PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kicią

mikeqp
03-07-2006, 09:43
Witam, własnie wróciłem z Norwegii i w drodze powrotnej obiektyw KIT-owy do canona 300 d 18-55 odmówił posłuszeństwa z AF. i nie wiem co to może być--próbuje wyostrzyć ale nei udaje mu się złapać żadnego punktu?!

RemikP
03-07-2006, 09:50
a masz wgrane Wasiaware?? bo może przestawiłeś na AI Servo. Możesz też mieć problem może z ?czujnikami AF?

EDIT:
Sorki a sprawdzałeś z innym obiektywem?

gwozdzt
03-07-2006, 10:34
Ja bym raczej podejrzewał aparat, a konkretnie to lustro od AF, co to się lubi urywać.
Pytanie pomocnicze: czy po wyostrzeniu ręcznym robi zdjęcia poprawnie?

Poza tym oczywiście najlepiej też będzie sprawdzić aparat z innym obiektywem (lub obiektyw z innym aparatem), wtedy bedzie wiadomo co doznało usterki: aparat czy obiektyw?

mikeqp
03-07-2006, 10:49
po ręcznym wyostrzeniu robi normalnie, a nie mam innego obiektywu z AF a tym bardziej aparatu--a nie znam nikogo kto ma canona

gwozdzt
03-07-2006, 10:57
po ręcznym wyostrzeniu robi normalnie,
No to chyba nie to lusterko, bo wtedy część zdjęcia jest czarna.

a nie mam innego obiektywu z AF a tym bardziej aparatu--a nie znam nikogo kto ma canona
Skąd jesteś?
może ktoś z forum mieszka w pobliżu?

Uprzedzając pytanie: skąd ja jestem, tego się mozna dowiedzieć z mojej galerii :-)

EDIT: a ja z Twojej galerii dowiedziałem się, że jesteś z Warszawy :-) To nawet na Żytnią możesz się wybrać sprawdzić aparat.

Routlaw
03-07-2006, 11:17
a nie znam nikogo kto ma canona
Mam wrażenie że na tym forum pare osób ma Canona.. :mrgreen:
Szkoda że nie masz w podpisie miejscowości, pewnie mógby się ktoś znaleźć z okolic Twoich kto by pomógł.. :)

gwozdzt
03-07-2006, 11:20
Mam wrażenie że na tym forum pare osób ma Canona..
Szkoda że nie masz w podpisie miejscowości, pewnie mógby się ktoś znaleźć z okolic Twoich kto by pomógł.. :)
Jak wejdziesz do jego galerii, to Kolega ma napisane, ze jest z Warszawy.
Więc tych osób będzie nawet "trochę" więcej niż parę... :-)
I tak jak napisałem, na Żytnią też chyba niedaleko...

mikeqp
03-07-2006, 11:47
to się na tą Żytnią pewnie przejae--nie traci się wtedy gwarancji??
ile kosztuje taki bajer?;>
ten servis na Żytniej ma jakąś stronę internetową?--dokładny adres

czy lepiej na gwarancję oddać?--tylko że racej mi jest potrzebny, a nie oddam a oni mi za iesiąc przyślą:P

kane
03-07-2006, 11:50
na Zytniej przeciez wlasnie realizuja naprawy gwarancyjne.

gwozdzt
03-07-2006, 11:55
to się na tą Żytnią pewnie przejae--nie traci się wtedy gwarancji??... czy lepiej na gwarancję oddać?--
To jest właśnie serwis gwarancyjny.

Diagnoza chyba nic nie kosztuje. Naprawa gwarancyjna też nie.

Centralny Serwis CANON Polska,
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
(22) 862 41 38,
fax: 862 41 40, info@fotovideo-csi.pl (info@fotovideo-csi.pl), www.fotovideo-csi.pl (http://www.fotovideo-csi.pl/)

stratus
03-07-2006, 11:57
to się na tą Żytnią pewnie przejae--nie traci się wtedy gwarancji??

czy lepiej na gwarancję oddać?--tylko że racej mi jest potrzebny, a nie oddam a oni mi za iesiąc przyślą:P

Nie upieraj się nad tym serwisem bo pewnie w Twojej okolicy jak wspominał Routlaw jest ktoś kto mógłby użyczyć puszki czy inny obiektyw do sprawdzenia, ale nikt Ci nie pomoże jak się nie ujawnisz skąd jesteś :)

Chyba że masz rzut beretem na Żytnią to wal jak w dym ,ale jakbyś miał jechać choćby 200 km to warto najpierw się upewnić w czym problem.

mikeqp
03-07-2006, 12:46
nie no jestem z wawy więc nie powinno być problemu z żytnią;)

mikeqp
04-07-2006, 23:20
kurczę na żytniej nie obowiązuje moja gwarancja tylko w sklepie w którym kupiłem <<--jak zadzwoniłem to pow że tak ze 3 tyg bo mają teraz sezon wakacyjny i długo trwa naprawa.więc na wakacje będe robił na manualu:/ <--acha i na żytnie sprawdzili z innym obiektywem i też nie działa niestety:(