PDA

Zobacz pełną wersję : czy aparaty lustrzanki moga nagrywac krotkie filmy

frederikke
26-07-2006, 23:16
Mialam dwia aparaty cyfrowe olympus teraz obecnie mam c-70 i jestem z niej nie zadowolona robi bardzo niewyrazne zdjecia zastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki tak jak c-70 ( calkiem dobre wychodzily) czy ktos mi pomoze na moje pytanie

Tomasz Golinski
26-07-2006, 23:19
nie mogą.

jadeit
26-07-2006, 23:20
lustrzanki mogą :)
lustrzanka nie może :)

pozdrawiam

swiderski
26-07-2006, 23:28
lustrzanki pod strzechy? :)

stdanielo
27-07-2006, 07:57
zostaw sobie c-70 do filmów a Canona kup do robienia zdjęć.

gwozdzt
27-07-2006, 08:47
zastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki
Nie mogą.
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- trzeba od czasu do czasu czyścić matryce,
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników,
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie nagrywają dźwięków,
- nie odtwarzają mp3,
- nie da się z nich telefonować:twisted:

stdanielo
27-07-2006, 08:51
...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki ;)

gwozdzt
27-07-2006, 08:57
...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki ;)
O rany, faktycznie :-)
trzeba doprecyzować: nie mają żadnych profili typu: Theme, Start-up Image, Start-up Sound, Start-up Image, Operation Sound, Selftimer Sound, Shutter Sound etc.

Simon
27-07-2006, 09:16
Nie mogą.
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie odtwarzają mp3,

Bez sensu ta ironia :/
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...

gwozdzt
27-07-2006, 09:25
Bez sensu ta ironia :/
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...
Dlaczego ironia i bez sensu?
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.

Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.

Riccardo
27-07-2006, 09:30
Zapomniales o najwazniejszym - robia brzydkie zdjecia ;)

Simon
27-07-2006, 09:33
Dlaczego ironia i bez sensu?
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.

Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.

Zauwazylem bowiem na tym forum dosc czesto tego typu odpowiedzi i jak dla mnie, sa bardzo ironiczne ;-) Nie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR. Wiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :P

gwozdzt
27-07-2006, 09:34
Zapomniales o najwazniejszym - robia brzydkie zdjecia ;)
Nie, tutaj akurat mogę się zgodzić z autorką wątku - bardziej niewyraźne zdjęcia robi jakiś compaktowy Olek.
Lustro wygeneruje lepszej jakości obrazy (zależnie jeszcze od obiektywu), ale pod warunkiem, że będzie w odpowiednich rękach.

gwozdzt
27-07-2006, 09:38
Nie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR.
Ale tu akurat jest chyba odwrotnie - skoro pyta o DSLR tzn. że fundusze jakieś ma.
A skoro zależy na filmikach, to nic nie szkodzi wypunktować pozostałe ficzery, których nie znajdziesz w lustrzankach.

Wiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :P
Niech wiedzą w co się ładują :-)

Kolekcjoner
27-07-2006, 09:45
A po za tym filmy jak najbardziej można kręcić :mrgreen: :wink: było już o tym http://canon-board.info/showthread.php?t=12732.

Simon
27-07-2006, 09:47
Niech wiedzą w co się ładują :-)

No w sumie po czesci prawda ;-)
Ja przesiadlem sie z S2 IS i powiem szczerze, ze tamten lepszy byl ;-)
dSLR`a dopiero sie ucze, wiec zanim sie naucze i wygeneruje zdjecia podobne, do tych z S2 to troszke czasu minie. Jednak nie zal mi filmikow (robil swietne) i w ogole jakos mi nie zal. Trzymam sie dzielnie i bede walczyl, chce w koncu zrobic kiedys jakies dobre zdjecie! :)

Kolekcjoner
27-07-2006, 09:51
A zapomniałem 350 ma tylko :mrgreen: 3kl/s to za mało:cry:! Ale 20 już się da:-) nie wspominając o 1D i pochodnych:D!

shaqi
27-07-2006, 09:52
lustrzanki mogą :)
lustrzanka nie może :)

pozdrawiam
???
o co chodzi???
????

p_lar
27-07-2006, 09:56
Pewnie o "Matrixa" :)

shaqi
27-07-2006, 10:08
zostaw sobie c-70 do filmów a Canona kup do robienia zdjęć.
chore stwierdzenie
wydaje mi sie ze do zdjec lusterko a do filmow kamera. nie ma sensu trzymac drugiego aparatu specjalnie do filmow

tomaj_2
27-07-2006, 10:13
chore stwierdzenie
wydaje mi sie ze do zdjec lusterko a do filmow kamera. nie ma sensu trzymac drugiego aparatu specjalnie do filmow
Jak juz ma aparat, ktorym moze robic filmy to po co jeszcze kamera :?:
Dodatkowy wydatek, i tak kupienie lustrzanki jest tak naprawde poczatkiem wydawania kasy :D

shaqi
27-07-2006, 10:19
Jak juz ma aparat, ktorym moze robic filmy to po co jeszcze kamera :?:
Dodatkowy wydatek, i tak kupienie lustrzanki jest tak naprawde poczatkiem wydawania kasy :D
to lepiej sprzedac aparat i kupic tania kamere
aparat to tylko bajer do robienia filmow
a kamera to kamera powstala a mysla o robieniu filmow a nie zdjec, ma wiec wiecej funkcji

Kolekcjoner
27-07-2006, 10:22
a kamera to kamera powstala a mysla o robieniu filmow a nie zdjec, ma wiec wiecej funkcji
Bardzo wiele kamer ma teraz wbudowany aparat :mrgreen: na kartę!

tomaj_2
27-07-2006, 10:26
to lepiej sprzedac aparat i kupic tania kamere
aparat to tylko bajer do robienia filmow
Nie no oczywiscie masz racje, ale frederikke poszukuje lustrzanki, a na c-70 nie narzeka w kwestii robienia filmow tylko w robieniu zdjec. Nie sugerujmy jej kupna kamery tylko trzymajmy sie tematu lustra. Wielu z nas (jesli nie wszyscy) wiedza ze lustro to "poczatek studni bez dna":). Nie sadze ze za cene c-70 uda sie jej kupic kamere, nawet slaba.

MMM
27-07-2006, 11:01
A na dodatek trzeba ściągnąć muszlę i zakryć wizjer tą gumą z paska bo wpada światło i zdjęcia będą niedoświetlone :)

mkwiek
27-07-2006, 13:39
Nie mogą.
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników

a Olympusa E-330 widziałeś?
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse330/page2.asp

gwozdzt
27-07-2006, 13:43
a Olympusa E-330 widziałeś?
Po pierwsze:
http://canon-board.info/showthread.php?t=12939&highlight=cyfrowej+lustrzanki+canon

Po drugie:
u Olympusa działa to na szczególnych zasadach (nie działa wtedy AF itp.)

Po trzecie:
wyjątki potwiedzają regułę ;-):razz:

Dzygit-Dublin
27-07-2006, 20:09
Nie mogą.
- nie odtwarzają mp3,

a wlasnie ze nagrywaja dzwieki :mrgreen: nie wszystkie ale jest pare
reszta sie zgaadza

1572

m_s
27-07-2006, 20:26
Jak to się nie da??
Da się, tylko dobry aparat i seriami seriami :D
http://www.youtube.com/watch?v=o-5cJse8_Zk