Zobacz pełną wersję : Zwalona fota życia
Witam wszystkich w moim pierwszym poście po urlopowym wypadzie. Taki temat postanowiłem założyć rozgoroyczony nie udanym zdjęciem, które było tym jednym jedynym i wiecej nie do powtórzenia (przynajmniej narazie). Pytanie do Was , macie takie foty ? Takie gdyby nie zawiód jakiś element (w moim przypadku był to fotograf prawdopodobnie do spólki z AF-em) byłyby własnie tymi fotami ? Takimi na które spojrzeliście i powiedzieliście: o ja p.......le czemu to akurat musiało się zdarzyć na tej focie:evil: ?
Oto moja:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Taa... u kumpla na slubie wypadlem z kosciola z ISO 800 :/ i jeszcze puscilem serie. poza bialoscia wsrod bialosci bylo 5% pikseli niebialych :(
Il fuoco
05-08-2006, 08:59
współczuje bo zamiast ładnego zdjęcia masz fotkę - "widziałem orła....... "
:/ale myślę że to nie fota życia. no ładne zdjęcie,nawet bardzo ładne by było ale napewno zrobisz jeszcze nie jedno takie ujęcie więc nie ma się co łamać!
jak na moj gust to AF dal sobie dobrze rade, tylko trzeba mu bylo leciutko pomoc, bo czas 1/80 do takiego lecacego pewnie dosyc szybko ptaszka i to jeszcze na 300mm to nie ma o czym mowic, ja zauwazylem ze jak foce samolociki to naprawde ostre zaczynaja mi wychodzic okolo 1/640 robione 70-200L non IS f/4
a wiec gdybys mial tutaj ustawiony czas rzedu 1/500 to pewnie bylaby bardzo ladna fotka, a tak to tylko proba panningu jakiegos drapieznika :)
a wiec gdybys mial tutaj ustawiony czas rzedu 1/500 to pewnie bylaby bardzo ladna fotka, a tak to tylko proba panningu jakiegos drapieznika :)
no wlasnie co to bylo, kondor ?
emisiaczek
05-08-2006, 18:11
masz dwa wyjscia :
- skoro to miala byc fota zycia to znaczy ze w wieku 32 dokonales juz wszytskiego a zarazem niczego bo nie wyszla i zegnamy Cie gdyz no wiesz masz obowiazek juz zejsc z tego swiata
-nie pieprzyc glupoto w watkach i dalej cykac to nie byla fota zycia, jakis nudny wrobel na nudnym tle bez szans na NG
:)
Niestety czasem zdarzają się takie przypadki a najgorsze w Twoim przypadku jest to, że nie masz szansy tego ujęcia powtórzyć. Nie mniej wierzę, że jeszcze nie jedno ciekawe ujęcie jest przed Tobą. Powodzenia.
Acha a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?
yogi-bear
06-08-2006, 17:50
Acha a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?
Ah! Czułem kiedyś ten żal jak panowie od billboardów zaklejali Tuska... Lepperem :D Niestety zainm wróciłem z aparatem Lepper w całej okazałości uśmiechał się do mnie z plakatu :)
Il fuoco
06-08-2006, 19:58
a wiesz jakie to uczucie kiedy widzisz fajny temat tylko nie masz sprzetu przy sobie?
szkoda gadać :(
No więc się troszke ustosunkuję:
miszaqq no napisałem, że fotograf zawiódł. Tyle, że moim zdaniem ta fotka jest poruszona tylko w pewnym stopniu, główna kicha IMO wynika z tego że AF wcelował gdzieś tam.
thorin To był orzeł , prawdopodobnie gatunek który nazywa się "Orzeł przedni"
emisiaczek "fota życia" to jest taka umowna nazwa zdjęcia z którego jesteśmy w danym momencie życia najbardziej zadowoleni i "fot życia" cykasz w życiu tysiące, a potem jak masz 99 lat to wiesz która to jest ta jedyna. To zdjęcie gdyby było trafione było by moją fota życia na dzień 03.08.2006.
Dzięki wszystkim za komenty i czekam na przykłady Waszych fo tego typu