Zobacz pełną wersję : [rodeo] Proszę o Słowo Krytyki
Witajcie
Prosze powiedzcie co jest nie tak a co może być,konkretnie ustawienia aparatu lub sposób kadrowania.
Jest to dla mnie bardzo ważne.:roll:
Jestem przygotowany na każde błoto:mrgreen:
Po pierwsze to jakość zdjęć jest fatalna. Jakieś piksele, artefakty.. tak jakbyś je powiekszał.. Nie ma płynnego przejścia miedzy kolorami. Ale to wg mnie wina obróbki...
Jestem przygotowany na każde błoto:mrgreen:
Jest to dla mnie bardzo ważne.:roll:
Tego nie da się oglądać! Kompresja jpg zżarła jakość. Po obejrzeniu pamiętam tylko nr 2...
i z kadrowaniem IMO nie najlepiej - puste przestrzenie nad postaciami, poucinane nogi itd...sorry za szczerość
Poza tą jakością o której koledzy pisali to: 1) centralny kadr, obcięta stopa, nieciekawe tło, 2) Za ciasno po bokach, za dużo góry, płaskie swiatło 3) jesli chciałes wyodrebmnić tych dwóch białych gości to zdecydowanie za duża GO i ten łokieć po prawej :? 4) Stopa, tło, lampa (obcięta, znów GO, chyba przywalone lampa ale przez kompresję słabo to widać) a generalnie jakbyś pstryknął bardziej z prawej to by było lepiej IMHO 5) Za dużo góry i jakieś ręce nas około ;). Generalnie nie wykorzystujesz wogóle GO do wyodrebninia postaci z nieciekawego tła. Słabe fotki
Po pierwsze to jakość zdjęć jest fatalna. Jakieś piksele, artefakty.. tak jakbyś je powiekszał.. Nie ma płynnego przejścia miedzy kolorami. Ale to wg mnie wina obróbki...
Trochę zmieniłem kompresję
A tak pytanie na przyszłość jak najlepiej compresować by umieścić na forum?
Dzięki za krytykę czułem że jest to kiepskie,będe pracować nad tym
Pozdrawiam WSZYSTKICH SZCZERYCH
A tak pytanie na przyszłość jak najlepiej compresować by umieścić na forum?
700 pikseli po dłuższym boku, 200kilo