czyż nie tego chcemy
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19194770
Tym razem ważniejszy (mimo wszystko) tekst, choć zdjęcia miodzio.
Miłego czytania ;-)
czyż nie tego chcemy
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19194770
Tym razem ważniejszy (mimo wszystko) tekst, choć zdjęcia miodzio.
Miłego czytania ;-)
the silence is deafening
:-) Dzięki za link. Świetne na poranne czytanie przy kawie. Backyard photographer to ja! :smile:
fajny tekst i fajn e zdjecia. Tyle ze koncowe zdanie na temat pewnej firmy na N budzi niepokoj...![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Spoko, jak znasz jego portofolio, to wiesz, że robił superfotki N i zostawił je dla C, przy którym zostanie, co zapowiada, podobnie, jak przy głowicy. Z czym nie chce mieć do czynienia, to karty Transcend i statyw Gitzo (no i pewnie VAIO). A że fotografuje w warunkch hiperskrajnych? No właśnie, dlatego, że jest czołowym pracownikiem wydziału zoologii i prezesem prestiżowych organizacji na Harvardzie.Zamieszczone przez Goomis
Yours backyard photographer
Sławek
Swoją drogą, kto w dżunglę ciągnie taki sprzęt? To przecież wiadomo, że nie wytrzyma.Zamieszczone przez slawi_3000
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Najbardziej zrobilo mi sie smutno w momencie jak 1Ds spadl i polamal sobie biedak obudowe... :chlip:
Co do sprzetu to watpie zeby jakikolwiek sprzet przeszedl bez zadnego szwanku przez taki test bojowy. wilgotnosc 100%... chyba ze w obudowie wodoszczelnej...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Jedynki mają wodoszczelne obudowy. Wilgoć może się przedostać tylko podczas zmiany obiektywów (które też są uszczelniane, ale nie tak jak body).
DSLRs & lenses
ale nie sa chyba tak wodoszczelne zeby sobie z nimi ponurkowac. O to mi chodzilo. Tyle ze wtedy jedno szklo na stale. Ale przy dwoch body (albo nawet 3 ) mozna miec na kazdym inny obiektyw.
Jedynki sa 'jedynie' water-resistant and sealed a nie hermetyczne.Zamieszczone przez Mikołaj
Obudowa do zdjec podwodnych moglaby tu pomoc ale kosztem wygody... watpie czy by sie sprawdzila przy gonieniu gadow/owadow.
Coś w tym jest... Ja od czasu do czasu swoje 1DN dość mocno katuję - kilka dni, na ostrym słońcu i seriami, seriami... (Jac miał okazję się przekonać o czym mowa ;-)) i zdarza się, że jakieś fochy stroi. A to jakiś Err99, a to jakieś "cannot display the image" na podglądzie. Najczęściej metoda a'la Microsoft się sprawdza, ale fakt, że jak trochę sprzęt podpiec, dać mu wycisk, to czasem mu się klepki przewracają w głowie.
Także w sumie przy takich okolicznościach jak opisane w tym artykule to się aż tak nie dziwię...