Zobacz pełną wersję : czy aparaty lustrzanki moga nagrywac krotkie filmy
frederikke
26-07-2006, 23:16
Mialam dwia aparaty cyfrowe olympus teraz obecnie mam c-70 i jestem z niej nie zadowolona robi bardzo niewyrazne zdjecia zastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki tak jak c-70 ( calkiem dobre wychodzily) czy ktos mi pomoze na moje pytanie
Tomasz Golinski
26-07-2006, 23:19
nie mogą.
lustrzanki mogą :)
lustrzanka nie może :)
pozdrawiam
swiderski
26-07-2006, 23:28
lustrzanki pod strzechy? :)
stdanielo
27-07-2006, 07:57
zostaw sobie c-70 do filmów a Canona kup do robienia zdjęć.
zastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki
Nie mogą.
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- trzeba od czasu do czasu czyścić matryce,
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników,
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie nagrywają dźwięków,
- nie odtwarzają mp3,
- nie da się z nich telefonować:twisted:
stdanielo
27-07-2006, 08:51
...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki ;)
...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki ;)
O rany, faktycznie :-)
trzeba doprecyzować: nie mają żadnych profili typu: Theme, Start-up Image, Start-up Sound, Start-up Image, Operation Sound, Selftimer Sound, Shutter Sound etc.
Nie mogą.
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie odtwarzają mp3,
Bez sensu ta ironia :/
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...
Bez sensu ta ironia :/
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...
Dlaczego ironia i bez sensu?
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.
Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.
Riccardo
27-07-2006, 09:30
Zapomniales o najwazniejszym - robia brzydkie zdjecia ;)
Dlaczego ironia i bez sensu?
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.
Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.
Zauwazylem bowiem na tym forum dosc czesto tego typu odpowiedzi i jak dla mnie, sa bardzo ironiczne ;-) Nie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR. Wiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :P
Zapomniales o najwazniejszym - robia brzydkie zdjecia ;)
Nie, tutaj akurat mogę się zgodzić z autorką wątku - bardziej niewyraźne zdjęcia robi jakiś compaktowy Olek.
Lustro wygeneruje lepszej jakości obrazy (zależnie jeszcze od obiektywu), ale pod warunkiem, że będzie w odpowiednich rękach.
Nie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR.
Ale tu akurat jest chyba odwrotnie - skoro pyta o DSLR tzn. że fundusze jakieś ma.
A skoro zależy na filmikach, to nic nie szkodzi wypunktować pozostałe ficzery, których nie znajdziesz w lustrzankach.
Wiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :P
Niech wiedzą w co się ładują :-)
Kolekcjoner
27-07-2006, 09:45
A po za tym filmy jak najbardziej można kręcić :mrgreen: :wink: było już o tym http://canon-board.info/showthread.php?t=12732.
Niech wiedzą w co się ładują :-)
No w sumie po czesci prawda ;-)
Ja przesiadlem sie z S2 IS i powiem szczerze, ze tamten lepszy byl ;-)
dSLR`a dopiero sie ucze, wiec zanim sie naucze i wygeneruje zdjecia podobne, do tych z S2 to troszke czasu minie. Jednak nie zal mi filmikow (robil swietne) i w ogole jakos mi nie zal. Trzymam sie dzielnie i bede walczyl, chce w koncu zrobic kiedys jakies dobre zdjecie! :)
Kolekcjoner
27-07-2006, 09:51
A zapomniałem 350 ma tylko :mrgreen: 3kl/s to za mało:cry:! Ale 20 już się da:-) nie wspominając o 1D i pochodnych:D!
lustrzanki mogą :)
lustrzanka nie może :)
pozdrawiam
???
o co chodzi???
????
zostaw sobie c-70 do filmów a Canona kup do robienia zdjęć.
chore stwierdzenie
wydaje mi sie ze do zdjec lusterko a do filmow kamera. nie ma sensu trzymac drugiego aparatu specjalnie do filmow
chore stwierdzenie
wydaje mi sie ze do zdjec lusterko a do filmow kamera. nie ma sensu trzymac drugiego aparatu specjalnie do filmow
Jak juz ma aparat, ktorym moze robic filmy to po co jeszcze kamera :?:
Dodatkowy wydatek, i tak kupienie lustrzanki jest tak naprawde poczatkiem wydawania kasy :D
Jak juz ma aparat, ktorym moze robic filmy to po co jeszcze kamera :?:
Dodatkowy wydatek, i tak kupienie lustrzanki jest tak naprawde poczatkiem wydawania kasy :D
to lepiej sprzedac aparat i kupic tania kamere
aparat to tylko bajer do robienia filmow
a kamera to kamera powstala a mysla o robieniu filmow a nie zdjec, ma wiec wiecej funkcji
Kolekcjoner
27-07-2006, 10:22
a kamera to kamera powstala a mysla o robieniu filmow a nie zdjec, ma wiec wiecej funkcji
Bardzo wiele kamer ma teraz wbudowany aparat :mrgreen: na kartę!
to lepiej sprzedac aparat i kupic tania kamere
aparat to tylko bajer do robienia filmow
Nie no oczywiscie masz racje, ale frederikke poszukuje lustrzanki, a na c-70 nie narzeka w kwestii robienia filmow tylko w robieniu zdjec. Nie sugerujmy jej kupna kamery tylko trzymajmy sie tematu lustra. Wielu z nas (jesli nie wszyscy) wiedza ze lustro to "poczatek studni bez dna":). Nie sadze ze za cene c-70 uda sie jej kupic kamere, nawet slaba.
A na dodatek trzeba ściągnąć muszlę i zakryć wizjer tą gumą z paska bo wpada światło i zdjęcia będą niedoświetlone :)
Nie mogą.
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników
a Olympusa E-330 widziałeś?
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse330/page2.asp
a Olympusa E-330 widziałeś?
Po pierwsze:
http://canon-board.info/showthread.php?t=12939&highlight=cyfrowej+lustrzanki+canon
Po drugie:
u Olympusa działa to na szczególnych zasadach (nie działa wtedy AF itp.)
Po trzecie:
wyjątki potwiedzają regułę ;-):razz:
Dzygit-Dublin
27-07-2006, 20:09
Nie mogą.
- nie odtwarzają mp3,
a wlasnie ze nagrywaja dzwieki :mrgreen: nie wszystkie ale jest pare
reszta sie zgaadza
1572
Jak to się nie da??
Da się, tylko dobry aparat i seriami seriami :D
http://www.youtube.com/watch?v=o-5cJse8_Zk