Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zwalona fota życia

kami74
04-08-2006, 23:38
Witam wszystkich w moim pierwszym poście po urlopowym wypadzie. Taki temat postanowiłem założyć rozgoroyczony nie udanym zdjęciem, które było tym jednym jedynym i wiecej nie do powtórzenia (przynajmniej narazie). Pytanie do Was , macie takie foty ? Takie gdyby nie zawiód jakiś element (w moim przypadku był to fotograf prawdopodobnie do spólki z AF-em) byłyby własnie tymi fotami ? Takimi na które spojrzeliście i powiedzieliście: o ja p.......le czemu to akurat musiało się zdarzyć na tej focie:evil: ?
Oto moja:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

fICHU
04-08-2006, 23:43
Taa... u kumpla na slubie wypadlem z kosciola z ISO 800 :/ i jeszcze puscilem serie. poza bialoscia wsrod bialosci bylo 5% pikseli niebialych :(

Il fuoco
05-08-2006, 08:59
współczuje bo zamiast ładnego zdjęcia masz fotkę - "widziałem orła....... "
:/ale myślę że to nie fota życia. no ładne zdjęcie,nawet bardzo ładne by było ale napewno zrobisz jeszcze nie jedno takie ujęcie więc nie ma się co łamać!

miszaqq
05-08-2006, 17:43
jak na moj gust to AF dal sobie dobrze rade, tylko trzeba mu bylo leciutko pomoc, bo czas 1/80 do takiego lecacego pewnie dosyc szybko ptaszka i to jeszcze na 300mm to nie ma o czym mowic, ja zauwazylem ze jak foce samolociki to naprawde ostre zaczynaja mi wychodzic okolo 1/640 robione 70-200L non IS f/4
a wiec gdybys mial tutaj ustawiony czas rzedu 1/500 to pewnie bylaby bardzo ladna fotka, a tak to tylko proba panningu jakiegos drapieznika :)

thorin
05-08-2006, 17:46
a wiec gdybys mial tutaj ustawiony czas rzedu 1/500 to pewnie bylaby bardzo ladna fotka, a tak to tylko proba panningu jakiegos drapieznika :)

no wlasnie co to bylo, kondor ?

emisiaczek
05-08-2006, 18:11
masz dwa wyjscia :
- skoro to miala byc fota zycia to znaczy ze w wieku 32 dokonales juz wszytskiego a zarazem niczego bo nie wyszla i zegnamy Cie gdyz no wiesz masz obowiazek juz zejsc z tego swiata
-nie pieprzyc glupoto w watkach i dalej cykac to nie byla fota zycia, jakis nudny wrobel na nudnym tle bez szans na NG

:)

Mac
06-08-2006, 17:33
Niestety czasem zdarzają się takie przypadki a najgorsze w Twoim przypadku jest to, że nie masz szansy tego ujęcia powtórzyć. Nie mniej wierzę, że jeszcze nie jedno ciekawe ujęcie jest przed Tobą. Powodzenia.
Acha a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?

yogi-bear
06-08-2006, 17:50
Acha a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?

Ah! Czułem kiedyś ten żal jak panowie od billboardów zaklejali Tuska... Lepperem :D Niestety zainm wróciłem z aparatem Lepper w całej okazałości uśmiechał się do mnie z plakatu :)

Il fuoco
06-08-2006, 19:58
a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?

szkoda gadać :(

kami74
06-08-2006, 21:27
No więc się troszke ustosunkuję:
miszaqq no napisałem, że fotograf zawiódł. Tyle, że moim zdaniem ta fotka jest poruszona tylko w pewnym stopniu, główna kicha IMO wynika z tego że AF wcelował gdzieś tam.
thorin To był orzeł , prawdopodobnie gatunek który nazywa się "Orzeł przedni"
emisiaczek "fota życia" to jest taka umowna nazwa zdjęcia z którego jesteśmy w danym momencie życia najbardziej zadowoleni i "fot życia" cykasz w życiu tysiące, a potem jak masz 99 lat to wiesz która to jest ta jedyna. To zdjęcie gdyby było trafione było by moją fota życia na dzień 03.08.2006.

Dzięki wszystkim za komenty i czekam na przykłady Waszych fo tego typu