez 1/2s wyszło nieźle ale nie ukrywałem że bylem oparty o ścianę...

A ten fragment tyczy sie podejrzewam mojej wczesniejszej wypowiedzi. I juz odpowiadam - przede wszystkim podejrzewam, ze musialem miec przyjemnosc (przepraszam, ale watpliwa pod wzgledem merytorycznym) z jednym z Twoich kolegow, nie bezposrednio z Toba. Jedna z osob prezentujaca Alfe w Krakowie miala jednak albo gorszy dzien, albo odbiega poziomem od pozostalej ekipy. Znacznie.

Z większością odwiedzających łatwo łapiemy kontakt właśnie z tego powodu że łączy nas jedna fotograficzna pasja. ..
A przychodzą też ludzie w koszulkach Canon, Nikon :)
Pozdrawiam wszystkich ekspertów Canona :)
Rafał
Sony Photo Team

A tu moge tylko potwierdzic - wedrujac na pietro Bunkra Sztuki bylo bardzo milo, rzeczowo i fachowo (o czym tez pisalem). I warto dodac, ze rozmowy toczyly sie nie tylko na temat alfy:)

Pozdrawiam serdecznie i udanej reszty trasy!

Mac
21-08-2006, 01:45
Nie poszedłem na SONY Road show chyba z założenia, że SONY to taka popowa firma, brandująca sporo produktów swoim logo. Owszem miewają też dość dobre produkty ale mimi wszystko zawsze można w danej linii znaleźć kilku jakościowo lepszych producentów. Widziałem A100 w MM i jednak wolę 350D niż to maleństwo. Choćby nie wiem jakich fachowców wynajął SONY nie dam się przekonać do takiego produktu.

Trzeba przyznać, że Soniacze są czujni i czytają nasze forum, niech czytają a żeby źle o nas nie mówili, powinniśmy być rzetelni w przekazywanych informacjach.

Kolekcjoner
21-08-2006, 02:21
Rafiki witamy na forum :smile: 8-). A teraz odniosę się do Twojej wypowiedzi. Są trzy możliwości albo ja byłem (nawiasem mówiąc z kolegą z forum) na innym pokazie albo to był słabszy dzień tego Pana albo miał słabsze 3 min:mrgreen:. Odwracając:mrgreen:: tak to jest jak się mówi o czymś cały dzień, a ktoś posłucha przez 3 minuty;-). Wiesz Rafiki wiara bywa złudna zwłaszcza w słowa, które w ferworze dyskusji się wypowiedziało:wink: :-). Nie wiem kto to był na tym pokazie nie wnikam (miałem takie info z KKM) i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje nie wiem też z kim rozmawiał.
Potwierdzam wszystko to co usłyszałem nie upieram się jedynie z wiadomych względów przy Panu Niesporku. Ten Pan w Krakowie był bardzo kompetetny w zakresie przekonywania klientów do kupienia Sony Alfa 100:-). I nie mam mu tego za złe. Taką ma rolę i dobrze:-). Dla mnie akurat jest rzeczą normalną, że prezentowany produkt chwalił i podkreślał jego przewagi nad konkurencją (trudno zresztą żeby było inaczej8)). I tyle. Jak będzie Canon Road Show będzie to samo tylko w odwrotną stronę:mrgreen:. No może w jednym będzie inaczej, że stwierdzenie dotyczące matryc będzie prawdą :mrgreen: :grin:.

Rafiki
21-08-2006, 08:16
Witam ponownie :)
Ad 1: Moich zdjęć rajdowych nie umieszczałęm w sieci w pełnej jakości, część jest do obejżenia na www.kuchar.net nie ma tam natomiast zdjęć z porszakami.

Ad.2 Nowy wyższy model zpewnością wyjdzie w przyszłym roku. Szcegóły techniczne są na razie tajne :)

Ad 3. Czacha już chyba wiem kim jesteś :)
Było mi bardzo miło Cię poznać w Tychach.
Co do pleneru z BGF to nadal jestem chętny do zorganizowania czegoś w tym stylu.
Niestety nie miałem się jak skontaktowaćz Tobą no i letni cykl pokazów A100 zabrał mi cały czas...
Akurat dziś jestem w Białymstoku w sklepie Kodak Express Fotocentrum na ul Suraskiej jak będziesz mógł wpadnij pogadamy.

Ad4. Prywatnie fotografuję tym co służbowo ... Głównie dlatego że:
- z racji wykonywanej pracy zawsze mam najnowsze modele :)A100 mam od kwietnia a na rynek wszedł przd chwilą....
- prywatnie uważam że Sony ma fajne aparaty, Zacząłem od R1 teraz jest A100 i też pięknie :)
- prywatnie uważam również że nie ma znaczenia jakim sprzętem się fotografuje, przez mniej więcej 20 lat przeszedłęm wszystkie możliwe systemy małoobrazkowe, fotografowałem Hasselem, Rolleiem, aparatami 6x9 i 4x5” no i oczywiscieSmieną, Fedem i Zenitem...
Przekonałem się że sprzęt naprawdę nie ma znaczenia... byle nie przeszkadzał w robieniu zdjęć :)
No i na marginesie... ludzie powariowali na punkcie techniki, szumów itd.... no i roi się teraz od idealnych technicznie...beznadziejnych zdjęć...
Jeżeli fotografujemy pamiątkowo to jakość nie jest tak bardzo istotna... jeżeli fotografujemy na serio to chyba mamy coś do powiedzenia fotografiami a nie tylko to że mamy wypasiony sprzęt który nie szumi... a zdjęcia wyglądają super w kompie powiększone na 100%
Ale to tak na marginesie... i oczywiście nie bieżcie tego do siebie...:)
Ad5 Rysiaczku... czy informacje o A100 otrzymałeś w kawiarni na dole? Jeżeli tak to nie był to człowiek z naszego Teamu. Spodziewaliśmy dużego ruchu i poprosiliśmy o pomoc sprzedawców z Centrum Sony. Oni mają jeszcze małe doświadczenie w foto... ale pracujemy z nimi, mają warsztaty foto i sporo chęci. Tak czy inaczej przyznaje się do błędu, nie powinniśmy przy okazji tego typu pokazu zatrudniać kogoś z minimalnym doświadczeniem. Po to własnie między innymi zerkam na fora by wiedzieć co w przyszłości poprawić:)

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i przepreaszam za przydługi post..
Kiedyś też byłem Canonowcem... miałem Canona A1 i T90 :)

Czacha
21-08-2006, 08:37
To milo, widzimy sie zatem w Kodaku - i tak sie wybieram na zdjecia na miasto :) .. ale A100 ogladal nie bede, bo tyle co sie juz go klientom napokazywalem.. :mrgreen:

zanussi
21-08-2006, 08:56
Jeśli Sony wypuści aparat spełniający moje wymagania...czemu nie.... Na razie jest za wcześnie aby wyrokować cokolwiek.
Czacha - to TY? z FJ w Auchan? No to Cię odwiedzę pod koniec tygodnia ;)

Czacha
21-08-2006, 09:01
OT: To moze ktos jeszcze? :) hehe.. w pracy jestem we wtorek i w piatek.. taki duzy facet z broda :mrgreen:

Rafiki, o ktorej sie rozstawiacie i do ktorej jestescie w Kodaku?

Rafiki
21-08-2006, 09:07
powinniśmy zacząć o 11:00 a kończymy o 18:00 jeszcze dziś musimy pojechać do Suwałk :)
Pełna trasa Road Show jest na http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4545
Zapraszam wszystkich :)

gietrzy
21-08-2006, 09:37
O kurcze, nawet Kielce są na liście :shock:
Do zobaczenia.

OT=on
Przewidujecie jakiś road show z camerką HDR-UX1? Znasz może cenę?
Znasz może przybliżone terminy następcy FX-1?
OT=off

rysiaczek
21-08-2006, 09:49
Ad5 Rysiaczku... czy informacje o A100 otrzymałeś w kawiarni na dole? Jeżeli tak to nie był to człowiek z naszego Teamu. Spodziewaliśmy dużego ruchu i poprosiliśmy o pomoc sprzedawców z Centrum Sony. Oni mają jeszcze małe doświadczenie w foto... ale pracujemy z nimi, mają warsztaty foto i sporo chęci. Tak czy inaczej przyznaje się do błędu, nie powinniśmy przy okazji tego typu pokazu zatrudniać kogoś z minimalnym doświadczeniem. Po to własnie między innymi zerkam na fora by wiedzieć co w przyszłości poprawić:)
Tak dokładnie było i pan sprawiał właśnie takie wrażenie. Czyli dobrze sie domyslalem, ze to nie mogl byc czlonek team'u o ktorym piszesz:smile: Jezeli mozna - rada na przyszlosc - takie pomysly nie wypalaja - osoby z wiedza beda sie smiac, osoby bez wiedzy zostana zwyczajnie wprowadzone w blad:rolleyes: Bedzie to na pewno rzutowalo tez na caly pokaz i reszte team'u.
Dzieki za informacje i wyjasnienie, pozdrawiam!

alien
21-08-2006, 10:09
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz Rafiki!

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa..dlaczego w A100 nie zastosowali matrycy z R1...przecież sprawowała się bardzo dobrze?

I jeszcze jedno...dlaczego sony wypuszcza A100 i ...brakuje w ich ofercie jakiejs taniej stałki dla ubogich fotoamatorów?Przeciez A100 to ewidentnie lustro dla poczatkujących mimo że alpha ma 10mp - to canon 30d ma 8 mp i odzwierciedla lepiej szczegóły...ale mniejsza z tym , dziwi mnie natomiast brak taniej stałki typu 50mm f/1.7...
Brak odopowiednich tanich szkieł to dla mnie prawdziwa udręka..canon mi to oferuje i to w bardzo przystepnej cenie + szybszy i sprawniejszy af , więc chyba się przesiądę....=(

oszołom
21-08-2006, 10:52
Fajnie , że będziecie w Olsztynie. Na pewno wpadnę i popatrzę na Alfę. Raczej powinniśmy się cieszyć, zawsze jakaś konkurencja. Pomacam i ocenię, może nawet kupię dla drugiej swojej połowy, rozwiąże to problem z ciągłą okupacją mojej N . A jak kupię inny system, to obiektywy będę miał zostawione w spokoju!:mrgreen: ( dobrze , że nie zgląda na forum !!!:mrgreen: )

Rafiki
21-08-2006, 18:03
Co do matrycy...
Po pierwsze, gdyby po prostu zastosować w A100 matrycę z DSC R1, przelicznik ogniskowej byłby x1,7 (21.5 x 14.4 mm) a nie x1,5 (23.6 x 15.8 mm).
Po drugie, W naszej firmie uznano, że lepiej w tej lustrzance użyć matrycy w dobrze dopracowanej i znanej technologii CCD, W Sony prace nad CMOSem cały czas trwają i nie wykluczone że następna lustrzanka będzie miała CMOSa.
Po trzecie fotografuję A100 od kwietnia i uważam że jest to dobra matryca i daje znakomitą jakość:)
Co do stałki...
Też ubolewam nad tym że nie mamy w chwili obecnej obiektywu 1,7/50
Ale pamiętajmy że dopiero zaczeliśmy:) jeszcze nie jeden obiektyw się pojawi.

Do zobaczenia na pokazach :)

arturs
21-08-2006, 22:54

Do zobaczenia.

A w Kielcech w obydwu wymienionych tam punktach będziecie jednocześnie czy w różnych godzinach? Drugi dzień po urlopie będzie pewnie ciężko się wyrwać ale jakoś pewnie się uda ;-)..
Pozdrawiam
Artur

Rafiki
22-08-2006, 07:44
W Kielcach będziemy jednocześnie w dwóch miejscach.
Ja będę w Solpolu na Sienkiewicza :)

Rafiki
22-08-2006, 08:09
Do zobaczenia.

OT=on
Przewidujecie jakiś road show z camerką HDR-UX1? Znasz może cenę?
Znasz może przybliżone terminy następcy FX-1?
OT=off

bardzo mi przykro ale w Sony zajmuję się wyłącznie tym na czym się znam czyli aparatami fotograficznymi...
Ale dowiem się w firmie i odpisze jakie ma plany dział kamer :)

arturs
22-08-2006, 18:00
To jest szansa na spotkanie.. mam bliżej z roboty do solpolu - gietrzy chyba też ;-)

Pozdr
Artur

gietrzy
22-08-2006, 22:09
mam bliżej z roboty do solpolu - gietrzy chyba też ;-)
No właśnie Artur, gdzie to jest? Na priva poproszę. TIA.

arturs
22-08-2006, 22:29
Cały dzień czy w konkretnych godzinach będą te prezentacje?

Pozdr
Artur

tompac
23-08-2006, 11:54

no to już wiem, że najpierw wpadne do Piotra się przywitać a potem Ciebie bede atakował w NOTcie, niestety ten sklep ma jeden feler, jest strasznie ciemny i na pietrze, aby wyjśc na zewnątrz trzeba się troche natupać :(

oczywiście bede miał plecaczek ze sobą, będzie mozna coś lepszego jak tylko kita zapiąć do 'setki' ;)

pozdr

PS Przyczytałem wątek i teraz rozumiem mechanizmy powstawania plotki w necie ;)

tompac
23-08-2006, 11:55
Cały dzień czy w konkretnych godzinach będą te prezentacje?

w godzinach otwarcia sklepu

Rafiki
24-08-2006, 12:27
Tompac... jak widzę jesteś czujny :):) Cieszę się że się zobaczymy

Arek_O
24-08-2006, 16:07
Żeby zwrócić honor Alfie, to okazuje się że ma ono coś na styl uproszczonego MLU. Alfa 100 ma bowiem dwa tryby samowyzwalacza: 10s i 2 s. Ten pierwszy to klasyk z piszczeniem i światełkiem, drugi to nic innego jak 2 sekudnowe MLU już bez żadnych światełek i pisków.

tompac
24-08-2006, 19:29
z ciekawości co to jest to Wasze MLU bo dokładnie namierzyć nie moge?

Krzychu
24-08-2006, 20:00
z ciekawości co to jest to Wasze MLU bo dokładnie namierzyć nie moge?

Mirror Lock Up - wstępne podniesienie lustra.

tompac
24-08-2006, 20:10
a ja już myslałem że to taki pakiet modyfikacyjny jak dl F-16MLU ;)

a wracajac do dyskusji jakby mnie ktos zapytał czy mam MLU to bym karpia walnął ;)

Arek_O
24-08-2006, 21:02
No to teraz nie walniesz :)

serberys
25-08-2006, 22:44
MLU?! Jezu... Mam też "stareńką" D7D ale nie wiedziałem że mam MLU...

Czacha
25-08-2006, 22:46
Czlowiek uczy sie cale zycie.