Witajcie
Prosze powiedzcie co jest nie tak a co może być,konkretnie ustawienia aparatu lub sposób kadrowania.
Jest to dla mnie bardzo ważne.![]()
Jestem przygotowany na każde błoto![]()
Witajcie
Prosze powiedzcie co jest nie tak a co może być,konkretnie ustawienia aparatu lub sposób kadrowania.
Jest to dla mnie bardzo ważne.![]()
Jestem przygotowany na każde błoto![]()
Ostatnio edytowane przez rodeoo ; 21-03-2008 o 17:37
Po pierwsze to jakość zdjęć jest fatalna. Jakieś piksele, artefakty.. tak jakbyś je powiekszał.. Nie ma płynnego przejścia miedzy kolorami. Ale to wg mnie wina obróbki...
Trochę zmieniłem kompresjęZamieszczone przez Routlaw
A tak pytanie na przyszłość jak najlepiej compresować by umieścić na forum?
Dzięki za krytykę czułem że jest to kiepskie,będe pracować nad tym
Pozdrawiam WSZYSTKICH SZCZERYCH
Ostatnio edytowane przez rodeoo ; 21-03-2008 o 17:37
700 pikseli po dłuższym boku, 200kiloZamieszczone przez rodeoo
the silence is deafening
Tego nie da się oglądać! Kompresja jpg zżarła jakość. Po obejrzeniu pamiętam tylko nr 2...Zamieszczone przez rodeoo
the silence is deafening
i z kadrowaniem IMO nie najlepiej - puste przestrzenie nad postaciami, poucinane nogi itd...sorry za szczerość
Poza tą jakością o której koledzy pisali to: 1) centralny kadr, obcięta stopa, nieciekawe tło, 2) Za ciasno po bokach, za dużo góry, płaskie swiatło 3) jesli chciałes wyodrebmnić tych dwóch białych gości to zdecydowanie za duża GO i ten łokieć po prawej4) Stopa, tło, lampa (obcięta, znów GO, chyba przywalone lampa ale przez kompresję słabo to widać) a generalnie jakbyś pstryknął bardziej z prawej to by było lepiej IMHO 5) Za dużo góry i jakieś ręce nas około
. Generalnie nie wykorzystujesz wogóle GO do wyodrebninia postaci z nieciekawego tła. Słabe fotki
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..