Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Za wszelką cenę eLki i 1Dynki

gietrzy
14-07-2006, 08:12
czyż nie tego chcemy
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1032&message=19194770

Tym razem ważniejszy (mimo wszystko) tekst, choć zdjęcia miodzio.
Miłego czytania ;-)

slawi_3000
14-07-2006, 08:29
:-) Dzięki za link. Świetne na poranne czytanie przy kawie. Backyard photographer to ja! :smile:

Goomis
14-07-2006, 19:15
fajny tekst i fajn e zdjecia. Tyle ze koncowe zdanie na temat pewnej firmy na N budzi niepokoj... :p

slawi_3000
14-07-2006, 22:34
fajny tekst i fajn e zdjecia. Tyle ze koncowe zdanie na temat pewnej firmy na N budzi niepokoj... :p

Spoko, jak znasz jego portofolio, to wiesz, że robił superfotki N i zostawił je dla C, przy którym zostanie, co zapowiada, podobnie, jak przy głowicy. Z czym nie chce mieć do czynienia, to karty Transcend i statyw Gitzo (no i pewnie VAIO). A że fotografuje w warunkch hiperskrajnych? No właśnie, dlatego, że jest czołowym pracownikiem wydziału zoologii i prezesem prestiżowych organizacji na Harvardzie.

Yours backyard photographer

Sławek

piast9
14-07-2006, 23:11
(...)no i pewnie VAIO(...)
Swoją drogą, kto w dżunglę ciągnie taki sprzęt? To przecież wiadomo, że nie wytrzyma.

Goomis
15-07-2006, 02:15
Najbardziej zrobilo mi sie smutno w momencie jak 1Ds spadl i polamal sobie biedak obudowe... :chlip: :p
Co do sprzetu to watpie zeby jakikolwiek sprzet przeszedl bez zadnego szwanku przez taki test bojowy. wilgotnosc 100%... chyba ze w obudowie wodoszczelnej...

Mikołaj
15-07-2006, 07:59
Jedynki mają wodoszczelne obudowy. Wilgoć może się przedostać tylko podczas zmiany obiektywów (które też są uszczelniane, ale nie tak jak body).

Goomis
15-07-2006, 12:51
ale nie sa chyba tak wodoszczelne zeby sobie z nimi ponurkowac. O to mi chodzilo. Tyle ze wtedy jedno szklo na stale. Ale przy dwoch body (albo nawet 3 ) mozna miec na kazdym inny obiektyw.

Vitez
16-07-2006, 15:35
Jedynki mają wodoszczelne obudowy.

Jedynki sa 'jedynie' water-resistant and sealed a nie hermetyczne.
Obudowa do zdjec podwodnych moglaby tu pomoc ale kosztem wygody... watpie czy by sie sprawdzila przy gonieniu gadow/owadow.

muflon
19-07-2006, 19:40
Coś w tym jest... Ja od czasu do czasu swoje 1DN dość mocno katuję - kilka dni, na ostrym słońcu i seriami, seriami... (Jac miał okazję się przekonać o czym mowa ;-)) i zdarza się, że jakieś fochy stroi. A to jakiś Err99, a to jakieś "cannot display the image" na podglądzie. Najczęściej metoda a'la Microsoft się sprawdza, ale fakt, że jak trochę sprzęt podpiec, dać mu wycisk, to czasem mu się klepki przewracają w głowie.

Także w sumie przy takich okolicznościach jak opisane w tym artykule to się aż tak nie dziwię...

pyciu
20-07-2006, 10:16
A ja tylko dodam, że zamieszczone tam fotki mają EXIFy :-)
Wcześnie wstawał :-)

pzdr.

slawi_3000
20-07-2006, 10:44
A ja tylko dodam, że zamieszczone tam fotki mają EXIFy :-)
Wcześnie wstawał :-)

Piotr N. jest z Cambridge (nie tego znad rzeki Cam) . Jeżeli przestawiał zegary w aparatach, to jest to późny cykl dzienny owada, a mój np. normalny (mam tu poważny problem z żoną). Jeżeli nie przestawiał (co raczej mniej prawdopodobne, ale o czym mogłoby świadczyć światło na ostatnim zdjęciu) - no to w ogóle wchodzimy w strefę życiową mojej ukochanej.:smile: