PDA

Zobacz pełną wersję : Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie.

thorin
11-08-2006, 17:15
Witam...

Wiekszosc z was pewnie slyszala o fundacji "Mam marzenie" ktora pomaga spelniac marzenia ciezko chorych dzieci, przegladajac ta strone mozna zauwazyc ze dzieciai marza glownie o laptopach, telewizorach plejstejszonach itd, ale niektore chcialbyby pojechac do Rzymu odwiedzic grob Jana Pawla II, albo zostac na jeden dzien krolewna. Przegladalem ta strone z mysla ze moze mam mozliwosci komus, w czyms pomoc, i znalazlem Marzyciela z Wroclawia, chlopaka ktory uczeszcza do artystycznej szkoly i marzy o aparacie fotograficznym, nie, nie cyfrowym, ale ot po prostu o analogu, ze swojej strony moglby zaproponowac zenita, ale byloby to chyba odebrane jako ponury zart z mojej stony, wiec przekazuje informacje dalej, moze ktos ma niepotrzebna kurzaca sie 500tke, albo 300, albo pracuje w firmie Canon Polska i ma wplyw na prezesa by uszczuplil pule eosow o jedna 30tke z kitem ;) w kazdym razie puszczam w obieg , dla ludzi dobrej woli...

pozdrawiam
krzysiek

http://www.mammarzenie.org/wroclaw/2006/michalk.php

EDIT:

Na dobry poczatek rzucam kabure do aparatu Samsonite, ktos doklada jakiegos kita albo puche ? No hej, spelniamy marzenia ! :)

Il fuoco
11-08-2006, 21:42
Nie śmiejcie się, niemam żadnego analoga EOS'a itp a taka Praktica nie taka zła.i jest w bardzo dobrym stanie.prawie idealnym.
Więc dorzucam do puli Praktica PLC-3+Jupiter 9 85mm f2+Lampa Toshiba+ofcoz rolka filmu:)

thorin
11-08-2006, 21:45
tu sie nie ma z czego smiac, mysle ze jako poczatkujacy fotograf bedzie zadowolony z kazdego gestu poczynionego w jego strone, tymbardziej ze ta praktica przyszla z bardzo fajna portretowka, Panowie, prosze zrobic remament w szklach, ktos ma jakies inne akcesoria? filtry? moze jakiegos rzeznika macro vel heliosa :) ? Dziekuje bardzo Il Fuoco, czekamy na nasladowcow ;)

Il fuoco
11-08-2006, 21:52
w sumie to mam jeszczę Pentacona 50mm 1.8 MC.
rzeźnik już jest;)

akustyk
11-08-2006, 22:01
mam analogowa 500-tke. teoretycznie mialem nia slajdy robic, ale pewnikiem i tak sie za to nie zabiore, wiec moge oddac.

w zestawie do niej jest obiektyw 35-80/3.5-5.6.

korpus wymaga wymiany baterii (CR2) i jesli ktos z forumowiczow znajdzie takowe w torbie, to do kupy zlozylismy sprawny aparat.

thorin - jak masz kontakt z ludzmi to podeslij, albo zagadaj...

thorin
11-08-2006, 22:04
hymmm no to ok, Il Fuoco mnie zawstydzil, baterie kupuje ja, dokladam do tego nasza forumowa smycz i ksiazke o fotografowaniu aparatami serii EOS, Il Fuoco, moze nie rezygnuj ze swojej oferty, jak ktos rzuci pierscionek m42, to mozna dac calkiem niezle szkla do kompletu, Akustyk dzieki wielkie za odzew i przede wszystkim za podarki, idzie wszak na zbozny cel

pozdrawiam
krzysiek

EDIT:

Mamy tak:
1. Praktice PLC-3
2. Jupiter 9 85mm f2
3. Pentacon 50mm f1,8
4. Lampa Toshiba
5. Canon EOS 500
6. Canon 35-80mm /3,5-5,6
7. Bateria
8. Smycz
9. Kabura
10. Ksiazka
11. film
12. polar Hakuba MC

ale jesli ktos cos jeszcze chce dorzucic to chetnie przyjmiemy

ok doeditowalem polar, wyslalem wlasnie maila do odpowiedzialnego czlowieka za spelnianie marzen we Wroclawiu, jesli cala akcja sie powiedzie, to byc moze poprosimy Cie Akustyk bys jao nasz plenipotent wreczyl chlopakowi sprzet :)

akustyk
11-08-2006, 22:08
na ten obiektyw jeszcze bede mial calkiem dobrego polara (Hakuba MC, choc niestety troche podrapana). mnie sie juz nie przyda, a bedzie chyba fajnym dodatkiem do kompletu

Tomasz1972
11-08-2006, 22:14
korpus wymaga wymiany baterii (CR2) i jesli ktos z forumowiczow znajdzie takowe w torbie, to do kupy zlozylismy sprawny aparat.

Bateryjki bez problemu oddam . Myślę że na początek 2 szt wystarczą ?

birez
11-08-2006, 22:16
Il Fuoco, moze nie rezygnuj ze swojej oferty, jak ktos rzuci pierscionek m42, to mozna dac calkiem niezle szkla do kompletu

Jak tylko zlokalizuje swoj to moge dorzucic. Chyba ze jeszcze Ty go masz to uprosci sprawe logistycznie ;)

thorin
11-08-2006, 22:18
Jak tylko zlokalizuje swoj to moge dorzucic. Chyba ze jeszcze Ty go masz to uprosci sprawe logistycznie ;)

Nie moj drogi Birezie, podczas kulturalnej imprezy oswiatowo-edukacyjnej w Katowicach, podczas trwajacych do pozna w nocy dyskusji i porannych rzeskich pobudek zaginal w przepastnym Tamracu Pazurka ktory mial Ci go dostarczyc, lokalizuj pierscionek Man i dorzucaj do puli :)

pozdro

Tomasz1972
11-08-2006, 22:19
Myślę tak sobie , że przydałoby się żeby jedna osoba pozbierała od chętnych cały sprzęt i przekazała potrzebującemu .

thorin
11-08-2006, 22:21
Myślę tak sobie , że przydałoby się żeby jedna osoba pozbierała od chętnych cały sprzęt i przekazała potrzebującemu .

Propozycja jest w porzadku, Akustyk, czy bylbys uprzejmy zostac naszym ambasadorem ?

akustyk
11-08-2006, 22:21
OK, moge przekazac.

jak ktos ma cos do dolaczenia to prosze o kontakt na PW - podam adres, lub jakos inaczej umowimy sie na odbior. chyba tak bedzie najprosciej

thorin
11-08-2006, 22:33
OK, moge przekazac.

jak ktos ma cos do dolaczenia to prosze o kontakt na PW - podam adres, lub jakos inaczej umowimy sie na odbior. chyba tak bedzie najprosciej

Akustyk, mysle ze moze sie nie obejsc bez ososbistego wreczenia, bo zazwyczaj tak te spelnienia sa inscenizowane, przy okazji wyltumaczylbys chlopakowi co i gdzie sie naciska...

slawi_3000
11-08-2006, 22:33
zaginal w przepastnym Tamracu

Jeśli się nie znajdzie, chetnie kupię nowy pierścień M42 i prześlę Akustykowi. Proszę o sygnał na PM.

Pozdrawiam

Sławek

thorin
11-08-2006, 22:39
Jeśli się nie znajdzie, chetnie kupię nowy pierścień M42 i prześlę Akustykowi. Proszę o sygnał na PM.

Pozdrawiam

Sławek

Poszukiwania sa w toku, wlasnie dowiadujemy sie co Birez wyciaga z przepastnych den swoich szuflad :mrgreen: ale wkrotce sie dowiemy, przede wszystim dziekuje bardzo za okazanie checi zarowno Tobie Sławku jak i Tomaszowi :)

max44
11-08-2006, 22:43
Muszę Wam się przyznać, że działam w tej fundacji od jakiegoś czasu... :D
3 tygodnie temu miałem przyjemność wręczać aparat cyfrowy pewnej 8-letniej dziewczynce...
http://www.mammarzenie.org/kielce/2006/faustynka.php
Radochy było tyle, że nie da się opisać...
Te dzieciaki mają przekichane, wiele z nich pół życia spędza w szpitalu, więc takie gesty (spełnianie marzeń) bardzo wiele dla nich znaczy...

P.S. Osobiste wręczenie jak najbardziej wskazane... Ktoś w Was po prostu dołączy do wolontariuszy i przy okazji ładnie to uwieczni dla potomnych... :D

birez
11-08-2006, 22:47
Poszukiwania sa w toku, wlasnie dowiadujemy sie co Birez wyciaga z przepastnych den swoich szuflad :mrgreen: ale wkrotce sie dowiemy, przede wszystim dziekuje bardzo za okazanie checi zarowno Tobie Sławku jak i Tomaszowi :)
Spoko, spoko - znajdzie sie - w przyrodzie i u bireza nic nie ginie ;)

McKane
Ja Panowie moge dorzucic komplet pierscieni posrednich do makro (m42) w zakrecanym opakowaniu.
Mam tez adapter cokina P 49 mm do ktorego dorzucilbym jakis filtr (np zmiekczajacy do portretow) - brakowaloby wiec tylko holdera. Nie wiem tylko jakie srednice filtra maja te wymienione obiektywy. Jesli ktorys przypasuje to fajnie bedzie kolejna pozycja do kompletu.

thorin
Muszę Wam się przyznać, że działam w tej fundacji od jakiegoś czasu... :D
3 tygodnie temu miałem przyjemność wręczać aparat cyfrowy pewnej 8-letniej dziewczynce...
http://www.mammarzenie.org/kielce/2006/faustynka.php
Radochy było tyle, że nie da się opisać...
Te dzieciaki mają przekichane, wiele z nich pół życia spędza w szpitalu, więc takie gesty (spełnianie marzeń) bardzo wiele dla nich znaczy...

P.S. Osobiste wręczenie jak najbardziej wskazane... Ktoś w Was po prostu dołączy do wolontariuszy i przy okazji ładnie to uwieczni dla potomnych... :D

Michal jest z okolic wroclawia, dlatego zaszczyt delegacji dostal sie Akustykowi :) Widze ze Faustynka rowniez bedzie focic jedynym slusznym systeme ;) :mrgreen:

EDIT: a mialem sie dzis polozyc wczesniej ;)

Mamy tak:
1. Praktice PLC-3
2. Jupiter 9 85mm f2
3. Pentacon 50mm f1,8
4. Lampa Toshiba
5. Canon EOS 500
6. Canon 35-80mm /3,5-5,6
7. Bateria
8. Smycz
9. Kabura
10. Ksiazka
11. film
12. polar Hakuba MC
13. Baterie
14. pierscien M42
15. Adapter P Cokin 49mm
16. Filtr zmiekczajacy do systemu Cokin
17. Komplet pierscieni posrednich do makro

dziekuje bardzo McKane

McKane
11-08-2006, 22:54
O pieknie wlasnie znalazlem info o Pentaconie ... srednica filtra 49 mm wiec moje zabawki sie przydadza. Teraz przydalby sie ktos kto zasponsoruje holder P bo bez tego lipa.

thorin
11-08-2006, 22:58
Slawi_3000, jak twierdzi Birez, na 95 % wie gdzie zapodzial pierscionek, jesli wiec go znajdzie to szkoda sie dublowac. McKane dobrze prawi, 50mm 1,8 to ladna szeroka portretowka, filtr zmiekczajacy tez fajna rzecz, moze wiec w cos takiego zainwestujesz w zamian za pierscien ? http://allegro.pl/item119376855_uchwyt_holder_do_filtrow_typu_cokin_ p.html
McKane, taki bedzie odpowiedni ?

McKane
11-08-2006, 23:02
Slawi_3000, jak twierdzi Birez, na 95 % wie gdzie zapodzial pierscionek, jesli wiec go znajdzie to szkoda sie dublowac. McKane dobrze prawi, 50mm 1,8 to ladna szeroka portretowka, filtr zmiekczajacy tez fajna rzecz, moze wiec w cos takiego zainwestujesz w zamian za pierscien ? http://allegro.pl/item119376855_uchwyt_holder_do_filtrow_typu_cokin_ p.html
McKane, taki bedzie odpowiedni ?

Idealny :)

akustyk
11-08-2006, 23:06
zostawcie tego Cokina, ja mam nakrecany zmiekczajacy na fi55. redukcje z 52 na 55 tez znajde.

slawi_3000
11-08-2006, 23:17
zostawcie tego Cokina

OK, tak, czy owak macie Panowie u mnie konto otwarte, czekam na koherentny sygnał :grin:

thorin
11-08-2006, 23:19
Birez ma juz pierscien m42 , Akustyk, mozesz nakrecany dorzucic do puli, cokin bylby pod pentacona, nakrecany pod canona.

akustyk
11-08-2006, 23:23
thorin - a nie myslisz, ze tego juz jest calkiem duzo? jak na poczatek to z powodzeniem powinno wystarczyc. z nadmiarow mozemy ewentualnie drugi zestaw poskladac i tez komus sprezentowac

EDIT: moze zamiast tych filtrow, czy wrecz Praktiki (jeden aparat mysle wystarczy) po prostu poszukac do tego zestawu statywu. nawet jakiegos "made in DDR", czy "sdielano w SSSR". jak nie znajdzie sie wsrod nas ktos, kto taki statyw ma do oddania, to zebrac kilka zlotych od chetnych i po prostu kupic.

thorin
11-08-2006, 23:26
mysle ze jest ok, nawet bardzo ok ale poczekajmy jeszcze dzien dwa, moze ktos cos wrzuci czego jeszcze nie mamy, kabura niby jest ale moze jakas torba czy inny plecak, moze ktos powiekszalnik chcialby dac, zamykamy pule w niedziele wysylamy rzeczy w poniedzialek, odpowiada wam taki uklad ?

slawi_3000
11-08-2006, 23:33
może coś takiego:
http://allegro.pl/item120581582_nowy_duzy_plecak_fotograficzny_cobra .html

albo większy? zdecydujcie Panowie.

birez
11-08-2006, 23:39
Birez ma juz pierscien m42

A czego przy okazji nie znalazl, to hohoho... (m.in. mieszek ale jak juz mamy pierscienie to moze nie warto sie dublowac)
Jednak porzadki to dobra rzecz...

akustyk
11-08-2006, 23:40
A czego przy okazji nie znalazl, to hohoho... (m.in. mieszek ale jak juz mamy pierscienie to moze nie warto sie dublowac)
Jednak porzadki to dobra rzecz...
muy bien, senor Birez :) on poco porzadkos no son malo :)

mmsza
11-08-2006, 23:45
Krzysiek, daje statyw Velbona.

Michal-Czuba
11-08-2006, 23:55
Pamiętajcie, że co za dużo to nie zdrowo - (podobnie dzieciak mojej znajomej - ma cały pokój zabawek i nie ma pojęcia czym się bawić, co więcej nic nie szanuje) - nie przytłaczajcie chłopaka masą sprzętu na dzień dobry, bo go zrazicie :) A i tak chwilę potrwa nim opanuje co do czego... :)

pozdrawiam.

Triszer
12-08-2006, 00:14
Nie chcę obrazić żadnego z darczyńców, ale jak tak dalej pójdzie efekty Waszych porządków trzeba będzie dostarczyć chłopakowi ciężarówką. Jestem pod wrażeniem reakcji, ale może warto chwilę pomyśleć, co dalej? Czy Michał będzie wiedział, do czego wkręcić przejściówkę a do czego filtr? Kto w przyszłości będzie finansował negatywy i odbitki? Może Michał wspomniał w fundacji o analogu, bo jest na tyle skromny, że nie śmiał mówić o cyfrze, albo nie ma komputera? Czy ktoś mógłby to delikatnie wybadać. Jeżeli chce analoga, OK. Jak cyfrę – zróbcie tak jak APART ze smyczą, pewnie zbierzemy na trabanta ze szklarnią i jakiegoś kompa.

Il fuoco
12-08-2006, 00:20
to może zbierzmy wszystko co kto ma, sprzedajmy hurtem na allegro
i kupmy mu 300D?
edit:
tylko czy ma kompa?
ale nawet jak nie ma to i tak lepsze wyjście bo nie musi wydawać pieniędzy na filmy.do tego karta 2gb i może szaleć.

birez
12-08-2006, 00:33
Nie chcę obrazić żadnego z darczyńców, ale jak tak dalej pójdzie efekty Waszych porządków trzeba będzie dostarczyć chłopakowi ciężarówką. Jestem pod wrażeniem reakcji, ale może warto chwilę pomyśleć, co dalej? Czy Michał będzie wiedział, do czego wkręcić przejściówkę a do czego filtr? Kto w przyszłości będzie finansował negatywy i odbitki? Może Michał wspomniał w fundacji o analogu, bo jest na tyle skromny, że nie śmiał mówić o cyfrze, albo nie ma komputera? Czy ktoś mógłby to delikatnie wybadać. Jeżeli chce analoga, OK. Jak cyfrę – zróbcie tak jak APART ze smyczą, pewnie zbierzemy na trabanta ze szklarnią i jakiegoś kompa.
Nie, no ja mysle ze jak juz bedzie wiadomo co mozemy dac, to nie wyslemy tego hop-siup, tylko ktos reprezentatywny sie porozumie z fundacja ktora zapewne bedzie miala do powiedzenia wiecej niz my mozemy kiedykolwiek "wygdybac"...

Triszer
12-08-2006, 00:39
Il-fuoco jasno napisał o co chodzi!!!!!

birez
12-08-2006, 00:53
No wiadomo o co chodzi, po co tyle nerwow :)
Pamietajmy ze niezaleznie od tego co ktokolwiek z nas uwaza, pierwszenstwo w podejmowaniu decyzji ma pani Iza i pani Asia oraz sam Michal.
No. :)

KuchateK
12-08-2006, 03:09
Jesli chodzi do szkoly artystycznej niestety cyfre mozecie sobie najprawdopodobniej wsadzic. Tam zwykle podstawowym wymaganiem jest analog a zdjecia sie robi zelatynowe b&w.

Widzialem miny paru bardzo dotknietych tym wymaganiem amerykanow kupujacych analogi bo im nie pozwolono uzytkowac ich wypasionych 20'stek, D70'tek czy czego tam jeszcze :D

JSK
12-08-2006, 07:57
Panowie, w takiej akcji daruje się coś, może i niezbyt drogiego, ale NÓWKĘ!
Chłopak marzy o posiadaniu aparatu fotograficznego. On pewnie chce robić zdjęcia, a nie zakładać sklep ze starociami! Nie podpisujcie swoich pomysłów pod cudze marzenia!

McKane
12-08-2006, 08:06
Panowie, w takiej akcji daruje się coś, może i niezbyt drogiego, ale NÓWKĘ!
Chłopak marzy o posiadaniu aparatu fotograficznego. On pewnie chce robić zdjęcia, a nie zakładać sklep ze starociami! Nie podpisujcie swoich pomysłów pod cudze marzenia!

No patrz jakos max44 dzialajacy w tej fundacji nie mial nic przeciwko wreczeniu proponowanych przez nas "staroci".

Myslisz ze akustyk da chlopakowi odrapane body z rozwalonym obiektywem ? Moje rzeczy wygladaja i dzialaja jakby dopiero co opuscily fabryke i przypuszczam ze pozostalych osob podobnie.

I tak na koniec powiedz mi jeszcze bom ciekaw ? Jak nie skombinujemy nowki to mamy nic nie dawac zgodnie z Twoja teoria ?

Edit: "Największym marzeniem Michała jest aparat fotograficzny (lustrzanka analogowa), która pozwoli mu rozwijać Jego zainteresowania i na pewno przyda się na szkolnych zajęciach." - nie widze nigdzie zeby bylo napisane "nowa lustrzanka analogowa" ale za to widze fragment o tym ze ma mu pozwolic ROZWIJAC zainteresowania. Ten zebrany przez nas sprzet jak najbardziej cos takiego umozliwia i to w duzo wiekszym stopniu niz gdybysmy dali jakiegos nowego eos'a z kitem bez zadnych dodatkow.

slawi_3000
12-08-2006, 09:12
McKane, spoko, JSK miał dobre intencje.

JSK - McKane ma rację. Nie mam nic do dania - postanowiłem coś kupić i wydaje mi się to już nie to samo. Ale w sumie ważne jest, żeby chłopak mógł robić zdjęcia dobrym sprzętem. To, co zaoferowano i jak to zrobiono wydaje mi się wspaniałe.

Poza tym thorin to wymyślił, il fuoco i akustyk zbudowali, my się tylko możemy przyłączyć (albo nie). Ja ponawiam moją propozycję torby (np. na 2 body).

januszP.
12-08-2006, 09:14
Mysle, że najpierw należy skontaktować się z Paniami Izą i Asia i sprawę omówić. (I ze względu na rozpoczecie sprawy i miejsce mógłby to zrobic Thorin).
Następnie przekaże na forum ustalenia i będziemy zgodnie z nimi działać.
Oczywiscie deklaruje właczenie sie do akcji jak ustalone będą jej istotne szczegóły. (np. mogę kupić na allegro kilka filmów z adereswm wysyłkowym chłopaka lub osoby , która bedzie podarunki przekazywać chłopakowi np. akustyka)Żywiołowośc jest zacna rzeczą ale akcja musi przynieść chłopakowi szczęście i uśmiech a nie ewentualny substytut spełnionego marzenia.
tak wiec myślę, że kontakt z Paniami to podstawa!
Pozdrawiam
Janusz

Triszer
12-08-2006, 10:07
Mysle, że najpierw należy skontaktować się z Paniami Izą i Asia i sprawę omówić. (I ze względu na rozpoczecie sprawy i miejsce mógłby to zrobic Thorin).
Następnie przekaże na forum ustalenia i będziemy zgodnie z nimi działać.
Oczywiscie deklaruje właczenie sie do akcji jak ustalone będą jej istotne szczegóły. (np. mogę kupić na allegro kilka filmów z adereswm wysyłkowym chłopaka lub osoby , która bedzie podarunki przekazywać chłopakowi np. akustyka)Żywiołowośc jest zacna rzeczą ale akcja musi przynieść chłopakowi szczęście i uśmiech a nie ewentualny substytut spełnionego marzenia.
tak wiec myślę, że kontakt z Paniami to podstawa!
Pozdrawiam
Janusz
Święte słowa:) i chyba od tego trzeba zacząć.

slawi_3000
12-08-2006, 10:53
Chyba się tu nie za bardzo rozumiemy.
Akcja jest spontaniczna. Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili. Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.

januszP.
12-08-2006, 11:12
Akcja jest spontaniczna. Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili. Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.

Wybacz ale się z Tobą "źdźiebko" nie zgodzę. Spontaniczną akcję można organizować dla np. powodzian.
Akcję organizuje Fundacja "Mam Marzenie" a więc jakaś organizacja w sposób ścisle określony a nie na zasadzie improwizacji. I ponieważ one są koordynatorkami tego przedsięwzięcia należy to zrobić ustalajac z nimi pewne szczegóły!
Chwała Thorinowi, że zainicjował ja na CB i chwała wszystkim forumowiczom, w tym wątku że tak spatanicznie się do niej chcą włączyć. I należy to wykorzystać i nadać temu poprawne ramy!
A napewno wszyscy bedą zadowoleni i usatysfakcjonowani!
Pozdrawiam
Janusz

Triszer
12-08-2006, 11:16
Właśnie staram się wytłumaczyć, że spontaniczność nie zawsze jest wskazana.
Ja też nie potrzebuję informacji co byśmy robili jak byśmy robili gdybyśmy robili jak zrobili. Daruj sobie slawi_3000. Chcesz rozkręcić jakąś pyskówkę? A to "Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób." - mistrzostwo świata:) w piękny sposób zachęcasz forumowiczów do pomocy.

slawi_3000
12-08-2006, 11:32
Triszer, janusz. Poddaję się. Czujecie potrzebę nadawania poprawnych ram, to nadawajcie i eliminujcie zbędną spontaniczność. EOT.

max44
12-08-2006, 11:36
Panowie, w spełnianiu marzeń nie liczy się fabryczny stan przekazywanych przedmiotów...
Oczywiście dobrze by było, aby stan aparatu był bardzo dobry, ale chyba lepiej, żeby w zestawie znalazła się cała masa dodatków, które oferujecie i które na pewno przydadzą się Michałowi, niż żeby otrzymał nówke z kitem i nic więcej...
Te dzieciaki mają zazwyczaj w sobie dużo pokory, Michał na pewno nie chce się chwalić sprzętem przed kolegami, chce robić dobre zdjęcia...

januszP. - zdziwiłbyś się, jak często trzeba improwizować spełniając marzenia... oczywiście staramy się, żeby wszystko było jak najlepiej zorganizowane, ale niekiedy nasze akcje to zupełny spontan - kiedy czas biegnie nieubłaganie trzeba się spieszyć... i zdarzają się przypadki, że czas jest górą...

Nawet jeśli wolontariusze z Wrocławia rozpędzili machinę i nowy aparat jest już w zasięgu ręki, Wasz zestaw i tak będzie wspaniałym prezentem - tyle dodatków (i zapasowe body) Michał zdobywałby pewnie przez następnych kilka lat...

P.S. A już kapitalną sprawą będzie, jeśli ktoś z Wrocławia (np. Akustyk) spotka się z Michałem raz na jakiś czas i trochę podszkoli, albo wspólny plener zorganizuje...

Triszer
12-08-2006, 11:39
Akcja jest spontaniczna.
Spontaniczność nie zabrania myślenia

Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili.
Więc dzięki serdeczne thorin, Il fuoco i akustyk, sorka ale reszta ludków musi rozpocząć własną działalność:) tak?

Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
jak tak dalej pójdzie to chyba nie będzie wyjścia, tylko to trochę obciach, że 15 osób nie może się dogadać. Ale to chyba normalne w tym chorym kraju.

no właśnie, to mamy zrobić prezent Michałowi czy sobie?

Triszer
12-08-2006, 11:50
Triszer, janusz. Poddaję się. Czujecie potrzebę nadawania poprawnych ram, to nadawajcie i eliminujcie zbędną spontaniczność. EOT.
przepraszam, slawi_3000 nie zauważyłem Twojego posta. Mi nie chodzi o potrzebę "nadawania poprawnych ram". W tej chwili nie mam już żadnej potrzeby. Chyba będzie lepiej jak wpłacę pieniądze na koto fundacji.

max44
12-08-2006, 12:04
Dodam może jeszcze jedno: pod koniec miesiąca ruszamy na allegro z licytacją różnych ciekawych przedmiotów przekazanych na rzecz Fundacji przez znanych i nieznanych darczyńców...
Tzn. mam nadzieję, że ruszymy, bo "przekonywanie" do tej akcji jest w toku...
Całość (w 100%!!) uzyskanej w ten sposób gotówki będzie przeznaczona na spełnianie marzeń chorych dzieci...
Dam Wam znać! :P

Triszer
12-08-2006, 12:41
Nawet jeśli wolontariusze z Wrocławia rozpędzili machinę i nowy aparat jest już w zasięgu ręki, Wasz zestaw i tak będzie wspaniałym prezentem - tyle dodatków (i zapasowe body) Michał zdobywałby pewnie przez następnych kilka lat...

tu się mylisz, jak sprawą zainteresują się ludzie z forum nikona, minolty, olimpusa itd to Michał bedzie miał problem z magazynowaniem tego wszystkiego.

McKane
12-08-2006, 12:44
tu się mylisz, jak sprawą zainteresują się ludzie z forum nikona, minolty, olimpusa itd to Michał bedzie miał problem z magazynowaniem tego wszystkiego.

Biedny chlopak jak on to przezyje

cood
12-08-2006, 12:53
Biedny chlopak jak on to przezyje

zważywszy na fakt, iż Michał jest nieuleczalnie chory Twoja wypowiedź jest co najmniej niesmaczna.

a.

Triszer
12-08-2006, 12:55
niesmaczna to bardzo delikatnie powiedziane. McKane, może byś tak przez moment pomyślał zanim coś napiszesz.

Zakk Wylde
12-08-2006, 13:12
McKane masz racje ale czasem trzeba wiedziec jak zartowac :/

McKane
12-08-2006, 13:24
McKane masz racje ale czasem trzeba wiedziec jak zartowac :/

Ale co w tym zarcie jest nie tak ... slyszeliscie kiedys w zyciu o przezywaniu emocjonalnym ??? Czy jak wyszliscie z egzaminu na studiach (czy jakiegos innego) i ktos Was zapytal "Jak to przezyles?" to oznaczalo ze wystapilo u Was bezposrednie zagrozenie zycia ?
Jesli naprawde byliscie slabi z polskiego to looknijcie do odpowiedniego slownika zanim zaczniecie pisac brednie i wkladac w moje usta rzeczy ktorych nie powiedzialem i nie mialem na mysli.

Moderatora prosze o przeniesienie tego fragmentu do pralni bo dotyczy on problemu nauczania podstawowego jezyka polskiego a nie pomocy fundacji.

max44
12-08-2006, 13:27
KONIEC docinek!!!!

Może dobór słów w tym żarcie troszeczkę niefortunny, ale zdecydowanie odebrałem to jako żart...

Ten wątek ma służyć spełnieniu marzenia pasjonata fotografii, dajcie więc sobie na wstrzymanie - idźcie na piwko, nad wodę, przytulcie swoją kobietę...

Triszer
12-08-2006, 13:32
Tak, przenieśmy to do pralni i będziemy roztrząsać w nieskończoność ku uciesze właściciela serwera, tak McKane?

Reason
12-08-2006, 13:48
Napiszcie mi, ile kosztuje jeden film do aparatu?

Jako "cyfrak" nie mam bladego pojecia a chciałłbym pomóc.
Z braku sprzętu chociaż tak...

Triszer
12-08-2006, 13:57
http://www.allegro.pl/11699_maloobrazkowe.html?order=t&view=gtext

Reason
12-08-2006, 14:00
Jakie to proste ;-)

Załóżmy że mam dwie stówy na zakup filmów, ktoś mi doradzi jakie kupić?

Il fuoco
12-08-2006, 14:13
kup Velvię:)iso 100.

Reason
12-08-2006, 14:16
Polegam na doświadczeniu innych.

http://www.allegro.pl/item118344979_velvia_100_36f_gwarancja_07_2007_f_v at.html

A więc dorzucam osiem filmów Velvia.

Komu to wysłać?

Triszer
12-08-2006, 14:19
kup Velvię:)iso 100.
podpuszczas kolesia:) co?

Il fuoco
12-08-2006, 14:51
sorry,ale niby czemu?
velvia to najlepsze co może być.
niech przynajmniej chłopak filmy ma wypasione jeśli już mu dajemy analoga.
a nie jakiś kodak syfgold...

Triszer
12-08-2006, 15:10
ok. skoro tak uważasz... ale to trochę droga
"zabawka" jak na początek

Il fuoco
12-08-2006, 15:28
ok. skoro tak uważasz... ale to trochę droga
"zabawka" jak na początek
kodaka będzie mógł zawsze i wszędzie kupić.
a velvię niekoniecznie.

Zielony
13-08-2006, 11:51
I do czego doszliście chłopcy?

A nie sądzicie, że temu małemu przydałaby się na początek jakaś książka o podstawach*?
Zapewne jak nie miał aparatu w rękach, to nie będzie wiedział od czego zacząć :roll:
Trochę teorii i definicji się przyda.

Jak się okaże, że ma komputer to mogę podarować Szkołę Fotografowania NG na płytach CD - wszystkie części.

* jakieś propozycje? A może by dać znać Mroczkowi o akcji, żeby zapodał książkę z dedykacją imienną? To by była radocha. Tyle, że nie wiem czy to odpowiednia książka na początek.

Reason
13-08-2006, 15:53
Kto będzie przekazywał sprzęt ?

FOTOGRAF
13-08-2006, 18:56
Akustyk z tego co bylo pisane...

JSK
13-08-2006, 21:45
Panowie! Szacunek za akcję!

Anorak
13-08-2006, 21:58
Dzień Dobry Wieczór
Wszystkim Forumowiczom.

Po pierwsze:
Chiałbym gorąco podziękować za cała akcję, pomysł i sztukę znalezienia u siebie kilku wam niepotrzebnych już sprzętów. Dowodzi to, że jesteśmy coraz bardziej znani i coraz więcej marzeń możemy realizować dzięi takim ludzim jak wy - i żeby było jasne nie ma tu zadnej wazelinki.

Po drugie:
Chłopak sobie wymarzył "3000V" - choć wiem co to znaczy, bo sam jestem użytkownikiem Canona od lat kilku (aż dziw, że tu wczesniej nie zajrzałem). Jednakże takie jest jego marzenie i takie będziemy realizować. Udało nam się znaleźć sponsora, który takie body kit mu zapewnił...

Po trzecie:
Jednakże bardzo bym chciał byście dopasowali co tylko możecie do tego korpusu i abyśmy razem to marzenie zrealizowali, właczając pokaz sprzętu, wyjaśnienia, omówienie części itp. Myślę tu o Ambasadorze Akustyku

Po czwarte:
Z pewnością nasz podopieczny się ucieszy, bo taka niespodzianka to najlepsze co możemy tym dziciakom zrobić, staramy się za wszelką cenę aby to była niespodzianka, aby były dodatki, gadgety i mnóstwo tej niesamowitej energii i pozytywnych fluidów jakie nas otaczają podczas każdej realizacji.

Po piąte:
Mamy jeszcze troche czasu, gdyż Michał niestety złamał rękę i w tej chwili jest w Warszawie, gdzie próbują mu ją złozyć - co w jego przypadku nie jest tak proste jak w naszym.

Po szóste:
Michał choruje na chorobę zagrażającą jego życiu, ale !!! NIE ŚMIERTELNĄ !!!, co jest bardzo ważne, gdyż według lekarzy jego szanse na ukończenie szkoły i zrobienie wielu dobrych zdjęć są duże. Więc nie może poświęćmy siłę na skompletowanie mu sprzętu, a jak wróci do Wrocka, to zróbmy z tego wielką imprezę...

Ufff... ale się rozpisałem.
Pozdrawiam Serdecznie

Goomis
14-08-2006, 13:50
No pieknie!! Dziekujemy bardzo za rozjasniający wszelkie wątpliwości post!!
Z listy sprzetu Thorina z 2 zakładki wybrałem rzeczy które mozemy dopasowac do tego canona:
2. Jupiter 9 85mm f2
3. Pentacon 50mm f1,8
8. Smycz
10. Ksiazka
11. film(y)-ktos tam chyba kupował velvie(??)
14. pierscien M42
15. Adapter P Cokin 49mm
16. Filtr zmiekczajacy do systemu Cokin
17. Komplet pierscieni posrednich do makro
mamy adapter m42 wiec mozemy podpiac Jupitera i Pentacona czyli świetne manualne portretówki. + pierścienie pośrednie = fajne makro. Była tam kabura ale jeżeli dolożymy ten sprzęt to będzie jednak za mała wiec moze ma ktoś coś większego lub można coś kupic?? Co do Cokina to mamy holder:
http://www.allegro.pl/item119376855_uchwyt_holder_do_filtrow_typu_cokin_ p.html
czy trzeba taki dokupic?? W necie znalazlem info o KICIE do 3000V i ma on 58mm średnicy, wystarczyc dokupic adapter:
http://www.allegro.pl/item119775941_adapter_pierscien_58mm_typu_cokin_p. html

Mam jeszcze jeden pomysł. Możemy sprzedac to co jest na liscie i nie zostanie wykorzystane( sam Pentacon + Canon 500 to jakies 200zł na oko ) i kupic za to kilka filtrów do Cokina(niekoniecznie oryginalnych):
http://www.allegro.pl/search.php?string=Cokin+P (tutaj wszystko z allegro o Cokinie) co wy na to?? Ja mogę od siebie zaoferowac 50zł na cokolwiek co będzie sensowne.(wiem ze nie jest to fortuna ale ale chodze do liceum i mam tylko kieszonkowe... :P )

birez
14-08-2006, 20:07
Apropos Thorina: Prosil zeby przekazac, ze duchem jest z akcja, niemniej jedak tepsa urzadzila mu prima aprilis i razem z linia telefoniczna pozbawila go dojscia do netu :( wiec moze sie chwile nie pojawiac...

thorin
15-08-2006, 14:38
witam witam, ponownie, zaluje ze nie bylo mnie pdoczas calej tej zawieruchy ktora sie tu odbyla widze jednak ze czlowiek z fundacji sie odezwal, Panowie co dalej z akcja? Ja swoja deklaracje podtrzymuje, jesli dobrze zrozumialem Anoraka to najlepiej zrobimy jesli poslemy wszystkie potrzebne rzeczy oprocz aparatow? do kiedy mozemy to slac? Akustyk jestes w kontakcie z Anorakiem ?

PS. Dzieki Birez za wsparcie techniczne ;)

Goomis
15-08-2006, 17:25
no wlasnie mozemy poslac wszystko oprocz aparatow wlasciwie. tylko czy ktos kupil holdera do Cokina czy nie?? Do KITowego obiektywu mozna dokupic adapter. No i wysylanie kabury tez sie chyba mija z ceem bo wszystkiego w to nie wepchnie... mozna by sprzedac to co niepotrzebne i kupic jakas wieksza torbe lub plecak i dodatkowo skompletowac cos sensownego z Cokina. Ja mowie ze moge dorzucic 50zl. Jezeli cos sensownego z tego bedzie kupione.

Anorak
15-08-2006, 21:39
Witajcie,

Dzięuję znów. Tak więc mamy co nieco ustalone. Dam znać jak chłopak wróci w nasze - czyli wrocławskie rejony i wtedy: Panie Ambasadorze Proszę Być Czujnym.

Jestem jak najbardziej za zakupem filmów, bo tego w jego przypadku nigdy mało, ba chciałbym zróżnicować i kolorki i czarno-białe i z wyższą czułością i niższą, żeby miał na czym odkrywać fotografię - bo czym już będzie miał.

Pozdrawiam

akustyk
15-08-2006, 21:43
jestem w kontakcie. na biezaco czytam ten watek

januszP.
16-08-2006, 09:47
Mogę przekazać :
torbę Unomat stan B.Dobry! wym. wewn. s-10cm x L-25cm x h-14cm
Ksiażkę - "FOTO-grafujemy -jak ustrzec sie błędów"- jak nowa
i wrzucę kilka fimów.
Proszę o info czy może być? Jeżeli tak to gdzie przesłać?
Pozdrawiam
Janusz

Zielony
16-08-2006, 09:50
Ja też dalej nie wiem czy płyty które zaoferowałem mogą być. Dajcie znać.

http://canon-board.info/showpost.php?p=203775&postcount=70

PALOMBO
16-08-2006, 10:01
Witam
do 500 mam jeszcze węzyk spustowy ( coprawda nie orgynalny ale działa )

Proszę o wiadomość na PM komu i gdzie go przesłać

Pozdro

thorin
16-08-2006, 15:07
Proszę o info czy może być? Jeżeli tak to gdzie przesłać?
Pozdrawiam
Janusz

Dziekujemy bardzo za odzew, niestety tylko Anorak jest w stalym kontakcie z chlopakiem i to on decyduje co i jak, jesli jednak powie "slac" to poslemy wsio do Akustyka.

pozdrawiam
krzysiek

Ja też dalej nie wiem czy płyty które zaoferowałem mogą być. Dajcie znać.

Marcin jak wyzej, jesli Anorak sie odezwie bedziemy wiedzieli co robic.

Reason
16-08-2006, 23:49
Ja wysłałem Akustykowi dzisiaj pieniądze (znaczy się przelew zrobiłem :-) ), jeśli te pieniądze trzeba będzie wydać nie na filmy tylko na coś innego to daje Mu wolną ręke.

Anorak
21-08-2006, 22:16
Witajcie,

Wielka jest cierpliwość wasza i zostanie ona wynagrodzona. Wszelkie znaki na niebie, na ziemi i w sms'ach od lekarza składają się w jedną doskonałą całość.

Wielce jest prawdopodobne, że już w piątek nasz młody Fotograf-Marzyciel wróci do domu, do Wrocławia... co da nam możliwość realizacji tego marzenia.

Tak więc Szanowny Panie Ambasadorze Akustyku, proszę o info czy w weekend będziesz we Wrocku dostępny.

Pozdrawiam Serdecznie

akustyk
21-08-2006, 22:22
Tak więc Szanowny Panie Ambasadorze Akustyku, proszę o info czy w weekend będziesz we Wrocku dostępny.

ano nie bede... :( lece za Polske na tydzien.

co w tym wypadku?

akustyk
23-08-2006, 13:05
dobra Panowie, szybka meska decyzja w kwestii sprzetu:
- Anorak przekazuje chlopakowi aparat w najblizszym czasie. ze wzgledu na moja nieobecnosc w najblizszych dniach bedzie to tylko proste przekazanie aparatu.
- po moim powrocie, okolo 4 wrzesnia bedzie drugie spotkanie i wreczenie reszty gratow.

propozycja rozwiazania:
prosze osoby ktore zadeklarowaly ponizej wymieniony sprzet o przeslanie go do mnie (adres podam na PW) poczta, jesli sprawa nadal jest aktualna:
1. wezyk do 500
2. ksiazka
3. smycz
4. torba/plecak (ktos zdaje sie deklarowal)
5. pierscienie posrednie M42
6. Pentacon 50/1.8
7. redukcja EOS->M42

mam na koncie przelew za 200zl, za ktore na nastepnej po powrocie gieldzie zakupie masowo rolki Superii czy wrecz Konika VX. do nauki fotografii spokojnie wystarczy, jest pieronsko tanie, wiec bedzie w duzych ilosciach. opcjonalnie, za czesc pieniedzy kupie jakis kupon na wywolanie/odbitki, jesli ktorys fotolab we Wroclawiu takie cos posiada (chyba Empik ma). rzecz do sprawdzenia

jesli cos z powyzszej listy "dorobilem" i nie bylo zadeklarowane, to za luz finansowy dokupie. jesli ktos chce sie do ww. 200zl dolozyc - prosze o kontakt PW

reszta sprzetu - proponuje trzymac w dobrym stanie na polce, na poczet przyszlej takiej akcji mozemy zebrac i przekazac, lub tez spieniezyc. poki co, nie widze wiekszego sensu w zasypywaniu chlopaka sprzetem, ktorego ani nie bedzie umial od razu obsluzyc, ani tak naprawde nie pomoze mu on sie rozwijac fotograficznie.

tyle. prosze o kontakt na PW w tej sprawie.

przepraszam za despotyczne decyzje, ale proby demokracji troche spelzly na niczym, a jesli mamy do czegos dojsc to trzeba podjac jednak decyzje

Reason
01-09-2006, 16:44
Dzieje się coś w tej sprawie ?

Czy czekamy aż ludzie z urlopów powracają ? :-)

McKane
01-09-2006, 18:49
Ja swoje wyslalem i czekam na powrot Akustyka.

akustyk
01-09-2006, 20:36
jestem z powrotem, organizuje zycie rodzinne i zaleglosci w pracy.

poczta dostalem
redukcje M42->EOS (Bog zaplac)
wezyk spustowy (Bog zaplac)
torbe na aparat i ksiazki (Bog zaplac)

mam jeszcze jakies awizo na paczke, ktora jutro odbieram z poczty. wychodziloby, ze to ma byc Pentacon. potwierdze.

jutro rano lece na gielde wydac pieniadze Reasona na filmy i czego tam jeszcze bedzie brakowac (tez do Empiku lub innego labu kupic kupony na wywolania).

i to tyle. jestem w kontakcie z Anorakiem, i planujemy zorganizowac wreczenie w przyszlym tygodniu. przy wreczeniu zrobimy oczywiscie jakies zdjecia i wrzucimy tu na forum.

przepraszam za brak wczesniejszych informacji, ale mialem zadyme zwiazana z wyjazdem i nie dalem rady odpakowac Waszych przesylek (dotarly do mnie w zeszly czwartek i piatek) i potwierdzic. w kazdym razie - sa, czekaja na doreczenie.

Il fuoco
01-09-2006, 22:46
no pentacona to chyba ja mam wysłać i to jutro rano.
nikt mi nic nie napisał itp ani nie dał info na PW.
ale z rana wyślę więc na Poniedziałek będzie.
podaj adres austyk na jaki mam wysłać.

thorin
02-09-2006, 07:01
to awizo to na ksiazke i smycz, mam nadzieje ze sie nie spoznilem ?

czeredrecki
03-09-2006, 21:09
[QUOTE=thorin;203224]Witam...

"Mam marzenie"

jasna ****

...... trzeba było wcześniej oddałem za 300zł swojego eos 30 ..
byle komu .. a tak moje maleństwo poszło by w boskie łapki ...

ehhh nic innego nie mam

emisiaczek
03-09-2006, 21:14
byle komu / boskie lapki
nie rozdzielaj tak ludzi bo ten byle komu moze jest nie byle kim a czlowiekiem

Reason
05-09-2006, 10:46
Hmm.... Ktoś nas ubiegł?

Il fuoco
05-09-2006, 12:09
chyba tak:(

akustyk
05-09-2006, 12:16
dobrze jest. Michal dostal aprat tak jak ma dostac. oprocz tego dostanie od nas bonus w postaci dodatkowych gratow. bez obaw

akustyk
11-09-2006, 22:28
thorin - odebralem w koncu Twoja smycz i ksiazke :)

dorzucam Pentacona i komplet gotowy

januszP.
18-09-2006, 07:47
czy nasze uczestnictwo w tej godnej akcji zostało sfinalizowane?

akustyk
18-09-2006, 16:53
nie. sprzet jeszcze czeka na przekazanie

Zielony
18-09-2006, 17:04
Kurde, czemu to tak długo trwa. Szkoda, że szybciej nie można tego załatwić.
Chłopak pewnie czeka...

Reason
19-09-2006, 01:32
A wie wogóle o tym że chcemy mu coś przekazać?

Myśle że nie ma się co śpieszyć, niech lepiej Akustyk "dopracuje" całą akcje.

akustyk
19-09-2006, 08:27
nie wiem, czy chlopak wie. czekam na kontakt od Anoraka

iwona kuszak
27-09-2006, 21:00
Cześć

Jestem koordynatorem wrocławskiego oddziału fundacji Mam Marzenie.Byłam na spotkaniu z Michałem,kiedy to właściciel megamedia .pl podarował chłopcu Canona.Miałam informację,że nie możecie pojawić się na realizacji marzenia,bo nie jesteście jeszcze gotowi.Obiecałam więc Michałkowi,że canonowcy pojawią się na początku września i pomogą zaprzyjaźnić się ze sprzętem...wrzesień się kończy...na Anoraka nie liczę.Jeżeli chcielibyście spotkać się z Michałem czekam na kontakt 600 064 064, 515 199 628 lub email
iwonak@mammarzenie.org

Pozdrawiam i czekam na kontakt

januszP.
27-09-2006, 21:12
Coś nie "zatrybiło" ??? Troche obciachowo. Akustyk honor CB w Twoich rekach!

Zakk Wylde
27-09-2006, 21:21
NIe wiem dlaczego ta organizacja jest taka wolna ;/

iwona kuszak
27-09-2006, 21:34
..tak sobie pomyślałam..może znalazłby się wsród Was ktoś,kto chciałby współpracować z naszą fundacją robiąc zdjęcia z realizacji marzeń..np.jutro nasza marzycielka Andżelika zostanie księżniczką i zajedzie na wrocławski rynek karetą,będzie turniej rycerski,przemówienia na jej cześć.Już dzisiaj prasa i radio lokalne zapraszali wrocławian do zabawy i wiwatów na cześć księżniczki.
Robimy to razem z teatrem muzycznym,będzie przednia zabawa,mnóstwo mediów..a mi właśnie siadła marniutka cyfrówka...co Wy na to?
http://www.mammarzenie.org/wroclaw/2006/angelika.php

iwonak@mammarzenie.org

600 064 064
pozdrawiam

Zielony
27-09-2006, 21:44
O co w ogóle chodzi? Wiadomo już jakieś konkrety? :-?

januszP.
30-09-2006, 07:49
Czy sprawa znalazła juz swój finał? Czy przyjdzie nam spłonąc ze wstydu?

Silent Planet
30-09-2006, 11:08
Sądząc po datach postów to już, Januszu, płoniemy.

januszP.
30-09-2006, 18:37
Sądząc po datach postów to już, Januszu, płoniemy.

Niestety masz rację.
A byłoby tak miło doprowadzić do końca wykrzesaną z siebie tę odrobinę człowieczeństwa!

Zakk Wylde
30-09-2006, 22:44
Spokojnie...... co płonie to można ugasić :D

Trzeba z akustykiem pogadac co się dzieje z tym.

iwona kuszak
01-10-2006, 17:33
Hej

Michał we Wrocławiu będzie do 16 października,później dalsze leczenie w Warszawie.

Pozdrawiam

akustyk
01-10-2006, 21:21
Iwona - odbierz poczte :)

crater
01-10-2006, 21:33
Wiem ze moze jakos sie nieprzyczynilem do rozwoju tego projektu, niestety niemam zadnego sprzetu ktory moglbym zaoferowac, to moze jednak moglbym jakos pomoc jesli byscie chcieli cos zorganizowac w Warszawie.Od dosc dawna sledze ten watek i ciekawy jestem jak sie zakonczy.

Reason
09-10-2006, 14:45
Mamy już jakiś finał tej sprawy?

akustyk
16-10-2006, 08:47
w sobote, 14/10/2006 bylem z Iza z fundacji u Michala przekazac sprzet. bylo mnostwo zabawy zalaczonymi zabawkami, masa pytan na goraco i duzo radosci.

dla przypomnienia, przekazalismy:
- torbe foto (bardzo przypadla do gustu, choc spowodowala ambaras jak wszystko poukladac w srodku)
- zestaw filmow
- smycz forumowa
- wezyk spustowy
- obiektyw Pentacon 50/1.8, redukcje EOS->M42 i pierscienie dystansowe do makro (bardzo przypadly do gustu Michalowi)
- ksiazki (Barchacz, bodajze Dederko, podrecznik Canona i NG Szkola Krajobrazu)

Fundacja probuje zorganizowac do tego statyw, ktory podobno gdzies juz jest obiecany. jesli ktos z Was dysponuje ewentualnie drugim statywem, z ktorym moze sie rozstac na cel charytatywny - mozna to zglaszac w tym watku, ktory ludzie z Fundacji czytaja.

problem poki co nierozwiazany to wywolywanie filmow i robienie odbitek. bede u Michala w tygodniu i przywioze namiary na laby internetowe (allegrowe), gdzie wysylajac kilka filmow na raz mozna duzo oszedzic. ale jesli ktos z Was ma bliski kontakt z ekonomicznym labem lub ma pomysl by w inny sposob obnizyc koszta (przy czym uwaga! darowizny majatkowe nie sa tu praktykowane - ewentualnoscia jest kupon docelowy __na uslugi fotograficzne__) to tez prosze zglosic.

a poza tym, to sprawilismy duuzo radosci czlowiekowi, ktory z pasja oddaje sie fotografii, i ktory w chwili obecnej ma najlepszy aparat w swojej klasie (szkola plastyczna, specjalnosc jubilerstwo) ;-) tak ze ja w imieniu Michala, Fundacji i tez swoim dziekuje za wspomozenie.

thorin
16-10-2006, 09:09
a wiec i ja sie nisko klaniam przed wszystkimi darczyncami, istnieja, wbrew temu co sie o nas za granica mowi, w polszcze jeszcze ludzie dobrego serca, Akustyk wielkie dzieki za nadzor nad akcja i osobisty wklad w jej finalizacje, wielkie dziei ponownie wszystkim ktorzy choc troszke wpomogli ten bezinteresowny zryw :) Jestescie wielcy !

P.S.

Akustyk doczekamy sie jakiegos fotoreportazu ? ;)

mmsza
16-10-2006, 09:10
ktory podobno gdzies juz jest obiecany. jesli ktos z Was dysponuje ewentualnie drugim statywem, z ktorym moze sie rozstac na cel charytatywny - mozna to zglaszac w tym watku, ktory ludzie z Fundacji czytaja.

To ja zaoferowałem statyw Velbona ale nikt go nie wziął pod uwagę.
Akustyk, podaj mi adres do wysyłki to go jutro kurierem do ciebie podeślę.

akustyk
16-10-2006, 09:30
thorin - w sobote nie robilem zadnych zdjec, bo nawet nie bylo kiedy ;-) i tak musialem uciekac z domu Michala, zeby wrocic do domu i z corka na basen zdarzyc :) moze jak bede w tygodniu u Michala to zrobie dokumentalna fotke

mmsza - a to przepraszam najmocniej, musialem w ferworze czytania tego watku nie zauwazyc Twojej deklaracji :( mea culpa.
puszcze Ci zaraz na PW adres, ale jeszcze nie wysylaj. byc moze Fundacja juz ma ten obiecany statyw, a wtedy szkoda by bylo sie duplikowac

McKane
16-10-2006, 11:19
No to ekstra. Fajnie ze sie wszystko udalo :D

Dzieki wielkie akustyk za nadzor i finalizacje calosci.

Pozdrawiam wszystkich

januszP.
16-10-2006, 15:51
Dzięki Akustyk.
Cieszę się , że sprawilismy chłopakowi radość!
pozdrawiam

iwona kuszak
27-10-2006, 11:49
Bardzo,bardzo Wam serdecznie dziękuję za radość Michała!

Pozdrawiam

Reason
27-10-2006, 11:50
Równiez dziękuje.

PS: Dalej nie ma żadnych zdjęć? :-)

thorin
27-10-2006, 11:50
jesli bedziemy sie mogli jeszcze na cos przydac Iwona, zajrzyj na forum ponownie i daj znac :) pozdrowienia...

iwona kuszak
06-11-2006, 15:05
Bardzo dziękuję za zaproszenie,
pozdrawiam srdecznie z Wrocławia:D